12/7/18

Τα σχόλια δικά σας - Προσφυγικό: Μόνο η Ελλάδα δέχεται επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle προς το παρόν μόνο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί θετικά στο γερμανικό αίτημα, ενώ μετά την Αλβανία και η ΠΓΔΜ αρνείται  τη δημιουργία μόνιμων κέντρων ασύλου στο έδαφός της

Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει η Deutsche Welle. Αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία. Μετά την Αλβανία και η ΠΓΔΜ αρνείται μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφός της. 
Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μάλιστα ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ενδεχομένως η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.

Ζεεχόφερ-Κικλ-Σαλβίνι: συμφώνησαν να συζητήσουν τις διαφορές τους


Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ με τον οποίο πρόκειται να συναντηθεί ο κ. Βίτσας στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας έχει εκφράσει την ελπίδα οι συμφωνίες με την Ελλάδα όπως και με την Αυστρία αλλά και την Ιταλία να υπογραφούν ως τις αρχές Αυγούστου. Γεγονός είναι όμως ότι προς το παρόν μόνο η Αθήνα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα. Από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του κ. Ζεεχόφερ με τον Ιταλό ομόλογο Ματέο Σαλβίνι όσο και από τη συνάντηση Ζεεχόφερ, Σαλβίνι και του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ σήμερα το πρωί πριν την έναρξη της Συνόδου δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό.

Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν μεν σε κοινές συνεδριάσεις τεχνικών κλιμακίων των τριών χωρών, στα επίμαχα όμως θέματα εξακολουθεί να επικρατεί διάσταση απόψεων. Στόχος του Χορστ Ζεεχόφερ είναι να πετύχει την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ιταλία εφόσον έχουν αιτηθεί προηγουμένως άσυλο εκεί ή απευθείας στη χώρα διέλευσης, δηλαδή της Αυστρίας, μέσω της οποίας οι πρόσφυγες έρχονται στη Γερμανία. Τόσο η Ρώμη όσο και η Βιέννη αρνούνται μια τέτοιου είδους διευθέτηση. Ο κ. Ζεεχόφερ αναμένει πάντως δύσκολες συνομιλίες και έκανε λόγο για «ηράκλειο άθλο».

«Όχι» και από τα Σκόπια

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στο Ίνσμπρουκ θα συναντηθεί και με τον ευρωπαίο επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της εφαρμογής της απόφασης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ένα από τα μέτρα της απόφασης αφορά τη δημιουργία μονίμων κέντρων ασύλου σε κράτη εκτός ΕΕ. Ο στόχος μάλλον δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την Αλβανία και η ΠΓΔΜ εκφράζεται αρνητικά. Σε συνέντευξη του στη Welt o υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ δηλώνει ότι για όσο διάστημα η χώρα του δεν είναι μέλος της ΕΕ δεν πρόκειται να αναλάβει «τέτοιο φορτίο».
Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

  1. Ωραία, η κυβέρνηση καλά κάνει !!! Η αντιπολιτευση τι σκάλα τρώει ; Μάλλον τα ίδια μυαλά έχουν !!Άπαντες απόντες! !! Αυτή είναι η χώρα μας , χωρίς έναν με ... γόνατα, τα διαβάζω και με στεναχωρουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο αφου μονο σε στενοχωρουν ...καλα τα παει ο Τσιπρας.Με μισο Ξσναξ...φευγει η στενοχωρια...οο

      Διαγραφή
  2. Ἡ φιλάνθρωπη παράταξη τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων Ἑλλάδας, μέ τά διάφορα κομματικά της ἐνδύματα, σχεδιάζει νά τούς στεγάσῃ τούς ἀλλοδαπούς, μονίμως πιά (καί μέ ἐπιτάξεις, παράνομες βέβαια, ἀλλά ποιός νοιάζεται;), στά σπίτια μας.
    Ὁ στρατός μας, νάτος πού καμαρωτά θά φυλάει γιά χάρη τους πλέον τά σύνορα τῆς Ἑλλάδας, γιά νά αἰσθάνονται ἀσφαλεῖς ὅλοι οἱ ἀλλοδαποί ,
    "πού διάλεξαν τελικά τήν Ἑλλάδα γιά πατρίδα τους",
    καί πού γι' αὐτό, πρέπει νά τούς εἴμαστε εὐγνώμονες κατά τόν κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ἤδη Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας μας.
    Ἐμεῖς θά εἴμαστε εὐγνώμονες,
    ἐκεῖνοι εὐχαριστημένοι,
    ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας μας Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας,
    οἱ Σκοπιανοί αἰσιόδοξοι γιά τό μέλλον πού τούς ἐπιφυλάσσει σε΄βάρος τῆς Ἑλλάδος καί τῆς ἀληθινῆς Μακεδονίας τό ΝΑΤΟ καί οἱ Τσίπρας-Κοτζιάς ἐρήμην τῆς Βουλῆς καί τῶν Ἑλλήνων, ἀλλά ἰδιαίτερα ἐρήμην τῶν Ἑλλήνων τῆς Μακεδονίας,
    ἐντός ὀλίγου θά μάθουμε τί ἀκόμη ὑποσχέθηκαν ἐδῶ καί κεῖ οἱ Τσίπρας Κοτζιάς...
    καί κατά τά λοιπά, ἔχουμε Κράτος καί ἐκλεγμένη Κυβέρνηση...-ἄν ὄχι μιά γιά πάντα, πάντως γιά τελευταία φορά, ὅπως τό πάει.
    Ὕστερα, θά ἐκλεγοῦν οἱ "ἑλληνοποιημένοι" γιά νά κυβερνήσουν τούς "πρόσφυγες" καί μιά μειοψηφία πού θά λέει ὅτι εἶναι Ἑλληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Barbara Spectre on Multiculturalism, Israel, and the Refugee Crisis
      https://www.youtube.com/watch?v=85BKDj_1vVU

      Διαγραφή
  3. Whoever knows how many pets Merkel has, he knows why Tsipras is the only one accepting immigrants back from Germany.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το ....επαναπροωθησεις ολα τα λεφτα...Σαν καυσιμο πυραυλων...Απενοχοποιει την πραξη...πληρως.Οχι απελαση....οχι....προωθηση....τζετ....αλλο ακουσμα....πιο χαι......τεκ....στο χωριο ολοι καταλαβαν....αλλη ποιοτητα ...κατσε καλα...Σκεφτομαι στα Αουσβιτς τι καλα θαταν να πεις....επαναπροωθηση ...Δεν θα μπορουσες ?? Ανετα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κακώς εννοούμενος ανθρωπισμός και η αριστερή "προοδευτικιά" ιδεοληψία έφεραν την επικράτηση των χρησίμων ηλιθίων:

    Τα ... «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»!

    Η ... 17χρονη από την Αιθιοπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.