15/8/18

Διαβάστε αυτήν την είδηση της 14.07.2018 και θα καταλάβετε γιατί άφησε ο Ερντογάν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα καταργηθεί ο διορισμός του μουφτή στη Δ. Θράκη

Στο θέμα της εκλογής μουφτή στη Δυτική Θράκη αναφέρθηκε σε δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ένα από τα ζητήματα που συζήτησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαφοροποίηση της έως σήμερα πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα του μουφτή στη Δυτική Θράκη. 
«Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης… Αν θέλει ο Θεός θα γίνει το θέμα του  εκλεγμένου Μουφτή (σ.σ. μέχρι τώρα διορίζεται), Ο Αλέξης Τσίπρας, μας λέει, ότι θα περάσουμε σε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε τον διορισμό του Μουφτή. Ας πούμε πως στο θέμα αυτό άναψε ‘’πράσινο φως’’, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η δουλειά», είπε χαρακτηριστικά σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται δε, ότι ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Θράκης ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας, και δεν εκλέγεται. Ως γνωστόν ο κ. Ερντογάν είχε ζητήσει δημοσίως κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα να αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης μουφτή, ώστε αντί να διορίζεται από το ελληνικό κράτος, να εκλέγεται. 

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εμφανίστηκε να ζητεί ουσιαστικά, την έναρξη συζητήσεων με τη μουσουλμανική μειονότητα για το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων. 

«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος». Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει: «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Κανάλι της Βουλής ο υπουργός Παιδείας. 

Πάντως, ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Πέμπτης δεν έκανε αναφορά στο θέμα του μουφτή.

Τι είχε πει ο Ερντογάν για το θέμα του μουφτή

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την διάρκεια της κοινής με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα συνέντευξης Τύπου στο μέγαρο Μαξίμου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει τα εξής: 

«Υπάρχει, επίσης, το θέμα της Μουφτείας. Ο αρχιμουφτής βλέπουμε ότι είναι ένας διορισμένος δημόσιος υπάλληλος. Η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει ότι ο επικεφαλής Μουφτής πρέπει να εκλέγεται. Στην Τουρκία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο. Και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό μελών για να μπορεί να εκλέξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Και όταν υπήρξε μείωση του αριθμού των μελών της Ιεράς Συνόδου, έστειλα μήνυμα προς τον Πατριάρχη και του είπα «υποδείξτε μου ονόματα ιερωμένων, στους οποίους θα δώσουμε την τουρκική ιθαγένεια, ούτως ώστε να αποτελέσουν μέλη της Ιεράς Συνόδου». Από επτά που ήταν, ύστερα από τις υποδείξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Ιερά Σύνοδος έχει τώρα 17 μέλη, δηλαδή μπορεί να εκλέξει νέο Πατριάρχη. 
Πριν από όλα, στη Δυτική Θράκη, στο ζήτημα του αρχιμουφτή, του αν είναι εκλεγμένος ή διορισμένος. Κατά τη γνώμη μου συνιστά μια σοβαρή πληγή και πιστεύω ότι ο αξιότιμος Πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για την επίλυση και τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος. Βεβαίως αυτό είναι σαφές ότι αποτελεί ένα εσωτερικό θέμα της χώρας, δεν διαφωνούμε. Αλλά αν μας δίνεται η άδεια, προφανώς και μπορούμε να διατυπώσουμε την παράκλησή μας. Διότι εμείς εμπιστευόμαστε τη γείτονα χώρα και γι΄ αυτό δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για το εσωτερικό της Δίκαιο».

Για τους Ελληνες στρατιωτικούς 

Οι δύο ηγέτες μίλησαν ακόμα τόσο για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και τέσσερις μήνες, όσο και για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που παραμένουν στη χώρα μας. 

