6/7/18

Χ. Ζεεχόφερ: Ελλάδα και Ιταλία να πάρουν πίσω όλους τους μετανάστες

Την επιθυμία του να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα και την Ιταλία για να σταματήσει η «παράνομη μετανάστευση» εκδήλωσε εκ νέου ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη Βιέννη, όπου εξήγησε στην αυστριακή κυβέρνηση τα σχέδιά του για τη συγκράτηση της μετανάστευσης στη Γερμανία.
«Οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στις δύο αυτές χώρες πρέπει να σταλούν εκεί» είπε. Η Αυστρία δεν θα επηρεαστεί από αυτό «επειδή θα στείλουμε ανθρώπους πίσω στα κέντρα διέλευσης στην Ελλάδα και την Ιταλία». Για τα άτομα που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία, αυτό θα ήταν διαφορετικό, υποστήριξε.
«Εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτούμε "νέα μέτρα" από την "Τριπλή Συμμαχία", δηλαδή τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία» σημείωσε ο κ. Ζεεχόφερ. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν  στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας οι υπουργοί  Εσωτερικών της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας, για να συζητήσουν το «πώς η μεσογειακή διαδρομή μπορεί να κλείσει».
Την Τετάρτη ο Ζεεχόφερ συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, και τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι. Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό, ο Όρμπαν είναι της άποψης ότι όλοι οι πρόσφυγες στην Ουγγαρία προέρχονται από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη γι' αυτό.
«Όσο δεν υπάρχει κανένας νέος κανόνας, το Δουβλίνο θα πρέπει να εφαρμοστεί, είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο πρέπει να τηρείται από όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ελλάδας» είπε ο καγκελάριος Κουρτς.
ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕ-Die Presse

4 σχόλια:

  1. Απλά και με λίγα λόγια, κατά τους γερμανούς αυστριακούς και ολυγκρουςη Ελλάδα να γίνει η χαβούζα των λαορομεταναστών. Η ιταλία έχει πολιτικούς και το μέτρο δε θα την αγκίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από που θα μπουν ρε smart machine Γερμανέ? Θα διακτινιστούν οι άνθρωποι? Ξέχασες να μας πεις και γιατί μεταναστεύουν!Επίσης επείδή έχεις υποψία εγώ είμαι βέβαιος πως μπαίνουν από Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία! Υποψία έχω κι εγώ πως μπαίνουν από πάνω στην Γερμανία με πλοία, η από Ολλανδία, άντε πήγαινε χαμένε, ε χαμένε!Παλιάνθρωπε που κονομάτε από τον πόλεμο και θα μας πείτε και παραμύθια! Αυτές τις συναλλαγές με τον προδότη τον Τσιπροκαμμενοκοτζιά και την Ν.Δ τα "συναιτεράκια" του! Στο Ποτάμι, στη Φωφούλα κ.α. Χαμένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σταματήσετε να πουλάτε όπλα, εσείς και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί-Ισραηλινοί από την μία πλευρά και Ρώσοι-Κινέζοι και Ιρανοί από την άλλη. Να τους πάρουν όσοι συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο της Συρίας αλλά και στον βρώμικο πόλεμο της Υεμένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι ξερετε οτι δεν θα σας ακουσουν καθολου.Κι ετσι μονο ενα μενει.Κι ολοι ξερετε τι.Παμε να το κανουμε γιατι αν οχι...δεν θα ζει κανεις μας σε λιγο.Εκτος αν
    καποιος νομιζει οτι θα ζει....Αν ομως
    κοντεψει να μην ζει ...μην ελθει εντρομος
    να πει ..."βοηθεια"....γιατι δεν θαρθει
    κανεις.....Το θεμα πια εγινε αν θα ζουμε η οχι....Ζωη η θανατος....η πολλη αναβολη το εφτασε εδω....δυστυχως....αυτο το ..αστο και βλεπουμε.....ηλθε εκει που αν το αφησεις κι αλλο ...δεν θα ζεις μετα.Διαλλεγουμε....τοσο απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.