29/7/18

Merkava Mk.4 Barak: Άρμα μάχης με τεχνητή νοημοσύνη από το Ισραήλ

REUTERS/RONEN ZVULUN
Φωτογραφία αρχείου
Τεχνητή νοημοσύνη, αναβαθμισμένους αισθητήρες και δυνατότητες VR περιλαμβάνει το Merkava Mk 4 Barak- το νέο άρμα μάχης που παρουσίασε το Ισραήλ.
Όπως υποστηρίζεται σε ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, πρόκειται για το πρώτο τανκ που διαθέτει «έξυπνο» υπολογιστή αποστολής, που θα διαχειρίζεται τις αποστολές που αναλαμβάνει το άρμα, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του πληρώματος και επιτρέποντας να εντοπίζονται και να πλήττονται με μεγαλύτερη ακρίβεια εχθρικοί στόχοι.
Όπως σημείωσε αξιωματικός των τεθωρακισμένων, οι προηγμένες αμυντικές δυνατότητές του και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων θα προετοιμάζουν τους στρατιώτες για αποστολές «ανάλογα με το επίπεδο της επείγουσας ανάγκης» (σημειώνεται πως ένα από τα χαρακτηριστικά των αρμάτων μάχης Merkava είναι και η δυνατότητα μεταφοράς πεζικαρίων πέραν του πληρώματός τους, έτσι ώστε να δρουν ταυτόχρονα ως άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού). Επίσης, πρόκειται να προστεθούν βελτιώσεις που θα επιτρέπουν στο άρμα να πραγματοποιεί αποστολές που διαρκούν κατά 30% περισσότερο χρόνο.
Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου άρματος είναι ότι είναι δυνατή η εκπαίδευση στρατιωτικών στη χρήση του μέσω εικονικής πραγματικότητας, επιτρέποντας μεγαλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης και εξοικείωσης με το όχημα. Όσον αφορά στην αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου, το κράνος Iron View επιτρέπει στους στρατιώτες να βλέπουν με ακρίβεια τι συμβαίνει έξω ενώ βρίσκονται στο εσωτερικό του άρματος.
Το Merkava αναπτύχθηκε αρχικά από το Ισραήλ τη δεκαετία του 1970, και έκτοτε εξελίσσεται, αναβαθμιζόμενο για να καλύπτει τις ανάγκες του ισραηλινού στρατού στα σύγχρονα πεδία μάχης.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.