29/7/18

Ερντογάν:Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά

Αδιάλλακτος ο Πρόεδρος της Τουρκίας στις απειλές των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα θα επιμείνει στις θέσεις της μετά την απειλή του ομολόγου του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις εάν οι τουρκικές αρχές δεν αφήσουν ελεύθερο τον αμερικανό πάστορα Αντριου Μπράνσον, μετέδωσε το Σάββατο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά, φέρεται να τόνισε ο Ερντογάν στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν επίσης από το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.
Ακόμη, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πως η Αγκυρα θα καταφύγει σε διεθνή επιδιαιτησία εάν η Ουάσινγκτον εμποδίσει την ολοκλήρωση της πώλησης και της μεταφοράς τεχνολογίας των μαχητικών F-35 στην Τουρκία.


Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας διέψευσε ότι η κυβέρνησή του ζήτησε αμερικανική βοήθεια για να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στη χώρα η Εμπρού Οζκάν, η Τουρκάλα που είχε συλληφθεί από τις αρχές του Ισραήλ και αντιμετώπιζε ποινική δίωξη για υποστήριξη της Χαμάς, σύμφωνα με το Haberturk.

Πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί σε ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Οζκάν αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν αμερικανικού αιτήματος ώστε κατόπιν να αποφυλακιστεί ο αμερικανός πάστορας από τις τουρκικές αρχές σε αντάλλαγμα.

Ο Μπράνσον, στον οποίο πλέον επιβάλλεται κατ' οίκον περιορισμός μετά την αποφυλάκισή του έπειτα από 21 μήνες εγκλεισμού του σε ένα τουρκικό σωφρονιστικό ίδρυμα, ζει και εργάζεται στην Τουρκία για δυο δεκαετίες και πλέον. Κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για υποστήριξη της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και ταυτόχρονα της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Ο Μπράνσον, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών εάν κριθεί ένοχος.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.