3/8/18

Ρωσικό ΥΠΕΞ: 1,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους

Ρωσικό ΥΠΕΞ: 1,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους
Οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην χώρα τους φθάνουν το 1,7 εκατομμύριο άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επικαλούμενη τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η ίδια προσέθεσε ότι οι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν, προέρχονται από οκτώ χώρες και συγκεκριμένα από τις Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Τουρκία.
Επικαλούμενη τα γενικά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Ζαχάροβα είπε ότι σε 45 χώρες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια πρόσφυγες εκ των οποίων τα 2 εκ. είναι γυναίκες και τα 3,5 εκ. παιδιά.. Στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από 3,5 εκ. πρόσφυγες, στον Λίβανο 975 χιλιάδες και στην Ιορδανία 566 χιλιάδες.
Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην χώρα τους, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών, που έχουν δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην κάθε χώρα.
Την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου που είναι αρμόδιος για την Συρία, ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν επισκέφθηκαν την Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Κύριο θέμα των επισκέψεων αυτών ήταν οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS ο Λαβρέντιεφ, η Ρωσία πρότεινε στην Τουρκία να εκπονήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λίμπεραλ

7 σχόλια:

  1. Θέλουν να επιστρέψουν οι εν Γερμανία και Δανία και όχι οι εν Ελλάδι?
    Περίεργο μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε ότι όλοι αυτοί είναι πρόσφυγες και μάλιστα Σύριοι; Στην πλειονότητα τους είναι Αφγανοί Πακιστανοί Μπαγκλαντεσιανοι Αφρικανοί τουρκμενιοι κλπ κλπ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Τι δεν κατάλαβες;

      Διαγραφή
    2. Το άρθρο μιλάει ξεκάθαρα για Σύριους. Εσείς μάλλον υποστηρίζετε ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν Σύριοι, αλλά μόνο "Αφγανοί Πακιστανοί Μπαγκλαντεσιανοι Αφρικανοί τουρκμενιοι κλπ κλπ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ". Σωστά αντιλαμβάνομαι για να μην αναγκάζεστε να με ξαναρωτήσετε τι δεν κατάλαβα?
      Μήπως όμως στις πολλές δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα επ΄ αφορμή του εμφυλίου στη Συρία, υπάρχουν και Σύριοι? Έστω και "λίγοι"?
      Ε, από αυτούς τους ελάχιστους έστω Σύριους εν Ελλάδι, κανείς δεν θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του, ενώ από όσους Σύριους κατόρθωσαν και έφτασαν στην Γερμανία και τη Δανία, κάποιοι θέλουν? Δεν σας φαίνεται εσάς αυτό λίγο παράδοξο?

      Διαγραφή
    3. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.
      ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SS TΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ .
      Η δε εβραία Barbara μας λέει οτι είναι ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
      AYTO TO ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΒΡΑΙΑ BARBARA
      Barbara Spectre on Multiculturalism, Israel, and the Refugee Crisis
      https://www.youtube.com/watch?v=85BKDj_1vVU

      Διαγραφή
    4. Πολυ παραδοξο αν συμβαινει.
      Εξ ισου παραδοξο ειναι ομως και να τους ..ρωτας τι επιθυμουν.Διοτι κι εγω επιθυμω . της Παναγιας τα ματακια.. και δεν με ρωτα κανεις.Δηλαδη..δεν ρωτας ! Παιζουμε εδω ?? Οχι ....Μπηκαν παρανομα.Τους ταισες.Αντε λυπηθηκες λογω πολεμου.Ο πολεμος τελειωσε.Τι ρωτας ?? Δεν ρωτας !! Πλοιο ..πλοια...ολοι μεσα...ουτε μα ουτε μου ..στην Λατακεια απ ευθειας ανευ θειου και φωσφορου...και τακα τακα ...Το λες και στον Ασαντ...Τους στελνω ολους στην μητερα πατριδα για ανοικοδομηση της.Ευχαριστω πολυ θα πει...Ακου θα ρωτησουμε..!! Ποιος τους
      καλεσε εδω ?? Τωρα αν ο Τσιπρας κανει τον ..μαλακα...αυτο δεν στεκει..διοτι ολοι οι αλλοι δεν ειμαστε.! Ας παει στην Συρια μαζι τους..να πει τις μαλακιες του εκει..περι ..αδικιων .Οι συροι δεν ειναι τοσο μαλακες να ακουν τοσες ανοησιες .Ασε που θα τον βαλουν να δουλεψει οικοδομη..να πιασει τοπο το ...πτυχιο.

      Διαγραφή
  2. Ας ξυπνήσουν οι ντεμεκ ευαίσθητοι των προσφύγων, γιατί παίζονται πολύ άσχημα παιχνίδια εις βάρος και αυτών αλλά και εις βάρος των ηλιθιων Ελλήνων που πολύ νομίζουν ότι απλά προστατεύουν τους αδύναμους !!! Όταν θα δούμε το αποτέλεσμα τότε θα είναι αργά! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 94% των Ελληνων ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!!!!!Ωστόσο Νίκο ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗ ΔΙΚΤΑΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΠ και ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ μας φέρνουν τον ΤΖΙΧΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΡΟΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.