5/7/18

Στις Πρέσπες υπέγραψαν την πιο προδοτική Συμφωνία στην ιστορία του Ελληνικού έθνους

«Έχω μάθει από πάντα να μισώ τον προδότη, και άλλη καμιά σαν αυτή δε φοβάμαι χειρότερη αρρώστια» – Αισχύλος
Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η πιο προδοτική Συμφωνία στην ιστορία του Ελληνικού έθνους. Ένα στυγνό εθνικό έγκλημα, ένα πολιτικό πραξικόπημα – μια ωμή προδοσία.
Πιο προδοτική από τη Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία η Ελλάδα αποδέχθηκε μια ανύπαρκτη αμοιβαιότητα μειονοτήτων σε Θράκη και Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας στο έλεος του Τουρκικού φασιστικού κράτους τους Έλληνες της Πόλης.
Στα ίσα πιο προδοτική και από τις εθνοκαταστροφικές Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου οι οποίες έθεσαν την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης και οδήγησαν τους εγκληματίες της γείτονος στην παράνομη εισβολή και κατοχή του νησιού μας.
Προδότες οι «εθνάρχες» Καραμανλής, Βενιζέλος, προδότης και ο πρωθυπουργός της μειοψηφίας Τσίπρας. Αποδομήστε τους πολιτικά και στη συνείδηση σας.
Όποιος πολιτικός, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός δεν τολμάει να αποκαλέσει την προδοσία με το όνομα της, την ξεπλένει και δεν είναι άξιος ούτε λόγου, ούτε της θέσης του ενώπιων των πολιτών. Επιπλέον, όποιος δεν την κατονομάζει, ενθαρρύνει τον εκάστοτε δημαγωγό και Εφιάλτη να επιχειρηματολογεί εκ των έσω, ανοιχτά και εναντίον της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, αυτό που συνέβη την αποφράδα ημέρα της Συμφωνίας ήταν 
α) παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, 
β) δημιουργία και αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας, και 
γ) δημιουργία και αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας. 
Όλα αυτά η πατρίδα μας τα παρέδωσε δίχως να έχει ηττηθεί σε κάποιο πόλεμο. Διορθώνω, όχι η πατρίδα, αλλά οι εθνοπροδότες. Οι εθνοπροδότες λοιπόν δεν έλαβαν ποτέ την εκλογική εντολή για παράδοση και ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ποτέ. Δεν ψηφίσαμε κάποια σχετική προγραμματική θέση, ούτε βέβαια τους παραχωρήσαμε μετεκλογικά κάποια λευκή επιταγή να ξεπουλήσουν τα πάντα. Έτσι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους. Ταυτόχρονα, δεν υπήρξε καμία σχετική λαϊκή εντολή ενώ οι Έλληνες πολίτες δεν επιθυμούν ούτε σύνθετες ονομασίες ούτε λοιπά ξεφτιλίκια. Ποτέ δεν συνηγορήσαμε. Για την αποτροπή τέτοιας ασυδοσίας υπάρχουν δημοκρατικά εργαλεία πολιτικού ελέγχου όπως δημοσκοπήσεις, δημοψηφίσματα (οι Σκοπιανοί για παράδειγμα θα κάνουν αλλά δες γιατί όχι δημοψήφισμα), κτλ. Έτσι πρόδωσαν και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Αν αυτό δεν είναι προδοσία τότε δεν ξέρω τι μπορεί να θεωρηθεί προδοτικό. Ας μας πουν όλοι αυτοί οι προσκυνημένοι, πού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα αυτός ο χαρακτηρισμός; Αν και χρησιμοποιείται διαχρονικά και άστοχα από γραφικότητες ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος, η λέξη έχει διατηρήσει το νόημα της. Προδότες λοιπόν οι συγκυβερνώντες (ναι, πρωθυπουργοί και υπουργοί μπορούν εύκολα να γίνουν προδότες μιας χώρας – μάλιστα το οφίκιο αποτελεί και προϋπόθεση), προδότες και όσοι βουλευτές από εδώ και πέρα δεν παραιτηθούν μαζικά για να διαλυθεί αυτό το αντιδημοκρατικό έκτρωμα που λέγεται Κυνοβούλιο.
Και επειδή επιλέξαμε να μείνουμε εκτός συστήματος για να λέμε την αλήθεια, δίχως να μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος, πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού και να το πούμε με το πραγματικό του όνομα: Συν τοις άλλοις, αυτό που συνέβη ήταν και εθνική προδοσία. Έβγαλαν στο σφυρί τη Μακεδονία, ακύρωσαν τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, δημιούργησαν προϋποθέσεις για «Μακεδονικές» μειονότητες και εξόδου των Σκοπιανών στη θάλασσα, με ταυτόχρονη μελλοντική διεκδίκηση εδαφών στη Μακεδονία, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Και έτσι πρόδωσαν την πατρίδα.
Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει αυτό που συνέβη στις Πρέσπες και κάποιοι κάθονται ακόμα και αναλύουν τη συμφωνία! Είναι σαν να παραδώσει ένας πρωθυπουργός – προδότης το Καστελόριζο ή τη Ρόδο στους Τούρκους, και οι ειδικοί της καρέκλας να εξετάζουν τις λεπτομέρειες και τη γλώσσα του κειμένου με το οποίο απωλέσαμε εθνική κυριαρχία!
Τελειώσανε οι αναλύσεις, τα φιλικά και τα πολιτισμένα σχόλια με τα σκουντήματα στον ώμο. Τώρα είναι η ώρα της επαγρύπνησης και της δράσης.
Επαγρύπνηση διότι την επομένη της προδοσίας, το σάπιο σύστημα ξεκίνησε ένα νέο ανθελληνικό αφήγημα. Αυτό που αποδέχεται μεν τη σύνθετη ονομασία, αλλά εντάξει είπαμε, όχι και την Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα..! Το φαύλο ελληνικό κατεστημένο έριξε πλάτες στο ξεπούλημα και την μαξιμαλιστική παραχώρηση Τσίπρα, αντιπροτείνοντας παραχωρήσεις μόνο (μόνο!) σύνθετων ονομασιών, Σλαβομακεδονίες και λοιπά ανείπωτα. Δηλαδή από την εθνική και δίκαιη θέση μας, της αλήθειας και της ιστορίας, θέλουν να μας φτάσουν να δώσουμε «κάτι» και να λέμε και ευχαριστώ που γλιτώσαμε τα σπίτια μας. Φιλοδοξούν οι γραικύλοι να μας πείσουν ότι από το «Κοτζιά δώστα όλα» είναι καλύτερο και αποδεκτό να δώσουμε το όνομα μας. Όπως όμως ξεκαθάρισε και ο εθνικός μας ποιητής, ο Ελύτης, πολύ πριν εκφραστεί η ασημαντότητα σας, «για εμάς τo όνομά μας είναι η ψυχή μας». Καληνύχτα και βρίσκεστε πλέον απέναντι από τους πολίτες και τη χώρα σας.
Είναι όμως και ώρα για δράση. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο κίνημα ζωντανών ακόμα πολιτών. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που δέχονται τη λάσπη και την προπαγάνδα κομμάτων και εγχώριων ελίτ. Αυξανόμαστε, και όταν αποκτήσουμε μαζικότητα, κάνουμε μια ειρηνική πολιτική επανάσταση. Από την ομώνυμη πλατεία, ζητάμε νέο Σύνταγμα και πολίτευμα. Δημιουργούμε την 4η Ελληνική δημοκρατία (και πρώτη πραγματική), η οποία καλεί την – για πρώτη φορά ανεξάρτητη – δικαιοσύνη να επιληφθεί τους προδότες. Εάν και εφόσον τους καταδικάσει, τότε η νέα πολιτειακή πραγματικότητα της 4ηςΕλληνικής δημοκρατίας δεν ορίζεται από τις αποφάσεις του προηγούμενου κράτους των διεφθαρμένων και καταδικασθέντων σφετεριστών και προδοτών. Μόνο έτσι ξεπλένεται η προδοσία. Μόνο αν την πεις με το όνομα της και την πολεμήσεις ελεύθερα, μαζικά και ανένταχτα. Ούτε με κόμματα, ούτε με σάπιες εκλογές και «δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις». Δεν αρκεί τίποτα λιγότερο μετά την πιο προδοτική Συμφωνία στην ιστορία του Ελληνικού έθνους.
Μιλάμε λοιπόν όλοι για προδοσία και αποδοκιμάζουμε όπου σταθούν και όπου βρεθούν τους προδότες. Δεν νερώνουμε το κρασί μας όταν πρόκειται για την Μακεδονία μας. Κάποιοι μιλούν για επιθετική, αυστηρή και σκληρή γλώσσα. Πρόκειται για απίστευτη ηθική ξεφτίλα. Σε επόμενο επεισόδιο θα γίνουμε παρατηρητές του ξεπουλήματος π.χ. του Παρθενώνα από κάποιον μελλοντικό πρωθυπουργό – προδότη, και θα μας καλούν να σιωπούμε για λόγους πολιτικής ορθότητας, ή να περιοριζόμαστε σε σχόλια τύπου «κακή / άστοχη συμφωνία» για να μην διχάσουμε τον κόσμο. Δηλαδή οι προδότες θα προδίδουν και θα ξεφτιλίζουν τη χώρα και την ιστορία μας και εμείς θα παίζουμε τους καθυστερημένους ευγενείς λόρδους.
Τέλος, κάποιοι μίλησαν για δεξιούς. Μέγα λάθος, μιας και η Αριστερά ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι εστί προδότης και δωσίλογος. Η αριστερά οφείλει να δείξει τον δρόμο και είναι καιρός να αναλάβει το βάρος της ιστορικής ευθύνης.
Όσοι αναπνέετε ακόμα ελεύθερο αέρα, στείλτε μήνυμα στο stavros.kal@gmail.com
«Η προδοσία δεν μπορεί ποτέ να ευδοκιμήσει. Γιατί; Διότι αν ευδοκιμούσε, κανείς δεν θα τολμούσε να την αποκαλέσει προδοσία» – John Harington

