12/7/18

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τον μύθο του Ηρακλή για τουριστικούς σκοπούς

Ο Ιάσονας, οι Αργοναύτες και οι Αμαζόνες πρωταγωνιστούν σε δρώμενα σε νησίδα


Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τον μύθο του Ηρακλή για τουριστικούς σκοπούς
Σε νησίδα έξω από την Κερασούντα και για τουριστικούς σκοπούς, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το μύθο των Αμαζόνων, του Ιάσωνα, του Ηρακλή και των Αργοναυτών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, το τουριστικό γραφείο με το ταιριαστό όνομα «Χρυσόμαλλο Δέρας» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε πως το μέρος ελκύει 27.000 επισκέπτες κάθε χρόνο».
Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν θεάματα με τον Ηρακλή και τις Αμαζόνες, ενώ μετά από σχετικό αίτημα γίνεται και μια φανταστική μάχη ανάμεσα στους Αργοναύτες από την Ελλάδα και Σκύθες από την Κεντρική Ασία.
Τονίζοντας πως το νησί βρίσκεται πάνω στον αρχαίο εμπορικό δρόμο μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, είναι το μέρος μύθων, αναφέρει ο Χακάν Αντανίρ που οργανώνει τα δρώμενα.
«Γύρω στο 800 π.Χ. Έλληνες ναύτες που λέγονταν Αργοναύτες και ο καπετάνιος του Ιάσονα σταμάτησαν στο νησί στο πλαίσιο του ταξιδιού τους στη Γεωργία για εμπόριο χρυσού. Η ιστορία δεν ξεχάστηκε από τότε», πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή.
«Η στιγμή της συνάντησης των Σκυθών Τούρκων με τους Αργοναύτες παρατίθεται. Βέβαια οι δύο λαοί γνωρίζονταν μεταξύ τους και μετά άρχισαν να ψάχνουν για το χρυσόμαλλο δέρας μαζί και να τρώνε μαζί. Έτσι το Χρυσόμαλλο Δέρας ανοίγει τον δρόμο ώστε οι λαοί της περιοχής να ζήσουν με φιλία», είπε ακόμα.

2 σχόλια:

  1. Πειτε μου ΕΝΑ παρομοιο που διαδραματιζεται στην ελλαδα στην τηλεοραση.Μηπως να τους κανουμε αγωγη στο δικστηριο χαγης?.Αφου ουδεποτε προβαλλαμε παρομοιως και ε μ ε ι ς.Αγωγη λοιπον, να μην προβαλλει κανεις πουθενα στον κοσμο την ελληνικη μυθολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.