7/7/18

Παντελής Σαββίδης: Ο ορίζοντας είναι σκοτεινός, Έλληνες γρηγορείτε!

Ο ορίζοντας είναι σκοτεινός. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Κάτι περισσότερο και καλύτερο περιμέναμε μετά από οκτώ χρόνια βαθύτατης αξιακής κρίσης. Αντιθέτως, αυτό που είδαμε κατά τη συζήτηση στη Bουλή είναι μια υποχώρηση του πολιτικού βίου, ακόμη, και από το προ-κρισιακό επίπεδο. Το γιατί θέλει διερεύνηση. 
Τα πολιτικά κόμματα πάντοτε επιδίωκαν, αυτός είναι, άλλωστε, και ο στόχος τους, την εξουσία. Αλλά να ανάγεται η κατάκτηση και διατήρησή της σε κάτι το απόλυτο, πέραν κάθε πολιτικής και κοινωνικής αξίας και δέσμευσης, ίσως, είναι πρωτόγνωρο στο νεότερο πολιτικό βίο.
Ακόμη, όμως, και αν, όπως ενδεχομένως ισχυριστούν αρκετοί, αποτελούσε φαινόμενο του πρόσφατου παρελθόντος αναμέναμε κάτι διαφορετικό ως λαός, μετά την τεράστια ταλαιπωρία που υποστήκαμε και συνεχίζουμε να υφιστάμεθα, λόγω της κρίσης..
Η αυτοαποκαλούμενη κυβερνώσα Aριστερά, περιμέναμε να παρουσιάσει το δικό της τρόπο διοίκησης και δημόσιου λόγου. Αυτό που βλέπουμε είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Και ευλόγως, οι πολίτες αναρωτιούνται: είναι αυτό Aριστερά;
Μετά την «kolotuba» του 2015, την οποία τιμήσαμε προχθές δεόντως, φαντάζομαι στην πρωθυπουργική οικία με τα κλάματα της κ. Μπαζιάνα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ένα τρίτο, και ίσως το σκληρότερο, μνημόνιο. Τώρα επιχειρεί να διαχειριστεί τις επιπτώσεις του στη δυνατότητα του λαού να επιβιώσει. Και, κυρίως, των συνταξιούχων. Θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι οι άνεργοι της χώρας, που ανέρχονται σε υψηλό διψήφιο ποσοστό χωρίς να περιλαμβάνονται σ’ αυτούς όσοι έφυγαν στο εξωτερικό, να βρουν εργασία και να μπορέσουν να συντηρηθούν. Οι συντάξεις, οι οποίες περικόπηκαν γενναία, αποτελούν ένα μέσο επιβίωσης ολόκληρης της οικογένειας.
Η εύκολη νεοφιλελεύθερη αξίωση για περικοπή τους δεν λαμβάνει υπόψη της τον παράγοντα άνθρωπος και, κυρίως, την επιδείνωση των κοινωνικών αντιδράσεων. Μέχρι σήμερα, επετεύχθη μια χαοτική ισορροπία. Περιμένουμε κάτι που θα οδηγήσει προς τα εμπρός, όχι πίσω. Χρειάζεται, όμως, πολιτική. Όχι αλχημείες.
Η τυφλή προσκόλληση του Τσίπρα στο άρμα της Μέρκελ για ορισμένα αργύρια είναι επικίνδυνη. Ενέχει κινδύνους που πρέπει να αξιολογηθούν.
Το Προσφυγικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα με ανθρωπιστικές διαστάσεις. Δεν μπορεί, όμως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αντιμετωπιστεί μόνο από δύο χώρες: την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι άλλοι Ευρωπαίοι δείχνουν απρόθυμοι να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του. Ιδίως, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι χώρες του Βίζεγκραντ, όπως ονομάστηκαν. Και, βεβαίως, στην απροθυμία τους αυτή ενισχύονται, πλέον, και από τη γερμανική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της Μέρκελ με τον Ζεεχόφερ, τον υπουργό των Εσωτερικών.
Οι κεντροευρωπαϊκές χώρες, στις συναντήσεις τους καταλήγουν στο...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

