26/7/18

Δείτε ποιος και τι ακριβώς φταίει για την εκατόμβη των νεκρών και τις βιβλικές καταστροφές


'Το πολιτικό σύστημα διατείνεται πως αποτελεί καθήκον του η προστασία των δασών της Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, ισχυρίζονται πως συνέταξαν το άρθρο 117 του Συντάγματος και συγκεκριμένα την παράγραφο 3, σύμφωνα με την οποία:
«Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».
Το Σύνταγμα της χώρας, εμπράκτως, δεν προστατεύει κανέναν και τίποτα, και συνεπώς κάθε φορά που αναφέρεται σε προστασίες και εγγυήσεις, οφείλουμε να αναλύουμε βαθύτερα για να ξεδιαλύνουμε την αναμενόμενη πολιτική απάτη. Επί της ουσίας το Σύνταγμα λειτουργεί ως πολιτικό συγχωροχάρτι, και τα άρθρα του ως τυπικές δηλώσεις νομιμοποίησης της πολιτικής ασυδοσίας εναντίον των πολιτών και της χώρας. Έτσι συμβαίνει και εν προκειμένω, και εξηγώ: 
Το Δασολόγιο είναι το σύστημα καταγραφής όλων των δασών της χώρας μας. Για την ολοκλήρωση του απαιτείται η σύνταξη και κύρωση επίσημων Δασικών Χαρτών από την πολιτεία. Επί της ουσίας, οι Δασικοί Χάρτες είναι αυτοί οι οποίοι ορίζουν και οριοθετούν τα δάση της χώρας μας με απόλυτο και νόμιμο τρόπο, ενώ αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την προστασία τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 24§1 του Συντάγματος «η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους». Οι υποχρεώσεις βέβαια του κράτους, ειδικά αυτές που προβλέπονται στο Σύνταγμα προκαλούν μάλλον κλαυσίγελο παρά έννομα αποτελέσματα. Το κράτος λοιπόν, πιστό στον ρόλο του ως αντίπαλος της κοινωνίας και των πολιτών δεν έχει καταρτίσει τους αναγκαίους δασικούς χάρτες της χώρας μας, ενώ πρόσφατα η ολοκλήρωση τους μετατέθηκε για το 2021!! Το κράτος δηλαδή δεν έχει ουσιαστικά ορίσει τα όρια των δασών, άρα και ποιες περιοχές θεωρούνται και αναγνωρίζονται ως δάση. Αν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω χάρτες, οι περιοχές που εμείς γνωρίζουμε ως δάση, και οι δασικές εκτάσεις για τις οποίες κόπτονται οι πολιτικοί ταγοί, δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιες από το κράτος.
Δίχως τους δασικούς χάρτες δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ το άρθρο 24§1 του Συντάγματος για «την προστασία των δασών» και το άρθρο 117§3 του Συντάγματος για την «υποχρεωτική αναδάσωση και απαγόρευση διάθεσης για άλλο προορισμό», μιας και όπως προαναφέρθηκε, δεν έχουν οριστεί επακριβώς ποια είναι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις της χώρας μας. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν στα δασαρχεία δασικοί χάρτες, οι οποίοι δεν είναι ακριβείς, ακριβώς για να δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε δασάρχη να προβαίνει σε αποχαρακτηρισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Με τις ευλογίες λοιπόν του ισχύοντος νομικού πλαισίου, παρατηρούμε δάση τα οποία καταστρέφονται από πυρκαγιές να λεηλατούνται από οικοπεδοφάγους ή στην καλύτερη περίπτωση να παραχωρούνται σε εταιρίες και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος πάντα του περιβάλλοντος και της χώρας.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι μνημονιακές συμβάσεις ήταν αυτές που επέβαλαν στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να σταματήσει το φαγοπότι και να καταρτίσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εθνικού δασολογίου, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατέστη ακόμα δυνατό, διότι προκύπτουν διάφορα «κωλύματα», «διαφωνίες» και λοιπές δικαιολογίες συμφερόντων.
Από το 1975 μέχρι σήμερα, το κράτος, δηλαδή σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικοί, δεν όρισαν ποτέ τα όρια των δασών της χώρας μας. Έτσι, τα δάση της Ελλάδας παραμένουν από τότε απροστάτευτα και στο έλεος της καταστροφής. Μια κατάσταση που δυστυχώς παραμένει εν ισχύ και σήμερα και για την οποία κανείς δεν τολμάει να μας ενημερώσει.
Η ζοφερή πραγματικότητα όμως είναι πως ολόκληρη η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο το κράτος μπορεί να οριστεί ως ένα σύνολο τακτικών πολιτικής εξαπάτησης, νομικών παραθύρων, δικαιοφάνειας και παρανομίας.
*Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος - Επικοινωνιολόγος

29 σχόλια:

  1. Δεν υπήρξε συντονισμός των υπηρεσιών - πυροσβεστικων, νομαρχίας, αστυνομίας - και εκτός αυτών η δομή της περιοχής ήταν πολύ κακή !!!! Δρόμοι στενοί, οδηγώντας σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να εγκλοβηστουν εκεί πολλά αυτοκίνητα! ! Όλα αυτά πιστεύω ήταν λάθος !!! Το μεγάλο θέμα είναι !!! Θα ξανά έχουμε τέτοιο κακό ; θα ξυπνήσουν οι ηλιθιοι του κρατικού μηχανισμού ; Θα ξυπνήσει αυτή η "Δικαιοσύνη " ποτέ ; βρώμα και δυσωδία !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..ποιος και τι ακριβώς φταίει.." ;
    Εμείς οι νεοέλληνες, αποτελούμε μία ιστορική ύβρι γιά το Ελληνικό έθνος και, επομένως εμείς είμαστε το "ποιός" και το "τι".