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον ακολούθησαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε τα εξής:  «Συμφωνήσαμε με τον κ. Τσίπρα να κανονιστούν τα θέματα αυτά (σ.σ. των 8 και των 2). Να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση».
Καθημερινή

13 σχόλια:

  1. Στην Κων/πολη ο Πατριάρχης "εκλέγεται" (όπως γινόταν και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι μη αποδεκτά από την Τουρκία πρόσωπα μπορούν να εκλεγούν...το αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και από πλευράς μας με τη μουφτεία στη Θράκη αν τελικά αποφασιστεί να εκλέγονται οι μουφτίδες...τρόποι υπάρχουν αρκεί να παίρνεις σοβαρά το ρόλο σου ως κράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Απόλυτα σωστό.
    Αφελές το να πιστέψει κανείς πώς ξαφνικά η τουρκική "δικαιοσύνη" βρήκε, μετά τόσους μήνες, «καθαρά» τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών ομήρων. Άρα κάτι άλλο συνέβη που συνέφερε τον σουλτάνο να τους απελευθερώσει.

    Το μόνον ορατό είναι η αποδοχή της επικαιροποίησης της Λωζάνης με την εκλογή των Μουφτήδων.

    Θα πει κανείς ότι αυτό συνέβη πριν αρκετό καιρό.

    Η απάντηση είναι ότι το ότι αφέθηκε να περάσει καιρός μάλλον έγινε για να μην γίνει φανερή η συναλλαγή. Που οδηγεί στον εκτουρκισμό της Ξάνθης.

    Θυμηθείτε τι έγραψε ο πρέσβης Θέμος Στοφορόπουλος
    https://www.greekaffair.gr/thraki-mipos-mia-alli-kypros/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "....Πριν από όλα, στη Δυτική Θράκη, στο ζήτημα του αρχιμουφτή, του αν είναι εκλεγμένος ή διορισμένος. Κατά τη γνώμη μου ....και πιστεύω ότι ο αξιότιμος Πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για την επίλυση .... Βεβαίως .....είναι σαφές ότι αποτελεί ένα εσωτερικό θέμα της χώρας, δεν διαφωνούμε. Αλλά αν μας δίνεται η άδεια, προφανώς και μπορούμε να διατυπώσουμε την παράκλησή μας. Διότι εμείς εμπιστευόμαστε τη γείτονα χώρα και γι΄ αυτό δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για το εσωτερικό της Δίκαιο":

    Δεῖτε πόσο προσεκτικός εἶναι στήν θεωρία του ὁ Ἐρντογκάν. Δέν θέλει νά δώσῃ λαβή ὥστε νά τοῦ ἀπαιτηθῆ οἱαδήποτε μεταβολή στο ἐσωτερικό δίκαιο τῆς Τουρκίας, ἀπό ἄλλους, ὅπως τίς ΗΠΑ ἤ τήν Εὐρώπη, ἤ τήν Ἑλλάδα. Μόνο παράκληση ἐπιτρέπεται, λέγει.
    Ναί ἀλλά ἄν εἶναι ἔτσι, τότε ὁ ἰσχυρότερος παρακαλεῖ καί ὁ ἀσθενέστερος ὑποτάσσεται. Καί ὁ Ἐρντογκάν ξέρει ὅτι ὁ Τσίπρας, μέ μειωμένη τόσο τήν ἐσωτερική του νομιμοποίηση, αἰσθάνεται πολύ ἀσθενέστερός του. Συνεπῶς, περιμένει, ἡ παράκλησή του νά γίνῃ παραγματικότητα.
    Τοῦτο, ἐπιδρώντας στήν θέληση τοῦ Τσίπρα, ὄχι μέ ὑπόσχεση ἀνταμοιβῆς του, ἀλλά μέ τό δόσιμο κινήτρου:
    Ἐλευθερώνει τούς δύο ἀξιωματικούς, ὥστε νά ἐνισχύσῃ λίγο τήν εἰκόνα τοῦ Τσίπρα.
    Τώρα, ὁ Τσίπρας εἶναι ἀκόμη ἀσθενέστερος τοῦ Ἐρντογκάν, ἀλλά το[πυ εἶναι καί εὐγνώμων. Συνεπῶς, ἔχει κίνητρο νά ἀνταποκριθῆ, ἔτσι ὥστε νά ἱκανοποιήσῃ τήν "παράκληση" Ἐρντογκάν.

