22/7/18

Γκολάν: Ο συριακός στρατός ξεκίνησε την τελική επίθεση κατά του Ντάες

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε την τελική επίθεση κατά του Ντάες στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Μετά την απελευθέρωση σχεδόν ολόκληρης της επαρχίας της Ντεραά, οι συριακές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στο δυτικό υπογάστριο, όπου το Ντάες ελέγχει ένα τμήμα του εδάφους μέχρι τα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν.
Η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ξεκίνησε από δύο άξονες και διεξάγεται από δύο μονάδες ελίτ.

Golan : l’armée syrienne a lancé l’assaut final contre Daech
Οι δυναμείς του Τίγρη και ο ίδιος (στρατηγός  Suheil al-Hassan.©SANA)

Οι δυνάμεις του Τίγρη κατάφεραν να ανακαταλάβουν το στρατηγικό λόφο του Ταλλ αλ Τζόμου νοτιοδυτικά της Νάουα, μετά από έντονες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες του Ντάες.

Η κορυφή του λόφου έχει θέα στις πόλεις Τασίλ και Αντουάν στο νότο.
Εν τω μεταξύ, η 4η θωρακισμένη μεραρχία, εξαιρετικά εξοπλισμένη, έλαβε μέρος σε σκληρές μάχες εναντίον των εξτρεμιστικών στοιχείων του Ντάες έξω από την πόλη της Jaleen για να αναλάβει τον έλεγχο του Tall Ashtara και των γύρω περιοχών.

Αυτή η προέλαση βάζει τους στρατιωτικούς του συριακού στρατού σε άμεση επαφή με τους τρομοκράτες του Ντάες, οι οποίοι έχουν οχυρωθεί στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Η χερσαία προέλαση κατά του Ντάες υποστηρίχθηκε από έντονο εναέριο βομβαρδισμό των ρωσικών μαχητικών αεροπλάνων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μια ολοκληρωμένη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο κυβερνείο της Κουνείτρα (Quneitra) ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο συμφωνίας για ανακωχή και απόσυρση οπλισμένων ομάδων και τρομοκρατών.

«Συνάφθηκε μια συμφωνία που προβλέπει συνολική και άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα της Κουνείτρα και την επιστροφή του συριακού στρατού σε όλες τις θέσεις που καθορίζονται από τη συμφωνία του 1974 [σχετικά με την απεμπλοκή μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, σημ.μτφ.]», διευκρινήσε μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της εκκένωσης προς την Ιντλίμπ των αδιάλλακτών τρομοκρατών και της επιστροφής στο εθνικό κόρφο όσων συμφώνησαν να αφοπλιστούν και να προχωρήσουν στη διαδικασία αποκατάστασης.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.