23/7/18

Έσχατος ξεπεσμός της πολιτικής ζωής της Ελλάδας

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η απέλαση διπλωματών είναι κορυφαία και συνάμα ακραία πράξη στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ δυο χωρών. Όταν δε η απέλαση γίνεται από μια μικρή χώρα και αφορά διπλωμάτες μεγάλης δύναμης, το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις.
Πότε μια χώρα καταφεύγει στο μέτρο της απέλασης;
Όταν διπλωμάτης που είναι διαπιστευμένος στη χώρα αυτή συλλαμβάνεται να προβαίνει σε πράξεις που αντίκεινται στη διπλωματική ιδιότητα και στρέφονται εναντίον της χώρας που τον φιλοξενεί.
Για παράδειγμα, πριν από λίγα χρόνια οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές έπιασαν στην κυριολεξία στα πράσα κορυφαίο διπλωμάτη μεγάλης συμμάχου χώρας να παίρνει απόρρητα έγγραφα από γυναίκα υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία διατηρούσε και ιδιαίτερη σχέση. Σημειώνεται ότι η κυρία αυτή υπηρετούσε σε νευραλγική θέση του ΥΠΕΞ.
Μετά την αποκάλυψη δεν ζητήθηκε η απέλαση του κορυφαίου αυτού διπλωμάτη και επιλέχτηκε η μέθοδος της αθόρυβης αναχώρησής του από την Ελλάδα, για να μη διαταραχτούν οι σχέσεις των δυο συμμάχων χωρών! Από την άλλη πλευρά, η εν λόγω κυρία παρέμεινε στη θέση της και δεν είχε καμία επίπτωση στην υπηρεσιακή της κατάσταση η κατασκοπεία που διενεργούσε εναντίον της πατρίδας μας.
Οι λόγοι ήταν δύο. Ο ένας ότι έχει τη στήριξη ισχυρών κέντρων. Ο άλλος, επειδή η αποκάλυψη της δράσης της θα δημιουργούσε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα σε κάποιο κόμμα.
Μένουμε εκεί, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Πάμε τώρα στην υπόθεση της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών και της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα σε άλλα δύο άτομα με ρωσική υπηκοότητα.
Καταρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για κορυφαία πράξη, ανάλογη της οποίας δεν έχει καταγραφεί στη διπλωματική ιστορία της Ελλάδας, τουλάχιστον από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει. Αυτό σημαίνει ότι για να κάνεις μια ενέργεια τέτοιας έκτασης και τέτοιας βαρύτητας, εναντίον μιας μεγάλης δύναμης όπως είναι η Ρωσία, θα πρέπει να έχουν κάνει τέρατα και σημεία οι Ρώσοι διπλωμάτες και τα πρόσωπα που «έφαγαν» την απαγόρευση.
Όμως, όταν διαπιστώνεις ότι ένας διπλωμάτης παρεκτρέπεται, τότε προηγείται το προφορικό διάβημα, μετά η νότα διαμαρτυρίας, και όταν η άλλη πλευρά επιμένει, τότε είναι σαν να σου λέει «απέλασέ με». Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπήρξε αυτή η κλιμάκωση της αντίδρασής μας που να δικαιολογεί τις απελάσεις. Επίσης, όταν γίνονται προκλητικές και εχθρικές ενέργειες από διπλωμάτες μιας χώρας, τότε συνήθως αυτές διαρρέουν στον Τύπο και τα ΜΜΕ, για να ασκηθεί πίεση και να εκφραστεί η δυσφορία της φιλοξενούσας τον διπλωμάτη χώρας.
Ούτε αυτό έγινε, παρά μόνον, μίαν πρωίαν, ξυπνήσαμε και ακούσαμε ιστορίες για ανάμιξη της Ρωσίας στα συλλαλητήρια, για χρηματισμό εθνικιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων με σκοπό τη συμμετοχή τους και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων, για απόπειρα εξαγοράς μητροπολιτών, δημάρχων και ενός αξιωματικού, ακόμα και για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών και πτώση της κυβέρνησης.
Όμως όλα αυτά χωρίς να παρουσιάζεται κανένα πειστικό στοιχείο ή τεκμήριο.
Το χειρότερο, αυτή την κακοστημένη πολιτικοδιπλωματική φάρσα την υιοθέτησαν βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και εκτόξευαν ουρανομήκεις...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

23 σχόλια:

  1. Κατά την γνώμη μου, είστε μίζεροι και μεμψίμοιροι !
    Η συνειδητή καταστροφή των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων που υλοποιεί ο Κοτζιάς αποτρέπει όλως διόλου την διέλευση, από την Ελλάδα και τα Σκόπια, ενεργειακών αγωγών Ρωσικών συμφερόντων.
    Εδραιώνεται έτσι η δυνατότητα κατασκευής του αγωγού East-Med, που συμφέρει εξαιρετικώς την Ελλάδα.

