21/7/18

Oι Συριζέοι Ιωαννίδηδες Ετοιμαζουν Πραξικόπημα Στη Θράκη


Το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση των συριζέων εθνομηδενιστών κρέμεται κυριολεκτικά από 3 ψήφους μειονοτικών βουλευτών της Θράκης τείνουμε γενικώς να το ξεχνάμε. Όπως υποτιμούμε κάπως και το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί, πέραν των όποιων προσωπικών τους πεποιθήσεων, δέχονται ποικίλες πιέσεις από την Τουρκία όπου αναφέρεται το μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων τους. 
Έρχεται όμως να μας το θυμίσει με τρόπο οδυνηρό και με αύξουσα επιμονή η θρακική πολιτική της Αθήνας των δύο τελευταίων χρόνων.
Η Κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2016, τουλάχιστον, άρχισε με τρόπο ύπουλο να πριονίζει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην μειονοτική πολιτική της χώρας μας. Υπήρξαν και κάποια βήματα σωστά, οφειλόμενα όχι βεβαίως σε κάποια συριζέικη πρωτοβουλία αλλά στην καθαυτό λειτουργία του κράτους και της νομιμότητας. Από τον περασμένο Δεκέμβρη όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει και ό,τι γίνεται στη Θράκη προερχόμενο από την Αθήνα είναι ταυτισμένο με το αιτηματολόγιο της Άγκυρας. 

Φυσικά δημοσίως οι Τσίπρες, οι Κοτζιάδες και οι Γαβρόγλοι διακηρύσσουν ότι η πολιτική τους στη Θράκη είναι εσωτερικό μας θέμα και κανέναν ρόλο δεν παίζει το τι θα πει ο Ερντογάν, παραλλήλως όμως κάνουν ακριβώς αυτά που απαιτεί ο νεοσουλτάνος (εδώ δεν μπόρεσαν να αρνηθούν την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, θα του πούνε όχι στα άλλα;)!
 Έτσι, και στην κατεύθυνση των δίγλωσσων νηπιαγωγείων προχωράνε (με το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ), και τις Διαχειριστικές Επιτροπές των βακουφίων υπονομεύουν με κάθε τρόπο (μηνύσεις, καταγγελίες, οικονομικός στραγγαλισμός…), και τους μουφτήδες κάλεσαν σε παραίτηση για να προχωρήσουν σε εκλογές (άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία)!
 Ό,τι ζητάει η Άγκυρα υλοποιείται από τους Κουΐσλιγκς της Αθήνας, αλλά ως …δική τους επιλογή. Φυσικά επικαλούνται και τον «διάλογο», αλλοίμονο, τι είναι οι άνθρωποι, τίποτε φασίστες; Τίποτε πουλημένα τομάρια, εξωνημένα κνώδαλα, προσκυνημένα γιουσουφάκια; Όχι, είναι δημοκράτες και αριστεροί κι έχουν προτεραιότητα τον διάλογο (με την Άγκυρα).

Για τη συνέχεια TourkikaNea


1 σχόλιο:

  1. (Ὀρθή ἐπαναληψη:)
    Τό ἀνωτέρω δημοσίευμα, ἀναφέρεται σέ κάτι ἐθνικό. Ὄχι σέ ἐθνική προσπάθεια. Ἀλλά σέ ἐθνική προδοσία.
    Τό διάβασα στό σύνολό του, καί ἀπορῶ, τί στο καλό παραπάνω χρειάζεται γιά νά ἐπιληφθοῦν οἱ εἰσαγγελικές ἀρχές;
    Νά κηρυχθῆ "ἀνεξάρτητη" Θράκη στήν Κομοτηνή καί στήν Ξάνθη;

    _ Ἤ μήπως τό ἄρθρο 86 τοῦ Συντάγματος πού ἀπέκλεισε τήν Εἰσαγγελική-Ἀνακριτική ἔρευνα, μέ τήν τροποποίηση πού ὑπέστη ἀπό τήν «Ἀναθεώρηση Βενιζέλου», ὅταν ἀγγίζεται Ὑπουργός,
    καί πού φέρεται ὅτι ὑποχρεώνει τίς εἰσαγγελικές καί δικαστικές ἐρχές νά σταματοῦν πρόωρα τήν ἔρευνα,
    καί νά στέλνουν μέ ἀνεπαρκή στοιχεία στήν Βουλή τήν δικογραφία, γιά τήν ἄδειά της,
    δέν μπορεῖ νά ἀντιμετωπισθῆ ὡς ἀντισυνταγματική παραβίαση τοῦ ἄρθρου 26 τοῦ Συντάγματος, πού δέν ἀναθεωρεῖται;
    Πρῶτα προχωράει ἡ ἔρευνα, βρίσκονται τά στοιχεῖα καί ὅταν δεθῆ ἡ ὑπόθεση ἐπαρκῶς μέ στοιχεῖα, ὅσο περισσότερο εἶναι δυνατόν ὥστε νά μπορεῖ νά ἐπιληφθῆ οὐσιαστικῶς ἡ Βουλή, τότε πρέπει νά διαβιβάζεται ἡ δικογραφία στήν Βουλή.
    Ἀλλιῶς, δέν διαβιβάζεται δικογραφία, ἀλλά...δημοσιεύματα καί μερικές μαρτυρίες! Τί ἄδεια νά δοθῆ; Κοροϊδευόμαστε;
    Ἡ «ἀναθεώρηση Βενιζέλου», ἀντισυνταγματικῶς καί ἀπαξιωτικῶς πρός τό ἄρθρο 26 τοῦ Συντάγματος, καί πρός τά δικαστήρια,
    μείωσε τήν δικαστική ἐξουσία, ἔτσι που νά διαφεύγουν οἱ 'Υπουργοί κάθε εὐθύνης.
    Ἀκόμη καί γιά ἐθνική προδοσία.
    Θέμα τῶν δικαστικῶν νά ἀντιληφθοῦν, τί φρικτή ἀντιδημοκρατική χειραγώγηση ἔχουν ὑποστῆ στό συγκεριμένο ζήτημα.
    Οἱ καιροί οὐ μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.