30/7/18

Έτσι Τουρκέψαμε…

Άλλη μια ένδειξη, για να μην πω απόδειξη αυτών που διαλαμβάνονται στο άρθρο:
Ολοκληρώνεται η συρρίκνωση του ελληνισμού και ήδη έχει αρχίσει η διάλυση της Ελλάδας
Κώστας Ν. Χατζηκωστής
Η Τουρκία θέλει την Κύπρο. Και τη θέλει ολόκληρη. Η μισή, που κατέχει, δεν ικανοποιεί την επεκτατική λαιμαργία της. Θέλει πλήρη έλεγχο επί της Κύπρου και επί των θαλασσών της. Δηλαδή θέλει να αποδείξει ότι το Κυπριακό Κράτος «εξέλιπε» έμπρακτα και νομιμοποιημένα. Ο τουρκικός αυτός στόχος και η Στρατηγική κατάληψής του είναι εδώ και δεκαετίες σχεδιασμένα… Τώρα ο Σουλτάνος της Τουρκίας θα τα υλοποιήσει με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο.
Ο ένας τρόπος είναι η αιφνίδια, βίαιη, επιθετική ενέργεια στρατιωτικής κατάληψης της Κύπρου με κάποια δικαιολογία, την οποία μπορεί να μεθοδεύσει με προβοκάτσια. Ο άλλος τρόπος είναι οι Συνομιλίες και η διάλυση του Κυπριακού Κράτους όπως τη θέλει η Τουρκία, με την υπογραφή μας. Είτε ο ένας τρόπος επιλεγεί είτε ο άλλος, ο σκοπός είναι αναλλοίωτος. Είναι πλήρης έλεγχος επί του νέου Κυπριακού «Κράτους». Είτε Συνομοσπονδιακού είτε Ομοσπονδιακού είτε δύο Κρατών είτε οποιουδήποτε άλλου εκτρωματικού νομικού Μορφώματος.

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου είναι υπόλογη. Όχι μόνο για όσα έγιναν, αλλά και για όσα γίνονται. Με πράξεις και κυρίως παραλείψεις της σχεδιάζει, ακολουθεί, δέχεται, υποτάσσεται σε Συνομιλίες για 40 χρόνια. Η ηγεσία αυτή σήμερα, και ειδικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχουν φοβερές Ιστορικές Ευθύνες. Συνεχίζουν να ελπίζουν βολευόμενοι ότι η Τουρκία θα υποταγεί στις εκκλήσεις τους για «ειρηνική, δίκαιη και λειτουργήσιμη λύση» στο Κυπριακό. Είναι πλέον εγκληματικές ιστορικά οι πλάνες και αυταπάτες τους ότι η Τουρκία, που θέλει ολόκληρη την Κύπρο, θα υποχωρήσει σε Συνομιλίες για επίτευξη «ικανοποιητικής», «δίκαιης» και «λειτουργήσιμης» λύσης.

Οι προηγούμενοι Πρόεδροι  της Κυπριακής Πολιτείας (όσης έμεινε), αυτοβούλως και αυτοπροαιρέτως, ζούσαν στις αυταπάτες τους και τις ανιστόρητες εκτιμήσεις τους. Ζούσαν με ύφος και με βόλεμα και με την ψευδοηδονή της εξουσίας και ήλπιζαν ότι ο κατευνασμός και η αφελής ρητορική προσήνεια θα αλλοίωναν τα τουρκικά, κατακτητικά σχέδια. Η Τουρκία κατέκτησε τη μισή Κύπρο αλλ’ οι ηγέτες της Κυπριακής Πολιτείας (των Ελλήνων) με εγκληματική επιπολαιότητα έκριναν ότι ο Τουρκικός Στρατός ήλθε και θα φύγει με… Συνομιλίες.

Η Τουρκία γνωρίζει και τις αδυναμίες της Ελλάδος και τις επιπολαιότητες τής στρατιωτικά και πληθυσμιακά και οικονομικά και άλλως πως ανυπολόγιστης Κύπρου. Γνωρίζει η Τουρκία ότι Ελλάς και Κύπρος είναι ουσιαστικά παραδομένες στη βουλιμία της. Φοβούνται και εξευτελίζονται μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις. Η Τουρκία έχει επίγνωση της φοβίας τους… Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέχρι σήμερα έπαιζε για να ξαναγίνει Πρόεδρος. Το πέτυχε. Τώρα πώς οργανώνεται να προστατεύσει την Κύπρο, την Κυριαρχία της, τον Κυπριακό Ελληνισμό, τους ζωντανούς και τους νεκρούς Έλληνες πολλών αιώνων; Οι τουρκικοί αλαλαγμοί για Κύπρο Τουρκική δεν είναι απλώς συνθήματα.

Είναι σοβαρή τουρκική σχεδιασμένη πολιτική από την εποχή της περιβόητης Έκθεσης του Νιχάτ Ερίμ.

Η κυπριακή ηγεσία εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχει μελετήσει πώς θα προστατεύσει την Κύπρο από την τουρκική, κατακτητική μανία. Με μελετημένα σενάρια, με υπαρκτές Συμμαχίες, με στρατιωτική και διπλωματική οργάνωση. Έμεινε όμως τελματωμένη στις άγονες Συνομιλίες που βόλευαν όλους τους Προέδρους. Τους βόλευαν να απολαμβάνουν τη ψευδοεξουσία του λιλιπούτειου Κράτους. Έτσι τουρκέψαμε…

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”

1 σχόλιο:

  1. ως ο Νιχατ εριμ, να προκυψει αντιστοιχον προσωπο με διακριση των ενδιαφερομενων εισηγηθεντων.Η τελικη εισιγισις δυναται να ειναι αυτουσια η να συμππεριλαμβανει και αξιολογες παραγραφους ετερων εισηγησεων. Κατοπιν τουτου.
    Στοχος
    1)Αμεση απομακρυνση τουρκικων και βρεττανικων στρατευματων απο την νησο.Εφαρμογη ενωτικου δημοψηφισματος με προυποθεση νεον δημοψηφισμα.Αμεση απομακρυνση τουρκοκυπριβων σε χωρα προτιμησεων τους λογω εμπλοκης αυτων σε προηγουμενες συρραξεις.Εξαιρεση θα αποτελσουν μερις αυτων που θα αξιολογηθει ως καταλληλη απο την υφισταμενη κατασταση. (ιατροι διωκιμενοι πολιτικακλπ)
    3)απαριθμηση εχθρων .
    ΕΦΟΣΟΝ δεν συμμορφωνονται στις κυπριακες θεσεις εξαλειψη αυτων.
    ΠΧ Τουρκια Βρεττανια με χρηση πυρθνηλων εαν και εφοσον χρειαστει.
    4)διευκρινισειε για τον ρολο ισραηλ το 1974.
    Εαν αποδειχθει εμπλοκη, αμεση αποζημιωση ελληνων κυπριων και αποβολη τουρκων βρεττανων με δικη του στρατιωτικη πρωτοβουλια.Αλλως τιθεται στην λιστα των εχθρων.
    Με εχθρους δεν συζητωμεν.Τους εξαλειφωμεν.
    Πρωτιστως εσωτερικους εχθρους προδοτας.
    Κι ολα τα ανω ΔΩΡΕΑΝ.
    Ετσι λυνονται τα θεματα.οχι κουβεντες .Ισοπεδωμα του Λονδινου και Αγκυρας και κων πολης και μετα πινουμε καφε.
    Αλλως
    Χαμενος χρονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.