19/7/19

Έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει τον ρόλο Κίσινγκερ: Γιατί να μην έχουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου!

President Ford discusses the evacuation of Saigon with Henry Kissinger and Brent Scowcroft, late at night on 28 April 1975, with First Lady Betty Ford looking on (copy from the collections of the Gerald R. Ford Presidential Library, Image A4233-07A)

Σε μια ακόμη επιβεβαίωση για τον καταστροφικό ρόλο που διαδραμάτισε στο Κυπριακό ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σε απόρρητα, μεχρι πριν λίγο καιρό, έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
Το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα, καταγράφει τα πρακτικά από την συνάντηση του τότε προέδρου Τζέραλντ Φορντ με τον Χένρι Κίσινγκερ και τον στρατηγό Μπρέντ Σκόουκροφτ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (Deputy Assistant to the President for National Security  Affairs), στις 13 Αυγούστου 1974. 
Ο Κίσινγκερ για πρωτη φορά εμφανίζεται απροκάλυπτα να υποστηρίζει την κατοχή του 1/3 της Κυπρου από τους Τούρκους και συγχρόνως να δηλωνει ότι εάν η Ελλάδα και η Τουρκια έφθαναν σε σύγκρουση, τότε οι ΗΠΑ θα στήριζαν την Τουρκία. Κι όλα αυτά μια ημερα, ή μαλλον λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο Αττίλας 2  με τον οποίο η Τουρκια ολοκλήρωσε την στρατιωτική εισβολή καταλαμβάνοντας το 36,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατιας.

Για τη συνέχεια  HellasJournal

16 σχόλια:

  1. Κίσινγκερ, τρώει σε ο γουρζουλάς σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ρόλος του Κισιγκερ στη περίοδο της δικτατορίας είναι γνωστός πάνω κάτω καθώς και οι πολιτικές του θέσεις στα γεωστρατηγικα ήταν υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και τα συμφέροντα τους την εποχή εκείνη υποστήριζε την Τουρκία οι δικοί μας και εννοώ η ελληνική χούντα τι μυαλά κουβαλούσανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια ακριβώς μυαλά με πολλούς σημερινούς που ηδονίζονται στην φαντασίωση της “σύμπλευσης” των αμερικανικών με τα ελληνικά συμφέροντα. Απλά οι σημερινοί δεν έχουν το ελαφρυντικό της ιστορικής άγνοιας. Ξέρουν τι έπαθε ο Ιωαννίδης. Πριν τον Ιωαννίδη δεν έπαθε κανείς κάτι ανάλογο.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου να μην ξεχναμε και τις τριγωνικες ¨συμμαχιες" του ΙΣΡΑΗΛ με τις χωρες ενδιαφεροντος του στην περιοχή........

      Διαγραφή
  3. Μην απομονώνετε κύριοι τον Κήσσιγκερ από την αμερικανική πολιτική έναντι του Ελληνισμού.
    Πρό Κήσιγκερ, επί προεδρίας Τζόνσον και ακόμη παλιότερα από την δεκαετία του 50 ακόμη, και πριν την έναρξη του Κυπριακού δεν ήταν φιλικότερη στην Ελλάδα. Και τα Δωδεκάνησα χάρις στην ένσταση του Μολότωφ μας δόθηκαν, μετά την αποφασιστυική συμβολή της Ελλάδας στην συντριβή του Ναζισμού. Για την οποία οι μεταμφιεσμένοι απόγονοί του (μέρκελ) μας
    εξοντώνουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλακα ειναι οτι εχουμε Ναζιστες που κυβερνουν 70 χρονια σε μορφη καρναβαλου..Αν δεν ηταν Ναζιστες....θακαναν κατι καλο στην.χωρα...Θυμασαι κατι ?? Εγω οχι...Εχεις δικιο Αστεριε..φουλ.

