13/7/18

Η όψιμη κόντρα Αθήνας-Μόσχας


Ένας ανταγωνισμός που υπέβοσκε εδώ και πολλά χρόνια στις σχέσεις Αθήνας και Μόσχας πήρε τη μορφή της διπλωματικής κρίσης με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το ποτήρι ξεχείλισε με την υποστήριξη από στελέχη ρωσικών υπηρεσιών στις συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό και τις κατηγορίες και απειλές κατά των Τσίπρα και Κοτζιά για «προδοσία» και Ειδικά Δικαστήρια από μακεδονικές οργανώσεις που δέχονται ρωσική χρηματοδότηση. Η ελληνική κυβέρνηση είχε υποτιμήσει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Μόσχα στα Σκόπια, καθώς είναι η τελευταία χώρα της νοτιονατολικής Ευρώπης μετά τη Σερβία όπου η Ρωσία ασκεί ισχυρή επιρροή. Το ζήτημα βρισκόταν σε σχετική ύφεση τα τελευταία χρόνια λόγω του βέτο της Ελλάδας για την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και η Ρωσία είχε καταφέρει, ειδικά επί των ημερών της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι να αυξήσει την επιρροή της στα Σκόπια. Η πτώση όμως του Γκρούεφσκι, η οποία συνέβη μετά από έναν ακήρυχτο πόλεμο στα Σκόπια μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, και οι επακόλουθες εξαιρετικά φιλοδυτικές κινήσεις του Ζάεφ ανέτρεψαν τους ρωσικούς σχεδιασμούς. Έτσι η ρωσική διπλωματία φαίνεται να έχει πλέον αποδυθεί σε έναν αγώνα de facto ακύρωσης της συμφωνίας ώστε να αποτραπεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Για τη συνέχεια Liberal

34 σχόλια:

  1. Aπόαπασμα από την κατάληξη του άρθρου:
    "πλήρης ταύτιση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επικείμενη ανανέωση και αναβάθμιση της συμφωνίας για τη Σούδα,
    εγκατάσταση βάσης αμερικανικών drones στη Λάρισα και
    αναβαθμισμένος πολιτικός ρόλος των ΗΠΑ στην Ελλάδα μέσω του «υπερδραστήριου» πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.."

    Είναι η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση που πέρασε, με αποκορύφωμα την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και την καταστροφή της καλής σχέσης μας με τη Ρωσία, με τις απελάσεις και όλα τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το τέλος τού Συμμοριτοπολέμου και μετά, όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαιρέτως ΟΛΕΣ, ήσαν αμεριακανόδουλες. Δεν υπήρξαν, ούτε υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο αμερικανόδουλες. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την κυβέρνηση Παπάγου και τις άθλιες παραχωρήσεις που έκανε στο τουρκόφωνο στοιχείο τής Θράκης, πιεζόμενος από τούς Αμερικανούς. Είμαστε δεδομένοι, γι αυτό και οι Αμερικανοί μάς έχουν φτυσμένους και χαϊδολογάνε την Τουρκία, που, όπως απέδειξε και προσφάτως, δεν είναι καθόλου δεδομένη.

      Αλλά εκτός από την Τουρκία, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν σταθερά και τούς δύο άλλους εχθρούς μας, τους Σκοπιανούς και τούς Αλβανούς. Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τούς κάνεις τούς εχθρούς;

      Φταίνε οι Αμερικανοί; Κάθε άλλο. Εμείς φταίμε. Η ραγιάδικη δουλοπρέπειά μας. Οι Οθωμανοί έφυγαν, αλλά ο ραγιαδισμός έμεινε.

      Μήπως οι προηγούμενοι απ' αυτούς δεν πήραν μέρος στις κυρώσεις τής Δύσης κατά τής Ρωσσίας, κάνοντας πολύ μεγάλη ζημιά στην οικονομία μας;

      Απέλασε τους Ρώσους με εντολή των ΗΠΑ

      Διαγραφή
    2. Nativist
      Έχετε δίκιο, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις ήταν αμερικανόδουλες, απλά αυτό που τονίζουν όλοι οι αναλυτές απ΄όλους τους πολιτικούς χώρους (και γι΄αυτό την χαρακτηρίζουν ως την πιο δουλοπρεπή), είναι ότι παρά την υποταγή στις ΗΠΑ, κράταγαν πάντα όσο μπορούσαν καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Δείτε και τα άρθρα εδώ πόσο πολύ το τονίζουν.

      Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την απέλαση των Ρώσων στη δεδομένη χρονική στιγμή που η Ρωσία πιέζεται όσο ποτέ από παντού, που ο Τραμπ απροκάλυπτα πλέον την απομονώνει και προσπαθεί να την διαλύσει οικονομικά παίρνοντας την αγορά της Ευρώπης ως προς το φυσικό αέριο με τους δικούς του αγωγούς, (μετά την πτώση της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. η ανάκαμψη στηρίχτηκε πολύ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο), όπως λένε μπορεί να οδηγήσει και σε 3ο Π.Πόλεμο.
      Δεν γίνεται να μην αντιδράσει η Ρωσία απέναντι σε αυτό το κλιμακούμενο θράσος και την εχθρότητα απέναντί της.

      Δεν είμαστε οι περισσότεροι ούτε γνώστες ειδικών θεμάτων, ούτε πολλά χρόνια παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα, αλλά προκαλούν ανησυχία όσα συμβαίνουν, γιατί βλέπουμε τη χώρα μας να συμβάλει στην εκδίωξη και διεθνή απομόνωση της Ρωσίας, και επιπλέον να καταστρέφει και την προσωπική σχέση μαζί της.

      Και κάτι τελευταίο, χωρίς να ξέρουμε πολλά από πολιτική, αλλά με βάση μόνο την κοινή (και απλή έως ακόμα και απλοϊκή λογική).
      Με ποιο σκεπτικό δομήθηκε αυτή η εξωφρενική Συμφωνία των Πρεσπών;
      Έχουν δίκιο όσοι λένε (όπως ο κ. Κωνσταντακόπουλος) ότι είναι πραξικοπηματική.
      Μετά την υπογραφή θα έπρεπε (αν μιλάμε για στοιχειώδη λογική και ισότητα-ισονομία) να γίνουν τα ίδια βήματα ΚΑΙ από τις 2 χώρες.
      Δηλ. Επικύρωση απ΄την Βουλή τους αυτοί; Επικύρωση κι εμείς από το σύνολο των Βουλευτών. Δημοψήφισμα αυτοί; Δημοψήφισμα κι εμείς.
      Και αν τελικά συμφωνούσαμε να γίνουν και τα υπόλοιπα.
      Αναρωτιέμαι ειλικρινά αγαπητέ Νativist, αν έχει ξαναγίνει αυτό στα χρονικά.
      Εσείς αν παρακολουθείτε περισσότερα χρόνια την πολιτική μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας.
      Μου φαίνεται εντελώς παράλογο αυτό που συμβαίνει. Θα γίνουν όλα και στο τέλος τυπικά θα περάσει απ΄την ελληνική Βουλή.
      Πως τα δέχεται αυτά η κυβέρνηση; Δεν είναι αυτό δουλικότητα στον έσχατο βαθμό; Όπως και η απέλαση (κατ΄εντολή των ΗΠΑ), και ενώ έχουν προγραμματιστεί οι επισκέψεις Λαβρόφ και Τσίπρα, χωρίς καν κάποια επίσημη δικαιολόγηση;..

      Αν υποθέσουμε ότι όλες αυτές οι εθνικές παραχωρήσεις (χωρίς να έχουν την άδεια του ελληνικού λαού) γίνονται για υποθετικά οφέλη που τους έχουν υποσχεθεί, νομίζω ότι θα ήταν πιο τίμιο να ενημερώσουν όλο το πολιτικό σύστημα και τον λαό, και να πάνε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.Και να απαιτήσουν τουλάχιστον ίση μεταχείριση με τους Σκοπιανούς.

