8/7/18

Μεταναστευτικό: Η Αυστρία ζητά η αίτηση ασύλου να μην γίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος

Η Αυστρία κατέθεσε μια πρόταση που προϋποθέτει οι αιτούντες άσυλο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους εκτός της ΕΕ στο μέλλον και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα τους επιτρέπεται να το πράξουν σε έδαφος κράτους-μέλους, γράφει στη σαββατιάτικη έκδοσή του το αυστριακό περιοδικό Profil.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διχασμένες στο θέμα της μετανάστευσης, συμφώνησαν τον Ιούνιο να εξετάσουν αιτήσεις χορήγησης ασύλου σε καταυλισμούς γύρω από τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, και να μοιραστούν την ευθύνη για τη διάσωση των μεταναστών.
Η Γερμανία, η Ιταλία και η Αυστρία προτίθενται να έχουν συνομιλίες την προσεχή εβδομάδα για το πώς θα κλείσει η μεσογειακή διαδρομή την οποία ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική προς την Ευρώπη, με τη Ρώμη να χαρακτηρίζει την κατάσταση επείγουσα και «επικίνδυνη».

Ένα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας ζητεί ένα νέο «σύστημα προστασίας» και προβλέπει «να μην γίνεται αίτηση ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος», σύμφωνα με το Profil.

Η Αυστρία παρουσίασε την πρόταση σε συνάντηση ευρωπαίων αξιωματούχων σε επίπεδο υπαλλήλων, γράφει το περιοδικό χωρίς να διευκρινίζει πού έγινε η συνάντηση.

Μόνο σε «hot spots» εκτός της Ένωσης θα πρέπει άνθρωποι που χρειάζονται προστασία να επιλέγονται και στη συνέχεια να μεταφέρονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα πάντα με το άρθρο.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό αναφέρει ότι η αυστριακή πρόταση ζητεί επίσης να χορηγείται άσυλο μόνο σε όσους «σέβονται τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες της».

Ούτε το υπουργείο Εσωτερικών ούτε ο εκπρόσωπος της αυστριακής κυβέρνησης έκαναν κάποιο σχόλιο σε σχέση με το δημοσίευμα.

Το Profil επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης ότι το έγγραφο «ήθελε να δώσει αφορμή για προβληματισμό».

Ένα σχέδιο για «hot spots στην Αφρική» που είχε προταθεί πριν από δύο χρόνια από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε επικριθεί ευρέως τότε, ότι θα μπορούσε να παραβιάσει τα δικαιώματα όσων επιχειρούν τη διέλευση.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει τις καλές του σχέσεις με την Ουγγαρία για να φέρει πιο κοντά τις διηρημένες πλευρές.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή)

7 σχόλια:

  1. Μέχρι πρότινος ο ένας πέταγε το μπαλάκι στον άλλο πχ στην Ελλάδα μας λέγανε η Γερμανία δεν πηρε κανέναν , η Γερμανία πήρε 1.5 εκκατομύριο οπότε τους πιο πολλούς, η Σουηδία περισσότερο αναλογικά με τον πληθυσμό απο όλους, εμείς έχουμε βουλιάξει , η Ιταλία το ίδιο , η Ισπανία δεν πάει πίσω κπλ
    Μου κάνει εντύπωση που οι δικοί μας (δικοι μας;) δεν το έχουν κάνει θέμα και έρχεται ο Αυστριακός να πει το αυτονόητο .
    Όπως έχω ξαναγράψει τους υπόσχονται λεφτά , παροχές , λευκές γυναίκες κλπ ΔΕΝ θα σταματήσει απο μόνο του.
    Και να πω και το άλλο οτι απο ένα σημείο και μετά η προπαγάνδα δεν πιάνει γιατί η πραγματικότητα γίνεται πολυ επίμονη και επίπονη για διαβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καὶ γιατὶ νὰ ἔρχονται;

    Ὁ καθεὶς στὸν τόπο του καὶ τὰ σύνορα ἑρμητικὰ κλεισμένα,διότι ὅπως λέει καὶ ἡ παροιμία :Ὁ καλὸς ὁ φράκτης κάνει τὸν καλὸ τὸν γείτονα.

    Οἱ δικοί μας ἐδῶ ἁπλῶς κάνουν εἰσαγωγὴ ψηφοφόρων.
    Ἐλπίζω νὰ τὸ ἔχη καταλάβει ὁ Ἕλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρώτο είναι να μείνουν οι άνθρωποι σπίτια τους! Όμως άυτή η πρόταση έχει μια λογική σε δεύτερο χρόνο! Αλλιώς να το γυρίσουμε στην μούρλια! Ελληνοποιήστε τους με κάποιες μικτές "προυποθέζεις" με "νόμο" και ας πάνε ως "Ελληνες" στην ευχή του Θεού! Ξέρω γω! Τι να πω? Απευδήσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ριξτε και καμμια τουφεκια στον αερα....διοτι οι σφαιρες σκουριαζουν με τον καιρο και τις πεταμε αν και τις πληρωσαμε...κι ας κανει κι ο στρατος την δουλεια της φυλαξης των συνορων διοτι δεν τον πληρωνουμε να τρωει σουβλακια αλλα να φυλαει...Αν εναι να τρωει μονο...τοτε γιατι να τον χρειαζομαστε ?? Ας παει στα χωραφια να κοβει λαχανα...μαρουλια κλπ...Τα συνορα θα τα φυλανε .....τα δικαιωματα του ανθρωπου μονα...Δικαιωματα ομως εχει κι ο ...εχθρος κι εμεις.Ας βγαλουν τα ματια τους μονα .Ριπες δικαιωματων στον αερα θα συγκρουονται κι εμεις σωοι θα κοιταμε τον χαβαλε...με γυρο με πιτα στο χερι..

      Διαγραφή
    2. sakis mantas όλοι είναι αθρωπιστές με τις πλάτες άλλων.

      Δημητρης Κ. αυτό που λες θα γίνει στο μέλλον απο ανάγκη ,κράτα το αυτό (αν δεν έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο η πολιτική στο θέμα αυτό φυσικά)

      Διαγραφή
    3. Κ Ταυ....ποιο μελλον ?? Το πολυ μελλον?? Το αλλο δευτερολεπτο ? Το ...πολυ μελλον....δεν εχει μελλον.Ποσο ?? Αν παμε στο πολυ....ολα θαναι πολυ...κι επειδη δεν βλεπω πολυ ..φαι....θαναι πολυ λιγο φαι τοτε...κι αν πιο μελλον....φαι ισον μηδεν...χωρα ισον μηδεν...κλπ.Κι επειδη ...μηδεν εκ του μη οντος γιγνεσθαι....ολες οι προτεινες μας...θαναι στην κοιλια ενος γαιδαρου...που εφαγε οτι συγγενικο του βρηκε στο χωραφι...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.