31/7/18

Ενα δισ. βοήθεια ζητούν οι Γερμανοί αγρότες

Η ζέστη και η ξηρασία προκαλούν μείωση της σοδειάς και των εσόδων των αγροτών στη Γερμανία, οι οποίοι ζητούν έκτακτη οικονομική στήριξη. Οι Σοσιαλδημοκράτες όμως διαφωνούν.
Στο 20% υπολογίζει τη μείωση της φετινής σοδειάς σε ολόκληρη τη χώρα ο πρόεδρος τη Γερμανικής Αγροτικής Ένωσης (DBV) Γιοάχιμ Ρούκβιντ. Σε ορισμένες περιοχές μπορεί να φτάσει και το 70%. Για αρκετούς αγρότες τίθεται θέμα επιβίωσης. Για αυτό το λόγο ο κ. Ρούκβιντ ζητά από το κράτος να διαθέσει ένα δισ. ευρώ για να βοηθήσει εκείνους τους αγρότες, στους οποίους η φετινή συγκομιδή θα είναι κατά 30% χαμηλότερη από το μέσο όρο των τελευταίων χρόνων.
"Οι σύγχρονοι αγρότες είναι επιχειρηματίες
 και συνεπώς. όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση,
 αντιμετωπίζουν ρίσκα."
Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσουν στο Βερολίνο σε τεχνικό επίπεδο εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των 16 κρατιδίων προκειμένου να εξετάσουν τις επιπτώσεις της ζέστης και της ξηρασίας που πλήττουν εδώ και εβδομάδες τη Γερμανία. Την Τετάρτη το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την υπουργό Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ η γενική κατάσταση είναι ανησυχητική.



Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.