66 σχόλια:

  1. Δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουμε από τη δικαιοσύνη να κρίνει αν οι τωρινοί Quislings είναι προδότες λόγω Σκοπιανού. Είναι προδότες για έναν απλούστερο λόγο: επί 8 χρόνια τώρα ψηφίζουν νόμους-μεταφράσεις από τα Γερμανικά (μέσω μνημονίων) που αριθμούν χιλιάδες σελίδες στη διάθεση των βουλευτών για 2-3 μέρες το πολύ. Αυτό που χρειάζεται είναι μια δικαστική γνωμοδότηση του ανωτάτου δικαστηρίου ως προς το ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γνωρίσει και να κατανοήσει κανείς το περιεχόμενο χιλιάδων σελίδων σε 2-3 ημέρες. Αυτόματα όλα τα ΝΑΙ στα μνημόνια είναι προϊόντα παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας και αντίστοιχα και όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, ήτοι οι προδότες βουλευτές. Το ίδιο ισχύει και σε όλα τα μέλη κυβερνήσεων. Δεν καταδικάζουμε την γνώμη του βουλευτή αλλά την συμφωνία σε πράγματα που δεν γνωρίζει ούτε κατανοεί, δηλ. την άγνοια του τι ψηφίζει. Άπαξ και καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου με την παραδειγματική τιμωρία για εθνική προδοσία, τότε όλες οι πράξεις τους είναι άκυρες και μη δεσμευτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα .Αλλα δουλευει κανεις μηχανισμος σωστα να τα κανει ?? Οχι....αρα αυτα πρεπει να γινουν αφου....ανατραπουν ολοι αυτοι .Ας επικεντρωθουμε πρωτα σ αυτο.Αλλιως αδικως μιλαμε .

      Διαγραφή
    2. Εκανα μια προταση στους βορειοελλαδιτες ολους.Να γινει κινημα ιντερνετικο και πραγματικο....για πληρη αποχη των πολιτων απ το να δινουν εργασια...χρημα...ψωμι...εργο...σε ολους τους βουλευτες που ψηφισαν κατα της Μακεδονιας.Γιατροι...δικηγοροι..μηχανικοι...λογιστες...οτιδηποτε επαγγελμα κανουν...να μην παει κανεις μα κανεις να τους δωσει δουλεια...εστω κι ενα ευρω.Να μην παει στους γαμους και στις βαπτισεις η και κηδειες τους ακομη.Ναναι μονοι παντου.Και χωρις εσοδα ποτε.Να βαρανε μυγες
      στις δουλειες τους ολες.Να μην εχουν να φανε.Ναναι αποβλητα της κοινωνιας ολης για παντα.Θα τους νιαξει η οχι ?? Θα ειναι τα περιγελα της κοινωνιας παντου.Οχι μονο θα τους νιαξει.....αλλα θα κλαινε γοερα.....Λοιπον το καβουμε αυτο το τσουναμι της χλευης ??? Ακουω προτασεις.....Μην λουφαξει κανεις.....Η λιστα των ψηφισαντων βουλευτων κυκλοφορει.Την τυπωνουμε ολοι...την κυκλοφορουμε σε φιλους η συγγενεις και γινεται ορμητικο ποταμι ολο....Λοιπον ???

      Διαγραφή
    3. Και θα πρόσθετα Δημήτρη και πιο δυναμικά μέτρα για αυτά τα καθάρματα ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά στην Ελλάδα. Ιδέες ευπρόσδεκτες.

      Διαγραφή
    4. Ευπροσδεκτα ολα...αλλα δεν βλεπω κινηση...εξωγηινοι παντως δεν θαρθουν τωρα...

      Διαγραφή
  2. The jails are being emptied of criminals to receive the patriotic Greeks who will be charged based on new anti-racism laws. Remember, distorsión of history needs legal protection.
    Greece does not deserve this, but every single of its current inhabitants does.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ((( «Έχω μάθει από πάντα να μισώ τον προδότη, και άλλη καμιά σαν αυτή δε φοβάμαι χειρότερη αρρώστια» – Αισχύλος )))

    κ. Καλεντεριδη.

    Αυτο το παραπάνω γραπτο του κ. Αισχυλου, που θα μπορουσα να βρω και να μελετήσω το αρχαιο συγραμμα ?? Δλδ την πηγη του..!!

    Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Καλεντεριδη.

      Οι πηγες που αναφερεσθε, ειναι απο την εποχη του Αισχηλου??
      Αν οχι, ποια χρονολογια ακριβως εχουν γραφτη??
      Που ακριβως φυλασοντε τα αρχαια συγγράμματα, σημερα..
      Μπορω να τα επισκευτω ?

      Διαγραφή
    2. μαλλον lakis δεν πηγες σχολειο
      (αυτο προκυπτει και απο τα ορθογραφικα και συντακτικα λαθη)
      ζητησες απο τον κ.Καλεντεριδη να σου αναφερει σε ποιο εργο του Αισχυλου υπαρχει το αποσπασμα για τον προδοτη
      σου απαντησε οτι θα το βρεις στο εργο του Αισχυλου "Προμηθεύς Δεσμώτης", στίχοι 1065-1070.
      (μαλλον δεν γνωριζεις οτι ο "κ" (sic) Ασχύλος ήταν ένας από τους τρεις κορυφαίους τραγωδούς)
      Απόλυτα σαφές.
      Συνεχίζεις και ρωτάς ανοησίες:
      1)Δεν αναφέρεται σε "πηγές" αλλά στο συγκεκριμένο έργο του Αισχύλου(τραγωδία είπαμε, αν ξέρεις τι είναι αυτό)
      2)ποια ακριβως χρονολογία έχει γραφτεί το συγκεκριμένο μπορείς πανεύκολα να το βρείς στο διαδύκτιο.
      3)το ίδιο εύκολα μπορείς να πάρεις πληροφορίες και για τα άλλα δύο που ρωτάς.
      "Αισχηλου??" το ύ γράφεται με ύψυλον, δλδ Αισχύλος
      "γραφτή" γράφεται με ει δλδ γραφτεί
      το φυλάσσονται με δύθ σίγμα και αι δλδ φυλάσσονται
      το επισκευτώ προέρχεται από το επισκέπτομαι και γράφεται να επισκεφθώ

      Διαγραφή
    3. Ἐνῷ ἐσὺ τώρα τὸ παίζεις αὐθεντία.
      Γνώστης τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσας.
      Ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ νὰ μὴν πῆγε ἤ νὰ μὴν ἔμαθε γράμματα, ἐσὺ γιατὶ τὸν προσβάλλεις καὶ εἰρωνεύεσαι λέγοντας «ἄν ξέρει τὶ εἶναι τραγωδία».
      Ἀλλὰ ἦρθες ἐδώ νὰ πουλήσης ἐξυπνάδα καὶ γνώσεις ἀντὶ νὰ δώσης δυὸ πληροφορίες στὸν ἄνθρωπο χωρὶς προσβλητικὰ σχόλια.
      Καλὸ εἶναι νὰ κοιτάξης τὴν δικὴ σου καμπούρα ποὺ ξεκινᾶς νὰ γράφεις μὲ μικρὸ ἀντὶ καφαλαῖο καὶ συνεχίζεις χωρὶς τελεῖες γιὰ νὰ μὴν πῶ τίποτα ἄλλο καὶ θεωρηθῆ ὅτι κὰνω ἐγώ τὸν ἔξυπνο.