    Ἄν ἦταν ἀληθινός πολιτικός, θά συζητοῦσε σέ ἴση βάση. Θά εἶχε διαγνώσει ἀμέσως, ἐνστικτωδῶς, ἀπό πολιτική ἐμπειρία, τήν ὡς ἄνω θεωρητική βάση τοῦ Ἐρντογκάν, καί θά τοῦ εἶχε ὑποβάλει σοβαρή ἀντίστοιχη ἰσοδύναμη "παράκληση".
    Ὅπως, νά ἀποκατασταθῆ ἡ νομιμότητα στήν Τουρκία, γιά τήν πλήρη ἀσφάλεια τῆς ἀντίστοιχης Ρωμαίϊκης μειονότητας στήν Κωνσταντινούπολη, ὥστε νά ἐπιστρέψουν οἱ Κωνστανινουπολίτες (καί οἱ ἀπόγονοί ντους) καί νά ζοῦν ἐκεῖ μέ ἀσφάλεια σέ κράτος δικαίου.

    (καί τώρα μπορεῖ ἴσως νά ὑποβάλει ὁ Τσίπρας τέτοια παράκληση, ὁπότε, εἴτε θά κολλήσει εἴτε θά λυθῆ τό θέμα τῆς παράκλησης Ἐρντογκάν, ἀναλόγως πρός τήν πορεία τῆς Ἑλληνικῆς παρακλήσεως-ἀλλά καί αὐτό προϋποθέτει ἀληθινό πολιτικό....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης
    Είδατε για τον μουφτή;; Τσιμουδιά ο Κουμουτσάκος του Κυριάκου, η Φώφη, ο Ποτάμης. Όλοι!!!!!!!!!!!!!!

    Δεν υπάρχει κανείς που να μη ήθελε την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών μας.

    Προσωπικά αντί της Θράκης πιστεύω, αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος, να τους δίναμε τους δικούς τους που ζήτησαν άσυλο. Αντί της Θράκης, το τονίζω και αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω δεν πρέπει να σπάμε τα κεφάλια μας, με το παρασκηνιακό μέρος της υπόθεσης.... Είναι απλό. Ήταν δώρο της Παναγίας μας, για την γιορτή της(οι Άγιοι στις γιορτές τους κάνουν δώρα). Νομίζω κανένας Τραμπ, κανένας Ερντογάν, καμιά σκοτεινή δύναμη τέλος πάντων δεν θα ήθελε, ακριβώς στην γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, να νιώσει τόσο μεγάλη χαρά, ένας ολόκληρος ορθόδοξος λαός. Όπου όμως βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Ερντογάν θέλει να μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση ωστε να συνεχιστεί ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.Γι αυτό βοήθησε τώρα τον Τσίπρα.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΑΦΟΥ ΚΑΗΚΕ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΟΘΗ Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ 2
    ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΔΥΟ
    ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΣΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΩ ΤΙΠΟΤΕ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΟΡΚΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΦΗΦΩΝ

    "Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ' ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. Kαὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Kαὶ εὐηκοήσω τῶν ἀεὶ κραινόντων ἐμφρόνως καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καὶ οὕστινας ἂν ἄλλους τὸ πλῆθος ἰδρύσηται ὁμοφρόνως·καὶ ἂν τις ἀναιρῇ τοὺς θεσμοὺς ἢ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ότι άπτεται του οικογενειακού δικαιου των μουσουλμάνων στην Θράκη κατα πόσο η μουφτεία εχει ρόλο; Ποιος αποφασίζει για παράδειγμα εκει για τα δικαιώματα μεταξύ συζύγων ή για το κληρονομικό δίκαιο κτλ και τι ρολο εχει σε ολα αυτά η μουφτεία ; Διοτι αν πραγματι οι μουφτηδες στην Θρακη αποφασιζουν για θεματα που για τους λοιπούς ανηκουν στην ελληνικη δικαιοσυνη και το δυτικο εν γενει δίκαιο, τοτε το νομίζω εντελως ανόητο να παραλληλιζεται ο αμιγως θρησκευτικος ρόλος του πατριαρχη πατριαρχη με τον εκ παραλληλου δικαιακο ρολο που μπορει να εχουν οι μουφτηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι επιτυχία της Ελληνικής διπλωματίας, προφανώς η Ελληνική κυβέρνηση διεθνοποιώντας το ζήτημα από την πρώτη στιγμή, έθεσε σε υψηλό επίπεδο την υπόθεση των Ελλήνων Αξιωματικών . ! Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προανήγγειλε , μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν, την αίσια κατάληξη του ζητήματος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω πως η Τουρκία δεν έχει σκοπό να απελευθερώσει τον Αμερικάνο πάστορα. Ειδικά μετα την μεγάλη αμερικανική πίεση και τις οικονομικές κυρώσεις που λειτούργησαν συσπειρωτικά για την Τουρκία. Η απελευθέρωση των Ελλήνων σε αυτή τη χρονική στιγμή μοιάζει πιο πολύ ως μήνυμα στις Ηνωμένες πολιτείες. Μήνυμα ότι η τουρκική δικαιοσύνη έχει αναλάβει το θέμα του πάστορα ή οποία και έδειξε την ανεξαρτησία της απελευθερώνοντας δύο πραγματικά αθώους ανθρώπους. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο και πρέπει να απελευθερωθούν. Οπότε και για την περίπτωση του πάστορα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και δεν πιστεύω να απελευθερωθεί σύντομα.