      Εδώ τώρα αυτό που συμβαίνει, είναι ότι μια αναλώσιμη (και μάλιστα εκλεγμένη εντελώς συγκυριακά) κυβέρνηση, με μια υπογραφή, να καθορίζει την τύχη της χώρας και των Βαλκανίων (!). Χωρίς να ερωτηθεί κανένας άλλος.
      Έχετε μιλήσει κι εσείς γι΄αυτό τον παραλογισμό (ή αφήσατε να εννοηθεί) σε κάποια σχόλιά σας.

      Διαγραφή
    3. Σωστά όλα αυτά. Δεν αμφισβήτησα εγώ την δουλικότητα, απλώς υπενθύμισα ότι πάντα έτσι ήταν.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε Nativist, η διαφορα ομως ειναι, οτι αμερικανοδουλοι αυτη την φορα ειναι τα παιδια και τα εγγονια των συμμοριτων. Ειρωνια της ιστοριας ?

      Διαγραφή
    5. Καλό στο Βασίλη! Μαύρα μάτια κάναμε...
      Το ότι είναι παιδιά και εγγόνια συμμοριτών, δεν είναι τόσο τρομερό. Και ο Γεώργιος Ράλλης γιος τού Ιωάννου ήταν. Οι αμαρτίες γονέων δεν (πρέπει να) παιδεύουσι τέκνα.
      Το θέμα είναι ότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ήσαν ρωσσόδουλοι. Το ΚΚΕεσ, μην ξεχνάς, είχε έδρα στο Βουκουρέστι τού Τσαουσέσκου. Απόφοιτοι τής ΚΝΕ είναι όλοι δαύτοι. Τι διάολο, τόσο γρήγορα το γύρισαν στον φιλοαμερικανισμό, για τον οποίον κατηγορούσαν τούς άλλους;

      Διαγραφή
    6. Καλως σας ξαναβρισκω.
      Συμφωνω οτι οι αμαρτιες των γονεων δεν θα επρεπε να παιδευουν τα τεκνα, αν και τις περισσοτερες φορες τι ρητο ισχυει.
      Αυτο που ηθελα να τονισω ομως ηταν το γεγονος οτι αυτοι που εστρεφαν τα πυρα τους κατα δικαιων και αδικων και εβριζαν τους παντες, ηλθε η ωρα (και πολυ γρηγορα μαλιστα) να γλυψουν, μετα μανιας μαλιστα, εκει που εφτυναν.
      Το αλλο σημειο που διαφωνω ειναι, οτι λεγοντας οτι ολες οι κυβερνησεις ηταν αμερικανοδουλες, ουσιαστικα βγαζουμε λαδι την παρουσα κυβερνηση.
      Το να εισαι 'αμερικανοδουλος' το 1949 ηταν μια επιλογη ζωης η' θανατου για την χωρα μας. Το να το γυρισεις απο κομμουνιστης σε αμερικανοδουλο το 2018 ειναι ζητημα ζωης η' θανατου για την καρεκλα σου.

      Διαγραφή
    7. >Το να εισαι 'αμερικανοδουλος' το 1949 ηταν μια επιλογη ζωης η' θανατου για την χωρα μας. Το να το γυρισεις απο κομμουνιστης σε αμερικανοδουλο το 2018 ειναι ζητημα ζωης η' θανατου για την καρεκλα σου<

      Ορθότατον! Μού έλειψαν οι εύστοχες παρατηρήσεις σου. :-)

      Διαγραφή
    8. Μαρια ..τα ντρον ηδη πετανε.Τα βλεπω καθε βραδυ.( πετανε ..απελπιστικα αργα..)

      Διαγραφή
    9. Γιατι οι αμαρτιες γονεων δεν πρεπει να παιδευουν τεκνα ?? Απο που βγαινει αυτο ? Δηλ....αν ο πατερας ληστεψε..σκοτωσε...κι ...αφησε τα κλοπιμαια στο καλο παιδακι...να μην το θιξει κανεις ?? Να τρωει τα κλεμμενα ανετα ..αφοβα...πλουσια.. και τι να κανουμε...πιαστε τον μπαμπα...αν ζει ??Αλλα αυτα ειναι δικα μου ??Δεν στεκει.....δηλ.αν ο μπαμπας σκοτωσε δεκα αθωους...εγω τι φταιω ο ....αθωος ?? Εκεινοι οι...αθωοι τι εφταιγαν ?? Μονο ενας ειναι ...αθωος ο γιος ?! Απο που κι ως που ?? Ηταν ηλιθιοι οσοι ειπαν το αμαρτιες γονεων ?? Μαλλον....Οι σουπερ εξυπνοι ηλθαν μετα....απ το μελλον...χωρις μελλον.Οι μεταμοντερνοι σουρεαλιστες..

