23/7/18

Η Εθνική Στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη μεταναστών

photo: αρχείο Dikaiologitika News
Την «Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη» παρουσίασαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο Γενικός Γραμματέας Μιλτιάδης Κλάπας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π) που συνεδρίασε, σε ευρεία σύνθεση, σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.
Την «Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη» παρουσίασαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο Γενικός Γραμματέας Μιλτιάδης Κλάπας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π) που συνεδρίασε, σε ευρεία σύνθεση, σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.
Ο Αντιπρόεδρος τόνισε ότι η κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία, από την πρώτη στιγμή, αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση με όρους αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που η οικονομική κρίση και η χρεοκοπία διαμόρφωσαν στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος σε όσα έχουν συμβεί από την εκδήλωση της προσφυγικής κρίσης, σημείωσε πως: «Η ένταση και η έκταση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία επέφερε την έκρηξη των προσφυγικών ροών προς όμορα κράτη αλλά και στην Ευρώπη. Το φαινόμενο πυροδότησε την εισροή των αιτούντων διεθνή προστασία (προσφύγων) και δευτερευόντως μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Κατηγορούμαστε από την αντιπολίτευση ότι με την πολιτική μας δήθεν αποτελέσαμε “πόλο έλξης” για το προσφυγικό ρεύμα. Κλειστά θαλάσσια σύνορα, όμως, σημαίνει αναχαιτίσεις λέμβων και θανάτους αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο».
Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας για τη συγκυρία και το μέλλον, επισήμανε: «Σήμερα βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο συνολικής μετάβασης από μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο σχετικής ομαλότητας. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα έχουν κοπάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εξαλείφθηκε το φαινόμενο. Η νέα πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε είναι η ένταξη μεταναστών, αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στον κοινωνικό ιστό, ανθρώπων που έχουν δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στα πολιτιστικά αγαθά. Το πέρασμά μας στη μεταμνημονιακή εποχή δεν μπορεί να τους εξαιρεί».
Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, διαμορφώνει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που εμφορείται από ανθρωπιστικές αξίες, βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και θέτει ρεαλιστικούς στόχους.
Αναλύοντας τη Στρατηγική Ένταξης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι στηρίζεται σε πέντε πυλώνες:
1) Μετακινεί το μοχλό εφαρμογής της μεταναστευτικής πολιτικής από τις διεθνείς οργανώσεις και ΜΚΟ (που παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια σε περίοδο κρίσης) στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε άλλους δημόσιους φορείς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καθιστά, έτσι, τους Δήμους και τις Περιφέρειες συνδιαμορφωτές των πολιτικών ένταξης και τούς αναδεικνύει σε φορείς υλοποίησής τους, με παράλληλη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.
2) Διαμορφώνει πολιτικές οριζόντιου χαρακτήρα, εναρμονίζοντας τις υπάρχουσες δράσεις των Υπουργείων με τις ενταξιακές στοχεύσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
3) Προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με δράσεις που αλλάζουν την επαφή του πρόσφυγα και του μετανάστη με την Ελληνική Πολιτεία, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο και την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και αδιαφάνειας. Παράλληλα, καθιερώνεται η κάρτα του πρόσφυγα, που σε συνδυασμό με το σύστημα καταγραφής και ταυτοποίησης που ήδη λειτουργεί στη χώρα, η Πολιτεία, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, διαθέτει την απαραίτητη πληροφόρηση, με τρόπο που εγγυάται τις αρχές της δικαιοσύνης, προάγει τη δημόσια τάξη και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
4) Αναμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο με στόχο την επαναφορά στη νομιμότητα μεταναστών και μεταναστριών που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα ή έχασαν το καθεστώς νομιμότητας, με στόχο αφενός τη νόμιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας αφετέρου την κατοχύρωση του δικαιώματος σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά.
5) Εγγυάται την ένταξη και όχι την αφομοίωση στην ελληνική κοινωνία, με σεβασμό τόσο στις αξίες των κοινωνιών υποδοχής όσο και στην πολιτισμική ποικιλότητα, με όρους αμοιβαίας αναγνώρισης και δημιουργικής συνύπαρξης σε ένα περιβάλλον ισότιμων σχέσεων, ευκαιριών και δικαιωμάτων.
Η Στρατηγική αποτελεί προϊόν διεργασιών που ξεκίνησαν το 2017, σε συσκέψεις εργασίας με τον πρώην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ιανουάριος 2017) και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής (Σεπτέμβριος 2017), όταν είχε τέθηκε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης η ανάγκη να υπάρξει δημόσια πολιτική για το προσφυγικό, με την προοπτική της κοινωνικής ένταξης. Στη συνέχεια, εκπονήθηκε σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής από το αρμόδιο Υπουργείο με τη συμβολή και στελεχών του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Το Σχέδιο τέθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε διαδικασία διαβούλευσης με τα Γραφεία Υπουργών (από το Φεβρουάριο του 2018) και ολοκληρώθηκε.
Στη βάση της εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού, το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αποφάσισε:
α) Την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη, με σκοπό να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση.
β) Τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού, για την εποπτεία και την αξιολόγηση της διαδικασίας υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής.
γ) Τη σύσταση τεχνικής Ομάδας Εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπουργείων καθώς και της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με σκοπό τη συμβολή στο διαρκή εμπλουτισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Εθνικής Στρατηγικής.

9 σχόλια:

  1. Η ...εθνικη στρατηγικη των ...ατακτων του Αμαζονιου...η αλλιως πως παρκαρεις μια πιρογα ενω οι κροκοδειλοι πεινανε....γυρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπονημενη απο τον μεγιστο στρατηγιστη Καρανικα.....

