19/7/18

Κοτζιάς: Εκτακτο ραντεβού με τον Τσίπρα στο Μαξίμου μετά την αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ

ΥΠΕΞ: «Καλοδεχούμενος ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην Αθήνα»
Το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά, ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, με αφορμή δηλώσεις του ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Σεργκέι Μασλόφ, ο οποίος νωρίτερα σημείωσε πως δεν είναι πλέον κατάλληλη η χρονική περίοδος του Φθινοπώρου για έλθει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ότι σε κάθε περίπτωση ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα, σε μια άκρως ειρωνική απάντηση -σε συνέχεια της χθεσινής επιθετικής ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ- η οποία αν μη τι άλλο δείχνει ότι η Αθήνα συνειδητά κινείται σε σύγκρουση με τη Μόσχα.
Κι αυτό την ώρα που ο Νίκος Κοτζιάς έκλεισε εκτάκτως ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα για το απόγευμα της Πέμπτης. Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στις σχέσεις με τη Ρωσία, μετά τα αντίποινα που ανακοίνωσαν οι Ρώσοι, απασχολούν ιδιαίτερα και τον πρωθυπουργό που θέλει να χαράξει μια ενιαία γραμμή με τον υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, η επίσκεψη του κ. Λαφρόβ στην Ελλάδα αναβάλλεται.


Στην ανακοίνωση του ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα αναφέρει ακόμα ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τον αριθμό και την ημερομηνία απέλασης.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε μέτρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντρέι Μασλόφ.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες μετά την απέλαση ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Η ακύρωση της επίσκεψης του ρώσου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι απόρροια του τεταμένου διπλωματικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πολιτικοί αναλυτικές εκτιμούν ότι ρωσική κυβέρνηση θα βάλει οριστικά στον «πάγο» τις ελληνορωσικές σχέσεις που παραδοσιακά είναι καλές.

Σημειώνεται πως χθες κι ενώ τα πνεύματα έδειχναν να έχουν ηρεμήσει, η ένταση αναζωπυρώθηκε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, απαντώντας στη δέσμευση της Μόσχας για απελάσεις ελλήνων διπλωματών, και να κατηγορεί τη Ρωσία για «ασέβεια» έναντι της Ελλάδας, για «αρνητικές λογικές» και για «νομιμόποίηση παράνομων ενεργειών».

Παρά το γεγονός ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για συνέπειες στις διμερείς σχέσεις, δεν ανακοίνωσε τις ίδιες τις απελάσεις, όπως όλοι περίμεναν, σε μια χειρονομία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «καλής θέλησης».
ΒΗΜΑ

10 σχόλια:

  1. Κυλησε ο τετζερης και βρηκε το καπακι...Παει το...αριστουργημα να συναντησει το ...κακουργημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατι παει φιρι φιρι να τον ξεφτυλισουνε και οι Ρωσσοι αυτο το παιδι..... Μηπως φταινε οι ζεστες? Μηπως να των στειλουν στον Μαδουρο για κανα δυο βδομαδες να ξελαμπικαρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανο τι ρωτας ?? Αν εχεις δεκα λαμπες στον ενισχυτη και εκ κατασκευης εχεις εννια καμμενες τι να βγαλει ?? Εδω φτασαμε στο σημειο ...επειδη κανεις δεν τον θαυμαζει...να αυτοθαυμαζεται.Ειναι σαν να μην σε πλησιαζει γυναικα χρονια....Δεν θα ....αυτο........??

      Διαγραφή
    2. Dimitri
      Syriza doesnt have just burnt bulbs. They have a serious short circuit.....
      Now on the serious side. I think we will see a lot more on this front. Lavrov is very experienced and guys like Kotzia and Tsipras are outside his league. I see serious laughs on this front in the next few days. Putin didnt blink and threw out US diplomats. Do you think he will think twice for the Greek diplomats? I will be more concerned about the Russian actions that will not be announced rather than those that will be announced.

      Διαγραφή
    3. Πανο εχεις δικιο...αλλα τα αγγλικα..δεν...για Ελληνες.Μην το κανεις αυτο...διαιωνιζεις το κακο.Εχουμε καταπληκτικη γλωσσα ...δεν εχεις αναγκη αυτοπροβολης..γραφεις καλα και το εκτιμω πολυ ετσι κι αλλιως...

      Διαγραφή
  3. Charles Maurice de Talleyrand Quotes.

    Since the masses are always eager to believe something, for their benefit nothing is so easy to arrange as facts.

    Speech was given to man to disguise his thoughts.
    [Fr., La parole a ete donnce a l'homme pour deguiser sa pensee.]

    An important art of politicians is to find new names for institutions which under old names have become odious to the public.

    Show me another pleasure like dinner which comes every day and lasts an hour.

    A married man with a family will do anything for money.

    It is the beginning of the end.
    [Fr., C'est le commencement de al fin.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Winston Churchill Quotes.

    Russian may seem narrow-minded, impudent, or even stupid people, but one can only pray for those who are against them. - Winston Churchill

    I cannot forecast to you the action of Russia. It is a riddle wrapped in a mystery inside an enigma: but perhaps there is a key. That key is Russian national interest. - Winston Churchill

    http://www.softpanorama.org/Skeptics/Quotes/russia_and_russians.shtml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελέγχουμε την πληροφορία, ότι ο Κοτζιας έστειλε στον Λαβρωφ ένα κιλό φασόλια Πρεσπων! Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα έστειλε.για να...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε πως έγινε έτσι αυτός ο Κοτζιάς ! ¨Ενα σύμβολο κτηνωδίας, στο πρότυπο του Παγκάλου.
    Λες και στο Υουργείο των Εξωτερικών φώλιασε το μικρόβιο της ελεφαντίασης. Τον είχατε δεί στο βίντεο της δεξίωσης του ΝΑΤΟ/Ε.Ε. να χορεύει (τρόπος του λέγειν) με το τυμπανιαίο προγάστριο, αγκαλιά με τον Γιούγκερ, τραγουδώντας "We are the People" !!!
    Kατι τέτοιο θα φαντάστηκε ο Καζαντζάκης όταν έγραφε "...τα άντερά του ξεχείλωσαν από την κοιλιά του και γεμίσανε το κεφάλι του..."
    Ο τύπος (που διεκπεραιώνει τώρα -μαζί με τον Τσίμπουρα- τα θελήματα του Πάϊατ και της Μέρκελ) από το μένος της μάσας κατάντησε ολόκληρος ένα άντερο γεμάτο σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τριβει τα χερια ο Θεος...Βρηκε το σκοινι της κρεμαλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.