      Διαγραφή
  2. Ενα μονο μενει...για νασαι οκ...δουλος...Να κυρηξουμε τον πολεμο στην Ρωσια και οι Αμερικανοι ναχουν ...ειρηνη μαζι της !Τι ειναι η Ρωσια για τον Τσιπρα ?? Τιποτε.Θα τους σκισουμε !! Ναταν τα Σκοπια ...ναι...να φοβηθουμε...αλλα Ρωσια ....τριχες....Ετσι μας ειπαν οι Αμερικανοι...." πανω τους Αλεξη φατους !!! Συνεδριασαν μια φορα τα μηρμηγκια ολα να σκοτωσουν τον ελεφαντα που τα πατουσε.Μαζευτηκαν ολα ..εκατομμυρια και πεσαν εξαλα πανω του ..Ανεβηκαν πανω του τον σκεπασαν ολο.Κανει ενα τιναγμα αυτος και πευτουν ολα κατω ...εκτος απο ενα στο λαιμο του.Εξαλα τα πεσμενα κατω ..βλεπουν ψηλα το ενα στον λαιμο....κι ολα μαζι εξαλα του φωναζουν :"" εκει ...εκει ..τωρα...καρυδωσε τον τον π......στη..!!!"""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Αηδίασες γιατί η Ελλάδα απέλασε ξένους πράκτορες?
      Δηλαδή να ανεχόμαστε τον κάθε σλάβο να εκμεταλλεύεται τις εθνικές μας ευαισθησίες και θρησκευτικά συναισθήματα?
      Να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν δωροδοκούν θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτης?

      Διαγραφή
    2. ετσι φιλε. υποκρισια απο σχολιαστες που με κυβερνησεις δεξιες συμπεριφεροντο ως αμερικανοφιλοι και τωρα κακιζουν καποιους που σωστα ξεμπροστιαζουν πρακτορες ξενων δυναμεων λες οτι τωρα οι πρακτορες της ρωσιας ειναι διαφορετικοι απο τους πρακτορες της κουμμουνιστικης ρωσιας. Εξ αλλου το κομμα του συριζα παντα ηταν εχθρικο με την τοτε ΕΣΣΔ

      Διαγραφή
  4. Η απέλαση ξένων πρακτόρων είναι μία καλή αρχή.
    Δηλαδή τί θέλετε Ρώσους πράκτορες αν χρηματοδοτούν έλληνες πολιτικούς και Ελληνικά συλλαλητήρια? Καλό είναι να μην ανεχόμαστε Ρώσους, Αμερικανούς, ή τούρκους πράκτορες να αλωνίζουν στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ειναι μια καλη αρχή απέλαση όλων των εχθρών της Ελλαδος Σλάβων Ευρωπαίων Αμερικανών Εβραίων Αράβων Βαλκανίων κλπ έχεις διαφορετική άποψη ψευδοπροφήτη;

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω η "καλή αρχή" να συνεχιστεί με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή. Λες;