      Διαγραφή
    4. γράφοντας εκθέτουμε τον εαυτό μας σε κοινή θέα
      η δική μου έκθεση εκλαμβάνεται από σένα ως "πούλημα εξυπνάδας"
      ωστόσο μπαίνοντας σε ένα σοβαρό site περιμένεις αναλόγου επιπέδου σχόλια
      ξοδεύεις το χρόνο σου διαβάζοντάς τα προσδοκώντας τα ανάλογα...
      αν πχ δεις σε έναν καθαρό δρόμο κάποιον να πετάει σκουπίδια τι κάνεις;
      του λες με τον τρόπο σου να μην το ξανακάνει
      ο ίδιος μπορεί να καταλάβει το λάθος του ή όχι, ανάλογα με την αντίληψή του
      αν όμως από την υπόδειξή σου σου "προσβληθεί" όχι ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος τι κάνεις;
      προσωπικά στην περίπτωση αυτή θα του συνιστούσα να βοηθήσει κι αυτός να διατηρηθεί καθαρός ο δρόμος

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε κ. Αντώνης Χρυσόπουλος.

      Δεν χρειαζετε να απαντησω στον απαξιωτικό τροπο που εκφραζόσαστε για μενα. Το εκανε ο κ. Πανος και τον ευχαριστω..

      Η πηγη που ζητω ειναι, ολα τα αρχαια συγραμματα, βαση των οποιων γραφτηκαν τα παραπανω βιβλεια που αναφερθηκε ο κ. Καλεντεριδης ( τον οποιον εκτιμω αφανταστα ).

      Μπορητε σας παρακαλω να με ενημερωσετε για αυτο??

      Δεν με ενδιαφέρουν μεταγενέστερες εκτυπώσεις, κτλ κτλ.. Αναζητώ την πηγη τους..

      Τωρα κατι για μενα.. Ζω 42 χρονια στο εξωτερικο. Τελευταια γραφω Ελληνικα μετα απο πολλα πολλα χρονια.. Ομιλώ 2 ξενες γλωσσες, ειμαι χημικός μηχανικος μιας μεγαλης πολυεθνικης, εχω πολύ πλατεια καριερα πίσω μου, και πιστεψεμε δεν περιμενα οτι εδω μεσα θα ασκουσε καποιος αγνωστος κυριος τετοια προκλητική κριτική για το ατομο μου, απο τα γραμματικα και συνταχτικα λαθη που ενδεχομένως να κανω, και οχι στο περιεχόμενο αυτων που γραφω..

      Καλο σας βραδυ αγαπητε..


      Διαγραφή
    6. η κριτική για κάθε άτομο στο διαδίκτιο βασίζεται μόνο σε όσα αυτό το άτομο γράφει
      δεν είναι προσωπική
      εφ' όσον δε γνωρίζουμε κάποιον προσωπικά δε γνωρίζουμε και τα οποιαδήποτε αξιόλογα ή μη προσόντα του
      βασίζεται μόνο σε όσα δημοσιεύει
      και απ ότι βλέπω στο τελευταίο πόστ εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε
      δεν υπάρχει κάποια 'πηγή" βάση των οποίων έγραψε ο Αισχύλος τα έργα του
      τα έργα του Αισχύλου και εν προκειμένω ο"Προμηθεύς Δεσμώτης" είναι η πηγή
      τα αρχαία συγγράμματα των ελλήνων υπάρχουν εν αφθονία στο διαδίκτιο, στα αρχαία ελληνικά και σε νεοελληνικές , αγγλικές και πλήθος άλλων γλωσσών μεταφράσεις
      μπορείτε εύκολα να τα βρήτε και να τα διαβάσετε

      Διαγραφή
    7. Έκαστος άνθρωπος δύο πήρας φέρει...

      Η ελληνική γλώσσα έχει και κεφαλαία γράμματα, το οποία οφείλουν να μπαίνουν όπου χρειάζεται.

      "διαδίκτιο";

      Πέραν αυτού, είναι αληθές ότι η απουσία 42 χρόνων από την Ελλάδα, δεν δικαιολογεί να μην γνωρίζομε τον "κ." Αισχύλο. Εν άλλοις, η απουσία δικαιολογεί την ανορθογραφία και τα συντακτικά λάθη, αλλά όχι την άγνοια σε τέτοιο βαθμό. Αυτή πρέπει να υπήρχε και πριν 42 χρόνια.

      Διαγραφή
    8. Όπως λέει ο Αντώνης δεν υπάρχει κάποια πηγή - πρόκειται για πρωτότυπο έργο. Τώρα εάν η ερώτηση είναι πώς και με ποιο τρόπο τα αρχαία συγγράμματα επιβίωσαν μέχρι τις μέρες μας, η απάντηση είναι με αντιγραφή των πρωτοτύπων σε βιβλιοθήκες, μοναστήρια, κτλ. Λεπτομερές και δωρεάν βιβλίο εδώ: https://www.hrstud.unizg.hr/_download/repository/Reynolds_LD_Wilson_NG_Scribes_and_Scholars_A_Guide_to_the_Transmission_of_Greek_and_Latin_Literature_3rd_ed%5B1%5D.pdf

      Διαγραφή
  4. Προδοτική η συνθήκη της Λωζάνης που μας έδωσε όλο το Αιγαίο ενώ είχαμε χάσει ολόκληρο πόλεμο? Η Συνθήκη της Λωζάνης υπεγράφη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι συνθήκες των ηττημένων ιστορικά είναι πολύ χειρότερες από ότι η συνθήκη της Λωζάνης που μας έδωσε ολόκληρο το Αιγαίο πλην Ίμβρου και Τενέδου. Να μην μαθαίνουμε λάθος τον κόσμο και η παραμικρή λεπτομέρεια που γράφουμε μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως γιατί είχαμε ναυτική υπεροχή στο Αιγαίο και έξι μεραρχίες στον Έβρο ανά πάσα στιγμή να επέμβουν;

      Διαγραφή
  5. Αλλο ἡ ἀμοιβαιότητα πού προβλέπει ἡ Συνθήκη τῆς Λωζάνης, μεταξύ Ἑλλήνων-Ρωμηῶν τῆς Κωνσταντινουπόλεως, καί μουσουλμάνων τῆς Δυτικῆς Θράκης,

    καί οἱ λόγοι γιά τούς ὁποίους δέν ἐφαρμόσθηκε ἀπό πλευρᾶς Ἑλλάδος, τακτική ἀναλόγων ἀντιποίνων μἐ ἀπελἀσεις Τούρκων μουσουλμάνων (ὅσο γίνεται, διότι ἐμεῖς δέν κάνουμε πογκρόμ, οὔτε βιασμούς, ὅπως οἱ Τοῦρκοι),
    κάθε φορά πού οἱ Τοῦρκοι ἐδίωκαν τούς Ἔλληνες-Ρωμηούς τῆς Κωνσταντινουπόλεως, καί τούς Ἔλληνες-Ρωμηούς τῆς Ἴμβρου καί τῆς Τενέδου,

    καί ἄλλο ἡ ἑτεροβαρής σέ βάρος τῆς Μακεδονίας μας ὡς μόνης ἀληθινῆς Μακεδονίας,
    ἡ λεόντιος ὑπέρ τῶν Σκοπιανῶν,
    καί ἡ ἐξτρεμιστικῶς προδοτική τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῆς Μακεδονίας μας,
    "συμφωνία τῶν Πρεσπῶν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως απεδείχθη, η εξαίρεση από την ανταλλαγή των τουρκοφώνων πληθυσμών Θράκης (από τον Βενιζέλο) και Θεσπρωτίας (από τον Πάγκαλο) ήσαν λάθη, που σήμερα τα βρίσκουμε μπροστά μας.

