28/7/18

Καλέστε τον Τούρκο πρέσβη και πείτε του: Αν σε δέκα μέρες δεν απελευθερώσετε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, μάζευέ τα και δρόμο για Άγκυρα

Η διπλωματία της κότας και του κόκορα
του Σάββα Καλεντερίδη
Σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, με την κυβέρνηση, το κράτος και το πολιτικό σύστημα να έχει τεράστιες ευθύνες για την εκατόμβη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι τις οποίες με απίστευτο θράσος και υποκρισία αρνείται να αποδεχτεί και να αναλάβει, και επειδή ένα άλλο δράμα είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, παραθέτουμε μεταφρασμένο άρθρο της πολύ καλά ενημερωμένης δημοσιογράφου Ασλί Αϊντίντασμπας, ανταποκρίτριας της εφημερίδας Cumhuriyet στην Ουάσινγκτον, που μπορεί να μας φωτίσει και να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το χειρισμό της υπόθεσης Μητρετώδη και Κούκλατζη.
Το άρθρο αποδεικνύει ότι η Τουρκία αποσκοπεί να αποκομίσει τεράστια κέρδη μέσω της δίκης του πάστορα Μπράνσον, με ένα αστήρικτο κατηγορητήριο που επισύρει ποινή 20 ετών!
Και όλα αυτά από μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, κι ενώ ήδη έχει πετύχει ανάλογα κέρδη σε αντίστοιχο παζάρι με τη Γερμανία.
Άρα, όσοι περιμένουν την καλή βούληση ή την ελεημοσύνη του Ερντογάν, ειδικά εκείνοι που έχουν αποκηρύξει μετά βδελυγμίας τη διπλωματία της κότας, και επειδή η Ελλάδα δεν έχει να δώσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στην Τουρκία, καλό είναι να ανακαλύψουν και να εφαρμόσουν τη διπλωματία του κόκορα.
Να αφήσουν τα βρόμικα παζάρια που κάνουν στη Θράκη και να καλέσουν τον Τούρκο πρέσβη, δηλώνοντάς του ότι αν δεν τερματιστεί εντός δεκαημέρου η παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, να τα μαζεύει και να φεύγει για Άγκυρα. Αυτή είναι υπερήφανη πατριωτική διπλωματία και όχι τα βρόμικα παζάρια στις πλάτες της Θράκης, ούτε τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες Ελλήνων ποντιακής καταγωγής, για να ικανοποιήσουμε αλλότρια αντεθνικά συμφέροντα.

Πάρε τον πάστορα, δώσε την Halkbank


 (της Ασλί Αϊντίντασμπας, στην εφ. Cumhuriyet)
Δεν είναι μυστικό ότι η υπόθεση του φυλακισμένου Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον έχει μετατραπεί σε ένα σκληρό παζάρι μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας. Την Τετάρτη, με μια απόφαση-έκπληξη, ο Μπράνσον βγήκε από τη φυλακή και είναι πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό. Την ίδια στιγμή η μετοχή της Halkbank εκτοξεύθηκε στα ύψη, κερδίζοντας σε μία μέρα 16%. Οι αγορές δεν είναι ανόητες. Μυρίστηκαν ότι υπάρχει συμφωνία. Ο κατ’ οίκον περιορισμός του Μπράνσον μπορεί να σημαίνει την απελευθέρωση και έλευση στην Τουρκία, το φθινόπωρο, του φυλακισμένου για την υπόθεση Ζαράμπ, Χακάν Ατίλα, υψηλόβαθμου στελέχους της Halkbank.  Nasıl mı? Anlatayım...
Ο Μπράνσον βρίσκεται στη φυλακή δύο χρόνια με ένα κατηγορητήριο άλλα αντ’ άλλων, και με βάση μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων. Ζει στην Τουρκία επί 23 χρόνια ως πάστορας μιας εκκλησίας με μικρό αριθμό προτεσταντών. Όμως μετά το πραξικόπημα οι εισαγγελείς μας όρμησαν στην εκκλησία σαν ταύροι σε υαλοπωλείο, και συνέλαβαν τον πάστορα και τρεις πρόσφυγες Κούρδους της Συρίας με την κατηγορία της απόπειρας «ίδρυσης του Κουρδιστάν».
Στην τελευταία συνεδρία της δίκης του, ένας προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε ότι ο πάστορας εκτύπωσε Ευαγγέλιο με το λογότυπο του ΡΚΚ και υπέδειξε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τα στρατόπεδα των Κούρδων της Συρίας, για να στείλουν εκεί οπλισμό. Για τέτοια δίκη μιλάμε. Όμως αυτά δεν έχουν σημασία.
Ο ταλαίπωρος ο πάστορας έπεσε θύμα του παζαρέματος μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Ο Μπράνσον έγινε σύμβολο για τους συντηρητικούς χριστιανούς των ΗΠΑ, και από τη μια το Κογκρέσο και από την άλλη ο ΥΠΕΞ Πομπέο, που είναι κι αυτός ευαγγελικός, πίεζαν για την απελευθέρωσή του. Φυσικά πίεζε και ο Λευκός Οίκος. Η υπόθεση τείνει να μετατραπεί σε ένα δεύτερο «Εξπρές του μεσονυχτίου» για την Τουρκία, ενώ ο Τραμπ κάθε τρεις και μία ρωτάει τον Ερντογάν για τον Μπράνσον.
Στην πραγματικότητα η Άγκυρα είναι έτοιμη να απελευθερώσει τον Μπράνσον, όμως θέλει ανταλλάγματα από την Ουάσινγκτον. Όπως αντιλαμβανόμαστε, η Τουρκία μοιάζει...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

