7/7/18

Οι ψευδομακεδόνες, οι ψευδοπολιτικοί και η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

Σάββας Καλεντερίδης
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αυτό που υπέγραψε την προδοτική* Συμφωνία των Πρεσπών, επιμένοντας στο λάθος, προσπαθεί να αποδείξει ότι αν εφαρμοστεί η συμφωνία δεν θα υπάρχουν προκλήσεις, όπως αυτή του «μακεδονικού στρατού». Συγκεκριμένα ο Ζάεφ, επιθεωρώντας στρατιωτικό τμήμα, είπε χαρακτηριστικά: «Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο “μακεδονικός” στρατός για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό.
»Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον “μακεδονικό” στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του.
»Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της “Μακεδονίας” εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας».
Το γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτή η συμφωνία είναι διάτρητη και ότι αν ισχύσει θα αποτελέσει για τις επόμενες δεκαετίες (αν όχι αιώνες) παράγοντα και πηγή προβλημάτων και αποσταθεροποίησης στην περιοχή, γιατί συμβάλλει στη νομιμοποίηση ενός μεγάλου ψέματος, που είναι η ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Πού βρισκόταν αυτό το έθνος τον 19ο και τους προηγούμενους αιώνες και πετάχτηκε έτσι ξαφνικά τις αρχές και τα μέσα του 20ού αιώνα;
Αν και φαίνεται αστείο να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, θα προσπαθήσουμε πάλι να αποδείξουμε τα αυτονόητα:
Κατά την απογραφή που έγινε από τις αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επί Χιλμή Πασά, το 1904 στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Κοσσυφοπεδίου η σύσταση του πληθυσμού ήταν:
  • Μωαμεθανοί (1.729.000)
  • Έλληνες (647.932)
  • Βουλγαρίζοντες (527.784)
  • Σέρβοι (167.601)
  • Εβραίοι (48.270)
  • Ρουμανίζοντες Βλάχοι (30.116)
Δηλαδή, οι πολίτες των περιοχών αυτών, δήλωσαν ελεύθερα την εθνική τους ταυτότητα και ανάμεσα στους πολίτες της Μακεδονίας και των Σκοπίων ΔΕΝ υπάρχουν Μακεδόνες.
Επίσης, δεν έχει καταγραφεί κάποια πολιτική καταπίεσης των οθωμανικών αρχών, εξαιτίας της οποίας θα φοβόντουσαν να δηλώσουν την εθνική τους ταυτότητα οι «Μακεδόνες», αν υπήρχαν ως εθνικό φύλλο στην περιοχή.
Τα πράγματα είναι απλά. Ο «μακεδονισμός» εφευρέθηκε σε εργαστήρια γεωπολιτικών σχεδιασμών, τον υιοθέτησε στην αρχή η 2η Διεθνής, στη συνέχεια η 3η Διεθνής, μετά ο Τίτο και εσχάτως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, η επίσημη θέση των οποίων ήταν η εξής:
«Η (αμερικανική) κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές όπως μακεδονικό “έθνος”, μακεδονική “πατρίδα” ή μακεδονική “συνείδηση” συνιστούν αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».
Για όσους έχουν αμφιβολίες, μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

24 σχόλια:

  1. βρηκαν και τα κανουν οι μπολσεβικοι
    εχουν την απολυτη εξουσια 44 χρονια τωρα
    που ειναι οι κατεξεφτελισμενοι χριστιανοδεξιουληδες-αστουληδες μεσαιοχωρουληδες να αντιδρασουν?
    που κρυβονται τα δειλα αδυναμα αυτα ανθρωπακια οι παχυσαρκοι αστοι που βλεπουν φασιστερο απο χιλιομετρα και τα κανουν πανω τους τρεμοντας μην τους πουν φασιστες και ναζιστες ή σκετο δεξιους και πατιωτες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σταματήσεις το ποίημά σου θα διαγράφονται όλα τα σχόλια.
      Εδώ δεν είναι θηριοτροφείο, να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του, ούτε φρενοκομείο να φιλοξενούμε την τρέλα και την παλαβομάρα του καθενός.
      Κάνε σχόλια επί των αναρτήσεων, κόσμια και όχι τις γνωστές ασυναρτησίες.