      Διαγραφή
  6. Οἱ δικαστές θά ἔλθουν, θέλουν δέν θέλουν, ἀντιμέτωποι μέ τήν πραγματικότητητα τῆς ἐθνικῆς προδοσίας.
    Καί θά τούς δικάσουν, καί πιθανότατα καταδικάσουν, γιά ἐθνική προδοσία,
    ἤ θά ἀποκλείσουν ἔγκαιρα, νομικά τουλάχιστον, τίς διεργασίες πού δρομολογοῦνται στό ΝΑΤΟ.
    Τό δεύτερο εἶναι καλλίτερο γιά νά προλάβῃ τό πρῶτο (πού θά ἔχει ὀξύτητα παθῶν).

    Μέχρι νά ἔλθῃ κατά τό Ἑλληνικό Σύνταγμα ἡ συμφωνία στήν Ἑλληνική Βουλή
    -ἄν καί δέν εἶναι συνταγματικῶς ἀνεκτό νά ἐγκριθῆ ὡς ἔχει -
    οἱ διεργασίες στό ΝΑΤΟ, μέ βάση μιά ἄκυρη τέτοια συμφωνία, θά εἶναι στόν ἀέρα.

    Ὅπως καί ἡ παρουσία τελικῶς τῶν ΗΠΑ στήν περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σχέση έχει τώρα η συμφωνία των Πρεσπών με τη συνθήκη της Λωζάννης, την παλεύετε;
    Μήπως ήταν προδοσία και η συμφωνία των Σεβρών τέσσερα χρόνια νωρίτερα;
    Τα τσουβαλιάζουμε όλα χάρη εντυπωσιασμού;
    Ας μην ήταν ο Πάγκαλος στον Έβρο κι ο Βενιζέλος στη Λωζάννη το 1923 και θα σας έλεγα που θα ήταν τα σύνορα της Ελλάδας...
    Σοβαρευτείτε λίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι Τούρκοι εκείνη την εποχή αξίωναν το Αιγαίο, την Θράκη, την παράδοση όλου του πολεμικού στόλου, και την παράδοση του μισού εμπορικού στόλου. Αν δεν ήταν ο Βενιζέλος με τις διασυνδέσεις του και ο Πάγκαλος να ετοιμάζει έναν νέο στρατό στην Θεσσαλονίκη δεν θα υπήρχαν όλοι αυτοί σήμερα που με ευκολία παραγράφουν την ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς οι ξένοι έχουν την κακή για εμάς συνήθεια να κρατούν ημερολόγια και να γράφουν τα απομνημονεύματά τους εδώ και αιώνες:
      <>

      Διαγραφή
  8. Σταυρο ,αυτό που με ανησυχεί είναι ότι συμφωνούμε το θέμα είναι ποιος θα τους δικάσει ; Ποιος δικαστής έχει τα κότσια να σηκώσει ανάστημα !! Γιατί τα τελευταία χρόνια ακούω συχνά το - που είσαι Παπαδόπουλο - γιατί διογκωσαν τόσο πολύ το μίσος μεταξύ των Ελλήνων; Δυστυχώς αυτοί είναι οι Συριζαιοι. .... προδότες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι φασίστες λένε εδώ και χρόνια αχ που είσαι Παπαδόπουλε.
      Όλοι οι ναζί χαιρετούν όπως χαιρετούσαν οι ναζί του Χίτλερ.
      Αν τώρα πιστεύεις ότι στα δικτατορικά καθεστώτα η τρίτη εξουσία (δικαστές ) είναι αδέκαστοι και δικάζουν ακριβοδίκαια , ε τότε είσαι πολύ μα πολύ γελασμένος

      Διαγραφή
    2. Εγώ @Χρήστος έχω μία πιο απλή απάντηση. Ότι δηλαδή "Μαύρος σκύλος" ... ή "άσπρος σκύλος" αν δαγκώνει, δαγκώνει. Σε ότι αφορά τα περι δημοκρατίας και τις λοιπές αρλούμπες που συχνά ακούγονται ή γράφονται ένα έχω να πω και μόνο. Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία που διάγουμε (με την δημοκρατία ασφαλώς εντός πολλών εισαγωγικών) είναι αν όχι ο ίδιος ο φασισμός και με μπόλικη κοροϊδία, είναι τουλάχιστον για αυτούς που τρώνε κουτόχορτο.

      Ποια δημοκρατία βρε; Αυτή που για άλλα σου λένε και άλλα πράττουν μετά και που αν δεν υπακούς στις προσταγές τους τότε σου βάζουν τους πραιτωριανούς που τους πληρώνεις θέλεις δεν θέλεις εσύ για να σε σαπίζουν στο ξύλο και στη φυλακή;

      Αυτή την δημοκρατία εννοείς; Διότι αν εννοείς αυτό το φασισμό που τον λες δημοκρατία τότε να το χέσω πατόκορφα, και τέλος πάντων ιδού η δημοκρατία ιδού η άμεση και μη μου πεις ότι δεν μπορεί να γίνει διότι θα γελάσω μαζί σου μεχρι αηδίας.

      ΥΓ: Για όλα τα άλλα περί χίτλερ και περι ναζι και φασισμού, ήμαρτον κόψε την πολλή καραμέλα διότι κάνει κακό κυρίως στον εγκέφαλο. Αφού ο Χίτλερ και τα δεινά που επέφερε στάθηκαν μόλις για 4 με 5 χρόνια αλλά η μαυρίλα που πραγματικά μας κυβερνά και βρίσκει ευήκοα ώτα σαν τα δικά σου μας κυβερνά για εκατοντάδες χρόνια και συνεχίζει δυστυχώς.

      Διαγραφή
    3. Χρηστο , δες τα προβλήματα και λυστα! !! Αλλού τράβα ο λαός και αλλού μας πάνε !!!! Πριν μερικά χρόνια σημαίες έβλεπα μόνο στις γιορτές, τώρα σε πάρα πολλά μπαλκόνια βλέπω σημαίες. .. Χρήστο μήπως είναι φασίστες ; Χρήστο. ... ξύπνα !!!

      Διαγραφή
  9. Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν σκανδαλωδώς ευνοϊκή για την ηττημένη κατά κράτος Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν λοιπον προβαινουν σε παρανομες πραξεις οι εκαστοτε πρωθυπουργοι κε Καλεντεριδη δεν θα πρεπει να υπαρχουν ασφαλιστικες δικλειδες στο συστημα ωστε να παραπεμπονται στη Δικαιοσυνη?????? Απο το ΣΥΡΙΖΑ περιμεναμε να τα κανει αυτα??????? Γιατι οι πατριωτες του [αρελθοντος δεν θωραλκισαν το συστημα ?????? Ρχετε καμμια απαντηση?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοι φιλοι / ες.

      Οτι συμβαινη, η δεν συμβαινη σε αυτον τον τοπο, συμβαινη, γιατι ειναι κοινωνικά αποδεχτό..

      Ολοι γνωριζουν οτι το παιχνιδη ειναι στημενο, οι αρχηγοι των 2 μεγαλων κοματων, δημιουργουν φραστικές αντιπαραθεσεις, για να δωσουν την αισθηση στον λαο, οτι θα φερουν δικαιοσυνη.
      Ομως οπως εχει αποδειχτεί τα τελευταια 44 χρονια, ειναι ολοι απο την ιδια συμμορία..
      Για αυτο και δεν εχει τιμωριθη μεχρι τωρα κανενας τους, για ολα τα βαρεια εγκληματα που εχουν διαπραξη..
      Και δυστυχώς σε μια τοσο κρίσιμη περιοδο που παίζετε κορωνα γραμματα η υπαρξη η ιδια της ΕΛΛΑΔΟΣ, ο Ελληνικος λαος για μια ακομη φορα, θα αποδειξη οτι εχει το μυαλο και την μνημη χρυσοψαρου...
      Εκτος και αν οι διαδηλωσεις για την Μακεδονια, εξελιχτούν σε κατι αντίστοιχο της Ρουμανιας του 1989..!!!

      Διαγραφή
  11. Λίγο φρένο στο λόγο που εκφέρουμε, κάνει καλό.

    Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν σκανδαλωδώς ευνοϊκή για την ηττημένη Ελλάδα.

    Τα περί ισχυρής Στρατιάς του Έβρου κ.λπ., είναι ανιστόρητα. Η Ελλάδα έχασε το Στρατό της στη Μικρά Ασία. Πλέον τούτου, κανένας δεν είχε διάθεση να αρχίσει ένα νέο πόλεμο. Άλλωστε και οι Μ. δυνάμεις, που ταυτόχρονα ήταν και σύμμαχοι της Ελλάδας είχαν αποφασίσει στα Μουδανιά —όταν υπογράφηκε η ανακωχή— το που θα χαραχθούν τα σύνορα της Τουρκίας.