    Αλλά, πώς να γίνει κατανοητή αμέσως τέτοια υψηλή πολιτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω.
      Υφηλη πολιτικη.......

      Διαγραφή
    2. Γραμμικές γνώμες αναλώσιμων κρατών , Ελλάδα: Ολοταχώς προς τις ηγεμονικές Συμπληγάδες χωρίς Οδυσσέα στα σπήλαια των Κυκλώπων https://wp.me/p3OlPy-1Zf

      και

      Η Συμφωνία των Πρεσπών, φαντασιώσεις και ορθολογισμός. Οι ελαφρότητες με την «κατασκοπεία» στην Ελλάδα σε γεωπολιτικό κάδρο (ηχητικό)
      https://youtu.be/IPIYkluBUvk https://wp.me/p3OlPy-20C

      Σε μια χώρα βέβαια όπου ο πολιτικός διάλογος είναι διάλογος κωφαλάλων.

      Διαγραφή
    3. Σας παρακολουθώ στενά κύριε Καθηγητά. Δεν έχουμε δα και πολλούς σαν και σάς.

      Ακόμα κι αν υπήρχε μία τέτοια λογική στην εξωτερική μας πολιτική, όπως αυτή που ανέφερα, θα έμοιαζε σαν να σπάμε καρύδια πάνω σε γυάλινο τραπέζι με βαριοπούλα.


      Δεν καταλαβαίνω ωστόσο πώς γίνεται ο ίδιος άνθρωπος (Κοτζιάς), να επιδοκιμάζεται, από ορισμένα δημόσια πρόσωπα< γιά τον χειρισμό του στο Κυπριακό και, ο ίδιος άνθρωπος να αποδοκιμάζεται ΚΑΘΟΛΙΚΑ γιά το Σκοπιανό.

      Διαγραφή
    4. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αξίζει έστω και με συντομία να πούμε δύο λόγια. Στην πολιτική έχουμε ανθρώπους όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Το μείζον είναι ο προσανατολισμός που ακολουθεί και τα εντός αυτού του προσανατολισμού οι επί μέρους αποφάσεις, οι ενέργειες, τα λάθη και οι παραλείψεις ενός πολιτικού ο οποίος κατέχει θέση ευθύνης. Ιδιαίτερα στα θέματα εθνικής στρατηγικής –και για εμένα για κάθε άλλο ζήτημα καθότι θεωρώ τα κόμματα και κυρίως τα ιδεολογικά δόγματα σανό για ιθαγενείς «Εσχατολογικό ιδεολογικό δηλητήριο και πολιτική θεολογία versus Αριστοτελική πολιτική σκέψη» https://wp.me/p3OlPy-1Ku– απαιτείται πάντα πέραν και ανεξάρτητα προσώπων και κομμάτων να επικροτείται κάθε σωστός προσανατολισμός και να ασκείται κριτική όταν χρειάζεται. Ένα απλό παράδειγμα συναφές και με το ερώτημά σας. Στο θέμα των εγγυήσεων / στρατευμάτων στην Κύπρο ο Μάριος Ευρυβιάδης και ενίοτε και ο υπογράφων εδώ και δεκαετίες λέγαμε ότι οι εγγυήσεις είναι παράλογες, αλλόκοτες και μεθόδευση διαίρει και βασίλευε της Βρετανικής αποικιοκρατικής δύναμης. Διέξοδος στο κυπριακό δεν νοείται εάν δεν καταργηθούν, εάν δεν αποχωρήσουν τα παράνομα στρατεύματα, εάν δεν φύγουν οι έποικοι που συνιστούν έγκλημα πολέμου και εάν δεν γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές αρχές. Επί αυτού όσον αφορά τον υπογράφοντα.
      1. Τα τρία τελευταία χρόνια έκανα γύρω στις 10 παρεμβάσεις συνηγορώντας με την απόφαση του Νίκου Κοτζιά στο θέμα των εγγυήσεων. Ήταν ο πρώτος που το έθεσε επίσημα, κανείς στην Ελλάδα δεν είπε λέξη υποστήριξης και στην Κύπρο πολλοί το αντιμετώπισαν πολύ επιφυλακτικά. Έπρεπε να ενθαρρυνθεί λοιπόν αυτός ο προσανατολισμός.
      2. Το ζήτημα αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Γιατί σε όλες τις παρεμβάσεις κανείς μπορεί να δει ότι το μισό κείμενο ήταν ταυτόχρονα και κριτική για το γεγονός πως η (νέα) θέση της Ελλάδας για τις εγγυήσεις συνοδευόταν από αντίστοιχη θέση για το είδος «λύσης». Καθότι όπως εξηγούσα πάντα εάν έχουμε ΔΔΟ σημαίνει Τουρκική συγκυριαρχία, δηλαδή μια από τα ίδια. Ήταν πολύ μεγάλο μάθημα για εμένα γιατί διαπίστωσα πως ακόμη και πολύ οξυδερκείς άνθρωποι δεν έβλεπαν την κριτική. Κυριολεκτικά τα προσωπικά πάθη, οι ιδεολογικές διαφορές και οι κομματικές εμπάθειες τυφλώνουν και κάνουν τους ανθρώπους να διαβάζουν μόνο αυτό που θέλουν. Μάθημα επίσης γιατί ενώ έστω και σε σύντομες παρεμβάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα προσπαθείς να εκδιπλώσεις την σκέψη τεκμηριώνοντας με επιχειρήματα, πολλοί δεν διαβάζουν πάνω από μισή σελίδα. Γράφεις λίγα, δεν λες επιχειρήματα. Γράφεις λίγα περισσότερα, δεν διαβάζεται είναι μεγάλο.
      3. Τέλος, το διαδίκτυο έχει εθίσει ουκ ολίγους να επικοινωνούν με αφορισμούς και όχι με επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    5. Θερμά ευχαριστώ γιά την προσοχή σας.