    Φυσικά είμαι λαϊκιστής μιάς και μιλάω με τσιτάτα και γενικούς αφορισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.defence-point.gr/news/grafo-prin-ta-tiledikastiria-ton-tilethrino-ta-copy-paste-deltia-ton-kanivalismo#.W1ebFbF8Mss.facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως καταλαβατε , μετα το ανοιγμα της κερκοπορτας, εμπρος εισ την εμφανη ανιση μαχη που διδουν οι εναπομειναντες ελληνες , το δογμα ειναι πλεον το ρηθεν υπο του βασιλεως Κωνσταντινου....Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ..
    Οι ευστροφοι αναχωρουν σε ασφαλεστερο απο ανθρωπινης προληψης και δυναμικης αναπτυξης τοπον, εχουσι ελπιδα να επιστρεψουσι καποτε, ισως με Διαπιστευτηρια αλλης χωρας αλλα εληνικης συνειδησης, αγοραζοντας εαν χρειαστει αυτον τον ομορφο τοπο και ως φοινιξ να αναγεννηθει απο τις σταχτες ως 21 Απριλιθου.
    Το σιγουρο ειναι οτι πλειστοι ενιωσαν, ΠΩΣ ενιωσαν τα τεσσερα δολοφονηθεντα θυματα στην Μαρφιν οπου εκαησαν ζωντα και η φερομενη πολιτεια παρολες τις καμερες και υπαρκτες αστυνομικες και πυροσβεστικεσ δυναμεις εδηλωνε αδυναμη να υπερασπιστει την ΖΩΗ, των απλων πολιτων.Ως ανθρωπος λυπαμαι αλλα πρεπει αναφερω οτι η ολη κατασροφη μας αναγκαζει πλεον να κατανοησωμεν πληρως ΠΩΣ ακριβως ησθανοντο οι ελληνες στρατιωτες στην κυπρο 1974 τετοιες ημερες , δηλ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΕΝΟΙ ενοσω καιγοντουσαν ζωντανοι απο τις τουρκικες και αγγλικες ναπαλμ.
    Πιστευω οτι τωρα μαλλον καταλαβαμε πως ησθανοντο. μονο που εκει δεν εφαρμοσθη το Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ, αλλα εφαρμοσθη δογμα πραγματικου ελληνος πολεμιστη, Οσο και αν τουτο αποκρυπτεται εντεχνως προβαλλοντες χυδαιοτητες και συνταγες μαγειρικης .
    Δυσκολον πραγμα να δημιουργηθει κρατος. Οι κρισεις και οι υβρεις δεν προκειται να φερουν πισω κανεναν πια.
    Τ α συλληπυτηρια στους οικειους και συγγενεις. Να ενθυνμεισθε αγαπητοι οτι ο Παναγαθος Θεος διδει και παιρνει. Οταν ενημερωθη ο Ιωβ για την απωλεια τεκνων αυτου ειπε....ΓΥΜΝΟΣ ΕΞΗΛΘΑ ΕΚ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΓΥΜΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΕΙ., ΚΥΡΙΟΣ ΕΔΩΚΕ ΚΥΡΙΟς ΕΛΑΒΕ---Ας ειη τονομα υτου ευλογημενον...
    Και να θυμασθε αγαπητοι οτι ο Θεος αποδιδει στον καθενα αναλογα με την θερμοτητα της προαιρεσεως, και συνεργει παντα υπερ αγαθου ,ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ.
    Δυστυχως δεν βαζουμε μυαλο, τοσο στα ιστορικα γεγονοτα, οσο και κοινωνικα.Αν ειναι δυνατον Χωρα με θελασσα λιμνες και βουνα να μην μπορει να σβησει πεντε φωτιες.
    Ολο το συνοθυλευμα απαγωγεις δολοφονοι εκβιαστες ληστες παιδαρεστες ειναι εξω με νομους κλπ.ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΛΜΑ να εναντιωθει. Και φυσικα δεν ειναι τυχαιο. Θα εχουμε κι αλλα μπουρλοτα συντομα. Υπασρχει σχεδιο παντου.Μονον που εδω δεν φαινεται να αποδιδει η συμβουλη του κ Υπουργου Δημ Ταξεως ,, αν μπουν ληστες στην εστια σας , καντε οτι κοιμαστε.(....)
    Η φωτια δεν ξεχωριζει κοιμωμενους η μη.
    Υγαινεται και χαρειτε το οτι ειστε υγιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή κύριε Σταύρο εννοείς ότι το κλιμάκιο που έβαλε κατα χρονική και τοπική σειρά τις πυρκαγιές, τη μια μετά την άλλη, ήταν οικοκοπεδοφάγοι που έχουν συμφέροντα σε όλη την Αττική σε μια εποχή που κανείς δεν αγοράζει γη και δεν χτίζει; Το 2007 και 2008 οικοπεδοφάγοι πάλι έκαψαν την Ελλάδα και Αθήνα; Και τα στοιχεία για τους διάφορους πληρωμένους αλλοδαπούς από προστάτες και συμμάχους μας που τα βάζεις; Τα έχετε μελετήσει;