      Διαγραφή
  2. "Αν και φαίνεται αστείο να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, θα προσπαθήσουμε πάλι να αποδείξουμε τα αυτονόητα"

    Δεν ξέρω τι λέτε όλοι εδώ μέσα(και ειδικά οι Πόντιοι τρομοκράτες) και εκεί έξω στις πλατείες και στους δρόμους ΑΛΛΑ...να ξέρετε ότι είστε όλοι...φασίστες,φασιστόμουτρα, εθνίκια, εθνικιστές, ακραίοι, ακροδεξιοί και επικίνδυνοι!!!

    Κάνετε λάθος...οι άνθρωποι είναι Μακεδόνες...χθες το επιβεβαίωσε και ο επίκουρος καθηγητής Maimoyslav Paparofski. Μαζί με τους βοηθούς του ανακάλυψαν σε αρχαιολογική ανασκαφή στα θεμέλια της Βουλής των Σκοπίων, τους όρχεις του Βουκεφάλα.

    Δεν έχουν καταλάβει ο φασίστας Αλέξης και η φασιστική παρέα του που έχουν μπλέξει. Κάνανε ένα δημοψήφισμα οι "δημοκράτες" και δεν σεβάστηκαν την απόφαση του λαού. Τώρα που το ποσοστό για τη Μακεδονία είναι 90% περίπου πάλι δεν σέβονται την απόφαση του λαού χωρίς καν να κάνουν δημοψήφισμα γι' αυτό το θέμα! Και έχουν το Θράσος να χαρακτηρίζουν τους άλλους(τον Ελληνικό λαό) ως φασίστες!

    Σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων χτύπησε ένα πολύ σημαντικό "καμπανάκι" για όσους δεν το κατάλαβαν...

    Μέσα σε σακούλα, ένας αυτοσχέδιος μπόγος σαν μπάλα από το οποίο εξείχαν καλώδια και είχε επάνω του και μία πλακέτα. Μέσα στην σακούλα υπήρχε και μία σελίδα Α4, πού είχε επάνω τον Λευκό Πύργο(άλλοι λένε την Ελληνική σημαία) και τον ήλιο της Βεργίνας.

    Φωνάξανε το ΤΕΕΜ με το ρομποτάκι του να ελέγξει. Το ειδικό ρομποτάκι του ΤΕΕΜ προχώρησε σε ελεγχόμενη διάσπαση του μηχανισμού και οι πυροτεχνουργοι είδαν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ομοίωμα βόμβας και όχι πραγματική βόμβα.

    Έτσι όπως προκαλούν την κοινωνία,την επόμενη φορά δεν θα είναι ψεύτικη. Θα φτιάξουν αληθινή βόμβα και "μπαμ" σε κάνα βουλευτή με τον αστυνομικό του μαζί. Το να φτιάξεις μια ισχυρή αυτοσχέδια βόμβα δεν θέλει και πολλά. Είναι πολύ πιο εύκολο απ' ότι φαντάζονται οι περισσότεροι. Με περίπου 60 ευρώ κόστος απλών υλικών μπορείς να φτιάξεις πολύ ισχυρή βόμβα. Τα πολεμικά τυφέκια των 7,62 θέλουν 600-900 ευρώ το λιγότερο + κόστος πυρομαχικών. Η βόμβα όμως είναι πολύ πιο εύκολη κι από οικονομικής απόψεως. Την φτιάχνει κάποιος και την αφήνει στο σημείο άλλος.... από νεαρή εμφανίσιμη κοπέλα μέχρι ήσυχη 50-60αρα κοντή 1,62 που "δεν σου γεμίζει το μάτι". Από παιδί γυμνασίου μέχρι συνταξιούχος 60αρης-70αρης ή ακόμα και παππούς 80 χρονών (αλλά σε καλή σωματική και διανοητική κατάσταση).

    Τι θα κάνουν σε τέτοια περίπτωση? Θα αρχίσουν τα μπλόκα όπως τα SS και η Γκεστάπο?

    Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πολύ σημαντικό. Υπάρχει οργή στον λαό. Να μην γίνουμε ζούγκλα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Για να ξέρουμε τι υπέγραψαν στις Πρέσπες. Νομιμοποίησαν μια σκευωρία που στήθηκε με σκοπό να δημιουργηθεί μια «Ενιαία Μακεδονία», με πρωτεύουσα τη Μακεδονία".

