14/7/18

Υπ. Άμυνας ΠΓΔΜ: «Μοιραζόμαστε τους ίδιους κινδύνους με την Ελλάδα»

Η ΠΓΔΜ έχει επιλέξει μία άλλη πορεία, μακρία από τον εθνικισμό, τόνισε η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, υπογραμμίζοντας πως με την Ελλάδα «μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, μοιραζόμαστε τους ίδιους κινδύνους και αντιμετωπίζουμε την ίδια κρίση. Και αν δεν κατανοήσουμε την περιοχή μας και τη σταθερότητά μας, κάποιος άλλος θα το κάνει. Και δεν θα μας αρέσει».
Μιλώντας στο IBNA η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης στην πορεία της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κατέθεσε την αισιοδοξία της για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της Συμφωνίας των Πρεσπών και το δημοψήφισμα, ενώ απευθύνεται και στους Έλληνες πολίτες, καλώντας τους να χτίσουν σχέση φιλίας και συμμαχίας με ένα κράτος στο Βορρά που είναι ανοιχτό και φιλικό απέναντι στην Ελλάδα.
Αναφερόμενη στην υπογραφή της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ για έναρξη των συζητήσεων με την ΠΓΔΜ η κ. Σεκερίνσκα επεσήμανε ότι η χώρα της πέρασε πραγματικά δύσκολες, κρίσιμες περιόδους, τα τελευταία τρία χρόνια. «Και ήταν πάντοτε πραγματικό ζήτημα αν η χώρα θα επιβιώσει».
«Όταν πραγματοποίησε η χώρα τη συμφωνία με την Ελλάδα, ήταν πραγματικά μια στιγμή ελπίδας. Σήμερα, αυτή η ελπίδα γίνεται όλο και πιο πραγματική. Αλλά στην πολιτική, ειδικά στα Βαλκάνια, ολοκληρωμένο είναι μόνο ότι έχει τελείως ολοκληρωθεί. Και γιΑ αυτό πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Μπορεί να έχουμε μία μέρα γιορτής, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότερες από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας έχουν πλέον στραφεί στον επόμενο στόχο και αυτός είναι ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα, μια επιτυχημένη διαδικασία εφαρμογής και ένταξης στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας σημείωσε ότι «κάθε συμβιβασμός, ειδικά σε θέματα που είναι πολύ συναισθηματικά, που αγγίζουν το βασικό αίσθημα της ταυτότητας μας, είναι πάντα επικίνδυνο. Και θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που βλέπουν το ποτήρι μισό γεμάτο και κάποιοι που το βλέπουν εν μέρει άδειο».
«Αλλά βαθιά εκτιμούν τη σταθερότητα. Βαθιά μέσα τους εκτιμούν, λύσεις. Βαθιά εκτιμούν τους ηγέτες που τους λένε "είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε", αντί εκείνων που διαμαρτύρονται για τους άλλους, εκείνους που δημιουργούν εχθρούς γύρω μας. Έτσι ναι, θα υπάρξουν δυνατά φωνασκούντες κριτές της συμφωνίας, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πλειονότητα των πολιτών της χώρας μας αισθάνονται καλύτερα και πιο ασφαλείς για να δουν αυτό το διαφορετικό μέλλον να ξεδιπλώνεται μπροστά τους», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η κ. Σεκερίνσκα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα της έχασε μία ιστορική ευκαιρία το 2008 και «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλη μια ευκαιρία. Έχει κοστίσει στη χώρα μας όχι μόνο μια δεκαετία, μια χαμένη δεκαετία, άλλα χάσαμε το βηματισμό σε σχέση με τους γείτονές μας».
«Δεν πιστεύω ότι μόνο η πρόσκληση του ΝΑΤΟ ή η ένταξη στην ΕΕ είναι τα μόνα θετικά. Δεν είμαι ψευδής ιδεαλίστρια όταν λέω ότι αν κοιτάξετε και δείτε τους γείτονές σας ως συμμάχους σας, θα είστε πολύ καλύτερα. Είστε ισχυρότεροι. Είστε πιο σταθεροί. Πιστεύω λοιπόν ότι ίσως, το βασικό επιχείρημα για τη συμφωνία μας με την Ελλάδα δεν είναι μόνο η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά το γεγονός ότι μπορούμε να πούμε "έχουμε επιλέξει άλλη πορεία"».
Τέλος, απαντώντας σχετικά με τη διαφωνία αρκετών Ελλήνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Σεκερίνσκα υπογράμμισε πως «αυτό ίσως να είναι το ευκολότερο επιχείρημα για να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε έναν καλό συμβιβασμό, όπου και οι δύο πλευρές μπορούν να διαμαρτύρονται εξίσου, αλλά και οι δύο πλευρές μπορούν να διεκδικήσουν εξίσου την επιτυχία. Εάν δεν ήταν έτσι, το πρόβλημα δεν θα υπήρχε για τρεις δεκαετίες».
«Νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες θα βρουν ένα πολύ ανοιχτό και φιλικό κράτος στο βορρά», κατέληξε
naftemporiki.gr

