12/7/18

Τη θέση αρχών της Μόσχας στο Κυπριακό επανέλαβε ο Λαβρόφ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ρωσίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σεργκέι Λαβρόφ κατά την οποία ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε τη θέση αρχών που τηρεί η Μόσχα σε σχέση με το Κυπριακό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χριστοδουλίδη μετά από πρωτοβουλία του Κύπριου υπουργού.
Αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές των διμερών τους σχέσεων και την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη Μόσχα κατά τις συνομιλίες που είχαν τον Απρίλιο.
Προστίθεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και ο κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Ρωσίας για στήριξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ με στόχο την εξεύρεση μιας συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης προς όφελος των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.
«Φυσικά, τα Ηνωμένα Έθνη, υπό την αιγίδα των οποίων διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να διαδραματίσουν τον κύριο ρόλο στις διεθνείς προσπάθειες για εξεύρεση λύσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. 
Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι η Ρωσία στηρίζει τη συνεχιζόμενη αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, η οποία επιτελεί σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.