4/7/18

Με διάταγμα όλες οι εξουσίες στον Ερντογάν και το ευφάνταστο σχέδιο δολοφονίας του

  • (Φωτ.: EPA / PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)
Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται κυριολεκτικά σουλτάνος με διάταγμα που μεταφέρει όλες τις εξουσίες στα χέρια του, η γειτονική χώρα είναι ανάστατη με την... αποκάλυψη ότι την ημέρα των τουρκικών εκλογών, στις 24 Ιουνίου, απετράπη σχέδιο δολοφονίας του, χάρη στο δορυφορικό σύστημα Göktürk!

Η επίθεση θα γινόταν με μικρό λεωφορείο φορτωμένο εκρηκτικά, στις 15:07, ώστε σημειολογικά να παραπέμπει στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Sabah Ερσίν Ράμογλου, πίσω από το σχέδιο συνωμοσίας βρίσκονταν 12 ξένες χώρες! Ωστόσο ο τουρκικός δορυφόρος εντόπισε την απειλή και άμεσα εξουδετερώθηκε ο δράστης, πριν ο πρόεδρος Ερντογάν και η αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε να περάσει από το σημείο όπου βρισκόταν το παγιδευμένο όχημα. «Ο Αλλάχ προστάτεψε τον πρόεδρο και χιλιάδες ακόμα ανθρώπινες ζωές από την έκρηξη» έγραψε ο Ερσίν Ράμογλου.
Ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας υποστήριξε –βολικά ομολογουμένως– ότι ο δολοφόνος-εκτελεστής προτίμησε να αυτοκτονήσει, καταπίνοντας χάπι κυανίου. «Το μόνο ερώτημα που μένει, είναι εάν και κατά πόσο η τουρκική αντιπολίτευση αγνοούσε αυτή την απειλή ή εάν είχαν ενημερωθεί από πιο πριν για αυτή» έγραψε ο Τούρκος αρθογράφος.
Το ευφάνταστο σενάριο έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Τουρκίας, το διάταγμα που κάνει ακόμα πιο ισχυρό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το διάταγμα αυτό τροποποιεί νόμους που χρονολογούνται από το 1924 μέχρι το 2017 και αλλάζει ιδίως κάθε αναφορά σε αρμοδιότητες του πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου, αντικαθιστώντας τις με τον πρόεδρο και την προεδρία. Με βάση αυτό, το αξίωμα του πρωθυπουργού πρόκειται να καταργηθεί και ο Ερντογάν θα μπορεί να σχηματίζει υπουργεία, να προβαίνει σε κανονιστικές ρυθμίσεις γι' αυτά και να απομακρύνει δημόσιους λειτουργούς, όλα αυτά χωρίς την έγκριση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
Οι αλλαγές που προβλέπονται στο διάταγμα θα τεθούν σε ισχύ μετά την ορκωμοσία του Ερντογάν, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 ή τις 9 Ιουλίου στο τουρκικό Κοινοβούλιο.
http://www.pontos-news.gr/article/181225/me-diatagma-oles-oi-exoysies-ston-erntogan-kai-eyfantasto-shedio-dolofonias-toy 

2 σχόλια:

  1. 1)Erdoğan election assassination plot prevented - Sabah
    Jul 03 2018

    https://ahvalnews.com/recep-tayyip-erdogan/erdogan-election-assassination-plot-prevented-sabah

    https://www.sabah.com.tr/yazarlar/bolgeler/ramoglu/2018/07/03/20-ton-patlayici-dolu-o-panelvan

    2)Είναι γνωστό πως τον ισλαμιστή Ερντογάν τον μισούνε οι "Δυτικές" χώρες, για πληθώρα λόγων.
    Όταν καταφέρουν να τον ανατρέψουν και βάλλουν τους δικούς τους στην εξουσία, αλλοίμονο στην Ελλάδα.
    Εάν την ώρα που μας έχουν κάποια ανάγκη μας φέρονται οι σύμμαχοι μας άσχημα, (π.χ. με το θέμα των Σκοπίων), τι θα υποστούμε, όταν θα αποκτήσουν πάλι τον έλεγχο της Τουρκίας, που προφανώς είναι θέμα χρόνου?

    3)Κάνουν εντύπωση οι λυσσώδεις προσπάθειες και η μαχητικότητα του Ερντογάν να αποτρέψει την δημιουργία Κουρδικού κράτους και τον μελλοντικό διαμελισμό της Τουρκίας.
    Αντίστοιχα, προκαλούν θλιβερή εντύπωση οι ακάματες προσπάθεις πολλών Ελλήνων πολιτικών να διαβρώνουν με κάθε τρόπο, έκ των έσω, το κράτος και το έθνος μας, προκαλώντας τεράστιο κίνδυνο να γίνει στο μέλλον εύκολη βορά των γειτόνων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παραμύθια της χαλιμάς ή μάλλον της εμινέ χανούμ συζύγου του ταγιπ σουλταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.