      Διαγραφή
    2. Ναι, ο Μολότωφ τα έδωσε τα Δωδεκάνησα! Γιατί όταν ΗΠΑ και Βρετανία έλεγαν να δωθούν στην Ελλάδα, ο Μολότωφ είχε ένσταση, να θεωρηθούν ως "ιταλική αποικία" και συζητηθούν μαζί με το μέλλον των άλλων ιταλικών αποικιών...

      https://i.postimg.cc/q7nYWYDk/1.png

      https://i.postimg.cc/LsBDtM0Z/2.png

      Από το βιβλίο "Τουρκία και Ελλάδα - Αιγιακες Διαφορές" του μακαρίτη Deniz Bolukbasi, βετεράνου Τούρκου διπλωμάτη (με θητεία και στην Αθήνα) και σύμβουλου του Μπαχτσελί.

      Το Ξανθό Γένος έσωσε και τα Δωδεκάνησα! Αυτή είναι και από τα αρχεία Foreign Office και η ιδιωτική επικοινωνία Βρετανών-Tούρκων. Οι Τούρκοι ζητούσαν κάποια νησιά.

      https://i.postimg.cc/L8RF2mfJ/ff.png

      Ελλάδα, η χώρα του Ξανθού Γένους... Παντού και πάντα...

      Διαγραφή
    3. Ναι, ο Μολότωφ τα έδωσε τα Δωδεκάνησα! Γιατί όταν ΗΠΑ και Βρετανία έλεγαν να δωθούν στην Ελλάδα, ο Μολότωφ είχε ένσταση, να θεωρηθούν ως "ιταλική αποικία" και συζητηθούν μαζί με το μέλλον των άλλων ιταλικών αποικιών...

      https://i.postimg.cc/q7nYWYDk/1.png

      https://i.postimg.cc/LsBDtM0Z/2.png

      Από το βιβλίο "Τουρκία και Ελλάδα - Αιγιακες Διαφορές" του μακαρίτη Deniz Bolukbasi, βετεράνου Τούρκου διπλωμάτη (με θητεία και στην Αθήνα) και σύμβουλου του Μπαχτσελί.

      Το Ξανθό Γένος έσωσε και τα Δωδεκάνησα! Αυτή είναι και από τα αρχεία Foreign Office και η ιδιωτική επικοινωνία Βρετανών-Tούρκων. Οι Τούρκοι ζητούσαν κάποια νησιά.

      https://i.postimg.cc/L8RF2mfJ/ff.png

      Ελλάδα, η χώρα του Ξανθού Γένους... Παντού και πάντα...

      Διαγραφή
  4. Λέγοντας Κίσσιγνκερ, ἐννοοῦμε καί ΗΠΑ καί Ἰσραήλ, μήν τό ξεχνᾶμε, γιατί θα πάθουμε χειρότερα.
    ὅπως τό χέρι πού σέ εὐεργετεῖ δέν τό δαγκώνεις, ἔτσι καί τό χέρι πού σέ σφάζει μέ τό μπαμπάκι δέν τό συγχωρεῖς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά ἀπό 40 χρόνια θα διαβάζουμε, ὅτι κάποιος ἄλλος Ὑπουργός τῶν ΗΠΑ, θά ἔχει πεῖ:
    Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός λόγος, να μην έχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Ἑλλάδας...., καί οἱ Σκοπιανοί ἄλλο ἕνα τρίτο.
    Γι'αὐτό ἄλλωστε δώσαμε βραβεῖο Νόμπελ στόν μακαρίτη τόν Τσίπρα καί ὀργανώσαμε για τόν μακαρίτη τόν Κοτζιά, φιλολογικό μνημόσυνο στήν Ἀθήνα, ὅπου παραβρέθηκε ὁ ἑκατοντάχρονος κος Πάητ ὑποστηριζόμενος ἀπό τόν κο Σόρος κλωνο-τζούνιορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νikolaos Kavasilas (21/7/2019 12.o6 πμ)
    Αυτοί που αναφέρονται σε πολιτικά «μακαρίτες» θα πρέπει να ερευνήσουν μήπως η εγκεφαλική τους ουσία είναι «μακαρίτισα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν εἶπα " πολιτικά" μακαρίτες, μίλησα γιά 40 χρόνια ἀργότερα, ὁπότε θά εἶναι πραγματικά μακαρίτες (καί αὐτοί καί μεῖς), καί λάθος κατάλαβες Χρήστο...
      ....Ἀναρωτήσου ὅμως, κε Χρῆστο, ἀξίζει τόν κόπο γιά σένα τόν ἴδιο: Γιατί κατάλαβες ἔτσι λάθος; - καί, γιατί νευρίασες καί βρίζεις κιόλας; Μήπως ἐσύ τό ἐννοεῖς τό "πολιτικά νεκροί";