    Απαράδεκτο το Ελλαδικό κράτος στη σχέση του με δασολόγιο, καμμένα δάση και εμπρηστές, αλλά μήπως πάρα πολλές φωτιές δεν είναι έργο οικοπεδοφάγων αλλά μέσο καταστροφής του ηθικού μας και της απαξίωσης κάθε ηγεσίας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρο,
    Μέσα απ αυτό τον ισότοπο να ευχηθώ πάνω απ όλα τα θερμά μου συλυπητήρια προς όλους εκείνους που θρηνούν ανθρώπινες ζωές και έχασαν σε λίγα λεπτά τους κόπους μιας ζωής.
    Όσον αφορά το κράτος της κομμωδίας και του αίσχους:
    Όταν δεν λειτουργεί ο θεσμός της δικαιοσύνης μην περιμένει κανείς ότι θα υπάρχει κράτος.
    Όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση το κράτος λειτουργεί ως λαχειοφόρος αγορά και όχι σαν πραγματικό κρατος.
    Για να φτιάξεις όμως κράτος χρειάζεται να υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί, ηγέτες με όραμα και αγάπη για την πατρίδα.
    Δε βλέπω να έχουμε και πολλούς στο κοινοβούλιο αλλά και σε κρίσιμες θέσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά.
    Δεν θέλω να πω στην παρούσα φάση κάτι περισσότερο σεβόμενος τους νεκρούς και τους συγγενείς τους.
    Κρίμα για την Ελλάδα μας και πάλι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προκειται για γελοιοτητες.Σε πυκνοκατοικημενες περιοχες ε τος σχεδιου ΠΧ αιγαλεωω αγ βαρβαρα και πολλες αλλες .ξαφνικα ελαβαν ειδοποιησεις απο (αρμοδιες) υπηρεσιες πως πρεπει να αδειασουν τα σπιτια τους καθ οτι ειναι δασικες περιοχες!!! 50 χρο ια δημοι!!!! Αγοραζουνπουλανε,δικηγοροι ,συμβολαιογγραφοι,κρατος πληρ νονται φοροι,και ξαφ ικα το κρατος διεκδικει τα ΔΑΣΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα τα λες...οι επαγγελματικες συντεχνειες ειναι μεσα σε ολα τα κακα...μερος τους βασικο.Ο αυλογυρος του κακου. Το γκυ ..στο πευκο.Παρασιτο ειναι το γκυ...ζει απ το δεντρο ακοπα.....

      Διαγραφή
  8. (Ὀρθή Ἐπανάληψη)
    Ἀγαπητέ Σταῦρο,
    Τά δικαστήρια, ἔχουν ἐπεκτείνει τήν ἔννοια τοῦ δάσους ὑπερμέτρως. Περιέλαβαν καί τούς θάμνους... Ἡ ἀντίληψη αὐτή πέρασε σέ νόμους, ἀκόμη καί στό Σύντγαμα (!) , τά πρώην χωράφια θεωρήθηκαν δάση, καί ἐπειδή ἀγρίεψαν, λέγεται ὅτι "δασώθηκαν".
    Ἀλλά, ἄλλα εἶναι πού "δασώθηκαν", κι ἄλλα εἶναι πού, ἄν καί εἶναι πραγματικά, ἀπό παλαιά, δάση, καταπατήθηκαν καί δέν σώθηκαν!
    Διότι καταπατήθηκαν τά πραγματικά δάση! Μέ τά δέντρα...
    πέριξ τῆς Ἀθήνας καί τῶν μεγάλων πόλεων, ἀπό μή ἀγρότες,
    Α) ἀπό ἀστούς ἤ ἐργάτες, κατοίκους πόλεως ποὐ ἀπεθυμοῦν καί ἐπιθυμοῦν, τήν ζωή σέ χωριό, καί δέν τήν ἔχουν πλέον πράγματι,
    Καί πᾶνε κάτω ἀπό πεῦκα...,
    χωρίς καλλιεργημένα χωράφια γύρω τους, μέ ζωντανά νά τρῶνε τό χορτάρι ἀπό τήν ἄνοιξη ἤδη, καί νά πιάνει δύσκολα ἡ φωτιά κοντά σέ σπίτια,
    Β) μέ νέους καί νέες, πού νιώθουν τουρίστες στήν πατρίδα τους,
    ἀφοῦ τίποτα δέν τούς λέει, ὅτι εἶναι δική σου αὐτή ἡ πατρίδα, ὄχι τῶν παρατρεχάμενων, δούλεψε τή γῆ της, καί θά δῆς προκοπή.
    Δέν εἶναι λογικό, νά μήν ἔχουμε ἐξοχές στά χωριά μας, μέ ἀγρότες καί κτηνοτρόφους, καί μέ τά ἀγροκτήματά τους. Ἔχουμε ἀγρότες ἐλάχιστους πλέον.