23 σχόλια:

  1. Dear Pantelu,
    Big fan of your articles, but the next one should be titled "From Philosophers to Vegetable: A Decline of a Culture".
    Telling Greeks to wake up is like telling someone in coma to respond.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απροσδόκα μεγάλη επιτυχία (στην προσέλευση) των δύο συλλαλητηρίων για το "Μακεδονικό" ζήτημα, αποδεικνύει ότι οι πολίτες είναι ζωντανοί αγαπητέ ... και δεν τρώει λάχανα αμάσητα ... Όταν θα αναλύσουμε και ερμηνεύσουμε σωστά το γιατί αυτά τα συλλαλητήρια συγκέντρωσαν 1 εκατομ πολίτες στην Αθήνα, ίσως να βρούμε την απάντηση για το πρέπει αν κάνουμε ...

      Διαγραφή
    2. When and if..... just what doctor says about the patient in coma.
      We need to get rid of this government by force and now.

      Διαγραφή
    3. Απελλες
      Μεχρι το ινστιτουτο αναλυσεων της χημικης συστασης των συγκεντρωσεων ...βγαλει πορισμα...εμεις ας κανουμε το τελευταιο που ειπες...πριν καταρευσει το κτηριο του εργαστηριου του...τζετ προπαλσιον...

      Διαγραφή
  2. Ο αρθογράφος συνεχίζει να τα έχει μπερδεμένα στο μυαλό του, και να τα ανακατεύει όλα για να βγάλει το αυτονόητο συμπέρασμα ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

    Η αποτυχία της Γερμανικής παρέας που διάλυσε τελικά την Ευρώπη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι προφανής, είναι γνωστή και τεκμηριωμένη. Εξ ίσου είναι φανερό ότι το πείραμα (ή η απάτη) του Ευρώ τελειώνει και μάλιστα άσχημα.

    Αυτό όμως δεν είναι αιτιολογική βάση κριτικής για τα πολιτικά δρώμενα στην χώρα γιατί η ενταύθα αντιπαράθεση βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

    Εδώ εξελίσσεται μία τεράστια μάχη ανάμεσα στην διαχρονική παρασιτική ολιγαρχία που έχει γδάρει άνευ ελέους την χώρα επί δεκαετίες, και μίας νόμιμης κυβέρνησης, που επιμένει να εξολοθρεύσει τα παράσιτα.

    Απροσδόκητος σύμμαχος των παρασίτων ο απογοητευτικός Μητσοτάκης, που τα υπερασπίζεται μετά μανίας κόντρα στις παραδοσιακές αρχές του κόμματος του.

    Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τα άλυτα Ευρωπαικά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - "...και μίας νόμιμης κυβέρνησης, που επιμένει να εξολοθρεύσει τα παράσιτα."

      - 0,60€

      Υ.Γ. Παρασιτικός ο Βγενόπουλος , Άγιος όμως Ροθτσιλντ να τα αγοράσει κοψοχρονιά

      Διαγραφή
    2. Τον Βγενόπουλο τον έφτιαξε η παρέα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και ειδικά ο Μπένυ που του πάσσαρε την Εγνατία -ΜΑΠΑ- BANK και ρεφάραν οι Μπακατσελαίοι.

      Τους Ρότσιλδ τους έφεραν ομοίως οι ίδιοι με τα μνημόνια τους, για να μας "βοηθήσουν" στις αποκρατικοποήσεις (λέγε με επίσημη λεηλασία της κρατικής περιουσίας).

      Φτάνουν αυτά ή να συνεχίσω με την NOVARTIS ;

      Διαγραφή
    3. Παραπάνω παρακολουθούμε ένα συνταξιούχο τρολάκι του 0,60 €/μήνυμα (ξεπεσμός) των κυβερνητικών γκρουπούσκουλων να ξεδιπλώνει έπειτα από λοβοτομή,την τρικυμία έν κρανίω.

      Αν δεν καταλάβατε η σέχτα του 2,50% προσπαθεί να εξοντώσει το 90% των παρασίτων, που είναι ή ακροδεξιοί ή με τον Κούλη και τη Φώφη.
      Χαμπάρι δεν έχουν πάρει ακόμη τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία.
      Για την ταμπακέρα τσιμουδιά, λες και κυβερνούν τις πρώτες 100 ημέρες.