      Διαγραφή
  7. Ολα σωστά...
    Εχω όμως σοβαρή αντίρρηση γιά το Ισραήλ.
    Το Ισραήλ κύριοι πολέμησε γιά την ανεξαρτησία του.
    Εχυσε αίμα και αυτό...
    Δεν ξημέρωσε μιά ωραία μέρα και ήταν όλα ρόδινα...
    Και συνεχίζει να πολεμά...
    Αν οι Ισραηλινοί έχαναν ή αν επικρατούσαν στο Ισραήλ οι φιλειρηνικές φωνές,όπως στην Ελλάδα,δεν ξέρω τι πορεία θα είχε...
    Αντίθετα απέδειξε με τον συνεχή ένοπλο αγώνα,ότι αξίζει της υποστήριξης της μεγάλης δυνάμεως,των ΗΠΑ...
    Τουναντίον,αν είχε χάσει,αν τα παράταγε εν μέσω της μάχης,όπως έγινε στο Καλε γκρότο και στην Κύπρο,δεν ξέρω τι τύχη θα είχε...
    Δεν ξέρω γιά τον Κίσσινγκερ,αλλά να μην τα περιμένουμε όλα από τους αμερικανούς.
    Ναι δεν λέω,αδικηθήκαμε,αλλά μήπως το αξίζαμε;
    Είναι ένα θέμα προς σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ το Ισραήλ μέχρι και Αμερικανικό πλοίο βύθισε όταν άρχισε να τους υποπτεύεται για διπλό ρόλο.

      Διαγραφή
    2. Εκλεψε και τις πυραυλακατους μεσα ....απ τον ...Ναυσταθμο της Γαλλιας ...το Χερβουργο !! (Αλλα με τις ευλογιες των ..Σαξωνων...που δεν ...τις ειδαν να περνουν το ...Γιβραλταρ ....αν και ειχε μαθευτει ηδη ολο...Με δυο λογια ..τριχες ...και η βυθιση...το αφησαν να γινει...ταχα για ξεκαρφωμα στην Ρωσια )

      Διαγραφή
  8. Οι αμερικανοί ήταν βαθύτατα Αραβόφιλοι.
    Και αυτό γιά τα πετρέλαια.
    Δεν είχαν κανένα λόγο να υποστηρίξουν ένα ασήμαντο κρατίδιο.
    Οι ίδιοι οι αφυπνισμένοι Ισραηλίτες το κυνήγησαν μετά τις διώξεις από τους Ναζί.
    Αφύπνησαν και κινητοποίησαν επιφανείς Εβραίους της διασποράς που είχαν ενσωματωθεί πλήρως και μόνο κατ'ονόμα ήσαν Εβραίοι.
    Αυτοί χρησιμοποίησαν την επιρροή τους και την οικονομική τους δύναμη και υποστήριξαν τον αγώνα τους...
    Οπου μπορούσαν έκλεψαν.
    Οπου μπορούσαν λάδωσαν.
    Και όπου μπορούσαν έσκαψαν.
    Εμείς περιμένουμε ακόμη τα Viper να έρθουν περί τo 2085...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.