    Πέραν τούτων. Τό μεγάλο πολιτικό καί νομικό κενό, δέν εἶναι στό Σύνταγμα. Εἶναι στό ὅτι, καί στόν λεγόμενο καπιταλισμό, καί στόν λεγόμενο κουμουνισμό,
    ἀντίθετα πρός τόν δικό μας πολιτισμό, τόν "Βυζαντινό", τόν τόσο συκοφαντημένο,
    δέν ἔχει ὑπαχθῆ στό δίκαιο (καί πλέον σήμερα στόν ἔλεγχο των δικαστηρίων) εὐθέως και μέ λαϊκή ἀγωγή,
    1ον) οὔτε ἡ παράλειψη ἐνεργείας τῆς Κυβερνήσεως καί τῆς Διοικήσεως, σέ σοβαρά θέματα,
    2ον) οὔτε ἡ στραβή εὐνοϊκή ἀπόφασή τους γιά ἐχθρούς μας, ἤ ὑπέρ ὁρισμένων "δυνατῶν" (Ἑλλήνων ἤ ξένων) σἐ σοβαρά θέματα.
    Χρειάζεται τό λεγόμενο ἔννομο συμφέρον, ἄμεσο, προσωπικό, καί "ἐνεστώς" δηλαδή νά ὑπάρχῃ τώρα καί νά διαρκεῖ μἐχρι καί τήν δίκη. Ἀκόμη,
    3ον) Διαταγές πρός τήν Διοίκηση ἀπό τά Δικαστήρια, ἀπαγορεύονται σχεδόν τελείως. Γιά σημαντικά θέματα, τελείως!
    Συνεπῶς καί ἡ δίκη γιά τό κοινό καλό, θεωρητικά ἀποτελέσματα θά ἔχῃ μόνον. Ἄν θἐλουν, ἡ Κυβέρνηση καί ἡ Διοίκηση τά ἐφαρμόζουν, ἀλλιῶς δέν παθαίνουν ἀπολύτως τίποτα, ἤ ἐλάχιστα!
    Κι ἄν κάπου κάτι πιό σημαντικό ποῦνε τά δικαστήρια, προξενεῖται χειραγωγικῶς πρός ὑπαλληλοποιημένους πολίτες, μέ προπαγάνδα, "πολιτικό σκάνδαλο": "Ἀναμίχθηκαν σέ πολιτικά θέματα τά δικαστήρια"!

    Τώρα, γιατί στίς μέρες μας καίγονται τά δάση; ....
    Διότι δέν θέλουμε (καί δέν μᾶς ἀφίνουνε νά θέλουμε, μέ τά διεθνοποιημένα "οἰκονομικά" τους τεχνάσματα)
    Ι) οὔτε νά δουλέψουμε προσωπικῶς τή γῆ μας, γιά νά χαροῦμε καί τούς καρπούς της καί τή φύση ὁλόγυρα,
    ὁπότε θά εἴχαμε τίς προϋποθέσεις ὑπερασπίσεώς της (καί ἀπό πυρκαγιές, καί ἀπό ξένους ἐπιδρομεῖς),
    II) οὔτε νά "γυρίσουμε πίσω", διότι ἔχουμε ἀλλη κουλτούρα πιά, ἀτομοκεντρική καί μετα-μοντέρνα, θέλουμε, πρό παντός, "ποιότητα ζωῆς"! Ὄχι νά ἐπιβιώσουμε ἀγωνιζόμενοι, καί γιά αὐτή τή ζωή, καί γιά τήν μέλλουσα! - Καί γιά τούτη τή πατρίδα μας, καί γιά τήν μέλλουσα. Καί γιά ἐμᾶς καί τήν οἰκογένειά μας, καί γιά τά παιδιά μας καί τά παιδιά τῶν παιδιῶν μας, καί γιά τόν κόσμο ὁλόκληρο γύρω μας.
    ΙΙΙ) Εὐαισθητοποιούμεθα βεβαίως, γιά τό ἔνα καί τό ἄλλο (σχετικῶς ἀσήμαντο πρᾶγμα) ἰδελιστικῶς, ἀπό ἄθεη ὑλιστική ἀναισθησία στά σοβαρότατα.
    Δέν εἶναι ὅμως μόνο ἀγάπη ὁ Θεός, πρᾶγμα πού πολύ μᾶς βολεύει στό ἄνευ μετανοίας ἄρα καί ἄνευ οἱασδήποτε ἀγωνιστικότητας, τουριστικό ("ποιότητας ζωῆς"), φρόνημά μας,
    ὁ Θεός εἶναι καί ἀλήθεια, καί μόνο αὐτή ἡ συναίσθηση, φέρνει ὑγιές φρόνημα ἀγωνιστικότητας.
    IV) Τά γιαλατζῆ χωριά, φυσικά κάποτε καίγονται, καί "ἀπό ἔλειψη ὀργανώσεως".
    Κυρίως ὅμως ἀπό ἔλλειψη μετανοίας μας γιά τόν τρόπο ζωῆς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολεοδομίες και δασαρχεία ειναι τα μεγαλύτερα λαμόγια απο συστάσεως νεοελληνικού κράτους ! Η διαπλοκή τους με τους δήμους και τα στραβά ματια της εισαγγελέας μαζι με τον τραγελαφικο δασικό νόμο που εχει η χώρα ειναι πυρηνική βόμβα.Το το διαπλοκή υπάρχει μεταξύ δασαρχείων και δήμων με την ευλογία μεγαλοστελεχών όλων των κομμάτων δε το φαντάζεται κανεις.Αν πάρουμε δημοτικά κτήρια σε όλη την Αττικη και δουμε που εχουν δομηθεί θα γελάσουμε και οταν παει κάποιος φουκαράς να καθαρίσει το χωράφι του μπορεί ο δασάρχης να ου κάνουν μήνυση οτι καθαρίζει δάσος ! Για να μη παμε στον τραγέλαφο με τους δασικούς χάρτες ! Της πλάκας υπόθεση ! Ενα καλοστημένο παιχνιδάκι για δήμευση περιουσίας του λαουτζίκου και απόδοσης της στα μεγάλα συμφέροντα κυρίως εξωτερικου που θα κάνουν «έργα»... Το παραλιακό μέτωπο στο μάτι αλήθεια το κλείνουν σπίτια φουκαράδων η άριστοι επιχειρηματιες ? Δυστυχως κοιμάτε ο λαός με νανουριστηρια τα κόμματα.
    ΥΓ : προδότη μνημονιακέ Τσιπρα είδες τι ετοιμάζουν για σενα οι ξένοι.Διαβασε τις σημερινές γερμανικές εφημερίδες,Αφού τους έκανες τη βρώμικη δουλειά σε παραδίδουν στη χλεύη της ιστορίας.Ο επόμενος θα εχει παρόμοια τυχη,Μνημόνιο,κατοχή,εθνικη προδοσία και εθνικη τραγωδία πανε μαζι,Μαζευτε ευρω για τους νεκρούς μας λεει ο ΣΚΑΙ..Αλληλεγγύη ΔΗΛΩΣΑΝ οι εταίροι μας στη πτωχή Ελλαδα,μας στείλανε και ενα Κύπριο η μαλλον πρώτα Ευρωπαίο και μετα Κύπριο να μας χαϊδέψει..Οχι ΕΝΦΙΑ σε πυρόπληκτους (κάηκε Αλλωστε το σπιτι τους) ανακοίνωσε ο αριστερός οπως μπαίνουμε Τσιπρας...Καλα κρασιά γράφει ο υποφαινόμενος και προβλέπει οτι όλη η Αττικη θα καεί για να φτιαχτούν τα μεγάλα έργα (αιολικά πάρκα,ξενοδοχεία,μεγάλες μονάδες αναψυχής) των επενδυτών που θα μας βγάλουν απο την ... ύφεση ... που μας έριξε ο τυρόπιτας που δεν πληρώνει τους φόρους...Παράπλευρες απώλειες φυσικά θα υπάρχουν...Παντα θα φταίνε οι απείθαρχοι φτωχοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα για ολα
      Εχεις δικαια ενα καυτο πονο για τους συνανθρωπους μας που χαθηκαν και τους ζωντανους ..Πως μπορουμε να πουμε οτι εχεις αδικο σε οσα λες ??Δεν γινεται να πουμε τετοιο ψεμμα...Οτι λες τοχουμε μεσα μας ολοι...αλλο αν δεν το λεμε δυνατα.Κρυβαμε πολλα κατω απ το χαλι χρονια....Ομως καθε λεξη σου ειναι μια μαχαιρια αγωνιας...ενας γνησιος πονος για ολα...αγνος.Ενα παραπονο βαθυ για ολα...Εγω δεν εχω το δικαιωμα να πω πως σφαλεις καπου...γιατι θαμαι ψευτης....η πονηρος.Αληθειες λες πικρες ..αλλα αληθειες....Κοιτα τι μπορουμε να περισωσουμε...γιατι ειναι ανσγκη μεγαλη για την πατριδα μσς...Δεν της αξιζει ναναι αλλο στα χερια εγκληματικων συμμοριων με προσχημα οποια γελοια ιδεολογια..οποιο γελοιο καμουφλαζ καπνου σε κακοποιων πραξεις...μικρων και μεγαλων...