    '... με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη'

    Συμπέρασμα.
    Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις και αποδείξεις για σχέδια πιθανού μελλοντικού διαμελισμού της Ελλάδος.
    Επιπλέον έγινε και γίνεται ένας μαζικός εποικισμός της Ελλάδος από μουσουλμάνους και γειτονικούς λαούς.
    Οι πολιτικοί μας, ουσιαστικά μαριονέτες των δανειστών, συνεχώς διαβρώνουν κάθε υγιή θεσμό στην Ελλάδα, ώστε να διαλυθούν τα πάντα και να πέσει η χώρα σαν ώριμο φρούτο...

    Μήπως βρισκόμαστε μέσα σε ένα εφιάλτη και δεν το έχουμε καλά καταλάβει?
    Μήπως ζούμε μία χούντα καλυμμένη από ένα "δημοκρατικό" πέπλο?
    Μήπως πίσω από τα χαμόγελα, τις ψεύτικες διαβεβαίωσεις πως δήθεν όλα πάνε καλά, μεθοδικά συνεχώς συμπληρώνονται οι προυποθέσεις διά μία νέα εθνική καταστροφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι ισχύει αυτό που λες, απο την άλλη για να μην καταπίουμε το μαύρο χάπι να πω ότι το παιχνίδι είναι δυναμικό, αν δεν θέλουμε να ζησουμε δεν θα ζήσουμε , αν θελήσουμε θα μας δούν διαφορετικά.

      Και για να μην ξεχνίομαστε , χάσουμε κερδίσουμε οι υπεύθυνοι (οι εσωτερικοί τουλάχιστον) θα πληρώσουν.

      Διαγραφή
    2. Κ.Ταυ
      Ναι ειναι δυναμικο.Θελουμε και θα ζησουμε.Οποιος δεν θελει να ζησει ας κανει χαρακιρι....Δεν θα καθησουμε οι υπολοιποι να μας σφαξει κι εμας .

      Διαγραφή
    3. Fotis V. Σωστά θέτεις τα γεγονότα και στις δύο τελευταίες ερωτήσεις σου η πραγματικότητα τής πατρίδας μάς υποχρεώνει να απαντήσουμε ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ

      Διαγραφή
  4. Τώρα είναι η ώρα της Νέμεσις για αυτούς που δεν μαθαίνουν ποτέ από τα λάθη τους.
    Είναι οι ίδιοι "ουκ ανδρες σοφοί" που μιλούν περί "αυτοκριτικής".
    Πάρτε τον Πουλάκο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο επιθετικός προσδιορισμός Αριστερός, θα είναι σε λίγο καιρό ύβρης για τον κομιστή του. Προς το παρών είναι ακόμη τυχάρπαστος, οπορτουνιστής και τυχοδιώκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόσφυγας
    Δυστυχώς εδώ και πολλές δεκαετίες στην Κύπρο προσπαθούν να μας επιβάλουν ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά Κύπριοι, που μας επιβλήθηκε η ελληνική γλώσσα! Θυμάμαι πριν από την εισβολή, έπρεπε να μιλάμε για την Ελλάδα σαν να ήταν ξένη χώρα. Τότε απλώς δεν αντιλαμβανόμουν το γιατί. Οι γονείς μου μας έλεγαν ότι πάντοτε θα είμαστε Έλληνες, αλλά δεν είναι ανάγκη να το λέμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε. Φοβόντουσαν οι άνθρωποι. Όλοι οι ενήλικες τότε αυτό μας συμβούλευαν. Αυτά δεν τα γνωρίζει η νέα γενιά. Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, φοιτήτρια τότε, τόλμησα όταν ρωτήθηκα να πω ότι δεν είμαι αριστερή και δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Χαρακτηρίστηκα ακροδεξιά, φιλονατοϊκή κλπ. Οι ξένοι, σκοπιανοί, οικειοποιούνται την εθνική μας ταυτότητα -άραγε ντρέπονται για τη δική τους;- αλλά εμείς πρέπει να την απαρνηθούμε!!! Με νόμο της Βουλής των Ελλήνων εδώ και 15 περίπου χρόνια οι Κύπριοι θεωρούνται αλλοδαποί στην Ελλάδα. Κάποτε ήταν ομογενείς εκ Κύπρου. Ομοίως και οι Ελλαδίτες στην Κύπρο. Όμως οι κάθε λογής ξένοι, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, παίρνουν υπηκοότητα. Οι Έλληνες γίναμε ξένοι μεταξύ μας, αλλά καλοπιάνουμε τον κάθε αλλοδαπό απατεώνα, που δεν σέβεται τους νόμους της πολιτείας μας αλλά ούτε και τους νόμους της ηθικής μας. Τους ξένους που προβάλλουν και σέβονται τον πολιτισμό μας τους γυρνάμε την πλάτη. Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να δούμε ποτέ προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσφυγα: Όπου να βρεθείς η Ελλάδα σε πληγώνει - Συγκινητικό το μήνυμά σου και ο πόνος σου είναι ο ίδιος για όλους μας. Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της αλλά ποτέ κανένας ανόητος πολιτικός δεν θα καθορίσει ποιοί είμαστε ..