      Σχετικώς με το "..πολύ οξυδερκείς άνθρωποι δεν έβλεπαν την κριτική..", σας καταθέτω μία προσωπική εμπειρία.
      Συζητώντας συχνά τότε, την εποχή του Κράν Μοντανά, με τους φίλους μου, άκουγα συνεχώς την φράση, την οποία ενστερνιζόμουν : "Αν φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, η αποκατάσταση της κυριαρχίας των Ελλήνων στον βορά είναι θέμα λίγου χρόνου. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία".
      Προφανώς, όλη η παρέα μας, συμπέραινε από τα επιφαινόμενα, καθ' όσον αγνοούμε έστω και στοιχειωδώς τους κανόνες που διέπουν τις διεθνείς και διακρατικές σχέσεις.

      Διαγραφή
    6. Επειδή κύριε Κωνσταντακόπουλε αναφέρατε την Κύπρο και τους χειρισμούς Κοτζιά. Εγώ έχω εντοπίσει ότι οι χειρισμοί Κοτζιά στο Κυπριακό είναι εξίσου εγκληματικοι με τους χειρισμούς στο σκοπιανό . Ο υποστηρικτής του σχεδίου αναν Κοτζιάς εχει ικανοποιησει πληρως και τις πιο τρελές τουρκικές απαιτήσεις σε συνεργασία με τον κύριο Αναστασιαδη και το ακελ φυσικά. Εκ περιτροπής προεδρία 50-50 στη διοίκηση αλλά και παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων με την μορφή αστυνομίας οπότε λοιπόν οι χειρισμοί του είναι παντού και σταθερά προδοτικοι