      Διαγραφή
    3. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε

      Με συγχωρείτε για την παρέμβαση αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που γράψατε ότι "οι Ρώσοι πράκτορες χρηματοδοτούν Ελληνικά Συλλαλητήρια"..
      Αυτά λέει και ο κάθε Καρανίκας όταν μας βρίζει ως "καθυστερημένα εθνίκια".. [Ότι τα Συλλαλητήρια ήταν κατευθυνόμενα, και ότι ο ελληνικός λαός επικροτεί την Συμφωνία των Πρεσπών.]
      Νομίζω ότι δεν υπάρχει χειρότερη προπαγάνδα απ΄το να ακούγεται ότι τα Συλλαλητήρια χρηματοδοτήθηκαν από τους Ρώσους, (για τα δικά τους δηλ. συμφέροντα)..
      Τα Συλλαλητήρια ήταν μεγαλειώδη, αυθόρμητα και αγνά. Και αν ακόμα υποθέσουμε ότι δόθηκαν χρήματα π.χ. σε Μακεδονικές Οργανώσεις, κατά τη γνώμη μου καλά έκαναν και δόθηκαν. Ήταν για το καλό της πατρίδας μας. Γιατί πρέπει να φανερώνουμε (αν υποθέσουμε ότι ισχύει) πράγματα που είναι για το εθνικό συμφέρον; Μήπως είναι στρωμένη με ρόδα η διεθνής πολιτική;
      Τώρα θα εφαρμόσουμε ξαφνικά και μονομερώς μια υποτιθέμενη "δεοντολογία" επειδή έτσι βολεύει τους Αμερικανούς; Τότε ας απελάσουμε πρώτα όλους αυτούς που προανέφεραν και οι άλλοι σχολιαστές, πρώτα δηλ. τους εχθρούς μας, και στο τέλος τους φίλους μας (ακόμα και αν και αυτών η "φιλία" είναι με βάση το δικό τους συμφέρον) ..

      Διαγραφή
    4. Maria p. γιά άλλη μιά φορά είσαι σωστή στους συλλογισμούς σου....

      Διαγραφή
    5. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε

      Καλό είναι να μην γράφει κανείς βλακείες. Είναι τοις πάσι γνωστός ο ρόλος τής ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉΣ στην διοργάνωση των συλλαλητηρίων.

      Διαγραφή
    6. Δέν είναι μόνο οι Καρανίκες είναι και αλλοι που γράφουν για τις αναιδέστατες παρεμβάσεις Ρώσων στην Ελλάδα - "Οι δύο διπλωμάτες, σημειώνουν οι FT, κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό."

      Διαγραφή
    7. @ Naïvetist
      Καλό είναι κάποιος να καταλαβαίνει τι διαβάζει. Εγώ δεν έγραψε κατά της Πανμακεδονικής. Εγώ γράφω για τον ύπουλο ρόλο Ρώσων πρακτόρων στην Ελλάδα. Η Πανμεκεδονική κανει την δουλειά της και δεν χρειάζεται ρώσους πράκτορες και τους ντόπιους σπιούνους τους.

      Η Ρωσία ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα σκόπια ως «Μακεδονία» και τώρα δήθεν κόπτετε για την συμφωνία. Με εντυπωσιάζει πώς οι απανταχού ρωσόδουλοι χαίρονται όταν μία ξένη δύναμη επεμβαίνει με πράκτορες στην Ελλάδα. Τι να πεί κανείς? πιο δούλος γίνεσαι ρωσίδα …

      Διαγραφή
    8. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε14 Ιουλίου 2018 - 3:45 μ.μ.

      Kαλό είναι να ξέρεις τι γράφεις και πώς γράφεται:

      α) το ν προ τού μ γίνετει μ, άρα παμμακεδονική. Και σού το γράφω από πάνω!

      β) Είπα εγώ ότι γράφεις κατά τής Παμμακεδονικής; Πού; Εγώ τα έγραψα αυτά "Δηλαδή τί θέλετε Ρώσους πράκτορες αν χρηματοδοτούν έλληνες πολιτικούς και Ελληνικά συλλαλητήρια?"; (το ελληνικό ερωτηματικό είναι στο πλήκτρο τού q, αλλά άμα κανείς έχει IQ ραδικιού, αυτό είναι το λιγότερο).

      Και συνεχίζεις το ρεσιτάλ ανοησίας: "Η Πανμεκεδονική κανει την δουλειά της και δεν χρειάζεται ρώσους πράκτορες και τους ντόπιους σπιούνους τους.". Ενώ σού λέω ποιος οργάνωσε τα συλλαλητήρια, εσύ εκεί, εξακολουθείς για Ρώσσους πράκτορες. Το έχεις δεδομένο, από πού άραγε;

      Και είμαι και ... "ρωσόδουλη Ρωσίδα" από πάνω!!