      TIME IS OVER ....TIK TAK TIK TAK

      Διαγραφή
    4. - "Τον Βγενόπουλο τον έφτιαξε η παρέα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.." <-Τα στελέχη του Σύριζα δεν ξέρουν τπτ απο Πασοκ ουτε οι Ανελ απο ΝΔ

      - 0,60€

      Υ.Γ. Είμαι ερασιτέχνης σχολιαστής

      Διαγραφή
    5. ....ο παρασιτοκτονος...νεκροθαφτης...ο Τεζας....ο εντομοκτονος....κατσαριδοφαγος...η λαδοκολλα με ουχου η κρεμαστη απ το ταβανι.....η πατσαβουρα η μουλιασμενη με νιτρικο οξυ.... η χλωρινη των ονειρων μας...ο κομιστης του παραδεισσου...ο τα παντα πληρων...πλην παρασιτων...ο Ζορο...ο χαρος των μικροοργανισμων....ο θεος των ...αμοιβαδων....οσων εμειναν ακομη. ..

      Διαγραφή
    6. Έλα όμως που τα παράσιτα τελικά θα πληρώσουν για τις άδειες στην τηλεόραση, παρά την πλάτη που εβαλε η παρέα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣτΕ.

      Και θα πέσουν και τα παγωτά για τον ΚΕΕΛΠΝΟ και για την NOVARTIS, την συνομωσία αν θυμάστε.

      Και η μούγκα είναι στα μαγαζιά του Μαρινάκη που ψάχνει να βρεί ένα σκάνδαλο αλλά δεν το βρίσκει. Άλλα για τα άπλυτα της διαπλοκής μούγκα.

      Καλά κρασιά κουμπάρες, αν περνάτε τον κόσμο για ηλίθιους.

      Διαγραφή
  3. Γράψτε κάτι για τον Σκερβελέ Κουβέλη ο οποιος είχει δηλώσει με μαγκιά και πολύ σοβαρά ότι "οι στρατιωτικοί μας θα αφεθούν ελεύθεροι σύντομα". Ενας τέτοις ασόβαρος ΥΦΥΠΕΘΑ αλήτης θα προστατέψει την Ελλάδα???? ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέτε κύριε Σαββίδη? Δηλαδή τι υπονοείς ότι ο Σύριζα δεν είναι αριστερά επειδή σου χάλασε την επανασταατική μαγια? Λές "Η αυτοαποκαλούμενη κυβερνώσα Aριστερά". Δηλαδή τώρα δεν είναι αριστερά επειδή τά σκάτωσε?
    Κύριε αριστερέ πρώην δημοσιογράφε της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ μάθε ότι σε όποια χώρα κυβέρνησε αριστερά τα ΣΚΑΤΩΣΕ. Επομένως ΝΑΙ είναι αριστεροί, ΝΑΙ είναι προδότες, και ΝΑΙ είναι αλήτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι αριστερός , αλλά να μην ξεχνάμε οτι και οι δεξιοι και οι κεντρώοι τα έχουν "σκατώσει", τουλάχιστον στην χώρα μας.
      Καλούς ανθρώπους θελουμε να πιστευουν στο έθνος και στην Ελλάδα, τα άλλα έπονται.

      Διαγραφή
    2. Σωστός αλλά ποτέ δεν υπήρξε ελεύθερη οικονομία στην Ελλάδα όλοι τους είναι κρατικοδίαιτα λαμόγια. Ακόμα και η ψηφοφόροι το μόνο που ονειρεύονται είναι μία θεσούλα στο δημόσιο.
      ΠΑΣΟΚ ήταν αριστερά αλλά και τα μεγαλύτερα λαμόγια που έχει δει η Ελλάδα... Επί ΝΔ το 65% της οικονομία ήταν κρατική και είχε 1.5 εκ ΔΥς - Δηλαδή Όλοι τους είναι κρατικοδίαιτοι «σοσιαλιστές» είναι για να παίρνουν ψήφους.