    Οπότε πιστεύω ότι σε μικρότερο βαθμό βοήθησε η πίεση της ελληνικής κυβέρνησης. Ούτε πιστεύω ότι η Αμερική πίεσε και για τους Έλληνες. Το αντίθετο, αν πίεζε πιθανώς να μην απελευθερώνονταν ως αντίσταση στην αμερικανική πίεση.

    Ξεκάθαρο μήνυμα: Η δικαιοσύνη μας δουλεύει και είναι ανεξάρτητη από πολιτικές πιέσεις, το είδατε με τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γνώμη μου, η πιό σωστή προσέγγιση είναι τού Ομάδα 05 Αθήνας- Πυροσβεστική Ακαδημία 201716 Αυγούστου 2018 - 9:28 π.μ. . Με μιά μικρήηηηηηηη παραλλαγή, πολύ μικρή. Η Αμερική θα τον ξεσκίσει την Ερντογάν με το θέμα τού πάστορα. Αν έπιασαν τα μέτρα τού Πούτιν γιά τον πιλότο, και τής Γερμανίας γιά τις συλλήψεις Γερμανών, τής Αμερικής θα το κλείσουν το μαγαζάκι. Αν απελευθερώσει τον πάστορα, θα φαίνεται σαν να έτρεμε και έκανε πίσω. Απελευθέρωσε τούς δύο Έλληνες και μετά θα απελευθερώσει τον πάστορα για να μην φανεί ότι έκανε πίσω αλλά ότι "Η δικαιοσύνη μας δουλεύει και είναι ανεξάρτητη από πολιτικές πιέσεις, το είδατε με τους Έλληνες. " Ίδια ανάλυση αντίθετο αποτέλεσμα από τού Ομάδα 05 Αθήνας- Πυροσβεστική Ακαδημία 201716 Αυγούστου 2018 - 9:28 π.μ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σάββα καλημέρα και χρόνια πολλά.

    Το παραπάνω άρθρο σου κινείται σε διαφορετικό πνεύμα από το κείμενο της Χρύσας Ούτση όπως δημοσιεύθηκε στο militaire

    https://www.militaire.gr/quot-eklogi-moyftidon-den-tha-yparxei-sti-thraki-quot-pos-chathikan-27-chronia-gia-na-to-xekatharisoyme/

    Από το άρθρο αυτό προκύπτει ότι τελικά οι Μουφτήδες δεν θα εκλέγονται αλλά θα διορίζονται

    ".......Οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης αποκλείουν την εκλογή των Μουφτήδων και ενισχύουν τις νόμιμες Μουφτείες. Στην πράξη η απόφαση δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής για το θεσμό του Μουφτή και της Μουφτείας." καθόσον οι σημερινοί μουφτήδες συνταξιοδοτήθηκαν μεν λόγω ορίου ηλικίας δε αφού με βάση το ΦΕΚ συνταξιοδοτικά εξομοιώνονται με τους δικαστικούς(οι οποίοι ως δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονται, δεν είναι αιρετοί και συνταξιοδοτούνται στα 67)

    Αυτά αναφέρει η Χρύσα Ούτση.

    Κατάλαβα κάτι λάθος

    Απ. Μασαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.