19/8/18

Η Τουρκία δεν μπορεί να προσφύγει σε ΔΝΤ ή ΕΕ, θα λύσει μόνη τα προβλήματα της – Το χρέος 28% του ΑΕΠ έναντι 180% της Ελλάδος

Γιατί όμως η Τουρκία υποχρεωτικά μόνη της θα επιλύσει τα προβλήματα της;
Η κατακρήμνιση της Τουρκικής λίρας έως τις 7,24 ανά δολάριο και η ακόλουθη ανάκαμψη έως τις 5,74 ανά δολάριο...για να υποχωρήσει εκ νέου στις 6 λίρες ανά δολάριο  δεν ήταν απόρροια μόνο της κρίσης που ξέσπασε στις αναδυόμενες αγορές, προφανώς και υπάρχουν αβεβαιότητες στην Τουρκική οικονομία. 
Η Τουρκική οικονομία έχει ακολουθήσει αποκλίνουσες πολιτικές ειδικά με την Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών.
Ωστόσο η Τουρκική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμούς σε τριμηνιαία βάση 7% και σε ετησιοποιημένη βάση περίπου 3,5% και 3% για το 2019.
Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία ανέρχεται σε 10,5 χιλ. δολάρια. 
Συν τοις άλλοις το ΑΕΠ της Τουρκίας ανέρχεται σε 875 δισεκ. δολάρια (της Ελλάδος 207 δισεκ. δολάρια) και η σχέση χρέους προς ΑΕΠ μόλις στο 28% έναντι 180% της Ελλάδος. 
Το χρέος της Τουρκίας σε απόλυτα μεγέθη ανέρχεται σε 264 δισεκ. δολάρια. 
Ταυτόχρονα η μέση διάρκεια του δημόσιου χρέους είναι τέτοιας κλίμακας που περιορίζει σε χαμηλά επίπεδα τις πληρωμές τόκων της κυβέρνησης (1,8% του ΑΕΠ το 2017). 
Αυτά μειώνουν σε κάποιο βαθμό την ευπάθεια της Τουρκίας σε κραδασμούς.
Ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί υποχρεωτικά θα επιλύσει μόνη τα προβλήματα της, δεν μπορεί να προσφύγει ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στην ΕΕ. 
για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.