      Διαγραφή
    3. Τ: σε πολλές χώρες όμως ο καπιταλισμός έχει επτιτύχει ΠΧ ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ, ... ακόμα και στην Κίνα

      Διαγραφή
    4. Όλα έχουν αρνητικά και θετικά κάποια περιοσότερο κάποια λιγότερο και φυσικά υπο συνθήκες όλα δουλεύουν, αυτά όσον αφορά τα οικονομικά συστήματα.
      Δυστυχώς έτσι είναι κρατικοδίαιτη οικονομία, που έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια απο όταν ο κύριος "λεφτά υπάρχουν" μας είπε οτι λεφτά δεν υπάρχουν και πάμε ΔΝΤ.
      Φταίει και ο μέσος ψηφοφόρος που δεν αναρρωτήθηκε ποτέ γιατί τα περισσότερα προιόντα είναι εισαγωγής και με τι χρήμα τα εισάγουμε.

      Διαγραφή
  5. Εσεις επιμενετε να λετε τους κακοποιους αριστερους η δεξιους....η διαγωνιους.Δηλαδη ..κακοποιος σλφα...βητα....γαμμα.Μενουν αλλα 21 γραμματα...Δεν εχει καμμια σημασια που εισαι κακοποιος ...αλλα εχει το αλφα...βητα...γαμμα.Κι επειδη το πληκτρολογιο των κακοποιων κολλαει στο τριτο γραμμα παντα ...βγαινει διαρκως το ......γαμμα....γαμμα....γαμμα...γαμμα....Κι αυτο
    γινεται εδω....και δωστου απο κατω διαμαχες....στα πληθη...τι εδους ...γαμμα θελει ο κεθενας....κι ετσι πανε ολοι στο ...καμα σουτρα για επιλογη....Που θα παει ...καποτε το 3000 μ.Χ....θα καταλαβουμε γιατι κολλαει το ατιμο.....και θα ακουστει δυνατα στον αερα....""" ουφ....το βρηκα το ατιμο ""!!!! Και απ τα συνεφα θα ακουστει μια τρομερη φωνη στην πλαση ολη...""αντε ρε μ........"" !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε Τζιμς, το βλέπω και λέω κοίτα διχαστικό κλίμα που προωθείται!! Κρίμα! Τι να να σκεφτείς γι αυτήν την πρακτική? Εντάξει μια, δυο, πενήντα!Μετα τον Σύριζανελ δηλαδή τι? Ν. Δ? Ωραία λογική! Ε θα ψηφίσω Λεβέντη τότε, ας μου πει κάποιος γιατί να μην το κάνω? Είναι ανεπαρκής? Σοβαρά? Τον γελιοποιούν και αποδομούν τα ΜΜΕ? Αλήθεια δεν τους πιστεύω! Δεν έχει σοβαρή πολιτική? Αλήθεια? Έχει ο Κούλης? Που είναι οι προτάσεις ανακάμψης της χώρας! Ας κάνει μια δήλωση υπερ του Έθνους...τα καντήλια μου! Δεν θες Λεβέντη, συστημικό Βαρουφάκη,όχι? Γιατί? Επειδή έχει θέση υπερ σύνθετης ονομασίας? Εντάξει θα θεωρήσω πουλήθηκε αυτό! ΚΚΕ γιατί όχι? Επειδή αναγνώρισαν τον " ένδοξο" Ζαχαριάδη με την ξενόφερτη κομμουνιστική άποψη, επειδή ο Βελουχιώτης ήταν γι αυτούς ένας απλό άνθρωπος? Λοιπόν κουβέντα θέλιυμσ? Κουβέντα να γίνεται! Ωραία! Ας αγοράσουμε μελάνη! Αυτή είναι η λύση? Ο διχασμός με το παραμικρό σχόλιο? Να με ταμπουρώσεις πίσω από τον εγωισμό μου να το ξανακάνω? Να με παρασύρεις να πάω στο επομενο? ( Κούλη, Ποτάμθ, Φώφη) που είνσι έτοιμο να συμπράξει με το υφιστάνο? Θα κυβερνήσει μόνος ο Κούλης? Θες χάος? Τι θες? Ωραία! Δημοκρατία έχουμε και μπορούμε να απολαμβάνουμε την "σοφία του ανδρός"! Σεβόμαστε όλους για μας σέβονται! Δεχόμαστε την άποψή τους για να σεβαστούν την δική μας! Ωραία λοιπόν δημοκρατία έχουμε! Γιατί να διαφωνούμε αν κάποιος δεν καταλαβαίνει, έχει πιθανόν ύποπτο ρόλο? Ας συμπεριφερόμαστε όπως ο κος Τίποτα ( Αβραμόπουλος). Με το τίποτα είναι Ευρώπη, τον "έφτιαξαν" κι αυτόν τα "φιλαράκια" του!!!Τίποτα-τίποτα, ρουζ στα μαγουλάκια και στα χειλάκθα, συνεντευξούλες, όλοι δίκιο έχετε να η Ευρώπη! Τέλεια παιδιά!! Ζήτω η εθνική συμφιλίωση! Η Ελλάδα επιτέλους ενωμένη! Το όνειρο αδερφέ μου του κάθε Έλληνα πατριώτη! Ελλάδα μας...