7 σχόλια:

  1. "Τα Σκόπια είναι μακριά απ'τον εθνικισμό": δεν λείπει το μαύρο χιούμορ από την ξανθιά..νυφίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά ποιοί εἶναι οἱ κοινοί κίνδυνοι καί κοινοί ἐχθροί τῶν Σκοπίων μέ τήν "Ἑλλάδα" τὼν Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου: Ὁ Ἑλληνικός λαός!
    Δεῖτε, καί ψάξτε τί εἶναι ἡ SEEBIRG:
    ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ SEEBRIG ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
    Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουν 2018
    Η Ταξιαρχία SEEBRIG υποτίθεται ότι είναι μία Ευρωπαική Ταξιαρχία, που στόχο έχει να διαφυλάξει την ειρήνη στην περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Έβαλε δηλαδή η Ευρώπη, τους λύκους (Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια και Τουρκία) να φυλάνε το πρόβατο (Ελλάδα)…»Βλέπετε πως κρατούσαν ανάποδα τις ασπίδες αφού δε γνωρίζουν ελληνικά ?????? Πολύ συνοπτικώς, η δράση αυτών των ξένων στρατιωτών στη χώρα μας, υπήρξε η εξής: – Πρώτον, τους έντυσαν με στολές των ΜΑΤ. – Με το που ήρθαν, εκπαιδεύθηκαν στην Κερατέα, στη θέση Οβριόκαστρο. Αντικείμενο τής εκπαιδεύσεως, η καταστολή εξεγερμένου πλήθους, σε αστικό, ημιαστικό και φυσικό περιβάλλον. Για όπου απαιτηθή… – Όταν ξεκίνησαν οι έντονες διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων στην Πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι, τους κατέβασαν εκεί. Χτύπησαν ΑΛΥΠΗΤΑ τον κοσμάκη και τού ‘ριξαν ληγμένα δακρυγόνα και ασφυξιογόνα. Σκόρπισαν καρκίνο κανονικό. Κάποια στιγμή, έρχεται το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» (ποιο άλλο;) και ενημερώνει τους Έλληνες για το ποιοι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτοί που χτυπούν ΚΤΗΝΩΔΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ τα γεροντάκια και τους οικογενειάρχες με τα γυναικόπαιδά τους μπροστά στην (β)ουλή. Τους λέει ότι είναι τούρκοι, σκοπιανοί, αλβανοί, βούλγαροι, ρουμάνοι… Οι άλλοι, με τις ασπίδες ανάποδα, ήταν τουρκαλβανοί, βουργαρο-γυφτοσκοπιανοί και ρουμάνοικανονικοί. Σε κάθε διμοιρία, υπήρχε μόνον ένας Έλληνας. Αυτός που είχε ασύρματο και ήταν ο σύνδεσμος με τους ανωτέρους.Η Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade – SEEBRIG) που εδρεύει στον Τύρναβο...