      Διαγραφή
  10. Θελω να καταθεσω μια μαρτυρια..προσωπικη με μια απορια λογικη κι αναπαντητη .Προ ετων.Ειμαι στην θαλασσα.Ξεσπα μια τρομερη φωτια στο βουνο Κισσαβος.Πευκα...κλπ.Χιλιομετρων.!!Εμφανιζονται δυο Καναντερ.Αργα σαν ακινητα...γεμιζουν αργα στο νερο.Φευγουν γεματα αργα για το βουνο.Και ξαφνου ..εμφανιζεται ενα ..λευκο τερας.Πιανει ολο τον ουρανο ...Τζετ...οχι ελικες.Σαν Μποιγκ 747...Κατεβαινει τακα τακα ..γεμιζει τακα τακα..φευγει τακα τακα...περναει τα Καναντερ που πανε ακομη...φτανει πρωτο..και ριχνει κατι ασυληπτο στην φωτια.Γυριζει ...γεμιζει τακα τακα και ξαναριχνει !! Εχουν ριξει και τα αλλα..το ενα πεμπτο...κι ερχονται αργα..Ξαναρχεται το λευκο τερας..κλπ....Ριχνει....Τελος ολα !!!Τρεις φορες τελος !! Κοιταμε οι λουομενοι αφωνοι...!! Τα Καναντερ φευγουν με μια φορα.Φευγει και το τερας.Ρωτησα μετα...στην Λαρισα ενα πιλοτο της πολεμικης αεροποριας. Ταχαν χαμενα ειπε στο αρχηγειο.Ηταν δυο ...Τουπολεφ Ρωσικο
    δανειο ολιγων ημερων....Λιγο καιρο μετα η Ελλαδα αγορασε ξανα Κσναντερ.....Δεν ξαναρωτησα γιατι....ηξερα......Φυσουσε πολυ τοτε...Το τερας αντεχε ειπε ο πιλοτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι αγαπητέ ! Λύσεις υπάρχουν ! Δυστυχως δεν θέλουν και δεν ξέρουν να κυβερνούν και να διοικούν κάποιοι.Την παραίτηση Δούρου,Σκουρλέτη,Τσιπρα πρέπει αν απαιτήσει ο λαός και τη μη ενασχόληση τους με την πολιτική ΕΦ όρου ζωης ! Επίσης πρέπει να αποστρατεύτουν πολλοί στην Αστυνομία και την Πυροσβετικη ! Ακομα και αν έκαναν οτι μπορούσαν και δεν ευθύνονται νομικά δεν ειναι εκ του αποτελέσματος κατάλληλοι ... Αυτο που μέτρα ειναι το αποτελεσμα...Ο προπόνητης αμα χάσει δυο,συνεχόμενα παιχνίδια φεύγει ο πολιτικός η ο καθ ύλην αρμόδιος κάπου ειναι αιώνιος ?

