30/8/18

Έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει τον ρόλο Κίσινγκερ: Γιατί να μην έχουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου!

President Ford discusses the evacuation of Saigon with Henry Kissinger and Brent Scowcroft, late at night on 28 April 1975, with First Lady Betty Ford looking on (copy from the collections of the Gerald R. Ford Presidential Library, Image A4233-07A)

Σε μια ακόμη επιβεβαίωση για τον καταστροφικό ρόλο που διαδραμάτισε στο Κυπριακό ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σε απόρρητα, μεχρι πριν λίγο καιρό, έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
Το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα, καταγράφει τα πρακτικά από την συνάντηση του τότε προέδρου Τζέραλντ Φορντ με τον Χένρι Κίσινγκερ και τον στρατηγό Μπρέντ Σκόουκροφτ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (Deputy Assistant to the President for National Security  Affairs), στις 13 Αυγούστου 1974. 
Ο Κίσινγκερ για πρωτη φορά εμφανίζεται απροκάλυπτα να υποστηρίζει την κατοχή του 1/3 της Κυπρου από τους Τούρκους και συγχρόνως να δηλωνει ότι εάν η Ελλάδα και η Τουρκια έφθαναν σε σύγκρουση, τότε οι ΗΠΑ θα στήριζαν την Τουρκία. Κι όλα αυτά μια ημερα, ή μαλλον λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο Αττίλας 2  με τον οποίο η Τουρκια ολοκλήρωσε την στρατιωτική εισβολή καταλαμβάνοντας το 36,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατιας.

Για τη συνέχεια  HellasJournal

3 σχόλια:

  1. Ο ρόλος του Κισιγκερ στη περίοδο της δικτατορίας είναι γνωστός πάνω κάτω καθώς και οι πολιτικές του θέσεις στα γεωστρατηγικα ήταν υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και τα συμφέροντα τους την εποχή εκείνη υποστήριζε την Τουρκία οι δικοί μας και εννοώ η ελληνική χούντα τι μυαλά κουβαλούσανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην απομονώνετε κύριοι τον Κήσσιγκερ από την αμερικανική πολιτική έναντι του Ελληνισμού.
    Πρό Κήσιγκερ, επί προεδρίας Τζόνσον και ακόμη παλιότερα από την δεκαετία του 50 ακόμη, και πριν την έναρξη του Κυπριακού δεν ήταν φιλικότερη στην Ελλάδα. Και τα Δωδεκάνησα χάρις στην ένσταση του Μολότωφ μας δόθηκαν, μετά την αποφασιστυική συμβολή της Ελλάδας στην συντριβή του Ναζισμού. Για την οποία οι μεταμφιεσμένοι απόγονοί του (μέρκελ) μας
    εξοντώνουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.