Σάς πληροφορώ ότι, χθες στην (β)ουλή, υπήρχαν κάποιοι ΜΑΤατζήδες, που μιλούσαν αλβανικά ΚΑΙ βουλγαρο-σκοπιανά !!! Χτύπησαν γυναίκες ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΙΣΟΣ και έριξαν τεράστια ποσότητα ασφυξιογόνων και δακρυγόνων στον κόσμο. Χωρίς λόγο. Το πλήθος ήταν ειρηνικό. Οι περισσότεροι ήταν οικογενειάρχες, μέλη Χριστιανικών Σωματείων, μαζί με κληρικούς από τις ενορίες τους. Υπήρχαν πολλές γυναίκες, με τα παιδιά τους. Ουδείς επετέθη κατά των αστυνομικών. Αντιθέτως, εκείνοι χτύπησαν με ψυχοπαθητικό και ανθελληνικό ΜΙΣΟΣ τον σχετικώς ήρεμο κόσμο. Το συγκλονιστικό, ήταν ότι, μερικοί από εμάς, ακούσαμε κάποιους ΜΑΤατζήδες να μιλούν μεταξύ τους στα αλβανικά και κάποιους άλλους στα βουλγαρο-σκοπιανά !!! Η Ταξιαρχία «SEEBRIG», είναι ακόμη εδώ !!! (Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 2km ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ *) ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ …
    https://www.youtube.com/watch?v=cSeGcuC4oHw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα χρόνια του διχασμού, ο μεγαλύτερος ψεύτης και ακόμη μεγαλύτερος διακινητής ψευδών ειδήσεων (FAKE NEWS) στην Ελληνική ιστορία «Εθνάρχις» Ελευθέριος Βενιζέλος, το καλοκαίρι του 1916 πληροφορούσε τον πρωθυπουργό Αλ. Ζαίμη ότι γύρω στους 10.000 (δέκα χιλιάδες) λογχοφόροι Γερμανοί ιππείς ευρίσκονταν ήδη!!! στην Λάρισα και ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος τους ανέμενε το βράδυ στο κτήμα του Τατοίου.
      Λίγο αργότερα, ομοίως «πληροφορούσε» ότι φιλοβασιλικοί εισέβαλαν στην Γαλλική πρεσβεία, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων οι εισβολείς ήταν φανατικοί οπαδοί του «εθνάρχι» Βενιζέλου...
      Για περισσότερα διαβάστε το αποκαλυπτικό βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη με τίτλο: "Οι Ουλάνοι στην Λάρισα".
      Υ.Γ.: Δεν υφίσταται καμία ταξιαρχία SEEBRIG.-

      Διαγραφή
    2. >Δεν υφίσταται καμία ταξιαρχία SEEBRIG.-<

      Αυτά εδώ τι είναι δηλαδή; παραίσθηση;
      South-Eastern Europe Brigade 'SEEBRIG'
      https://www.seebrig.org/

      Seebrig Headquarters
      SEEBRIG HQ CAMP SCHINA 2nd km TYRNAVOS-LARISSA PO 40100, TYRNAVOS Tel: +302410-932311 Fax: +302410-932600

      Copyright 2012 SEEBRIG | G-9 Plans

      SEEBRIG HQ STUDY TRIP 01- 07 July 2018
      Monday, 16 July 2018 10:33
      In accordance with SEEBRIG HQ Annual Plan 2018, a Study Trip was conducted to Athens, Loutraki, Killini and Lefkada, from 1 to 7 of July 2018.