      Διαγραφή
    2. «Ρωτησα μετα στην Λαρισα ενα πιλοτο της πολεμικης αεροποριας. Ταχαν χαμενα ειπε στο αρχηγειο. Ηταν δυο Τουπολεφ Ρωσικο δανειο ολιγων ημερων»

      Μάλλον ταξιτζή, χαμένον στους δρόμους της Λάρισας, θα ρωτήσατε... χαχαχα! Προ ετών, όπως λέτε, Tupolev «πυροσβεστικό» σε λευκό δεν φαίνεται πουθενά (π.χ. στο Internet) να έχει επιχειρήσει ποτέ στην Ελλάδα.

      Στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ο νυν υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, τότε υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Σεργκέϊ Σοϊγκού, είχε στείλει μεταξύ άλλων πτητικών μέσων (*) και ένα Α/Φ Beriev (Be-200 Αμφίβιο Πυροσβεστικό) στην Ελλάδα, για να ενισχύσουν την εναέρια πυρόσβεση (επιχειρήσεις σε Πελοπόννησο και Νότια Εύβοια). Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ρωσικής Πρεσβείας τα αεροσκάφη είχαν εξαιρετική επίδοση διασώζοντας ζωές και περιουσίες.

      (*) έξι (6) Mi-26 (Mi-26TP Πυροσβεστικά ελικόπτερα βαρέων μεταφορών), δύο (2) Mi-8 (Μεσαία ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού) και πέντε (5) Ka-32 (Kamov Ka-32 Πυροσβεστικά ελικόπτερα).

      ΠΗΓΗ 27/05/2018

      οΟο

      Αναφορά του Wayne Bushnell, ειδικού «Διεθνών Πυρκαγιών» της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

      12 Αυγ 2017 - Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των ΗΠΑ απορρίπτει μεγάλο ρωσικό αεριωθούμενο (Α/Φ Ilyushin-76), που χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές, το Ilyushin-76 πετά πολύ ψηλά και πολύ γρήγορα. Απαιτεί ένα μακρύ διάδρομο, απαιτεί επιπλέον πλήρωμα εδάφους και δεν διαθέτει την ακρίβεια πυρόσβεσης ενός ελικοπτέρου ή μικρότερου αεροπλάνου.

      Οι παραπάνω συνοπτικές αντιρρήσεις του Bushnell αντικατόπτριζαν λίγους από τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα σταμάτησε να χρησιμοποιεί το αεροπλάνο Ilyushin για πυρόσβεση. Σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος (**) γράφει:

      «Σπάνια αποδείχτηκε χρήσιμο το Ilyushin-76 στην ελληνική πραγματικότητα. Το αεροπλάνο αυτό δεν μπορεί να απορροφήσει νερό από θάλασσα ή λίμνη, δεν μπορεί να επιβραδύνει (πετάει με 900 χλμ/ω) και δεν μπορεί να προσγειωθεί σε πολλά ελληνικά αεροδρόμια. Όταν το Ilyushin-76 (IL-76TD) ρίξει το υδάτινο φορτίο του από ένα σημαντικό ύψος - καθώς δεν μπορεί να ελιχτεί στην ελληνική τοπογραφία και κάτω από τους ισχυρούς ανέμους, [που είναι] γεγονός σύνηθες κατά τη διάρκεια μεγάλων πυρκαγιών, ο άνεμος μεταφέρει τα σταγονίδια μακριά».

      (**) σύμβουλος πυροσβεστικής στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (υπεύθυνος Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων / Εργαστήριο Προστασίας Δασικών Οικοσυστημάτων & Πυρκαγιών)

      ΠΗΓΗ

      World’s largest firefighting planes Boeing 747 vs. ilyushin il-76 vs. Sikorsky vs. Airbus a 380

      https://www.youtube.com/watch?v=MPVb1JOGrgg

      Με αυτά τα αεροπλάνα σβήνουν φωτιές σε όλο τον κόσμο...
      κάντε κλικ ΕΔΩ

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω αν ηταν τουπολεφ..αλλα δεν θα βγαλεις τρελλα τα ματια μου...Αδυνατον.Ηταν λευκο..με κινητηρες πανω απ τα φτερα και το ετος ηταν το 2007... στην μεγαλη πυρκαγια του Κισσαβου ..Μερες μετα σε αλλη πυρκαγια στον Ολυμπο επιχειρησαν γιγαντια λευκα ελικοπτερα που δεν υπηρξαν στην Ελλαδα ξανα...ουτε σε μεγεθος ουτε σε σχημα ιδια...κι αυτα ειπανε Ρωσικα πως ηταν...Κι αυτα τα ειδα.Τωρα τι λενε καθε φορα οι Αμερικανοι...κι οσοι εδω...αγοραζουν..ειναι ευλογο ...απ τις αλλες αγορες παντου...απ το σιφοραι...εως τα Λεοπαρντ..απο καθε τι ..μην τα λεμε ολα γιατι χαθηκαμε..ειναι λοιπον ευλογο οτι δεν ειναι και πολυ ...αξιοπιστο. Η αξιοπιστια αμερικανων επισης μπαζει.Εδω εφτασε ο ..Τραμπ να μην πιστευει τα ...Φ-35....και παρ ολιγον να τα ακυρωσει...αλλα τα λεφτα πολλα ...και ειπε μετα..αστο ...

