20/8/18

«Μία και σήμερα» και άλλες 11.824 ημέρες


Τι αλλάζει στις 21 Αυγούστου; Λήγει το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας. Δικαιούται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει την έξοδο από το Μνημόνιο; Τυχόν καταφατική απάντηση δεν είναι τίποτε άλλο από χονδροκομμένη προπαγάνδα και προσπάθεια – για μια ακόμη φορά - εξαπάτησης των πολιτών. 
H κυβέρνηση υποσχέθηκε «Καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια», δηλαδή έξοδο στις αγορές και δημοσιονομική αυτονομία. Μετά τη νέα συμφωνία της 23ης Μαΐου 2018 και την απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 τίποτε από τα δύο δεν ισχύει. 
Πιο συγκεκριμένα:- Έξοδος στις αγορές χωρίς αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας είναι απονενοημένο βήμα. Το αποδεικνύει μεταξύ άλλων και το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, όπως έχει διαμορφωθεί την παραμονή της περιλάλητης «εξόδου». Επιπροσθέτως, η επιλογή της κυβέρνησης να αποφύγει την ορθή προληπτική πιστωτική γραμμή και να καταφύγει στο ολέθριο απόθεμα (μαξιλάρι) ρευστότητας εκτός από το ότι αυξάνει το δημόσιο χρέος αυξάνει και τους κινδύνους εξόδου στις αγορές. 

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Αν και έχω τελειώσει πανεπιστήμιο ημεδαπο, και δεν έχω λάβει σπουδές στο Poutsester... δυναμαι να αντιληφθω τα παρακάτω.
    Ότι όλες οι νορμάλ χώρες διαγουν βιο χωρίς προστατευτικα κιγκλιδωματα, και δανειζονται από τις αγορές
    ότι υπάρχει μαξιλαρακι 19δις, που αρκούν μέχρι το 2020.
    οτι μέρος της εποπτείας που αναφέρεις αφορά τα παρακρατηθεντα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τραπεζες των κρατών της ευρωζωνης
    ότι η επιτροπεια και ο ασφυχτικος έλεγχος ΔΕΝ ΘΑ Έπρεπε να ενοχλεί κανέναν στη Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιά οι γιαγιάδες έλεγαν στα εγγονάκια τους"κοιμήσου εγγονάκι μου και η τύχη σου δουλεύει". Έτσι και εμείς, κυρίως όταν έχουμε και καλά μαξιλαράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.