    Τέλος ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας πολύ Μεγάλος Έλληνας για να τον λέμε έτσι εύκολα προδότη. Ήταν ο πλέον σημαντικός Έλληνας πολιτικός της νεώτερης Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λευτεράκης μετά την καταστροφή ανέλαβε τις τύχες της χώρας έχοντας εξορίσει τον πλέον δημοφιλή Βασιλέα Κωνσταντίνο. Κατά τους σαράντα τρείς (43) περίπου μήνες της αβασίλευτης δημοκρατίας του, συνέβησαν και επισυνέβησαν πλέον των είκοσι (20) κινημάτων, αντικινημάτων, στάσεων και δικτατοριών.
      Μεγαλύτερο καρόιδο από τον εν λόγω που θα μπορούσαν να βρούν τα λυκόρνια της "εγκάρδιας (ο Θεός να την κάνει) συνεννόησης";
      Ο "εθνάρχις" που επιβλήθηκε με τις λόγχες των αγγλογάλλων. Μην παραλείψω: Να τον χαίρεστε...

      Διαγραφή
  12. Μας λέει η συμφωνία των Πρεσπών:
    ότι εγώ είμαι Μακεδόνας
    ότι εσείς (οι νότιοι) είστε Έλληνες
    και ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι γραικύλοι
    καληνύχτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πριν αφορίσετε το Σταύρο, για το άρθρο του που αναθεωρεί τα καθεστηκώτα του νεοελληνικού αφηγήματος και αποδίδει τα του Καίσαρος το Καίσαρι, σκεφτείτε λίγο.

    Η Ελλάδα ήταν με την Αντάντ ενώ η Τουρκία με τις Κεντρικές Αυτοκρατορίες. Προηγήθηκε η ταπεινωτική Καλλίπολη.
    Άραγε ο Βενιζέλος διάβασε σωστά τις διαθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων όταν έστελνε στρατεύματα στην Κριμαία, ενώ έπειτα αποφάσιζε να επεκταθεί από το θύλακα της Σμύρνης; Τι εγγυήσεις είχε;
    Όταν έβλεπε ότι δεν του βγήκε η ζαριά, εν καιρώ πολέμου προκήρυξε εκλογές, την έκανε με ελαφρά και τα αναμμένα κάβουνα τα αναλάβανε οι χρήσιμοι ηλίθιοι.
    Όταν επανήλθε τροπαιούχος διαχειρίστηκε λανθασμένα το προσφυγικό και πρότεινε για Νόμπελ ειρήνης τον Σφαγέα.
    Αυτά τα ολίγα χωρίς να ξεχνώ τα θετικά πριν τα απανωτά λάθη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείτε για κάποια ορθογραφικά λάθη, άλλα η πίεση εργασίας πιστεύω τα δικαιολογεί.

      Διαγραφή
  14. Η Συνθήκη της Λοζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης μεταξύ των χωρών της Αντάντ και της ηττημένης Τουρκίας.
    Απλώς, η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδας είχε επηρεαστεί από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
    Γι' αυτό η Ανταλλαγή των Πληθυσμών συμφωνήθηκε με διαπραγματεύσεις και σε ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που ενσωματώθηκε στη Συνθήκη της Λοζάνης.
    Μια συμφωνία κρίνεται από τα αποτελέσματα που παράγει.
    Οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και η καταστροφή του Ελληνισμού της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου και η ταυτόχρονη ναρκοθέτηση της Δυτικής Θράκης, όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας συμφωνίας, στην οποία, όταν συνέτασσαν τα άρθα της οι Έλληνες ιθύνοντες, άφησαν παραθυράκια πόρτες ορθάνοιχτες, με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.
    Άρα, ας αφήσουμε κατά μέρος τα τοτέμ και ας δούμε την Ιστορία κατάματα.
    Οι συνθήκη της Λοζάνης και οι συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, του 1959, προκάλεσαν εθνικές καταστροφές.
    Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.
    Και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, είναι πολύ χειρότερη.
    Εκεί να μένουμε και όχι στα τοτέμ και τα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα, μόλις έστειλα παρόμοιο σχόλιο στον SOCRATES ALEXANDRINOS, μονάχα που πρόσθεσα και το λάθος τού Πάγκαλου, που, προφανώς λόγω καταγωγής, "εφείσθη" των τουρκοφώνων τής Θεσπρωτίας και δεν τούς αντάλλαξε. Τώρα τα βρίσκομε όλα αυτά μπροστά μας.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σάββα καλησπέρα

      Η άποψή μου είναι ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν έχει σκοτεινά σημεία και παραθυράκια. Η Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών, των νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, είναι πέρα κάθε αμφισβήτησης. Το ίδιο ισχύει και για το σύνορο στη Θράκης, ως επίσης και για το καθεστώς της Μουσουλμανικής μειονότητας.

      Θεωρώ ότι υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες βρισκόταν η Ελλάδα στο τέλος του 1922 και τις αρχές του 1923, αυτό που επιτεύχθηκε στη Λωζάνη, ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

      Ως γνωστό όμως, το τι λένε οι συνθήκες, δεν έχει καμία αξία αν ο ενδιαφερόμενος (εν προκειμένω η Ελλάδα) δεν μπορεί, ή δεν θέλει να το υπερασπιστεί.

      Δυστυχώς, σε ότι αφορά την υπεράσπιση αυτών που μας παραχωρήθηκαν με τη συνθήκη της Λωζάνης, ζυγιστήκαμε (ζυγιζόμαστε από το 1954), μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε λειψοί. Φοβάμαι μάλιστα ότι τα πολύ δύσκολα, ακόμη δεν τα έχουμε δει.

      Διαγραφή
  15. Μία συμφωνία νομίζω, είναι το αποτέλεσμα συγκερασμού συμφερόντων με βάση τις ισορροπίες των δυνάμεων που συνέβαλαν στη συμφωνία εκείνη την δεδομένη χρονική περίοδο και συνεπώς ο καθένας καταλαβαίνει ότι μία συμφωνία με αυτή την λογική (και δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη) δεν είναι τόσο κάτι το οποίο λύνει προβλήματα του παρελθόντος όσο βάζει τις βασικές προϋποθέσεις για τα ενδεχόμενα σχετικά προβλήματα που θα ανακύψουν στο μέλλον.

    Γίνεται φανερό τοιουτοτρόπως ότι μία συμφωνία για να έχει όφελος πρέπει να ελέγχεται και να διαμορφώνεται συνεχώς από τον ενδιαφερόμενο. Με την συμφωνία της Λωζάνης αποδεικνύεται ότι το πολιτικό κατεστημένο που υπερίσχυσε στην χώρα μας μετά την υπογραφή της ήταν και συνεχίζει να είναι μία ξεκάθαρη περίπτωση απόγονος κατάσταση του Βενιζελισμού πράγμα που ακόμα και με μία πρώτη ματιά στα πρόσωπα του πολιτικού μας κατεστημένου ακόμα και σήμερα θα μας πείσει για την συνέχεια του.

    Η συμφωνία της Λωζάνης αποτύπωσε κατά τη στιγμή εκείνη τις ισορροπίες δυνάμεων (ακόμα και η Ιαπωνία κατά ένα μέρος ενεπλάκη τότε σ΄αυτήν), και είναι το λιγότερο γελοίο όσο και εθνικά επιζήμιο τώρα να ισχυρίζονται κάποιοι Έλληνες (;) οτι οι Τούρκοι έχασαν από αυτήν, κάτι που άλλωστε μόνο η αναθεωρητική οθωμανική τουρκία του Ερντογάν επιχειρεί να το κάνει για να την αλλάξει.

    Από την στιγμή που μάλιστα η συμφωνία από Ελληνικής πλευράς δεν μπόρεσε να κρατήσει τα υπεσχημένα της Λωζάνης αλλά το αντίθετο την μετέτρεψε εν τοις πράγμασιν προς το χειρότερο σαφέστατα οι ευθύνες διαχρονικά βαρύνουν αυτούς που σε αυτόν τον τόπο κυβέρνησαν ή είχαν έστω τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό. Συνεπώς εν γένει ο βενιζελισμός σε αυτό το σημείο απέτυχε.