      During the Study Trip, SEEBRIG nucleus staff visited two important military facilities of the Host Nation (the Military Academy in Athens and the Military Engineer School in Loutraki), where they had an opportunity to learn about the latest developments in the respective areas of interest and also to enhance awareness about SEEBRIG and its activities. The SEEBRIG leadership and staff highly appreciated the high quality of Host Nation Military Academy facilities and cadets’ skills demonstrations, as well as the high standard of Engineer training, equipment and practical demonstrations at the Engineer School in Loutraki.

      Apart from the main effort of the study trip, SEEBRIG HQ personnel accompanied by their family members had the opportunity to visit a few historical and traditional sites.

      Διαγραφή
    3. ΄Επρεπε να είμαι περισσότερο σαφής:
      Υ.Γ.1: Δεν υφίσταται καμία ταξιαρχία SEEBRIG που να εκτελεί ή να έχει εκτελέσει αστυνομικά καθήκοντα στην Χώρα μας.

      Διαγραφή
  3. Εδραιωνομαστε ως ο παγκόσμιος περίγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το κρατος λεγοταν στον μεσαιωνα σκαβηνια, χωρα των σκαβων δηλαδη.Εκει δεν εζησαν ποτε μακεδονες, αλλα παιονες δαρδανοι και σλαβοι. Τωρα γινανε και με την βουλα μακεδονες. Οτι ηθελε ο τιτο τελικα εγινε πραξη με την πιεση των συμμαχων μας. Και γλωσσα και εθνοτητα αναγνωριστικε για μια περιοχη που δεν εζησαν ποτε μακεδονες. Εαν αυτο δεν ειναι απατη, τοτε τι ειναι; Εβδομηντα χρονια μας εκαναν οι σκοπιανοι με ψεματα διπλωματικο πολεμο, ενω εμεις σφυριζαμε αδιαφορα. Τωρα μας υποσχονται φιλιες. Να μας λοιπουν οι φιλιες τους.

    Μοϋ φαίνεται, πράγματι, οτι (ένν. ό νομοθέτης μας) καταδικάζει τήν απερισκεψία τοϋ πολύ κόσμου, πού δεν έννοεϊ νά καταλάβει ότι πάντοτε υπάρχει γιά όλους σ' όλη τους τή ζωή ένας συνεχής πόλεμος εναντίον Ολων ανεξαιρέτως τών πόλεων. "Αν, βέβαια, αληθεύει ότι σέ καιρό πολέμου πρέπει γιά λόγους ασφάλειας νά τρώνε Ολοι μαζί καί ορισμένοι αξιωματικοί καί οπλίτες νά εΐναι μέ βάρδιες φρουροί τους, τότε πρέπει αυτό νά εφαρμόζεται καί σέ καιρό ειρήνης. Διότι αυτήν πού οί περισσότεροι τών ανθρώπων αποκαλούν ειρήνη, υπάρχει μόνο κατ' όνομα, ένώ στην πράξη όλες oι πόλεις βρίσκονται πάντοτε, σύμφωνα μέ τή φύση, σέ ακήρυκτο πόλεμο μέ όλες τις πόλεις. Καί θά ανακαλύψεις εύκολα, βλέποντας απ' αυτή τή σκοπιά τό θέμα, ότι ό νομοθέτης τών Κρητών συνέταξε όλους ανεξαιρέτως τους κανόνες δημοσίου καί Ιδιωτικού δικαίου στον τόπο μας αποβλέποντας στον πόλεμο, καί ακριβώς στό πνεύμα αυτό μας εξουσιοδότησε νά φυλάττουμε τους νόμους, εφ' όσον άπό κανένα άπό τά άλλα δέν υπάρχει τό πάραμικρό όφελος, ούτε άπό τά κτήματα ούτε άπό τις επαγγελματικές δραστηριότητες, άν δηλαδή δέν υπερισχύει κανείς στον πόλεμο- άλλωστε Ολα τά αγαθά τών νικημένων περιέρχονται στους νικητές.
    Νομοι Πλατωνος βιβλιο Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.