      Διαγραφή
  6. Κύριε Σαββίδη Π.θα σας λυπήσω πολύ εάν σάς θυμίσω ότι ο ορίζοντας ήταν κατασκότεινος ειδικά από την εποχή Σημίτη? .... εκπομπή στην ΕΤ3 και λιβανίσματα στο ΠΑΣΟΚ? ....θυμάστε?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο οποίος αντί να τα πάρει στο κρανίο με τον Σαμαρά που τον απέλυσε όταν έκλεισε την ΕΡΤ, τα πήρε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον ξαναπροσλάβανε.

      Διαγραφή
  7. Δεν πειθετε κανενα κυριε αριστερέ ΣΑΒΒΙΔΗ οτι αυτη δεν ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Το ξερετε και εσεις και ΟΛΟΣ ο κοσμος οτι αυτη ειναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μαλιστα απο τις καλυτερες που εχουν ποτε κυβερνησει (φαντασθειτε δηλαδη..) εκτος αν εχετε καμμια αλλη να μας δειξετε....και προπαντως οχι αυτη την καλπικη που εχετε στο μυαλο σας το θολωμενο. ΟΛΑ τα κυβερνητικα τσογλανια του ΣΥΡΙΖΑ ειναι αναμφιβολα παιδια της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , δηλαδη του αθλιου Μαρξιστικου σκοταδισμου που σκοτωσε-βασανισε-εκτοπισε και δημιουργησε απεραντη φτωχεια και αναξιοπρεπεια ΟΠΟΤΕ και ΟΠΟΥ επεβληθη.
    ο Τσιπρας ηταν ΚΝΙΤΗΣ οπως και σχεδον το συνολο της κυβερνησης του (και ειναι πολλοι ακομη) ηταν κομμουνιστες η φανατικοι ιδεοληψιες ακροαριστερων σχηματων πολλα απο τα οποια ευαγγελιζονταν την ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ.....τωρα που αυτος ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ βοθρος ανεβηκε (οπως ανεβηκε..) στην εξουσια ΒΡΩΜΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....και φυσιολογικα σοκαριστηκατε κυριε ΣΑΒΒΙΔΗ γιατι ειχατε πλασει 'αλλη' αριστερα στο θολο σας το μυαλο, ομως δυστυχως για σας και την ιδεοληψια σας ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ οσο κρατησει ..ολα τα αλλα ειναι γιατι αποκαλυφτηκε η απατη του παραμμυθιου της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ισως χαθουνε και υποπτα μεροκαματα...ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ? Δεν φτανει που καταστρεψατε μια χωρα ακομη πατε να μας βγαλετε και τρελλους ? Παρτε την αριστεριλα σας και εξαφανιστειτε απο αυτον τον τοπο, τα γραπτα σας οσο και να τα καλυπτετε ΑΝΑΔΙΔΟΥΝ ΣΑΠΙΛΑ και ΒΡΟΜΙΑ. Φτανει πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.