11/7/18

Τι κρύβεται πίσω από το ελληνο-ρωσικό επεισόδιο

" Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η καταγγελλόμενη προσπάθεια χρηματισμού στρατιωτικών."

Του Κώστα Ράπτη
Η συγκυρία στην οποία έγινε γνωστή η απέλαση από την Ελλάδα δύο Ρώσων διπλωματών (και η απαγόρευση εισόδου άλλων δύο), λόγω "πληροφοριακών δραστηριοτήτων” αλλά και προσπαθειών ανάμειξης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας, δεν είναι διόλου αθώα.
Και αυτό διότι δραστηριότητες τέτοιου είδους, κάθε άλλο παρά ασυνήθεις για τους επιτετραμμένους των περισσότερων χωρών, εκτυλίσσονται σε βάθος χρόνου, συνήθως με τη γνώση και τη σιωπηρή ανοχή του φιλοξενούντος κράτους. Η επιλογή του χρόνου και του είδους της αντίδρασης της θιγόμενης πλευράς, καθώς και του τρόπου δημοσιοποίησής της, είναι μια πολιτική επιλογή που υπαγορεύεται από πολλούς ταυτόχρονους υπολογισμούς.

Για τη συνέχεια Capital

12 σχόλια:

  1. Σταματα ο νους του ανθρωπου...με ολα αυτα...Δεν ξερεις τι να πρωτοπεις...Τι..??? Δεν εχει ..κωλο να σταθει ολο...ενεργειες και λογια...δικαιολογιες και ισχυρισμοι...Ξεπερνα το γελοιο πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρεσε και σας μεταφερω τις σκεψεις αυτες (ειναι του κ. Νικολαου Λαου):

    Είναι γνωστό από την αρχή των Μνημονίων ότι η Γερμανία εμφορείται από ακραίο ακτιβισμό για την υπονόμευση και συστηματική καταπολέμηση των Ελληνο-Ρωσικών πολιτικών και οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων. Είναι γνωστό ότι ο νυν ΥΠΕΞ Κοτζιάς είναι διαβόητος στους κύκλους του ΚΚΕ από όπου ξεκίνησε ως "ο κύριος ΣΤΑΖΙ," εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, εκφράζει-υπηρετεί τη γερμανική πολιτική και έχει και Γερμανίδα σύζυγο. Είναι γνωστό ότι ο νυν πρωθυπουργός Τσίπρας έχει "στρατολογηθεί" από τη Μέρκελ και συμμετείχε προ ολίγου σε συνάντηση για τη διαχείριση της Δυτικής Βαλκανικής υπό τη Μέρκελ (βλ. https://www.huffingtonpost.gr/…/sto-londino-o-tsipras-yia-t…). Είναι γνωστό ότι γερμανική φράξια, την οποία έχω αναλυμένη και χαρτογραφημένη, χειραγωγεί καταστάσεις μέσα στο σύστημα των υπηρεσιών πληροφοριών και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Η.Π.Α. εδώ και δεκαετίες και βεβαίως τώρα...Και είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η.Π.Α. (εξ ου και ο πρόεδρος Τραμπ ορθώς το αμφισβητεί). Και είναι, τέλος, γνωστό ότι η Ευρωζώνη αποτελεί γερμανικό ζωτικό χώρο...

    Υπό αυτό το πρίσμα εξηγείται η άκρως επιθετική και προσβλητική στάση του συστήματος Τσίπρα-Κοτζιά εναντίον της Ρωσίας με την απόφαση απέλασης Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα υπό βαρύτατες κατηγορίες (ΒΛ. http://www.kathimerini.gr/…/apelash-rwswn-diplwmatwn-apo-th…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ωραια θα διωζουν και τους τουρκους διπλωματες τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Θα αποτελεί βέβαια ειρωνεία της ιστορίας αν αυτός ο "νέος Ψυχρός Πόλεμος” ενδεχομένως εκτονωθεί (πρβ. την επικείμενη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ), αλλά οι ελληνορωσικές σχέσεις και η ενότητα των Ορθόδοξων Εκκλησιών έχουν εν τω μεταξύ τραυματισθεί, λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου εκπροσώπων της παλαιότερης σχολής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ."
    Aυτή η τελευταία παράγραφος, στο προσεκτικά ισορροπημένο σχόλιο του Ράπτη, αξίζει διπλής ανάγνωσης. Γιατί;
    Επειδή αποτελεί το δηλητήριο στην ουρά του σκορπιού για τα τζίνια της ελλαδικής λουστροδιπλωματίας , τους νεοφώτιστους υπερατλαντιστές Τσιπροκοτζιάδες, που τρέχουν να ποντάρουν και τα ρέστα τους (μας, δηλαδή) στον Ροσινάντε του Δον Κιχώτη.
    Οι ρεζίληδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποπειραθηκαν λενε....να δωροδοκησουν οι Ρωσοι ελληνες ...αξιωματικους !!!!!! Εκπληκτικο εεεε ????..Σε μια χωρα που απ το 1945....ειναι ολοι ...λαδωμενοι με οτι λαδι κυκλοφορει παγκοσμιως εως και μουρουνελαιο....απ τα γνωστα λαδοτηρια.
    ...Εκπληκτικο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να βλέπει ο λαός τα τις μακακιες που κάνει το Ελληνικό κράτος !! Δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι σε Αλβανούς και Σκοπιανους και σήκωσαν στους Ρώσους !!!!! Ρε δεν πάτε στον αγύριστο, μακακες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν κάποιος πιστεύει ότι οι Ρώσοι πλήρωσαν για να υποκινησουν διαδηλώσεις στην Ελλάδα ώστε να μην προωθηθεί η συμφωνία και να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ τότε αξίζει μνημόνια όχι 99 ετών αλλά 1099

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Αυτοκρατορια ειναι αμειλικτη... Θα τους υποχρεωσει να πιουν το ποτηρι της αμερικανοδουλειας εως τον πατο μετα το αρχικο ξεβρακωμα...
    Για να το πω μη πολιτικα ορθα, μπηκε χερι στο βυζι, δεξου μ@@νι μαντατα...
    Ο ψευτο Εθναρχης ΜπενιΖαλον εστελνε ελληνικο στρατο να "πνιξει στο αιμα τους μπολσεβικους". Και ο Κεμαλ επνιξε εμας με χειρα βοηθειας απο την Ρωσσια... Τωρα συμμετεχουν σε κυρωσεις, στελνουν στρατο στην... Βαλτικη ενω αδυνατουν να φυλαξουν το Αιγαιο, αγωνιουν για την... ενοτητα και την ισχυ της "συμμαχιας" και αλλα πολλα και δουλοπρεπη...
    Οχι S400, πυρηνικα θα δωσει στους Τουρκους ο Πουτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με το...χερι ...αγραφο...Ακριβως αυτο θα γινει..Μετα ο ...κλασικος Ελληνας θα αναρωτιεται ως συνηθως..." δεν
      κατσλαβαινω πως εγινε αυτο"..κσπου σε ενα ταιμ αουτ του πολυαπασχολημενου μυαλου του με πιο σοβαρα θεματα ..πχ...εναν διορισμο....το Μουντιαλ...και την γκομενα απεναντι που κοιταει σαν παλαβη το φεης μπουκ μην χασει οξεια απ το κουτσομπολιο ....

      Διαγραφή
  9. Γιατί ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ;Μα είναι σαφές το ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ πρέπει να φέρουν στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.