      Διαγραφή
    4. Νικολαε πες τον καθηγητη να αλλαξει επαγγελμα...χτυπα ιλιουσιν πυροσβεσης....και δες.Τετοιο ηταν..το αναγνωρισα μολις...η τσχυτητα 900 χλμ ειναι η μεγιστη....παει και 300...αντλουσε νερο με σωληνα το θυμηθηκα...οχι συριζα στο νερο...τωρα αν κανει στο βουνο...αστειο...τοδα να κανει!! Επισης εκει που παραπεμπεις ..αλλος μαρτυς κατω λεει οτι τοδε στην Ακρατα το 2000 οπου με δυο ριψεις .καθαρισε ολα...Τωρα τι λενε Αμερικανοι..ισοδυναμει ...με τι λενε οι Ρωσοι για ...αμερικανικα ειδη...Επισης ο Κισσαβος ειναι τεραστιος ..σε μυτες κι εκταση...κι αυτο...πηγαινε ανετα στα βουνα ..διοτι το εβλεπα...πιο καλα απ τα Καναντερ...δεν ηταν αναγκη να μπει σε στενα φαραγγια ..τα εσβηνε απο πανω με την μια..για τους ανεμους μοιαζει ατοπο...το ιδιο ειναι το φιρφιρι...το ιδιο των 80 τονων ?? Αν το Καναντερ περασει κοντα του...θα πεσει απ τον αερα του...αν δεν φυγουν τα πριτσινια...οκ ??

      Διαγραφή
  11. 1)Λόγω ΕΝΦΙΑ, Μνημονίων και της τρομακτικής οικονομικής ύφεσης η ακίνητη περιουσία είναι βάρος. Σχεδόν τίποτα δεν κτίζεται, σχεδόν τα πάντα πωλούνται και οι αγοραστές είναι ελάχιστοι. Δέν υπάρχει σχεδόν κανένα ενδιαφέρον για οικόπεδα, διότι ο κόσμος δεν έχει πλέον λεφτά να κτίσει. Επομένως κίνητρο από "οικοπεδοφάγους" δεν υπάρχει.

    2)Υπάρχουν χαρακτηρισμένα αγροτικά κτήματα, ώς δάση "3ου βαθμού" μόνο με θυμάρια χωρίς ἐνα δένδρο που να παρέχει λίγη σκιά. Υπάρχουν αγροί που αυθαίρετα χαρακτηρίζονται δάση γιατί υποτίθεται ότι δασώθηκαν, επειδή φύτρωσαν αγριόχορτα, γιατί δέν καλλιεργήθηκαν.
    Δυστυχώς συμβαίνει, αγροτικά κτήματα χαρακτηρίζονται ως δάση και πραγματικά δασικά να αποχαρακτηρίζονται. Ο νοών νοήτω, το γιατί...

    3)Έκ των υστέρων, διότι η ταχύτητα της φωτιάς στο Ν. Βούτζα ήταν ταχύτατη, θα μπορούσαμε να πούμε με ποιό τρόπο θα είχαν γλυτώσει ζωές, εάν:

    Άμεσα: Οι αρμόδιες αρχές διά άμεσων ανακοινώσεων στην τηλεόραση και ραδιόφωνο είχαν ζητήσει την άμεση εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν. Καμπάνες μπορούσαν να κτυπούν αδιάκοπα.

    Με προετοιμασία: Σε περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές θα πρέπει να υπάρχουν σειρήνες. Κρουνοί για τα πυροσβεστικά οχήματα πρέπει και να υπάρχουν σε επαρκή αριθμό και να λειτουργούν.

    Από πότε έχει γίνει ανανέωση και αγορά πυροσβεστικών μέσων?
    Χωρίς επάρκεια μέσων δεν μπορεί να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά κατάσβεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΧΙ, οι Έλληνες πολίτες, πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι δεν είναι υπεύθυνοι για κάθε κακό και στραβό στη χώρα μας. Υπερβολική αυτοκριτική φαίρνει πτώση του ηθικού και οδηγεί σε ήττες. Η διαφθορα και η ανικανότητα δεν εξηγούν κάθε καταστροφή και δεν είναι τα μόνα αίτια.

    Για μια ακόμα φορά ξένες νηστικές υπηρεσίες έκαψαν την Ελλάδα. Δείτε το πρωτοσέλιδο της Εστίας και την περίεργη σύμπτωση ότι αμερικάνικα ντρόουνς κατέγραψαν και τις 45 εστίες, και δείτε και παρακάτω παρακαλώ
    https://gdailynews.wordpress.com/2010/12/16/συνέντευξη-του-ιωάννη-μιχαλέτου-στο-geopoli-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ετσι να ειναι (προσωπικώς απο τα διαβάσματα μου για τις μυστικές υπηρεσίες και τη βιβλιογραφία δεν το αποκλείω ) κάποιοι δεν έκαναν καλα τη δουλειά τους ! Είτε μια φωτιά στη βάζει ένας πυρομανής είτε ένας οικοπεδοφαγος είτε μυστικισμό πράκτορας πρέπει να εισαι έτοιμος...

      Διαγραφή
    2. Είχα κάποτε τη δυστυχία να βρεθώ μπροστά σε μεγάλο μέτωπο φωτιάς με άνεμο. Δεν σταματάει μια τέτοια κόλαση, πρέπει να το δει κάποιος για να καταλάβει.

      Τίποτα πλην των τεράστιων ρωσικών πυροσβεστικών δεν μπορεί να σταματήσει γρήγορα τέτοιες φωτιές, αλλά επειδή μιλάμε και για κατοικημένες περιοχές τα θύματα από τους τόνους νερού θα ήταν πάρα πολλά επίσης.

