25/7/18

Έκτακτο - Ελεύθερος σε κατ' οίκον περιορισμό ο Αμερικανός πάστορας που ήταν φυλακισμένος στη Σμύρνη

Με έκτακτη είδηση μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσοσν, που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές σχεδον χρόνια, με την κατηγορία της συνεργασίας με το δίκτυο Γκιουλέν και το ΡΚΚ, που επισύρουν ποινές εικοσαετούς φυλάκισης, μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Μπουτζά, όπου εκρατείτο, στο σπίτι του, σε κατ' οίκον περιορισμό.
Τα δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν αν αυτή η κίνηση έγινε κατόπιν απόφασης του δικαστηρίου ή αν πρόκειται για διοικητικό μέτρο, που σημαίνει καθαρά πολιτική απόφαση.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες ο Τραμπ είχε ζητήσει ο ίδιος από τον Ερντογάν προσωπικά να κάνει κάτι για να αποφυλακίστεί ο Μπράνσον, ενώ και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στο CBN (Christian Broadcasting Network)  τις 19 Ιουλίου δήλωσε ότι "ήλθε η ώρα να απελευθερωθεί και να γυρίσει στο σπίτι του ο Μπράνσον".
Σημειώνεται ότι μόλις προχθές το δικαστήριο είχε αποφασίσει τη συνέχιση της κράτησής του στις φυλακές.

1 σχόλιο:

  1. Ο Cem Halavurt, δικηγόρος του Andrew Brunson, επιβεβαίωσε ότι ο πάστορας έπρεπε να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και ότι θα έπρεπε να φορέσει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι αστραγάλου (βραχιολάκι εντοπισμού θέσεως κρατουμένου). [ BBC News - 180725 ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.