      Διαγραφή
    7. Γιωργο....μονοδρομος ειναι η Ελλαδα ??Αλλος δρομος δεν παει τους αγωγους ?? Η Βουλγαρια πχ...δεν εχει δρομο ?? Κι αν ειναι οπως λες....για τον Ηστ Μηντ....αρα ισχυει για καθε αγωγο αεριου ...οχι μονο Ρωσικο.Οχι ?? Ναι....αν ανταγωνιζεται τον Ηστ Μηντ και ειναι ξενος.Σωστα ?? Σωστα.....κι ο ....ΤΑΡ του Ατζετμπαιτζαν ??? Το ιδιο......Ομως ο ΤΑΡ....σκαβεται τωρα στην Καβαλα !!!!!! Θα μας κλεισει τον Ηστ Μηντ !!!!! Και χωρις ουτε ενα φραγκο τελος διελευσης !!!!!!! Οι Ρωσοι εδιναν δυο δις ετησια.Δεν θελαμε ...φεραμε τον.....ΤΑΡ...τζαμπα...διοτι οι Αμερικανοτουρκοατζερμπαιντζανοι γουσταραν ετσι...τσαμπα.....κι ανταγωνιστικα στον Ηστ Μηντ !!!!!! Και καλα αυτο.....αλλα οι Αμερικανοι ..ανταγωνιστικα στον Μηντ....και αφραγκα ...εξω απ τα εξι μιλια στο Αιγαιο....Αλεξανδρουπολη κανουν σταθμο ...σχιστολιθικου αεριου δικου τους απο ...Αμερικη !!!!!!! Και αγωγο για ..Βουλγαρια !!!!!! Τι στο καλο γινεται εδω ??????!!!!!! Αρα ... κατι δεν λες καλα Γιωργο........Για ξαναδες το θεμα....διοτι το συμπερασμα σου ειναι τρια ετη φωτος εκτος στοχου.......

      Διαγραφή
  2. Εάν οι Ρώσοι διπλωμάτες είχαν τόσο σημαντική δράση θα πρέπει η κυβέρνηση να κατονομάσει και τους Έλληνες που συναλλάσσονταν με αυτούς και να τους στείλει και στον εισαγγελέα εφόσον έχει επαρκείς αποδείξεις. Αντί για αυτό επιμένει στις διαρροές, τα μισόλογα και τα ψέματα. Ψέματα έχουμε ακούσει και ακούμε τόσα πολλά ώστε όταν πληροφορούμεθα τις απόψεις της κυβέρνησης και ενός άλλου για θέμα, από ένστικτο ξεκινάμε με τη θέση ότι πιθανότατα ο άλλος να έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι αυτοί που κυβερνούν μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι είναι ανίκανοι να αντιμετωπισουν τόσο σοβαρά θέματα, έτσι και οι ενέργειες που έκαναν σίγουρα ήταν υπό κινούμενες από άλλες χώρες! ! . Και για το αλλο προγενέστερα παράδειγμα , απλά επιβεβαιώνει την ανικανότητα τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι είναι Σάββα. Αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή

    Ελλάδα: Ολοταχώς προς τις ηγεμονικές Συμπληγάδες χωρίς Οδυσσέα στα σπήλαια των Κυκλώπων https://wp.me/p3OlPy-1Zf


    Η Συμφωνία των Πρεσπών, φαντασιώσεις και ορθολογισμός. Οι ελαφρότητες με την «κατασκοπεία» στην Ελλάδα σε γεωπολιτικό κάδρο (ηχητικό)
    https://youtu.be/IPIYkluBUvk https://wp.me/p3OlPy-20C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαυρη τυχη επιφυλασουν την ΚΥΠΡΟ.Μονιμος υποστηρικτης στον ΟΗΕ η πρωην σοβ ενωση και τωρα η ρωσια.Απο εδω και περα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου(και δική μου)μελαγχολία κι έρχεται η στιγμή ν'αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ'αφήσεις..."
      Η ελπίδα μας είναι σ'αυτούς με τους οποίους αποφασίζουμε να πάμε,όχι στους έλληνες πολιτικούς,χθεσινούς και σημερινούς.Ας ελπίσουμε ότι ως μέρος του,δυτικού,όλου θα έχουμε τη μερίδα κερδών που μας αντιστοιχεί σε οικονομία και ασφάλεια.Φαίνεται πως γίνεται μία αναδιάταξη της παλιάς ψυχροπολεμικής τάξης,έχοντας και το μυαλό στην Κίνα,όχι πάλι τα δικά μας ξεφτέρια,τα δυτικά όρνεα.Ας ξυπνήσουμε οι πολίτες να προλάβουμε ότι φοβόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Ποσο καιρο να περιμενουμε να δουμε τα κερδη μας ?? Διοτι ταμειο ...θα κανουμε οπωσδηποτε.Και αν ..βρουμε ζημιες μονο ...ανεπανορθωτες ..ποιος θα πληρωσει ?? Εχουμε το ..ελευθερο ..μετα ..το ταμειο...να τον ...κρεμασουμε ?? Θα καθησει στα αυγα του να τον κρεμασουμε ?? Αν βεβαια η ζημιες ειναι ανεπανορθωτες....λειπει καποιο κομματι ...χωρας. Μην πει μετα...εεε...εκανα λαθος...αφηστε με να φαω ...τα λεφτα μου.