      Τετοιο μπαράζ πολλών εμρησμών μόνο με εντατική και προηγμένη δορυφορική επόπτευση και μόνιμες σημαντικές δυνάμεις αστυνόμευσης δασών ίσως μπορεί να αντιμετωπιστεί κάπως, αλλά όταν υπάρχουν άνεμοι και 45 εστίες, πολλές εκ των οποίων πολλαπλές και σε σειρά, είναι τρομακτικά τα πράγματα.

      Σε αυτές τις φωτιές όπως και σε άλλες στο παρελθόν εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε μηχανισμούς πίεσης των κυβερνήσεών μας. Όλες οι κυβερνήσεις μας, δεξιές, αριστερές και κάθε χρώματος έχουν πέσει θύματα μεγάλων εκβιασμών.

      Συμβόλαιο τιμής, αδελφότητας και ενότητας, προβολή των εντίμων και ικανών είναι ο μόνος δρόμος για το μέλλον μας.

      Διαγραφή
    3. Τα ντρόουνς απλά κατέγραψαν την εξέλιξη του εγχειρήματος, μελέτησαν τα αποτελέσματά του και μετέφεραν τα δεδομένα σε κέντρα σχεδιασμού για αξιοποίηση στις επόμενες παρόμοιες επιχειρήσεις.

      Διαγραφή
    4. Γιωργο ειδα σε τιβι απο κοντα σε ληψη το μερος εκκινησης της φωτιας.Πηγε το συνεργειο ενας ντοπιος. Ενα ας πουμε οροπεδιο ειναι με μια ρηχη χσραδρα ψηλα.Πηγαν δυο ελικοπτερα και δυο Καναντερ ειπε.Η φωτια ηταν εκει ειπε μιση με μια ωρα..πριν πεσει στην χαραδρα και παει μεσα απ αυτην κατω .Η εκταση δεν ηταν μεγαλη.Αν πηγαινε το ρωσικο τερας στο ηπιο οροπεδιο....μια ρηψη θακανε μονο. Το μερος παντελως ερημο απ ολα ηταν.Υστερα διαβασα το εξης σε σαιτ Αθηναικης εφημεριδας...Περισυ ειχαν νοικιασει δυο ιλιουσιν.Εσβησαν τα παντα χωρις πολλα ...Φετος ..εκοψε η μεσα κι εξω τροικα το κονδυλι ενοικιου....κι ισως λεει εβαλε χερι κι η
      πρεσβεια...η..γνωστη. Το σαιτ λεει οτι το Καναντερ ..τρεχει 250 χλμ μαξ...δεν πετα αν το κυμμα ειναι μισο μετρο..κι αν φυσα πανω απο 6 μποφωρ...κι αν η θερμοκρασια ειναι συν 38 βαθμοι. Για το τερας λεει ..παιρνει 8 φορες το νερο του πρωτου...αδιαφορει για το κυμμα λογω σωληνα ..τρεχει 850 χλμ...ριχνει απο υψος 50 -100 μετρα..με ταχυτητα 300 χλμ...εχει 7 ατομα πληρωμα ..και η Ελλαδα ηταν ενθουσιασμενη με οτι κανει. Δεν εχει θεμα με πολλα μποφωρ...αν και χθες οταν μπηκε η φωτια εκει πανω ηταν μονο 6 μποφωρ...διοτι πεταξαν λιγο τα Καναντερ...Με μια ρηψη τελος.Μετα δυναμωσε ο αερας...

      Διαγραφή
    5. Δημήτριε, νομίζω ότι έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που λες. Αυτό που αναφέρεις ότι έκοψαν τα ενοίκια των Ρωσικών από την τρόικα μπορείς να το φέρεις σε σύνδεσμο να το διαβάσω; Είναι φοβερό, σαν να λέμε θέλουμε να σας κάψουμε στα σίγουρα.

      Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω πως τα αμερικάνικα ντρόουνς κατέγραψαν 45 εστίες χωρίς να είναι εκεί από την αρχή των πυρκαγιών.

      Διαγραφή
    6. Γιωργο δεν ξερω πολλα απο κομπιουτερ και αυτα ολα.Χτυπησα το εξης αν θυμαμαι ..: ιλιουσιν πυροσβεστικα τεχνικα χαρακτηριστικα.. Καποιο σαιτ απ τα τρια πρωτα θαρρω ηταν..αν θυμαμαι καλα...

      Διαγραφή
  13. Η Αμερικανική πρεσβεία είχε ζητήσει το 2007 από την Αμερικανική κυβέρνηση με έμεσω πλην σαφή τρόπο να αποτρέψει την ενοικίαση Ρωσικών πυροσβεστικών από την Ελλάδα. Αυτά δείχνουν τα τηλεγραφήματά της όπως τα έδωσε στο φως ο Ασάνζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο ..δεν ξερω αν ισχυει...ετσι μου ειπε ενας σχετικος της πολεμικης αεροποριας ....ο λογος που τα σκαφη τα Ρωσικα Ιλιουσιν και τα τερατωδη ελικοπτερα Μ-26 που ειδα ( τεσσερα σινουκ μαζι)..δεν αναφαιρονται απ την Ρωσικη πρεσβεια οτι ηλθαν εδω συχνα ....ηταν οτι ανοικαν σε Αυστριακη εταιρια ενοικιασεων....αγνωστο πως και γιατι.Ετσι ειπε....δεν τα παιρναμε απ ευθειας απο Ρωσια...Το Μ-26 αν το δεις απο κοντα ..τα χανεις.Σε καδο παιρνει 15 τονους νερο...οσο τρια Καναντερ...και κανει ελαχιστο θορυβο..Ολος ο Πλαταμωνας τοχει δει....να φορτωνει...για τον Ολυμπο παλια....

      Διαγραφή
  14. Δημήτριε, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.