      Διαγραφή
    2. Εκαναν τετοιο νομο Αγνωστη στην Ελλαδα ???!! Οτι οι Κυπριοι ειναι αλλοδαποι ??!! Ποιος και ποτε ?? Πες ονοματα.!! Να ξερουμε ποιον θα κρεμασουμε !!!! Πες ονομστα !! Στο εξης πρεπει να μην μιλαμε αοριστα.Διοτι ετσι την γλυτωνουν τα τομαρια.Μας εξαπατουν και ξαναψηφιζονται !! Ονοματα οκ ?? Πες τα ....

      Διαγραφή
  7. κ. καλεντερίδη,
    παρακαλώ να διευκρινήσετε για ποιο λόγο αισθάνεστε την ανάγκη να σημειώσετε, ότι μιλάτε για προδοσία με πολιτική έννοια και όχι ποινική. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι μια εκλογική ήττα ξεπλένει τις πολιτικές ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλη μην παιζεις με τις λεξεις.Η προδοσια ειναι προδοσια οπως ο Ηλιος ειναι Ηλιος .Δεν υπαρχει υπο καμμια ...εννοια ηλιος αλφα και ηλιος βητα.Αυτα ειναι σοφιστιες διαφυγης.Οχι και πολυ σοφες.Λεγονται και αεροκοπανισμοι....αερολογιες...η φακιρικα.Μια εννοια υπαρχει μονο.Οι συνεπειες δεν προσδιοριζουν την εννοια Αυτες ειναι μετα και εχουν οριστει απο 3000 χρονια πριν.

      Διαγραφή
    2. Ο κ Καλεντερίδης υποσημειώνει ότι μιλάει για προδοσία με την πολιτική έννοια και όχι τη νομική. Εγώ αναρωτιέμαι προς τι αυτή η σπουδή. Μήπως επειδή οι πολιτικές ευθύνες είναι ανώδυνες, μιας και ξεπλένονται μετά τις εκλογές κατά το μας έκρινε ο λαός και όλα τα ξεχνάμε?

      Διαγραφή
  8. Η καθοριστική μάχη θα δοθεί στην Δ.Ε.Θ.
    Εκεί θα μπει τέλος με αυτό το εθνομηδενιστικό μόρφωμα των κατσαπλιάδων και καλά θα κάνουν οι αστυνομικοί εκείνη την μέρα να πετάξουν κάτω τα πηλίκιά τους κάτω.

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια καθοριστική μάχη στην Δ.Ε.Θ; Στην Σύνοδο Κορυφής τού ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την ερχομένη Τετάρτη και Πέμπτη, παρά το ότι δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί η συμφωνία με τα Σκόπια, διότι δεν έχει γίνει το δημοψήφισμα εκεί και δεν έχει αλλάξει το Σύνταγμα, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ τού ΝΑΤΟ, τα Σκόπια θα προσκληθούν με την σύμφωνη γνώμη και τής Ελλάδος, να λάβουν μέρος στην Σύνοδο και ν' αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με την ελπίδα ότι εντός των προσεχών μηνών θα έχουν ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις για επίσημη αλλαγή τού ονόματος σε Β. Μακεδονία. Δεν θέτει κανέναν θέμα για τέτοια επίσημη αναγνώριση από την πλευρά τής Ελλάδος.

