30/7/18

Eurasia Group: Στο τραπέζι το σενάριο κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης ή των πρόωρων εκλογών

Ένας συνδυασμός εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων θα επηρεάσει αρνητικά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές
Την εκτίμηση ότι η πιθανότητα κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης ή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες παραμένει στο τραπέζι εκφράζει ο Mujtaba Rahman υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurasia Group.
«Ένας συνδυασμός εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές κατά τους επόμενους μήνες.
Οι πολιτικοί χειρισμοί σχετικά με τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ διατηρούν στο τραπέζι το σενάριο της κατάρρευσης της κυβέρνησης ή των πρόωρων εκλογών.Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, η επικείμενη σύγκρουση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό της Ρώμης, θα μπορούσε, σε ένα ακραίο σενάριο, να αυξήσει τα ρίσκα για την Ελλάδα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Επισημαίνεται ότι το πολιτικό ρίσκο είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθεια της για την έξοδο στις αγορές.
Η άλλη πρόκληση είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει, ώστε να μην επιδεινωθεί το κλίμα αξιοπιστίας που έχει δημιουργηθεί ενόψει της εξόδου από το μνημόνιο.

www.bankingnews.gr

3 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται νομίζω και πολύ σκέψη για να καταλάβουμε ποιός σιτίζει αυτό το Eurasia Group, που έσκασε μύτη για πρώτη φορά λόγω βαρυστομαχιάς, αμέσως μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ το ιδιο παγκαρι σιτιζονται με τον Συριζα...εκει που ...κλαινε σε τοιχο γοερα...

      Διαγραφή
  2. Πού θα πάει? Όπως και νά'χει, οι Ραπίδηδες τελειώνουν. (Παράφραση): Οταν οι προοπτικές δεν είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες που εκφράζουν τα τρολς των συριζανελ, τόσο το χειρότερο για αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.