10/7/18

Επίθεση Μελανσόν σε Τσίπρα: Είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του».
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου BFMTV ρώτησε τον Μελανσόν για μία παλαιότερη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, στην οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Εχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».
Ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν εγώ αναλάβω την εξουσία θα γίνω ένας ακόμη… Τσίπρας».

Καθημερινή

11 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ.Τα ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙΑ τρώγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τρισαθλιος ελεεινος....Χατζατζαρης...των σκιων...και τενεκες ξεγανωτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να περνάνε αδιάφορα, σχόλια όπως αυτό της Μαριας Κουμι. Ωστοσο όταν εχουμε, και όλοι έχουμε, σκελετούς στο ντουλάπι, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί. Πχ ποιο κόμμα και παράταξη δεν έιναι διασπασμένη, ποιοι είναι ανεπίληπτοι; Πέραν αυτού ειναι άκρως επιζήμιο να καλλιεργούμε πάθη και μάλιστα τοσο ξεθυμασμένα πια. Ούτε ο καπιταλισμός άλλωστε τα πάει τόσο πριμα ώστε οι οπαδοί να θριαμβολογούν. Και τέλος Μαρία μου όσο φασίστες ειναι αυτοί που διαδηλώνουν για το Σκοπιανό, όπως λέει η κυβέρνηση, άλλο τοσο μπολσεβίκος είναι ο Τσίπρας, ή νεομπολσεβίκος. Για να ξέρουμε τι λέμε και να μη φαινόμαστε "από την πόλη έρχομαι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Αποστολόπουλε,
      διαβάζω με προσοχή τα γραπτά σας και τρέφω σεβασμό για την διεισδυτικότητα από την σκοπιά που προσεγγίζετε τα θέματα.

      Έχω όμως να κάνω κάποιες παρατηρήσεις για το παραπάνω σχόλιό σας.
      Ο Alexis ανδρώθηκε στην ΚΝΕ. Γαλουχήθηκε με τα άπαντα του Κάρολου, Ένγκελς, Λένιν. Από τα καταγώγια που απάγγελλαν μελοποιημένο Μπρεχτ με τα συντρόφια του ενώ αποδομούσαν οτιδήποτε ελληνικό, μεταπήδησαν στα χειμερινά ανάκτορα και κατέλαβαν την εξουσία με χυδαιότητα, ενώ συνεχίζουν να κυβερνούν χυδαία.
      Αλήθεια ποια η διαφορά του 2,5%, με τους παλιούς μπολσεβίκους;
      Τηρουμένων των αναλογιών, μήπως κι εκείνοι τα ίδια δεν έκαναν; Άραγε κι εκείνοι δεν αντιμετώπιζαν το λαό που είχε διαφορετική άποψη ως ετερόκλητο, φασίστα, «αντιδραστικό»;

      Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Alexis και η παλιοπαρέα του θα εφάρμοζαν έως κεραίας αυτά που διδάχθηκαν στη μεγάλη του Περισσού Σχολή αν δεν χάνονταν μεσοπέλαγα διότι ο Κάρολος, είχε να τους δώσει συμβουλές περπατησιάς έως την καπιταλιστική εποχή. Στoν μετακαπιταλιστικό παγκοσμιοποιημένo χυλό όμως; Εκεί έχουν οδηγούς το διεθνισμό και τις ιδεοληψίες τους μόνον, όπου εκτός από τραγικοί, εμφανίζονται και γελοίοι διότι καταντούν μαριονέτες των διεθνών και εγχώριων πατρόνων τους.

      Όσο αφορά τους «άλλους» τι να πω. Ήδη έχουν αποδομηθεί, αλλά σήμερα μιλάμε για την Αριστερά, την πάλαι ποτέ φτιασιδωμένη νύφη. Κι όλοι μαζί επέτρεψαν σε μια καρικατούρα, τη Χρυσή Αυγή, να ανδρωθεί και να ομοιάζει ως φόβητρο της κοινωνίας.

      Θα μου πείτε ακούγομαι μηδενιστής. Θα έλεγα ρομαντικός. Τι θα λέγατε αν μαθήτευε ο ελληνικός λαός να διακυβερνάτε με αξίες της Αριστοτελικής ή Πλατωνικής Σχολής. Άντε και για τους πιο μεταφυσικούς της Πυθαγόρειας. Κάποιους που να μπορούμε να τους καταλάβουμε τέλος πάντων, να τους αισθανόμαστε, αντί να καταναλώνουμε χρόνια μαθαίνοντας τα άπαντα του Καρόλου ή του Ανταμ Σμιθ και να μας κατατρύχουν οι «σκελετοί» και τα πάθη που μας κληροδότησαν.
      Έχω την εντύπωση ότι τότε δεν θα μας ενοχλούσαν ούτε θα μας προβλημάτιζαν τα σχόλια της Μαρίας, του Αποστόλη ή του Δημήτρη.
      Έτσι, θα φαινόμαστε ότι ερχόμαστε από δρόμο…

      Διαγραφή
    2. Κ.Μυροβολε ...καλο η κακο δρομο ??? Διοτι εμενα μου φαινεται οτι κατα 89 % οτι λετε το εγραψα εγω....

      Διαγραφή
    3. Κ Αποστολοπουλε,ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ είναι όσοι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 4 ΡΑΙΧ,είτε λέγονται ΚΟΥΛΗΣ είτε λέγονται ΤΣΙΠΡΑΣ.ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙΑ της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ,ΕΘΝΗ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΖΙΧΑΝΤ...
      Για να δούμε τι μας λέει η διοργανώτρια της εισβολής αυτής BARBARA
      Jews will play a leading role in multicultural Europe says Jewish researcher Barbara Spectre
      https://www.youtube.com/watch?v=5uzvJsQpxMY

      Διαγραφή
  4. Εχετε δικιο σε οτι με αφορα.Μαρξ...Εγκελς...Σμιθ...η οτι ξενικο ονομα ...οποιοδηποτε....εμενα δεν με αφορα καθολου...οτι και να ειπε...ουτε θελω να μαθω...αλλο...παντελως αδιαφοροι μου ειναι...σε σχεση με τους προγονους μου...που δεν ειναι ουτε η δεξια τους ..τριχα ...καπου...Ασε που μου φαινονται αστειοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής»;
    Εγώ αυτό το βλέπω ως ευφημισμό, ή γαλατική ευγένεια.
    Εάν έλεγε "η πιο ελεεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής ιστορίας", πάλι θα τον κολάκευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαλαρώστε και μην σηκώνεται πολύ το θέμα.
    ΄Οταν ο εν λόγω κύριος έκανε τις δηλώσεις που έκανε και που δεν αμφισβητούνται από κανέναν, δεν είχε γνωρίσει ακόμη τον Καρανίκα...
    Ναί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ευρυτερη αποψη του ελεεινου...εκτεινεται σαν την βαρυτητα ...εως το απειρο.....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.