      Από την ιστοσελίδα τού ΝΑΤΟ:

      JENS STOLTENBERG [NATO Secretary General]:"Mr Tsipras said yesterday, and he reiterated the Greek position that they are ready to welcome the former Yugoslav Republic of Macedonia as a full member of NATO under its new name as soon as the agreement is fully implemented. And that’s exactly the same message that I convey to you today: that as soon as the agreement is fully implemented through the national processes in the two countries, then your country can be a full member of the Alliance. But we will, already in July - in two weeks - we will invite your country to start accession talks, and then we hope to be able to finish them within months, and as I said, as soon as we have finished the accession talks, we sign the Accession Protocol and then your country, the former Yugoslav Republic of Macedonia will be participating in all NATO meetings and sit around the table together with all the other members".

      Διαγραφή
  9. Έχετε απόλυτο δίκιο!Εδω και δεκαετίες η Ελληνική Μακεδονία μας είναι ερμαιη σε πολυποίκιλα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και η Ιστορία Της γίνεται παιχνίδι στα χέρια του ανηθικου Σκοπιανό εθνικισμο και του ιμπεριαλισμού της σοβιετικής Ένωσης κάποτε και τώρα των ΗΠΑ.Ο ΚΎΡΙΟΣ να μας βοηθήσει εμας τους Έλληνες Μακεδόνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται ολοκαθαρα ότι η συμφωνία ήταν προδοτικη και εκείνο που με εκνευρίζει είναι ότι δεν έλαβαν την γνώμη του λαού !! Μόνο και μόνο να περάσουν τα προδοτικα τους σχέδια !! Εγώ όμως σαν λαός επιθυμώ την τιμωρία τους , και η τιμωρία είναι μια ..... Ισόβια για εσχατη προδοσία! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dear Savva,
    They (Kotzias, etc) have proven to be be better tacticians than us. While we try to tell the world the obvious, they are planning giving away everything else starting with Epirus (North and South).
    We need to mobilize these communities and anticipate the traitors' next move, not chasing after them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ προσέξτε τα δύο σημεία και ειδικά το "...fully implemented through the national processes..."

    "as soon as the agreement is fully implemented" & "that as soon as the agreement is fully implemented through the national processes in the two countries, then your country can be a full member of the Alliance"

    Εκ των ανωτέρω αλλά και από άλλα στοιχεία που προκύπτουν από ενδελεχή μελέτη της συμφωνίας, εξάγεται αβίαστα ότι:
    1ον Η "συμφωνία" θα τεθεί σε ισχύ ΟΤΑΝ κυρωθεί ΕΦΟΣΟΝ "τρέξουν" νόμιμα όλες οι διαδικασίες 🙄
    Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπάρχει παρατυπία ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ (Ιβάνωφ)

    2ον Η "συμφωνία" ΔΕΝ εκφράζει την Ελλάδα και τα Σκόπια (αυτό θα γίνει μετά 6μηνο όταν ΚΑΙ ΕΑΝ κυρωθεί η συμφωνία), απλά εκφράζει τους αρχηγούς της ομάδας διαπραγμάτευσης.

    3ον Τέλη Αυγούστου ΛΗΓΕΙ η δανειακή σύμβαση

    Συμπέρασμα (δικό μου):
    Η οριστική θέση της Ελλάδας (και όχι του αρχηγού της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας) θα γίνει τότε και μόνο τότε.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και ώδε η σοφία εστίν🦉
    Μέχρι τότε ψυχραιμία και λελογισμένες κινήσεις 🦉🦉🦉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μολις τωρα...
    Λεγεται οτι εσβησαν τα φωτα που φωτιζουν το αγαλμα του Αλεξανδρου στην Θεσ/νικη ...λεγεται ..για την εφαρμογη των Πρεσπων....Αυτο εγινε χθες βραδυ...και θα δουμε τι....σημερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατά τον συγγραφέα του άρθρου ή πολιτική προδοσία (πολιτικάντικο εφεύρημα για την υποστήριξη του μνημονιακού/κατοχικού αντιπροσωπευτικού( = αντι-δημοκρατικού) κοινοβουλευτισμού) αθωώνει την, σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο, προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.