      Διαγραφή
  6. Οι άνθρωποι (Τσιπροκοτζιάδες) προδότες είναι και ως τέτοιοι φέρονται. Έβγαλαν όλες τις μάσκες μετά το πούλημα στις Πρέσπες και δείχνουν σε όλους πόσο καλά σκυλάκια είναι στην υπηρεσία των αφεντικών τους. Στα γουναράδικα και γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επομενος για απελαση ο Σερβος διπλωματης και ακολουθει και ισως και αλλος.
    Η εννοια επιτηδειος ουδετερος που εφαρμοζει η πονηρα γειτωνα τουρκια δεν θελει γινει κατανοητη απο αυτους που επιθυμουν και καταφερουν να ηγουνται της ελλαδος.Ο μονος χαρακτηρισμος ειναι εις...επικινδυνα ηλιθιοι εθνοπροδοτες.
    Αιτημα στην Ρωσικη πρεσβεια να συνδραμει νομικα ωστε να αποδειχθουν οι ενοχοι που συκοφαντουν μεγαλη μεριδα ελληνων και μεγαλη μεριδα Ρωσων διπλωματων,
    Αλλως πρεπει λογοδοτησουν σε δικαστηριο για εσχατη προδοσια.Να αποκαλυψουν λοιπον ποιοι εχρηματισθησαν και απο ποιον.Εμεις το λεωφορειο για Αθηνα το πληρωσαμε μονοι μας.
    Πιστευω οτι ειναι καλλιυερο δικαστηριο εδω παρα στο Γκουλαγκ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως ή ευτυχως οι Ρωσοι εχουν φερθει με ακρατο ερασιτεχνισμο στο θεμα της διεισδυσεως τους στη χωρα και πονταραν σε λαθος αλογα. Δεν νομιζω οτι κατανοουν πληρως το τι συμαβαινει και πασχουν και απο την γνωστη κρυψινοια και ενα συμπλεγματικο επαρχιωτισμο συγκρινομενοι με τους Αγγλοαμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ Χασαν θελεις επαγγελματισμο και χαι κλας σφαξιμο....οχι και να σε σφαξουν...επαρχιωτες εεε ??? Απο πυργο ...ναι....οχι απ το ...Μενιδι....

      Διαγραφή
  9. Αν ξυπνησει ο..Παιατ σημερα με παραισθησεις οτι ..φταιει η Ινδια για ολα τα κακα....δεν τους βλεπω τους Ινδους της πρεσβειας καλα... μπορει να τους απελασουν στο ...Πακισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρωσικη κατασκοπια ειναι απειρως πιο επικινδυνη απο 5000 παραβιασεις την ωρα των Τουρκων.Γιαυτο δεν διωχνουν Τουρκους αλλα αυτα τα τερατα ...τους γκοτζιλες ...Ρωσους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υπάρχει «καλή» ή «αποδεκτή» κατασκοπεία εις βάρος των συμφερόντων μας. Η κατασκοπεία που επιχειρεί το κράτος «Χ» εναντίον της Ελλάδος, έχει την ίδια βαρύτητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα που επιχειρεί ένα άλλο κράτος «Υ» επίσης εναντίον μας. Η δράση στελεχών πχ των ΗΠΑ ή της Ρωσίας ή της Γερμανίας προς εξασφάλιση πληροφοριών και χειραγώγησης, είναι το ίδιο επικίνδυνη όσο η δράση στελεχών πχ της πρεσβείας της Βραζιλίας ή της Πολωνίας ή της Ταϋλάνδης. Το να θεωρούμε «αποδεκτή» την εκ των ΗΠΑ προερχόμενη χειραγώγηση / κατασκοπεία, ενώ την ενεργούμενη από Ρωσία δράση να την θεωρούμε ως «κολάσιμη» & «άξια τιμωρίας», είναι μέγιστη ανοησία και προφανώς κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

