20/8/18

10 μύθοι της Αριστεράς που διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια διακυβέρνησης για να αποδειχτεί η αξιοπιστία τους
Επί έναν αιώνα, η ελληνική αριστερά δημιούργησε τους μύθους της. Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχτεί η αξιοπιστία τους.

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. 
Έχουμε και λέμε: ο ξάδερφος του Τσίπρα ξεκίνησε ως γραμματέας στην διεύθυνση οικονομικών σχέσεων του ΥΠΕΞ και στη συνέχεια διορίστηκε προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Η νύφη του Τσίπρα διορίστηκε στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως μετακλητή υπάλληλος, απ' αυτούς που ο Τσίπρας θα καταργούσε. Ο ποιητής πατέρας του Νίκου Παππά  (έχει γράψει ποίημα για τα γενέθλια του Τσίπρα) διορίστηκε διοικητής του ΟΑΣΘ. Ο σύντροφός της Δούρου ανέλαβε το συντονισμό της περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια πήρε στα χέρια του τις τύχες της ΕΥΔΑΠ. Ο αδερφός της Δούρου διευθύνει  το πολιτικό γραφείο του υπουργού Πολιτισμού ως μετακλητός υπάλληλος, απ' αυτούς που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Για τη συνέχεια AthensVoice

8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όλο το βρώμικο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να κυβερνά με το σιχαμα του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα !!!! Η χώρα χάνεται , ξυπνάτε ρε αλήτες !!!!!

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά πάντως θεωρώ μεγάλη ευεργεσία αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα και εντελώς απαιτούμενο για μια νέα αρχή. Το ότι απομυθοποίησε αρκετά πράγματα. Αυτά που οι προηγούμενοι αρχικά έχτισαν και εν συνεχεία στάθηκαν ανίκανοι να απομυθοποιήσουν για δεκαετίες. Ας όψεται και η χούντα βέβαια που εγκαταστάθηκε στην κοινωνία σαν το μικρόβιο του έρπη, που ως γνωστόν αν το αρπάξεις μένει πάντα μέσα σου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι βασικά η επιπλοκή της αρρώστιας που άφησαν ανεξέλεγκτη οι προηγούμενοι. Φρόντιζε βέβαια και η αριστερά τυχόν υφέσεις της αρρώστιας μας, να μην τις αφήνει να εδραιωθούν, αλλά οι θεράποντες ήταν άλλοι. Το ότι οι άλλοι "υποτάσσονταν" στις πομφόλυγες της αριστεράς τώρα, οφείλετο στην λογική του πολιτικού κόστους, δηλαδή του τι ήθελαν οι περισσότεροι των ψηφοφόρων, δηλαδή εμείς. Και πράγματι, ίσως είμαστε οι μοναδικοί στην Ευρώπη, που μας δόθηκε εν τέλει ότι ήθελε η πλειοψηφία. Το οποίο όμως αποδείχθηκε βραχύβιο και θνησιγενές και εξελίχθηκε ατιμωτικό... Περισσότερη αυτοκριτική λοιπόν (σε όσους τη χρειάζονται, για να προλάβω όσους αγανακτήσουν θεωρώντας πως οι ίδιοι δεν είχαν συμμετοχή στο σημερινό χάλι, οι οποίοι είναι μικρό ποσοστό όμως στην άρρωστη κοινωνία μας), περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, σοβαρότητα στη ψήφο μας, μετριοπάθεια, λιγότερη έπαρση και αμετροέπεια, περισσότερη αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το γράφω υπεύθυνα διότι το γνωρίζω, ο πατέρας του Ν. Παππα είναι άμισθος.
    Για τους άλλους δεν έχω ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και? Ο άνθρωπος είναι μιάς συγκεκριμένης πολιτικής-οικονομικής-πολιτιστικής νοοτροπίας, η οποία είναι η κυριότερη αιτία της σημερινής μας κατάστασης. Υποκείμενα σαν και του λόγου του, τα οποία λειτουργούν με τη λογική του ή εμείς ή αυτοί, είναι ανίκανοι να συνθέσουν, να δημιουργήσουν, να δώσουν πνοή σε μιά χειμάζουσα κοινωνία.

      Διαγραφή
    2. Babylonian
      αυτά που πουλάνε τώρα, τα προικιά μας δηλαδή, κι αυτά που """νοικιάζουν""" για 99 χρόνια, είναι όλα έργα της χούντας.
      Το άν όλοι εμείς κατάπιαμε αμάσητο το κουτόχορτο της μεταπολίτευσης -ότι για όλα φταίει η χούντα-, μόνο και μόνο για να μακοημερεύσουν όλα αυτά τα τσογλάνια που ενέσκηψαν στην ελληνική πολιτική ζωή, ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή να διαμαρτυρόμαστε (με ένοχο τρόπο) για αυτό που είπε ο πάγκαλος, ας πάψουμε πιά να το αναφέρουμε, και να ρίχνουμε ανάθεμα σε μιά κατάσταση πρό 44 ετών, καθώς δείχνει ότι συνεχίζουμε ακόμη να υποκρινόμαστε.

      Διαγραφή
    3. σοβαρά? φαγατε (δλδ εμείς φάγαμε) το κουτοχορτο της μεταπολιτευσης και δεν μπορέσαμε να δούμε το μεγαλείο της χούντας - συγνώμη - της επαναστασεως !!!

      χαχαχα
      εδώ πέφτει ηχητικό " Ε ρε Γιώργη Π-Α-Π-Α-Δ-Ο πουλε"
      Γιατί χαίρεσαι ο κόσμος και χαμόγελα πατέρα?

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα Chris,
      Συμφωνώ απολύτως πως είναι στοιχείο παρακμής το να μην μπορείς να ξεπεράσεις γεγονότα που έλαβαν χώρα αρκετές δεκαετίες πίσω. Αυτά τα γεγονότα όμως ερμηνεύουν τις κοινωνικές τάσεις που αναπτύχθηκαν και τις νοοτροπίες που διαμορφώθηκαν. Αν δεν υπήρχε η χούντα, δεν θα υπήρχε και η ηγεμονία της αριστερής "διανόησης"... Ως Έλληνες όμως έχουμε παράδοση στην αναζήτηση δικαιολογιών. Ακόμα επικαλούμαστε την τουρκοκρατία (κοντά 200 χρόνια πίσω) όταν χώρες με μόλις 200 σχεδόν χρόνια ιστορία (π.χ. Αυστραλία - Ανακαλύφθηκε το 1606 και μόλις το 1901 αναγνωρίστηκε ως αυτόνομη αποικία εντός της Βρετανικής κοινοπολιτείας, ενώ πρακτικά οι Βρετανοί εκεί έστελναν τους κατάδικους τους ) είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς!
      Αναφορικά με τις δικτατορίες τώρα, ο Τσώρτσιλ έλεγε πως "Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα" και ο Βενιζέλος πως "Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός". Δικτατορία είχε και η Σιγκαπούρη και έτσι έγινε αυτό που είναι. Αλλά υπάρχει μόνο αυτό το θετικό παράδειγμα, έναντι εκατοντάδων άλλων, αρνητικών έως καταστροφικών... Και στο τέλος είναι θέμα του καθενός τι θεωρεί σημαντικότερο. Για μένα προσωπικά, υπεράνω όλων η ελευθερία. Τα άλλα έπονται...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.