29 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που ο Κοτζιάς σταμάτησε να κάνει την κότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «'Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες»

      Κοτζιά, γερά... Πάρτους τα βρακιά

      Ο «γίγαντας της διπλωματίας», που μπροστά του ακόμα και ο Κίσσιγκερ φαίνεται μικρός, η αποθέωση της εξωτερικής πολιτικής, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, δηλ. στο σωστό... κοτέτσι, με την ιστορική του δήλωση (22 Ιουλίου '18), που «κούφανε» το πανελλήνιο:

      «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

      ΠΗΓΗ

      Διαγραφή
    2. Nikolaos,

      Ο Κοτζιάς, με διάφορους τρόπους, δείχνει πως προσπαθεί να αντιγράψει τον Κίσσιντζερ.
      Μην το γελάς καθόλου.

      asper,

      Την φραγκόκοτα.

      Διαγραφή
    3. Ευριπίδης Μπίλλης
      Πολύ σωστός ο κ. Καλεντερίδης αλλά αιθεροβάμων.Αφού περιμένει από έναν ΥΠΕΞ που λέει ότι δεν κότα ενώ είναι σκοπιανή τοιούτη, να φερθεί έτσι σαν Έλληνας.

      Διαγραφή
    4. Εγω νομιζω οτι πρεπη να διώξουν τον πρόξενο της Κομοτηνής, και αστούς να κρατάνε τους Στρατιώτες μας

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη δεν καταλαβαίνω πώς θα πιεστεί η Τουρκία εάν απελαθεί ο πρεσβης. Δεν γνωρίζω τα διπλωματικά θέματα και πρωτόκολλα αλλά το μόνο που μου φαίνεται οτι θα πετύχουμε είναι η απάντηση με το ίδιο νόμισμα από την απέναντι πλευρά. Μήπως θα τους έτσουζε περισσότερο εάν από σήμερα ακυρώνονταν όλα τα τουριστικά ταξίδια από Ελλάδα προς Τουρκία; Καθώς και οι εκδρομές για αγορά προϊόντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης.
      Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα υποχρεωθούμε να παραχωρήσουμε.
      Πακέτο και στην Άγκυρα.

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.
      @
      Savvas Kalenteridis
      Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης.

      Νὰ κλείσουμετὸ Προξενεῖο Κομοτινῆς;
      Νομίζω ἔχει καὶ στὴν Θεσσαλονίκη προξενεῖο·νὰ κλείση καὶ αὐτὸ.

      Αὐτὸ δὲν θὰ τήν πονέση;

      Διαγραφή
    3. Και μετα εκεινο της Ροδου..
      Και στην συνεχεια κλείσιμο Μογγολικη τραπεζα στην θρακη..
      εσεις τι λετε ??
      Θα το ρισκαρουν ?? Δεν νομιζω..