    Κάθε (μα ΚΑΘΕ) πληροφορία ζωτικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν την αποκτά η ξένη Υπηρεσία με τρόπο μαγικό - ΕΛΛΗΝΑΣ είναι αυτός που θα προδώσει (ίσως και εν αγνοία του/της) και θα προσφέρει κυριολεκτικά στο πιάτο όλες εκείνες τις κρίσιμες ψηφίδες που θα επιτρέψουν ξένες εξειδικευμένες Υπηρεσίες να συμπληρώσουν το παζλ πληροφοριών και να αποκτήσουν πλήρη εικόνα και πρόσβαση σε τομείς που θα μπορούσαν να αποτελούν «κερκόπορτα». Η επιτυχία μίας ξένης Υπηρεσίας είναι να εντοπίσει τον αδύναμο κρίκο, να τον προσεγγίσει και μέσω διαφόρων τρόπων να στρατολογήσει / εξαναγκάσει / εκβιάσει με σκοπό την συνεχή πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες. Κι αυτός ο ΕΛΛΗΝΑΣ (που ίσως εν αγνοία του) προσφέρει συνεχή και αξιόπιστη πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες, ίσως είναι ο τελευταίος κλητήρας του ΥπΕξ, ίσως ο τελευταίος φΑνταρος ανθυποδεκανέας, ίσως είναι μία ανώτερη γραμματέας υπουργικού γραφείου, ίσως είναι ακόμη και στέλεχος της Κυβέρνησης που ενώ χαριεντίζεται («…good diplomacy huh?…») με ξένους παράγοντες, δεν μπορεί (λόγω κομματικής υπεροψίας;) να αντιληφθεί πως είναι το «θύμα» και πως οι συνομιλητές του τον «ψαρεύουν» κανονικά με τρόπο επιστημονικό.

    Ειλικρινά ελπίζω η ΕΥΠ και οι συναρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες να είχαν επαρκή και αδιάσειστα στοιχεία για να ασκήθηκαν τα μέτρα εναντίον των μελών της Ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Ελπίζω! …διότι εάν δεν έγιναν έτσι και απλώς «διυλίζουμε τον κώνωπα» (απέλαση Ρώσων) και «καταπίνουμε την κάμηλο» (πλήθος περιπτώσεων που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε γαργάρα με εξαιρετικά τρανταχτές και σκανδαλώδεις περιπτώσεις ενεργούμενης κατασκοπείας από Αμερικανούς, Τούρκους, Καναδούς, Ολλανδούς, Γερμανούς κλπ), τότε κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To γεγονός της επιλεκτικής απέλασης των Ρώσων, σε αυτή τη χρονική περίοδο με τα συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα της Συμφωνίας των Πρεσπών, και την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε, ακόμα και αν υπήρχαν/υπάρχουν/και θα υπάρχουν, κάποιου είδους "συλλογές πληροφοριών" από διάφορες χώρες ή υποτιθέμενες υποψίες για παρεμβάσεις, σαφώς ξεφεύγει από τα όρια της υποτιθέμενης τήρησης της δεοντολογίας, και δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρωσία.
    Η σωστή ανάγνωση των γεγονότων, είναι ακριβώς αυτή που δίνει το άρθρο.
    Άλλωστε ο ελληνικός λαός είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Έχει έρθει ΗΔΗ σε άτυπη ΡΗΞΗ με την κυβέρνηση, που την θεωρεί αντίθετη στα δίκαιά του, και στα εθνικά του συμφέροντα.
    Αυτή λοιπόν την κυβέρνηση θεωρεί πλέον εχθρό του και όχι τη Ρωσία.Ακόμα και όσοι υποστηρίζουν ότι τα οικονομικά μας συμφέροντα ταυτίζονται με την συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ, (έστω και σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων), δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την ανάγκη της διατήρησης καλής σχέσης με τους Ρώσους, ούτε την ανάγκη του "διπολικού" (ή πολυ-πολικού) κόσμου.
    Η Ρωσία πιέζεται από παντού και απομονώνεται, και εμείς ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ σε αυτό, με κίνδυνο της ανατροπής της παγκόσμιας ισορροπίας, με επιπτώσεις και στη Μ.Ανατολή και γενικότερα. Για παράδειγμα αν δεν παρενέβαινε η Ρωσία η Συρία θα είχε πέσει, και αυτό θα ήταν προς όφελος της Τουρκίας άρα κακό για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Τουρκια δεν εχει κανει ...κανενα παραπτωμα αξιο απελασεων...ουτε η ..Γερμανια....του Χριστοφορακου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.