    ΥΓ: Σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, ήδη σε αυτή την κακή για την ελληνική πλευρά συμφωνία, ακόμα δεν άρχισε ούτε προκαταρτικά η ισχύ της, και επιτρέπουμε να παραβιάζεται και να διαμορφώνεται σε βάρος μας. Πχ. ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ήδη κάνει λόγο για "μακεδονικό" στρατό και εμείς αποδεχόμαστε την νωπή εκ μέρους του παραβίαση. Οι σάρισες του λείπουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανεξαρτήτως του το πιστεύει έκαστος, έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:
    α) Όλοι οι γράφοντες επιδεικνύουν παχυλότατη άγνοια της ιστορίας. Το θέμα ανάγεται στους Στέφανο Νεμάνια και Στέφανο Δουσάν (11ος-14ος αιώνες).
    β) Η χρήση οξυτάτης γλώσσης υποκρύπτει σαφέστατη πτωχεία επιχειρημάτων, αποσκοπεί στην ανακίνηση πολιτικών παθών με αποτέλεσμα την εξαχρείωση της συζητήσεως σε επίπεδο αντεγκλήσεων και κατά συνέπειαν την ανυπαρξία συζητήσεως. Επιπροσθέτως καλλιεργείται ευθέως διχασμός. Επίσης ο υβρίζων καταφανέστατα έχει απώτερα κίνητρα.
    γ) Κατά συντριπτικήν πλειοψηφίαν οι μακεδονομάχοι είναι εξωφθάλμως αγράμματοι όπως φαίνεται από την εγκληματική ανορθογραφία. Η διαπρυσία φιλοπατρία θα επέβαλλε την στοιχειώδη γνώση της ελληνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀνθρώπων ἕκαστος δύο πήρας φέρει, τὴν μὲν ἔμπροσθεν, τὴν δὲ ὄπισθεν, γέμει δὲ κακῶν ἑκατέρα, ἀλλ' ἡ μὲν ἔμπροσθεν ἀλλοτρίων, ἡ δὲ ὄπισθεν τῶν αὐτοῦ τοῦ φέροντος. Καὶ διὰ τοῦτο οἱ ἄνθρωποι τὰ μὲν ἑαυτῶν κακὰ οὐχ ὁρῶσι, τὰ δὲ ἀλλότρια πάνυ ἀκριβῶς θεῶνται.

      Διαγραφή
    2. Σταθη απ οτι κατάλαβες ..... θέλεις γιατρό !!! Μη το αγνοείς !!

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλό το άρθρο του Σταύρου Καλεντερίδη, πολύ καλά επίσης και αρκετά από τα σχόλια.Αυτή η Συμφωνία δεν είναι κάτι απλό ούτε είναι "εύκολη στην ανάγνωση". Θα έχει μεγάλες προεκτάσεις που θα τις δούμε στο μέλλον, αν τελικά περάσει.

      Διαγραφή
    4. @ stathis

      Πολλοί από τούς γράφοντες επιδεικνύουν όντως άγνοια της ιστορίας και όχι μόνο, αλλά ας μην τούς πάρει όλους η μπάλα. Εσύ, όμως, σε ποιο ακριβώς θέμα αναφέρεσαι και πού είναι η ένστασή σου;

      Διαγραφή
  17. Για όλους αυτούς που γράφουνε για την Συνθήκη της Λωζάνης και το Αιγαίο.
    Το Αιγαίο δεν μας το έδωσε κανείς, το κερδίσαμε μέσα από τους πολέμους όλων των προηγούμενων ετών και με το αήττητο Πολεμικό μας Ναυτικό, οι τούρκοι δεν είχαν τότε ναυτικό για να μας πάρουν το Αιγαίο και οι μόνοι που μπορούσαν να κρατήσουν τα νησιά και το δικαιούνταν ήταν και είναι οι Έλληνες. Οι Έλληνες με την ήττα του εκστρατευτικού σώματος χάσανε την Μικρά Ασία το '22 και όχι κάποια ναυμαχία στο Αιγαίο. Απεναντίας παραχωρήσαμε τα δικά μας νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς τον άνθρωπο που ρωτάει που είναι οι πηγές, αν δεν τον βοήθησε ο Δεσμώτης που δεν διάβασε ας διαβάσει αυτο μπας και απελευθερώσει τα κατεχόμενα του.
    https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αθηναίων_Πολιτεία
    Επίσης προς όσους δε "θυμούνται" τις Συνθήκες Λωζανης , Σεβρών κτλ, υπάρχουν αναρτημένες επίσης στο υπέρ δίκτυο. Ας κάνουν ενα φρεσκαρισμα μνήμης απο την αρχή.
    Επίσης υπάρχει και η ιστοσελίδα Βραβείων Νόμπελ όπου μπορείτε να δείτε ποιος έστειλε συστατική επιστολή για ποιον για να λάβει Νόμπελ Ειρήνης.
    Η αρρώστια που περνάει η Ψυχή και το Σωμα δεν είναι καινούργια. Update κάνουμε. Όπως είπε ο αρθρογράφος απλά αλλά συναισθηματικά , ο ασθενής για να γίνει καλά απλώς πρέπει να το θελήσει ... Όλα τα άλλα είναι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περί της συνθήκης της Λωζάννης από κάποιον ειδικό, τον γνωστό καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο (αυτόν που τον βγάλανε σε αφίσα...):

    https://www.youtube.com/watch?v=nhiv4PV2dcM

    Ελπίζω να μην χαρακτηριστεί και αυτός ως Έλληνας με ερωτηματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυσκολο να κρυφτει ο ελεφαντας πισω απο ενα δαχτυλο.
    Μιλω με ξενους εδω που βρισκομαι.
    Χρονια μακεδονες και μακεδονια τους ξερουν και τους ονομαζουν.
    Λυπηρο αλλα πραγματικο.
    Το παιχνιδι χαθηκε πριν χρονια σαββα.
    Τωρα προσπαθουμε να κρυφτουμε πισω απ ενα δαχτυλο.
    Αδυνατον.
    Εκεινο που θα μας βγαλει στον αφρο ειναι απλα και μονο η εντονη και συνεχης προβολη της ελληνικης μακεδονιας και της ιστοριας της.
    Αυτο θα λυσει καθε προβλημα και θα αποδωσει και οφελη.
    Τα αλλα?
    Περι ονου σκιας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Το παιχνιδι χαθηκε πριν χρονια σαββα<

      Αυτό είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι. Τίποτε δεν θα χαθεί, αν η Ελλάδα δεν τούς αναγνωρίσει με το όνομα και την ταυτότητα. Άλλως, πού είναι το πρόβλημά των;

      Μετά το 1945, όλος ο κόσμος, τού ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα Σκόπια, αναγνώρισε την Ανατολική Γερμανία (DDR) ως κρατική οντότητα, εκτός από την Δυτική Γερμανία (BRD), που την ονόμαζε πάντα έδαφός της υπό κατοχή.

      Όταν ήλθε το πλήρωμα τού χρόνου, η Δυτική Γερμανία ενώθηκε με την Ανατολική, χωρίς δημοψηφίσματα και άλλες περιπλοκές και σήμερα η πρώην Α. Γερμανία αποτελεί μονάχα μία θλιβερή ανάμνηση.

