15/8/18

Επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας! Ξημέρωμα Δεκαπενταύγουστου 1993

Ξημέρωνε η ημέρα της Παναγίας. 15 Αυγούστου 1993…Μία ομάδα Ελλήνων βατραχανθρώπων,με επικεφαλής έναν ατρόμητο αξιωματικό, τον Αντιπλοίαρχο Βασίλη Ντερτιλή,είναι έτοιμοι για να θέσουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.Πολύ μακρυά από την πατρίδα. Η επιχείρηση ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ στο Σοχούμι,με την οποία 2000 ομογενείς μας γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον θάνατο, έμεινε στην ιστορία.
Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο βατραχανθρώπου που συμμετείχε στην αποστολή. Ο Βασίλης Ντερτιλής δυστυχώς δεν ζει πια…Έζησε μια παράτολμη ζωή. Ζούσε πάντα σε συνθήκες κινδύνου κι όταν αυτό σταμάτησε “αναχώρησε”…

Για τη συνέχεια Militaire

6 σχόλια:

  1. 1) "Η πρώτη δυσκολία που αντιμετώπισε ο Ντερτιλής;Οι συνδικαλιστές των ελεγκτών κυκλοφορίας στο τότε αεροδρόμιο του Ελληνικού..."

    2) "Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημερώνει ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην πτήση λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών..."

    3) "Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης Ντερτιλής αποφάσισε να παραιτηθεί από το ΠΝ χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τίποτα,όταν κατάλαβε ότι επί κυβερνήσεων Σημίτη οι “εκσυγχρονιστές” τους είχαν ακούσει για ειδικές επιχειρήσεις μόνο στον κινηματογράφο!"

    Βαλκανική Μπανανία.

    Καλά το έλεγε κάποιος για μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο και το ένστικτο της βραχυπρόθεσμης αυτοσυντήρησης.

    Όταν είσαι δημιουργικός άνθρωπος, όταν είσαι άριστος σε κάτι για το οποίο δίνεις μέχρι και την ψυχή σου, δεν μπορείς να αντέξεις τόση μετριότητα, διαφθορά, λαμογιά και ανοργανωσιά.
    Γι' αυτό τον λόγο μερικοί από τους καλύτερους φεύγουν εκτός Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βρε Γιώργο μου. ΟΧΙ. Φοβάμαι πως είσαι τραγικό θύμα της χυδαίας καπιταλιστικής προπαγάνδας... Φεύγουν εκτός Ελλάδος γιατί δεν είναι ικανοί και διατεθειμένοι να ξανακτίσουν τη χώρα τους, είναι ατομοκεντρικοί, ευρωλιγούρηδες, παρτάλια, εγωίσταροι, οπαδοί της μασονίας και της λέσχης, ΓερμανοΑμερικανότσολιάδες, φιλοΕβραίοι, προδότες κατά κάποιους πιο "μαχητικούς και ψαγμένους", ριψάσπιδες, αντιδραστικοί, σαμποτέρ του νέου που προσπαθεί να ανορθώσει την πατρίδα που άλλοι, αλλά με τα ίδια μυαλά σαν κι αυτούς, κατέστρεψαν... Τομάρια σου λέω... Θρασίμια... μέχρι του σημείου που θέλουνε και να ψηφίζουν!!!
      Μεγάλο πράγμα η έξοδος τους από τη χώρα λέμε...Σωτηρία και βάλε!!!

      Διαγραφή
    2. @Babylonian
      Σεβαστη η αποψη σου, αλλα θα ηταν φρονιμο μετα απο τοσα κοσμητικα επιθετα να παραθεσεις και καποιες αποδειξεις πως κατεληξες σε αυτα τα συμπερασματα.
      Τελος για το θεμα της ψηφου απο οτι αποδεικνυεται απο τη Βουλη και τα ΜΜΕ αυτος που ενδιαφερετε περισσοτερο απο ολλους ειναι η ΝΔ και οχι οι αποδημοι. Επιπλεον, απο τη στιγμη που ο Τσιπρας θελει να φορολογει οτι αποκτουν αυτοι οι Ελληνες απο εργασια στο εξωτερικο πρεπει και να ψηφιζουν. Δικαιωματα και Υποχρεωσεις πανε χερι-χερι ασχετως αν οι αποδημοι διαλεξουν να μην εξασκησουν το δικαιωμα τους.

      Διαγραφή
    3. @ Panos Katakouzinos,

      Έχω την εντύπωση οτι δεν αντιλήφθηκες πως ο Babylonian κάνει χιούμορ...

      Διαγραφή
  2. Δέν φεύγουν ὅλοι οἱ καλλίτεροι.
    Δέν ἔχουν φύγει ὅλοι οἱ καλλίτεροι. Οὔτε καί θά φύγουν

    Ἐχθροί τῶν καλλίτερων, τῶν πράγματι ἀρίστων, εἶναι
    α) οἱ μετρίως "καλοί" καί
    β) οἱ εἰκονικῶς "ἄριστοι" τοῦ συστήματος,
    γ) οἱ πάντοτε συνεργαζόμενοι μέ τούς προηγούμενους, δηλ. οἱ "ἀντίθετοι στό σύστημα",
    δ) ὁ πολύς χρόνος κατά τόν ὁποῖο προσαρμόζεται στά χούγια τῶν ὡς ἀνω ἀναξιοτέρων, μέ ἀγκυλώσεις του, τό ὅλο πολιτικό, κοινωνικό καί οἰκονομικό σύστημα, καί
    ε) οἱ προσπάθειες τῶν ὡς ἄνω ἀναξιοτέρων νά μένουν ὅλα ὑπό τόν ἀπόλυτο ἔλεγχό τους.
    _Δέν τούς βγαίνει μέν, ἀλλά ὅσες βαρεῖες βλάβες, πάλι καί πάλι δέν ἀποκαθίστανται, χρονίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.