13/7/18

Άρση των περιορισμών στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία ζητεί από το Κογκρέσο ο Λευκός Οίκος

Την αντίθεσή της στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Κογκρέσου που επιδιώκουν να θέσουν περιορισμούς στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση, μέσα από επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής του προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι.
Η επιστολή, η οποία απευθύνεται στην ηγεσία της Επιτροπής Διάθεσης Κονδυλίων της Γερουσίας, ζητεί την άρση των περιορισμών που προβλέπονται στο κείμενο του νόμου για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των Εξωτερικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο Λευκός Οίκος συμμερίζεται τις ανησυχίες του Κογκρέσου για τη στάση της Τουρκίας σε μια σειρά από θέματα, αλλά εκτιμά πως μια τέτοια ενέργεια θα υπονόμευε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα.
Το συγκεκριμένο αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ελληνοαμερικανικών, αμερικανοαρμενικών και χριστιανικών οργανώσεων, οι οποίες εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη στάση θα εκληφθεί ως αδυναμία από την άλλη πλευρά και ως εκ τούτου οι ΗΠΑ θα χάσουν οικειοθελώς ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.
«Ενθαρρύνουμε τους ηγέτες του Κογκρέσου να προχωρήσουν γρήγορα στη θέσπιση περιορισμών για τα F-35 και τις άλλες πωλήσεις και μεταφορές προηγμένων οπλικών συστημάτων και γενικότερα, να αναλάβουν μια πολύ καθυστερημένη πολιτική επανεξέτασης των σχέσεων των ΗΠΑ με το αυξανόμενα εχθρικό τουρκικό καθεστώς» επισημαίνει οι τρεις οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι για τους όποιους διπλωματικούς ή "ηθικούς" λόγους οι ΗΠΑ θα ακυρώσουν μία σύμβαση αξίας άνω των 10 δισ. δολ... Εκτιμώ ότι θα πρέπει να προγραμματίζουμε τις ενέργειές μας με βάση το (μάλλον αναμενόμενο) σενάριο παράδοσης των F-35 στην Τουρκία, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση, για τα μάτια του κόσμου:
    https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6423222513656045568

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μενει να δωσουν και πυρηνικα οπλα ...με την υποσημειωση "" Για δοκιμη ριξε τα στο διπλανο ...οικοπεδο των ...ηλιθιων ..που νομιζουν οτι ειμαστε συγγενεις.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα δώσουν αγαπητέ μόλις βγάλει RFO η SSM : Θα τα πάρωμε απο εσάς η απο τους Ρώσους θα πούν οι Τούρκοι...
    Εμείς θα παρακαλάμε για τον ΦΠΑ, για κανένα μεταχειρισμένο αρμα η ελικόπτερο και θα παρακολουθούμε Ρώσους πράκτορες. Συγγνώμη, ούτε αυτό δεν κάνουν οι "Υπηρεσίες"...Ελληνες παρακολουθούν, τους Ρώσους τους "δίνουν" απ ευθείας οι Σύμμαχοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχεις Βοταν.Τον Τσιπρα και τον Κουλη θα τους εξοντωσουν ...οι εξωγηινοι οταν καταλαβουν τι χολερα θα εξαπλωθει στο συμπαν απ αυτους.Η μολυνση μεγαλωνει.Να μην ανησυχουν οι Ελληνες...και να μην χαλανε την ηρεμια τους..Η λουφα ειναι καλη και βολικη.

      Διαγραφή
  4. Είναι λίγο πιο σύνθετο το θέμα, μικροί μου εξερευνητές. Κι αν τα παραδώσουν, τι είδους F-35 θα τους παραδώσουν κι αν θα τους κρατήσουν στις υποδομές του προγράμματος, αυτό είναι το θέμα. Ένας στόλος που δεν θα έχει πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες θα τους είναι απλά, βάρος. Βάρος οικονομικό και αμερικάνικος μοχλός πίεσης για να ξανάρθουν στο μαντρί. Όχι πως έφυγαν ποτέ οι τούρκοι. Τα ίδια τους κάνουν και οι ρώσοι με τα S400. Η τουρκία ξοδεύει πολλά, σε όπλα, πράγμα χρήσιμο για μας εντέλει. Θέλει να γίνει αυτοκρατορία. Θεού δώρο για μας. Όλοι μαζί σηκωθείτε και χειροκροτάτε τον ερντογκάν. Ποιος θα το λεγε, τώρα που μας λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί, έχει αναλάβει ο ίδιος ο εχθρός μας να αυτοχειριαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.