12/7/18

Φοβερή εθνική επιτυχία Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου: Ο Ζάεφ πήρε κι επισήμως την πρόσκληση για το NATO

  • (Φωτ.: EPA / Christian Bruna)
Την πρόσκληση των Συμμάχων του NATO προς την κυβέρνηση της πΓΔΜ για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών παρέδωσε στον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. 
Σε μια ειδική τελετή υπεγράφη η επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της πΓΔΜ στη βορειοατλαντική συμμαχία.
Ο Ζόραν Ζάεφ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, φιλώντας μάλιστα το στυλό, με το οποίο έβαλε την υπογραφή του στην πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ο γγ της Συμμαχίας τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του NATO είναι ανοιχτή. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή και συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.
Ο γενικός γραμματέας επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.
Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση που απηύθυναν στη χώρα του, λέγοντας ότι είναι μια «ιστορική απόφαση για τη χώρα μου και τους πολίτες της», μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών.
Ακολούθως ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ που βοήθησαν στο όραμα της πΓΔΜ.
«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στο μέλλον», πρόσθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ για τη στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας του. Τέλος, ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να γιορτάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός στις 14 Ιουλίου.

6 σχόλια:

  1. Αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα μετά το 1952 είναι μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ και έκτοτε όλα τα κόμματα, εν ζωή η μή, πλήν του ΚΚΕ, παρέμειναν μέσα στην τρελλή χαρά τους που το ΝΑΤΟ μας προστατεύει από τους κουμμουνιστές της Ρωσσίας.

    Περιττό να θυμίσω ότι η συντηρητική παράταξη, υπήρξε και συνεχίζει να είναι ο μέγιστος υπέρμαχος της "στρατηγικής" συνεργασίας με τους Αμερικάνους στα αμυντικά και εξοπλιστικά.

    Συνεπώς είναι τουλάχιστον για γέλια η διαπίστωση ότι η είσοδος την Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι εθνική καταστροφή.

    Και είναι εθνική καταστροφή απλώς και μόνο γιατί συμβαίνει με την σημερινή κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοτε ...ειναι επιτυχια !!! Να το γιορτασουμε !! Θυμασαι τις ταμπελες παλια " κατω Ραχουλα.Αποπυρηνικοποιημενη ζωνη."" ?? Αριστερης ...εμπνευσεως...Τετοια επιτυχια ιδια.Σταματας τις ακτινες με μια ταμπελα !! Το ιδιο κι εσυ εδω....σταματας την λογικη γιατι εχεις μια ταμπελα...εστω σκουριασμενη...σε αποσυνθεση.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω οτι αμοιβεσαι οπως υπονοει καποιος.Κανεις δεν θα πετουσε τα λεφτα του...

      Διαγραφή
    3. Χα χα χα. Τότε γιατί ζορίζεσαι ;

      Διαγραφή
  2. Κρίμα και άδικο που η "συντηρητική παράταξη" δεν ακολούθησε τις συμβουλές της "δημοκρατικής (ο Θεός να την κάνει) παράταξης" και να μας έβαζε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας...
    Ναί, λόγω τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.