      Διαγραφή
    4. Θα έπρεπε εδώ και χρόνια, όχι μόνο να κλείσουν τα προξενεία, αλλά να ανταποδώσουμε και τις απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Ποτέ δεν είναι αργά, ψευτομουφτήδες, βουλευτές και πολίτες που δηλώνουν Τούρκοι. Έχουμε άλλοθι την παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης από τους Τούρκους εδώ και πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
    5. Μόνο μία λύση είναι απολύτως εφικτή, για την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών μας... Εάν δεν επιστραφούν εντός δεκαημέρου, τότε οποιαδήποτε παράνομη είσοδος εντός των χωρικών μας υδάτων, εντός του ΕΕΧ και εντός των γεωγραφικών συνόρων στον Έβρο, θα αποτελεί παράνομη ενέργεια η οποία θα αντιμετωπίζεται με εκτέλεση πυρών και κατάρριψη, εφόσον δεν είναι δυνατή η άμεση σύλληψη... Αυτό είναι αποτροπή, με ορθή δήλωση παρουσίας και κυριαρχίας σε κάθε σπιθαμή συνόρου... Από ψαρά, πιλότο, στρατιωτικό ή οποιονδήποτε πολίτη της Τουρκίας. Πρέπει όμως πρώτα να διώξουμε από την Ελλάδα τους 8 Τούρκους λιποτάκτες, δηλώνοντας ότι εκετελέσαμε ως δικαιοσύνη το χρέος μας, πλην όμως δεν έχουμε πλέον καμία ευθύνη και κανέναν λόγο να δεχόμαστε κάποιου είδους ανταλλαγή...

      Διαγραφή
  3. Σε πρώτη φάση και τον επόμενο πρεσβευτη που θα στείλει η Αγκυρα σε δεύτερη φάση και τον πρόξενο Κομοτηνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συμφωνό" με όμικρον; Δες την απάντηση στο κάτω σχόλιό μου, προς asta napane 29 Ιουλίου 2018 - 9:15 μ.μ.,το οποίο δεν έχει ακόμη αναρτηθεί.
      Αν δεν γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα, γιατί γράφετε;

      Διαγραφή
  4. Ειναι ισως η πρωτη φορα που συμφωνω ΑΜΕΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ κυριε Καλεντεριδη με το σχολιο σας, ειναι ισως η πιο δυναμικη[μηπως και φερει τα αναλογα αποτελεσματα] κινηση που θα μπορουσαμε να κανουμε.... αλλα ξεχνατε ισως κατι [κατι που ως προερχομενος απο τον χωρο τον στρατιωτικο] που θελει και τον αναλογο-στην πιατσα ,το λεμε "τσαμπουκα" [οχι για ανεξοδο λογο], και που -ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ/ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ[ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΣ "ΣΤΕΛΕΧΗ", ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ/ΥΠΑΞ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ]ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.... με καθε εκτιμηση για το εργο σας, νυν και αλλοτινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thats a good start Mr. Kalenteridis. I would expand on this to add an embargo on any Turkish product imported to Greece, issue a travel warning for anyone travelling from Greece to Turkey and warn that Greece will issue a Veto for Turkey entering EU as long as they are holding our Officers.
    There are ways to twist Turkey's arm. What is been missing is guts. We all know that. Dont tell me Savvas that you dont know that this is what is missing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω θα συμφωνούσα με μέτρα τα οποία τα ταρακουνούσαν οικονομικά την Τουρκία π.χ. να σταματήσει το πήγαιν - έλα μεταξύ των τουριστών !! Οι Έλληνες πάνε για βόλτα αλλά οι Τούρκοι που έρχονται αναπολούν τα εδάφη μαζί με τον βλάκα τον Μπουτάρη και οχι μόνο !!! Έτσι έμαθαν , θέλουν να τα κατακτήσουν όλα !! Μήπως έτσι λοιπόν είναι καλύτερα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανως λεμε τρελλα πραγματα...αφου ολοι ξερουμε ποιοι και τι μας κυβερνουν...Κι οχι μονο ο Τσιπρας....ολοι ...Αυτοπαραμυθιαζομαστε γιατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θυμάμαι τον Τόμι Λι Τζόουνς όταν έλεγε We don't make negotiations!!!
    Και σε άλλες ταινίες οιοι Αμερικανοί το έλεγαν με καμάρι, τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σάββα, θα μου επιτρέψεις να πώ ότι εύκολα θα μπορούσες να κλεισεις πρεσβείες και προξενεία και να απελάσεις το προσωπικό τους. Φοβάμαι την στιγμή που θα αναγκαστείς να δώσεις άδεια να ξανανοίξουν, με την ουρά στα σκέλια, αν δεν έχεις πετύχει τίποτε με την κίνηση αυτή. Εκτιμώ ότι το εμπάργκο των τουρκικών προϊόντων στην Ελληνική αγορά, με ενδελεχή έλεγχο των Ελλήνων που πηγαινοέρχονται για ψώνια στην Τουρκία από τους τελωνιακούς των σημείων εξόδου-εισόδου προς Τουρκία (χερσαίους και νησιωτικούς) και η απαγόρευση τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία ίσως να δώσει το ποθούμενο αποτέλεσμα σε σχέση με τους δύο αξιωματικούς μας. Η τακτική απαιτεί πρώτα αυτήν την κίνηση που προανέφερα και σε δεύτερη φάση αυτήν που προτείνεις. Τώρα βέβαια ο "πάνσοφος" Κοτζιάς περί άλλα τυρβάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την πρώτη πρόταση. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μ' ένα κράτος, προϋποθέτει ισχύ τού διακόπτοντος έναντι αυτού.