      Διαγραφή
    9. συ είπας - εγώ πάντως δεν έγραψα κάτι τέτοι για εσένα προσωπικά

      Διαγραφή
  5. Τί έγινε ρε μάγκες γιατί το πήρατε τόσο κατάκαρδα επειδή σας απέλασαν τους χρηματοδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μονο που αντιδρουν για κατι που δεν κατηγορησες συγκεκριμενους δειχνει ποιοι ειναι.

      Διαγραφή
  6. Kαι F35 και S 400...Ο "Σουλτάνος" ...
    Το Προτεκτοράτο ; Απο τα τρία το μακρύτερο...Κάτι σαπάκια P 3 "εκσυγχρονισμένα", κάτι ρημάδια Kiowaτου Βιετνάμ και βεβαίως θα πληρώσει χρυσά τα F 16 που θα γίνουν "Οχιές"...
    Ετσι είναι οι δεδομένοι...Οταν εχεις μεγαλώσει με πολιτιστικό δρώμενο τον αΚραγκιόζη, εξόδοις δημάρχων και κομματικών νεολαιών ραγιάς γίνεσαι η παραμένεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι το καναμε αυτο στα αδερφια μας τους Ρωσους... Μας αγαπουν παρα πολυ κι εμεις τους προδωσαμε. Εχουμε δει πολυ σημαντικες βοηθειες απο αυτους τα τελευταια χρονια, με τελευταια παραδειγματα την αναγνωριση των Σκοπιων ως Μακεδονια και την πωληση των κορυφαιων S-400 στους εχθρους μας (που λιγους μονο μηνες πριν ειχαν καταρριψει και ρωσικο αεροσκαφος). Ας περιμενουμε και τις επομενες βοηθειες τους, οπως την αβαντα που θα κανουν στους Τουρκους για να προκαλεσουν θερμα επεισοδια στην ΑΟΖ Κυπρου και Ελλαδας ωστε να ακυρωθει de facto ο σχεδιαζομενος αγωγος Κυπρου, Ισραηλ, Αιγυπτου, Ελλαδας που θα εφοδιαζει την Ευρωπη και θα ειναι ανταγωνιστικος των δικων τους αγωγων.
    Δεν ειμαι υπερ των Αμερικανων. Απλα θελω να γινει κατανοητο οτι η καθε χωρα δεν εχει φιλους. Φιλες χωρες υπαρχουν μονο για οσον καιρο καποια συμφεροντα τους ταυτιζονται. Αμεσως μετα απο αυτο το διαστημα γινονται σαν αγνωστοι μεταξυ τους και συχνα και εχθροι, χωρις κανενα προσθετο συναισθηματισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι αγαπητε. Εχω πει οι μισοι ειναι ρωσολαγνοι και οι αλλοι μισοι υπαλληλακια της ρωσ. πρεσβειας. Αληθεια ο γνωστος βελοπουλος ο ρωσολαγνος με τι....

      Διαγραφή
    2. Αμα βλεπω ανθρωπο να λεει .."" εχω πει.....εχω γραψει...:"" ...θεε μου...Τι θα πει κυριε ..που εχεις πει....? Επεσε κανενας βραχος ?? Να κρατησει η ανθρωποτητα την ανασα της ??..

      Διαγραφή
    3. Οχι...απ τους δικους σου..Ρημαν ...εεε ?? Ρημαν....χμμ....Της μπε εμ βε ?? Αυτο
      δεν τοχεις.....πει.Ολα τα αλλα .ταχεις πει...αρα ..ωσσανα....μιλησε ο αρχηγος ...Ετσι μιλας στην γυναικα σου ?? Αυτο τοχω πει...το αλλο τοχω προβλεψει...κλπ...δοξαστε με.??

      Διαγραφή
    4. και μονο το σχολιο σου δειχνει ατομο που δεν εχει να πει κατι επι της ουσιας. Ειρωνεια. Σε αλλες περιπτωσεις οταν το σχολιο αντιβαινει προς το υφος του αρθρου ο διαχειριστης το διαγραφει. Τωρα μου θυμιζει εκθεση ιδεων στην εποχη του 70 που αν δεν συμφωνουσες με το θεμα σε εκοβε ο καθηγητης. Κομματισμος και τιποτε αλλο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.