      Διαγραφή
  21. Θεωρώ ότι ο όρος νεογραικύλος είναι πιο δόκιμος και για το Βενιζέλο και για το γέρο-Καραμανλή.Ο Τσίπρας είναι ιδιαίτερη περίπτωση ανιστόρητου,διεθνιστή,αριστεριστή,καρεκλοκένταυρου νεογραικύλου με βλακώδη άγνοια τι σημαίνει προδοσία. Άπαντες δεν είδαν το συμφέρον της πατρίδας και του γένους από την εθνική του σκοπιά αλλά εκτελώντας το συμφέρον των "Μεγάλων Δυνάμεων" που τους σιγοντάριζαν. Εξού και οι εθνικές καταστροφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού είναι ανεπανάληπτη στα χρονικα και ο Βενιζέλος φέρνει πολύ βαριές ευθύνες. Πατρογονικες εστίες χιλιαδων ετων χάθηκαν και ο ελληνισμός έμεινε κουτσός. Το γεγονός ότι πρότεινε τον Κεμάλ για Νομπελ είναι απλά το κερασακι στην τούρτα. Το άρθρο είναι άψογο και τα λέει σταρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυστυχώς αλλά χρονια τωρα οτι κερδίζει Η Ελλαδα στρατιωτικά και με το αίμα των παιδιών της και τις θυσίες του λαού της πολιτικοί και διπλωμάτες και οικονομολόγοι το καταστρέφουν με κια υπογραφή ! Αυτο ειναι το βασικό θεμα ! Με ενα νόμο που παίρνουν παύουν ιστορια,θρησκεία,παράδοση ! Αριστεροί και δεξιοί και δυστυχως ο λαός του ξαναψηφίζει,Βλεπε Ιουλιο 2015 και Σεπτέμβριο του 2015...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Σταύρο καλησπέρα,
    Διαπιστώνω μέσα από το άρθρο σου τη δικαίως μεγάλη σου πίκρα για την κατάντια του κοινοβουλίου για να μη πω κάποια ποιο βαριά κουβέντα σεβόμενος το ιστολόγιο, τους εργαζόμενους σε αυτό αλλά και τους αναγνώστες.
    Όλες οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση λειτούργησαν με γνώμονα το προσωπικό όφελος και όχι το εθνικό συμφέρον διότι η εξουσία τους θάμπωσε επειδή τα περισσότερα κόματα στελεχώθηκαν από ανίκανους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους.
    Άρα είναι αναμενόμενο όταν στις πολιτικές παρατάξεις καλλιεργούνται τέτοιες αξίες ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
    Μεθοδευμένα διαστρεβλώνεται η αλήθεια, λασπώνονται άνθρωποι που λένε αλήθειες και το ποιο σημαντικό κατακερματώνεται η Εθνική Συνείδηση.
    Αν δεν καλλιεργηθεί η φοβερή αξία που λέγεται πατριωτισμός αυτή η χώρα σε μερικά χρόνια από τώρα, όχι μόνο θα έχει παραδώσει με ευκολία ονομασίες και προνόμια αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα έχουν αλλοιωθεί και τα σύνορά της.....
    Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι εμείς που αγαπάμε την πατρίδα μας και να αντισταθούμε για να ξαναβρει την αξία που της αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διάβασα όλα τα σχόλια και το άρθρο. Ο Βενιζέλος έκανε τεράστια σφάλματα αλλά δύσκολο να τον όρο κάποιος προδότη όπως είναι δύσκολο να πει κάποιος και τον βασιλιά προδότη. Προσωπικά πιστεύω πως αν ο πρίγκηπας Αλέξανδρος δεν είχε πεθάνει από δάγκωμα πιθήκου η ιστορία θα είχε παρει άλλη πορεία αλλά με αν δεν γράφεται ιστορία. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από όλες τις απόψεις. Την εποχή του Βενιζέλου η Ελλάδα μεγάλωνε και η κοινωνία της είχε ανατραφεί με την μεγάλη ιδέα. Η συνθήκη της Λωζαννης ήταν καταστροφική γιατί εξαφάνισε τον ελληνισμό της Ανατολίας ενώ χωρίς κανένα λόγο χάθηκε η Ανατολική Θράκη αλλά ήμασταν πι ηττημένοι του πολέμου και από τότε η πορεία είναι αντίστροφηη Ελλάδα συρρικνώνεται με μόνη εξαίρεση τα Δωδεκάνησα τα οποία τα οφείλουμε αποκλειστικά στη διορατικότητα ενός ατόμου που είχε εναντιωθεί και στη μικρασιατική εκστρατεία . Ο Βενιζέλος πιάστηκε κορόιδο διέπραξε σφάλματα τεράστια αλλά δεν ήταν προδότης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί γνωρίζοντας τα κίνητρα κάποιου μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν. Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με προδότες εδώ δεν υπάρχει σφάλμα και φαίνεται ότι μιλάμε για προδοσία από τον τρόπο που γίνονται όλες οι διαδικασίες αλλά και από τα επιχειρήματα ου υιοθετούνται τα οποία ειναι τα επιχειρηματα που χρηαιμοποιουσε η κυβερνηση γκρουεφακι οπωε και η συμφωνια ειναι φωτοτυπια αυτηε του 2008 την οποια θα υπεγραφε και ο γκρουεφακι. Υπάρχει λοιπόν σοβαρό πρόβλημα πρώτον έχουμε μια ανθελληνική δεδηλωμένα αλλά και στην πράξη κυβέρνηση και δεύτερον είμαστε με την πλάτη στον τοίχο δεν υπάρχει πλέον κάπου να πάμε να βρούμε καταφύγιο όπως έκαναν οι Μικρασιάτες. Μετά από εδώ είναι το τέλος μετά απόκτημα Ελλάδα μετατρεπομαστε σε σύγχρονους εβραίους. Υ.Γ Ζω στο εξωτερικό 8 χρόνια με όποιον έχει τύχει να μιλήσω για αυτό το θέμα όλοι ξέρουν όλοι ανεξαιρέτως ότι έχουμε πρόβλημα με τους Σκοπιανούς ακόμα και αν τους λένε εκείνοι Μακεδονία και ρωτάνε να μάθουν περισσότερα. Επιπλέον αυτή η χώρα είναι στα αζήτητα δεν ασχολείται κανένας μαζί της δεν αναφέρεται πουθενά ούτε καν στα αεροδρόμια δεν υφίσταται έρχεται στη δημοσιότητα μόνον εξαιτίας της διαμάχης με την Ελλαδα και αυτό γιατί είναι στα αζήτητα εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ. Βάζοντας αυτή τη χώρα στους οργανισμούς αυτούς τους βάζουμε στον χαρτη ως Μακεδονία και αυτό είναι προδοσία γιατί τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναπαράξουν την προπαγάνδα τους . Πριν 25 χρόνια τους έλεγαν Γιουγκοσλαβία κανένας στον κόσμο όλον εκτός από μας δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λέγονται αν αύριο αποφάσιζαν να ονομαστούν thundercats έτσι θα τους έλεγαν. Όλη η επιχειρηματολογία της συμφωνίας είναι αστεία και εχει πολλάκις καταπέσει για αυτό και δεν τόλμησε ποτέ κανένας από την κυβέρνηση να θέσει τη συμφωνια σε διάλογο και διαβούλευση πάρα μόνο σαν τους κλέφτες πάνε να την περάσουν και να την πουλήσουν μέσα απο κατευθυνομενα μμε. Το σκοπιανό έχει φανερώσει όλους τους μηχανισμούς της σαπίλας ας το εκμεταλλευτούμε πριν οι μηχανισμοί προσαρμοστούν ώστε να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας και γιατί όχι να προσαρτησουμε τα Σκόπια εφόσον επιμένουν να λένε ότι είναι βόρειο Μακεδόνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ήταν ο Βενιζέλος μέχρι το πέρας τον Βαλκανικών Πολέμων και άλλος απ' εκεί και μετά. Ο "δεύτερος" Βενιζέλος έθετε την προσωπική τού φιλοδοξία πάνω απ' όλα.

      Ενώ οι Γάλλοι είχαν ουσιαστικά εισβάλει στην Ελλάδα, ο Βενιζέλος έκανε "επανάσταση" στην Θ/νίκη στηριζόμενος στις γαλλικές λόγχες. Δηλαδή έχουμε άμεση συνεργασία με κατακτητή(*). Οι ίδιες λόγχες έφεραν τον Βενιζέλο στην Αθήνα, σκοτώνοντας Έλληνες στρατιώτες. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’, προκειμένου να αποφευχθεί περισσότερο αιματοκύλισμα, παραιτήθηκε από τον θρόνο, σωφρόνως φερόμενος.

      (*) 30 χρόνια αργότερα, για τον ίδιο λόγο (συνεργασία με κατακτητή), οι Τσολάκογλου, Ράλλης και Λογοθετόπουλος καταδικάστηκαν σε ισόβια. Ο Βενιζέλος ονομάστηκε ... «εθνάρχης». Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

      Διαγραφή
    2. Γενικά διαφωνώ με τον Βενιζέλο στην οπτική του όχι στο όραμά του και συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις και για όλους τους τραγικά λανθασμένους χειρισμούς του. Δυστυχώς αντίστοιχα λανθασμένους χειρισμούς έκανε και ο βασιλιάς κανείς από τους δύο δεν ήταν προδότες για μένα αλλά είχαν κακε ς νοοτροπίες και οι δύο σε πολύ σημαντικά θέματα αυτό θέλω να πω. Σίγουρα για μένα δεν υπάρχει εθναρχης πολιτικός αυτά είναι αστεία δεν είμαστε εμείς Τούρκοι εμείς είχαμε έθνος. Απλά θέλω να καταδείξω πως εδώ είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα και πάρα το ότι τα αποτελέσματα ειναι καταστροφικα λαι στις δυο περιπτωσεις τα μαθηματα που πρεπει να παρουμε ειναι διαφορετικα γιατι η διαδικασία για την καταστροφή έχει διαφορετικό υπόβαθρο.