      Εμπάργκο τουρκικών προϊόντων: Οι τουρκικές εξαγωγές κυμαίνονται περίπου στα $ 160 δισ. ετησίως με ανοδική τάση, λόγω πτώσεως τής λίρας. Οι εισαγωγές τής Ελλάδος από την Τουρκία ανέρχονται περίπου στα € 1,4 δισ (~ $ 1,63 δισ.), δηλαδή είναι περίπου το 0,875 των εξαγωγών τής Τουρκίας. Μάλλον μικρό το κακό για την γείτονα, αν συνυπολογίσομε ότι θα σταματήσουν και οι δικές μας εξαγωγές προς αυτήν. Η απαγόρευση τουριστικών σχέσεων, εμάς και κυρίως τα νησιά τού Αιγαίου θα βλάψει, ειδικά αυτά που δεν έχουν άλλο εισόδημα, όπως η Κως, και μαστίζονται από την λαθρομετανάστευση.

      Διαγραφή
  10. Κ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ..ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ..ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ..!! ΑΚΟΥΣΟΝ..ΑΚΟΥΣΟΝ..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙΓΩΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΙΑΖΜΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΔΕΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΤΑ ΛΗΣΤΕΥΜΕΝΑ 7450..!! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ..ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ 90 ..ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΤΑ ΗΕΡΑΝ...ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..!! ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΖΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ..!! ΤΟ BBC ΛΕΕΙ ΜΕ ΑΜΦΑΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ 11 ΔΙΣ...ΓΙΑ ΤΙΣ..!! ΦΩΤΙΕΣ..! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ..ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΣΚΟΠΟ..ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8..!! ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΒΕ..!! ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατί να μην πούνε ή μας δίνετε τα παιδιά μας ή κλείνει το προξενείο της Θράκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ asta napane, Dim 27 Ιουλίου 2018 - 6:08 μ.μ., Ταϋγέτη

      Απορώ πώς δεν καταλαβαίνετε μερικοί ότι το κλείσιμο ενός τουρκικού προξενείου στην Ελλάδα, συνεπάγεται αυτομάτω ς το κλείσιμο τού αντιστοίχου ελληνικού προξενείου στην Τουρκία.

      Δεν έχετε ακούσει για την αμοιβαιότητα στην διπλωματική εκπροσώπηση;
      Η Τουρκία εκπροσωπείται στην Ελλάδα δια μιας πρεσβείας στην Αθήνα, ενός Γενικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη κι ενός Προξενείου στην Κομοτηνή.

      Η Ελλάδα, αντιστοίχως, εκπροσωπείται στην Τουρκία δια μιας πρεσβείας στην Άγκυρα, ενός Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη κι ενός Προξενείου στην Σμύρνη.

      Κλείνοντας προξενεία εδώ, κλείνουν τα αντίστοιχα κι αυτοί εκεί. Απελαύνομε πρόξενο εδώ, το ίδιο κι αυτοί εκεί.