      Διαγραφή
    2. Πανο δεν ειναι μονο ο Καρανικας...ειναι κι αλλοι.Δεν τους ξερεις ομως ..αφου ειναι ...χαμενα κορμια...

      Διαγραφή
  2. αυτη δεν ειανι εθνικη στρατηγικη ειναι αντεθνικη
    τι σχεση εχουν οι φασιστεροι με καθε τι εθνικο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασες το ...μπολτσεβικοι..αστουληδες χωριατουληδες και προιστορικων οικισμων χοντρουληδες...

      Διαγραφή
  3. 1)"Εθνική" Στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη μεταναστών?
    Λάθος. Ο σωστός όρος είναι "Νεο-ταξική" στρατηγική ή "Νεο-εποχίτικη" στρατηγική.
    Μπορούν μαριονέτες να έχουν δική τους στρατηγική? Όχι βέβαια.

    2)Το "σχέδιο".

    Οι βαρύτατα φορολογούμενοι Έλληνες, άνεργοι ή με πενιχρά εισοδήματα, να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό διά βιοποριστικούς λόγους.
    Όσοι μένουν να δυσκολεύονται να κάνουν οικογένειες και παιδιά, λόγω των τραγικών οικονομικών επιπτώσεων των Μνημονίων στα εισοδήματα, ώστε να μειωθεί ο γηγενής πληθυσμός.
    Ο Ελληνικός πληθυσμός σταδιακά να αντικαθίσταται από αλλοδαπούς και αλλόθρησκους μετανάστες και πρόσφυγες, που θα τους αποδίδεται η Ελληνική υπηκοότητα και με την ψήφο τους θα καθορίζουν τις κυβερνήσεις!

    Απλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας
    http://www.avgi.gr/article/10813/8751934/p-skourletes-aplopoiese-tes-diadikasias-apokteses-tes-ellenikes-ithageneias

    850.000 "ελληνοποιήσεις" για ψηφοθηρικούς σκοπούς
    https://omadaalithias.gr/politiki/850000-ellinopoiiseis-gia-psifothirikoys-skopoys

    Να εξαφανιστεί σταδιακά το Ελληνικό Έθνος από την Ελλάδα!

    3)"Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει..."

    Η ανωτέρω δήλωση έχει μεν διαψευστή, αλλά πραγματοποιείται.

    4)Πρέπει να κοιτάζουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις που αφορούν την Ελλάδα σφαιρικά, διότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, όλα φαίνονται να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό.
    Ο εποικισμός της Ελλάδος από μουσουλμάνους, εντάσσεται στο "σχέδιο Οζάλ", για προσάρτηση εδαφών από την Τουρκία στα νησιά και στην Θράκη.
    Η απόδοση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια, έγινε και για να υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος στο μέλλον, η "Ενωμένη Μακεδονία" με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, όχι πλέον υπό κομμουνιστική ηγεμονία αλλά προφανώς από Δυτική.

    5)Αυτό που βλέπουμε εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα ονομάζεται διάβρωση εκ των έσω, subversion.

    "Subversion"

    "Subversion (Latin subvertere: overthrow) refers to a process by which the values and principles of a system in place are contradicted or reversed, an attempt to transform the established social order and its structures of power, authority, hierarchy, and norm (social). Subversion can be described as an attack on the public morale and, "the will to resist intervention are the products of combined political and social or class loyalties which are usually attached to national symbols. Following penetration, and parallel with the forced disintegration of political and social institutions of the state, these loyalties may be detached and transferred to the political or ideological cause of the aggressor". Subversion is used as a tool to achieve political goals because it generally carries less risk, cost, and difficulty as opposed to open belligerency. Furthermore, it is a relatively cheap form of warfare that does not require large amounts of training. A subversive is something or someone carrying the potential for some degree of subversion. In this context, a "subversive" is sometimes called a "traitor" with respect to (and usually by) the government in power."

    6)Ματωμένα Σύνορα.

    Απόσπασμα συνέντευξης του καθηγητή και γεωπολιτικού αναλυτή Δημήτρη Κιτσίκη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη και την εκπομπή "Αντιθέσεις" του τηλ.σταθμού Κρήτη TV. στις 30 Οκτωβρίου 2015.

    (Οι απόψεις του, καθώς και οι πληροφορίες που λέει πως έχει, ας ελπίζουμε πως είναι λανθασμένες, αλλά πρέπει να τις έχουμε υπόψη μας, για προφανείς λόγους.)

    https://www.youtube.com/watch?v=bo5gz5vx294

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πριν από 35 χρόνια, ένας σοβιετικός πρώην αξιωματούχος της KGB (*) «πρόβλεψε» - ψυχρά - την σύγχρονη Αμερική!!!

      Yuri Alexandrovich Bezmenov - Διάλεξη (1983) για το SUBVERSION (**) στο Λος Άντζελες, ΗΠΑ --- [ φαντάζομαι ότι κάπου θα υπάρχει και με ελληνικούς υπότιτλους ]

      (*) αποσκύρτησε στον Καναδά το 1970

      (**) εξαπάτηση / υπονόμευση / ανατροπή (εξουσίας, κρατούσης τάξεως κλπ.)

      Διαγραφή
  4. Κύριοι... για να μην γίνουμε Βουλγαρία (βλέπε: σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα), παρακαλώ να ληφθεί στα στρατηγικά «υπ' όψιν» σας και η Διδακτορική Διατριβή (*) του Κυρίου Νίκου Παππά...

    ΠΗΓΗ 01

    (*) "Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?" / «Μετανάστευση αντικατάστασης: Είναι μια λύση στην ελάττωση και την γήρανση του πληθυσμού;»

    ΠΗΓΗ 02

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.