      Διαγραφή
  26. Η Αρβελερ για το Μακεδονικο ειπε το εξης.Ηταν πρωθυπουργος ο Σοαρεζ στην Πορτογαλλια και παρεθεσε γευμα στην Αρβελερ.Μπηκε θεμα στην κουβεντα για την Μακεδονια.Δεν ηξερε οτι ηταν Ελληνιδα ακομη.Ο Σοαρες απορουσε απο αγνοια γιατι αντιδρουν τοσο οι Ελληνες.Η Αρβελερ πηρε τον λογο και ειπε την ιστορια της Μακεδονιας απ τον Αλεξανδρο...Βυζαντιο...Σκοπιανους ...Τιτο..κλπ.Ο Σοαρες και ο υπουργος εξωτερ.Πινειρο ....εμειναν αφωνοι.Δεν ηξεραν ολα αυτα.Καταλαβαν επιτελους γιατι.Γυρισε και ειπε στην Αρβελερ..."" μα καλα ...δεν ειναι δυνατον...γιατι ολα αυτα δεν μας τα λενε ανοιχτα οι υπουργοι εξωτερ. και οι Πρωθυπουργοι σας στις διασκεψεις ???!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ παντα σ αυτες και ολη μερα ...μυξοκλαινε και επαιτουν !!!Κανεις δεν καταλαβαινει γιατι κλαινε κι ο Γκενσερ τις προαλλες χτυπησε το χερι στο τραπεζι εξαλος απ τα κλαμματα του Υπεξ ....σας...και την δουλικοτητα...κραυγαζοντας..."" μην κλαις σαν μωρο....θελουμε επιχειρηματα οχι κλαμματα.!! Και δεν εχεις πει ουτε ενα !!""
    Αν ολα αυτα ειναι αληθινα...βγαλτε μονοι συμπερασμα τι γινεται απ τους αγραμματους κατα καιρους υπευθυνους στα διεθνη φορα....και την εθελοδουλεια τους.....Εχουν μαθει μονο δυο πραγματα καλα...την ζητιανια...και την φιλοδοξια της θεσης....Δεν εχουν ουτε το μεσο ορο νοημοσυνης.Μονο τουπε....και μοστρα στους μεσα.Στους εξω ...περιγελα...
    Οποτε ολες οι καταστροφες ειναι βεβαιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει οι Έλληνες πολιτικοί είναι ηττημένοι άνθρωποι από τα αποδυτήρια έχουν τελείως στρεβλες εντυπώσεις και είναι μεγαλωμένοι ως μηδενιστές δυστυχώς απλώς μπορεί να μηδενιζουν διαφορετικά πράγματα με αποτέλεσμα να έχουν την ίδια καταστροφική για τη χώρα συμπεριφορά . Άλλος μηδενίζει το έθνος άλλος τις δυνατότητες της χώρας και έτσι όπου πάνε πάνε κατεστραμμένο και ηττημένοι και καταλήγουν να γίνονται διαχειριστές ηττων. Τρανή εξαίρεση πρωθυπουργου ο μεταξάς ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με την ιδεολογία του. Αντί αυτού η σκέψη να είναι οδηγός δυστυχώς ακολουθούμε αλλά παραδείγματα... Όπως και η σκέψη άλλων πολιτικών όπως ο Κανελλόπουλος ο Ζολώτας αλλά δυστυχώς δεν ακολουθεί κανένας το παράδειγμά τους . Επίσης θα έπρεπε να μάθουμε όλοι πάρα πολλά από τη συμπεριφορά του πρίγκιπα Αλέξανδρου γιατί η συμπεριφορά του και ο τρόπος που χειρίστηκε τον Βενιζέλο άλλαξε το ρου της ιστορίας έστω και προσωρινά

      Διαγραφή
    2. Παντως Αλεξανδρε ειναι τραγικο αν σκεφτεις τι ειπε ο Σοαρες...Αυτοι κι αυτες οι Υπεξ....με τα ρουχα τα καλα .το πρεστιζ της ιδιοφυιας...μεσα....το
      υφος χιλιων καρδιναλιων...τον
      απιστευτο θαυμασμο και δεος που
      απολαμβανουν απ τους
      ψηφοφορους...τα απιστευτα
      χειροφιληματα στα τραπεζια..στα
      γευματα των φιλων τους...τα λαγνα
      βλεμματα των κυριων στην θεα τους..
      ..αν ειναι ετσι οπως ειδαμε
      εδω....καθεσαι αφωνος απ την πλανη.Κι
      αντε εμεις καποιοι μαθαμε τι
      γινεται....αλλα μια γιαγια η ενας
      παππους στην πολη η στο χωριο απο
      που να μαθει...να σκεφτει ?? Δεν θα
      μαθει ποτε.Και θαμπωμενος ..για λιγα
      αργυρια ...θα ξαναψηφισει το ιδιο....κι
      εχουμε πολλους εδω πια....Εσυ τι λες
      ..αν πχ παει ο Κυριακος σε ενα Κρητικο
      χωριο η ο Τσιπρσς ...δεν θσ κανουν
      ολοι κι ολες εκει σαν ναρθε εξωγηινος
      ?? Δεν θα δεις φιλια...αγκαλιες και
      λαγνα ματια ??? Ειναι τραγικο......

      Διαγραφή
  27. Είδα το πολύ καλό άρθρο του κ. Σταύρου Καλεντερίδη και πως με σαφήνεια αναπτύσει το σκεπτικό του.
    Ταυτόχρονα όμως έρχεται στο μυαλό μου η ιστορία με τους έξη (6) ΑΘΩΟΥΣ εκτελεσμένους στου Γουδή, από "έκτακτο" στρατοδικείο το οποίο εκτελούσε εντολές του "εθνάρχι".
    ΄Ετσι για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη:
    1. Ο Γούναρης δολοφονήθηκε χωρίς να "απολογηθεί" όντας με 40,6 πυρετό αφού είχε προσβληθεί από τύφο. Προσέτι δε, του απαγορεύθηκε η πρόσβαση στον χαρτοφύλακά του ο οποίος περιείχε τηλεγραφήματα κ.α. υλικό.
    2.Ο Χατζανέστης είχε αναλάβει την Αρχιστρατηγία μόλις 2 μήνες πρίν,ενώ ο πρίν από αυτόν αρχιστράτηγος επί (20) είκοσι μήνες Παπούλας, κατέθετε ως "μάρτυρας κατηγορίας" εναντίον του...
    3.Πρόεδρος του στρατοδικείου ο Οθωναίος. Αρχηγός του δολοφονικού αποσπάσματος ο Αντ/χης Σπαής, ενώ την χαριστική βολή έδωσε ο λοχίας Γιακουμής ο οποίος τον Οκτώβριο του 1924 τουφεκίστηκε ως ληστής έξω από την Θεσσαλονίκη.
    ΄Ολα αυτά μπροστά στα μάτια στρατιωτών, χωροφυλάκων και μιας ομάδας μεσηλίκων προσφύγων, μισθοφόρων των "κρατούντων"...
    Χαμερπείς λυκάνθρωποι σέρνουν τα πτώματα των γενναίων στο έδαφος και τα φορτώνουν σε φορτηγό προκειμένου να τα μεταφέρουν για ταφή.
    Στις 9/12 κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου των Βασιλοφρόνων, τρομοκρατημένοι από την συμμετοχή του λαού σε αυτό, οι υπεύθυνοι "αμυνίται" διατάζουν πυρ κατά του αόπλου πλήθους σκοτώνοντας 50 πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά...
    Ο Λευτεράκης είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, αλλά το αίμα των ΑΘΩΩΝ δεν μπορεί να το βγάλει από το κεφάλι του, αυτός και οι φυγάδες της Μ. Ασίας...
    Υ.Γ.: Στις 3-2-1929 ο "εθνάρχις" απέστειλε επιστολή (δήλωση μετανοίας) στον Π. Τσαλδάρη με την οποία προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...Να μην παραλείψω: Να τον χαίρεστε τον "εθνάρχι" σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.