      Γράφει κάποιος παραπάνω "Σε πρώτη φάση και τον επόμενο πρεσβευτη που θα στείλει η Αγκυρα σε δεύτερη φάση και τον πρόξενο Κομοτηνής". Και ποιος τού λέει ότι η Άγκυρα θα στείλει επόμενο πρεσβευτή; Κλείσιμο πρεσβείας ισοδυναμεί με διακοπή διπλωματικών σχέσεων. Βασικά πράγματα είναι αυτά, νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι γνωστά.

      >Αὐτὸ δὲν θὰ τήν πονέση;<

      Καθόλου, τι να πονέσει;

      Διαγραφή
    2. Nativist

      Νομίζω πως η Τουρκία διαθέτει και Προξενείο στην Αθήνα.
      Επίσης, ότι διατηρεί Προξενείο στη Ρόδο.

      Έτσι είναι;

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτη,

      Είναι περίπου όπως το λες. Κι εγώ ξέχασα το προξενείο μας στην Αδριανούπολη. Αυτό είναι το κακό, όταν κανείς γράφει από μνήμης. Λοιπόν, για να μιλάμε με ακριβή στοιχεία:

      Από την ιστοσελίδα τού τουρκικού ΥΠΕΞ:

      TURKISH EMBASSY
      Address: VASSILEOS GHEORGIOU B'8 10674 ATHENS, GREECE
      Telephone: 00 30 210 726 30 00
      Fax: 00 30 210 722 95 97
      embassy.athens@mfa.gov.tr
      http://athens.emb.mfa.gov.tr
      Connected Missions

      ATHENS TURKISH CONSULATE GENERAL
      Address: 22, VASILEOS PAVLOU STR. PALEO PSYCHIEO 154 52 ATHENS
      Telephone: +30 210 672 98 30
      Fax: +30 210 672 98 38
      consulate.athenspiraeus@mfa.gov.tr
      http://athenspiraeus.cg.mfa.gov.tr

      KOMOTINI TURKISH CONSULATE GENERAL
      Address: ODOS IONON 14 69100 KOMOTINI GREECE
      Telephone: 00 30 25310 83 420-21
      Fax: 00 30 25310 32 761
      consulate.komotini@mfa.gov.tr
      http://komotini.cg.mfa.gov.tr

      RHODES TURKISH CONSULATE GENERAL
      Address: GENIKO PROKSENIO TOURKIAS CONSULAT GENERAL DE TURQUIE
      Telephone: 00 30 2241 023 3 62
      Fax: 00 30 2241 027472
      consulate.rhodes@mfa.gov.tr

      THESSALONIKI TURKISH CONSULAT GENERAL
      Address: TURKISH CONSULATE GENERAL, ODOS AGIOU DIMITRIOU 151, 54634 THESSALONIKI
      Telephone: 00 30 2310 965 070-73
      Fax: 00 30 2310 965 084
      consulate.salonica@mfa.gov.tr
      http://thessaloniki.cg.mfa.gov.tr

      Από την ιστοσελίδα τού ελληνικού ΥΠΕΞ:

      Δεν αντιγράφω, διότι δεν χρειάζεται.


      Από τα παραπάνω φαίνεται εμείς να έχομε περισσότερες εκπροσωπήσεις στην Τουρκία απ' ό,τι η Τουρκία στην Ελλάδα. Όμως, για να μην παραβιάζεται η ΑΡΧΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ, πιστεύω ότι κάποια προξενεία ή γραφεία υπάγονται σε άλλο, π.χ. το προξενείο μας στην Αδριανούπολη, ίσως υπάγεται στο Γ.Π. Κωνσταντινουπόλεως.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ αλλά η Τουρκία χρειάζεται της Κομοτηνής για να επιβαλει και να περναει στον πλυθησμο τα σχέδια της.Εμείς τι περνάμε με τα δικά μας.Άρα με το μικρο μου μυαλό τι είχαμε τι χάσαμε για ένα προξενείο.Αυτοί?

      Διαγραφή
    5. Σ' αυτό δεν έχεις άδικο και θα έπρεπε να έχει προ πολλού κλείσει για υπέρβαση καθήκοντος και ασχολίες άσχετες προς αυτές τού προξενείου. Άλλωστε, τι χρειάζεται προξενείο αυτό στην Θράκη; Συνήθως τα προξενεία γίνονται εκεί όπου υπάρχουν μειονότητες ή μετανάστες από μία χώρα (επισήμως δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Θράκη), ή για εξυπηρέτηση εμπορικών υποθέσεων, μεταφράσεων κλπ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.