3/8/18

Π. Μοσκοβισί: Δεν θα είχε χρειαστεί 3ο μνημόνιο αν δεν υπήρχε το πισωγύρισμα του 2015

Π. Μοσκοβισί: Δεν θα είχε χρειαστεί 3ο μνημόνιο αν δεν υπήρχε το πισωγύρισμα του 2015
Τη θέση ότι χωρίς το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 η Ελλάδα δεν θα είχε χρειαστεί να μπει σε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Welt, όπου κάνει απολογισμό της ελληνικής κρίσης.
Μεταξύ άλλων, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών αναφέρει ότι το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει το σκοπό του αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προχωρούσαν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ωστόσο, όπως αναφέρει, αντ' αυτού προκηρύχθηκαν εκλογές και οι Έλληνες επέλεξαν «έναν συνασπισμό της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση ενός εκ διαμέτρου αντίθετου κυβερνητικού προγράμματος».
Όπως επισημαίνει ο Επίτροπος, αυτό οδήγησε σε ένα εξάμηνο έντασης με την ΕΕ αλλά και τις αγορές, ενώ ο ίδιος προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «χρειάστηκε μεγάλη υπομονή για να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να βρεθεί μια έξοδος από το αδιέξοδο με τη βοήθεια του τρίτου προγράμματος το οποίο δεν θα ήταν απαραίτητο χωρίς αυτές τις πολιτικά τοποθετήσεις».
Μάλιστα, ο Π. Μοσκοβισί αναφέρεται αναλυτικά στις εντάσεις που είχαν προκύψει, λέγοντας ότι ορισμένες στιγμές «τα συναισθήματα υπερκάλυψαν την πολιτική λογική». Ως παραδείγματα παραθέτει μία φορά που είχε ακούσει τον Β. Σόιμπλε να λέει στον Γ. Βαρουφάκη ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον, αλλά και μία άλλη περίπτωση, κατά την οποία -όπως ισχυρίζεται- είχε χρειαστεί να μπει στη μέση για να χωρίσει τον Γ. Ντάισελμπλουμ και τον Γ. Βαρουφάκη ώστε να μην πιαστούν στα χέρια.
Πηγή: Λίμπεραλ

11 σχόλια:

  1. Ψ-Ε-Μ-Α-Τ-Α ο Γάλλος τα είπε αλλιώς και στην ανάρτηση παρουσιαζονται αλλιώς,διαβάστε την πραγματική συνέντευξη του Μοσκοβισι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ έχει φλομώσει στα Ψ-Ε-Μ-Α-Τ-Α και στους Φ-Ο-Ρ-Ο-Υ-Σ η 1η φορά αριστερά ...

      Διαγραφή
  2. https://www.nytimes.com/2018/07/22/business/portugal-economy-austerity.html
    Επειδη εχω βαρεθη να ακουω τους κλεφτες να φωβεριζουν συνεχεια τους νοικοκυραιους για να συνεχιζουν να τους κλεβουν με τη συμετοχη των μεσων μαζικης αποβλακοσης και κατω απο την χαιρεκακη επιστασια των πουλημενων αρχικλεφτοκοταδων πολιτικων μας οριστε ενα προσφατο αρθρο πολυ ευκολα μεταφραστεο για να καταλαβη ο ελληνας το μεγιστο ψεμα που τον ταιζουναι με τη σεσουλα εδω και οκτω χρονια ο τιτλος απο τους New York Times "H Πορτογαλια τολμησε να αποβαλη την λιτοτιτα (αποτελεσμα)αποκτησε μια μεγαλη αναζοωγονηση"
    Καποιος απο τον Ινφογνομωνα ας το μεταφραση και ας το πρωοθηση οπου γινεται το χρωσταται στον ελληνικο λαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.nytimes.com/2018/07/22/business/portugal-economy-austerity.html
    Χωρις πολλα σχολια. Αρθρο απο τους New York Times πολυ ευκολα μεταφρασιμο (Κριστιαν?)με τιτλο "Η Πορτογαλια τολμησε να αποβαλη την λιτοτιτα..Αποκτησε μια μεγαλη ανακαμψη" υπαρχη χρεος προσ τον κοσμο που υποφερη να δημοσιευθη το αρθρο παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς καλό θα ήταν να τακτοποιήσεις το όνομα ή nickname σου, έχουμε γεμίσει πάλι με «unknown».

      Δεν μεταφράζω πλέον άρθρα του συστημικού Τύπου καθώς συνήθως αυτές οι μεγάλες εφημερίδες διαθέτουν καλλίτερους επαγγελματικούς μεταφραστές στις εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου με τις οποίες συνεργάζονται.

      Διαγραφή
  4. Ναι αλλά τουλάχιστον τώρα πλεόν δεν πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ χάρη στην 1η φορά αριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σα δεν ντρέπεται λιγάκι ο Μοσκοκύριος. Αν δε, τα πιστεύει, τότε η ΕΕ με τέτοιους ανόητους, δεν έχει αύριο. Θα καταστρέψουν πρώτα τις μικρές και φτωχές χώρες και μετά θα βράσουν στα καυτά νερά που έβρασαν για τους πρώτους. Σκάβουν δηλαδή τον λάκο τους.
    Κρίμα σε όλους όσους πίστεψαν σε μια ενωμένη Ευρώπη, με στόχο ούτε ΗΠΑ ούτε Σ.Ε. (τότε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαριοι οσοι ..πιστεψαν...και μακαριτες αφου πιστεψαν ..σε λιγο.Και μακαριστοι αφου γινουν μακαριτες....Ειπαμε να παιρνεις πρεζα ...ονειρων εν μεσω αφασιας του
      μυαλου ..αλλα πας ..τεζα μετα αν
      παρεις ενα βαρελι ..κρακ.Εκεινη η ...μισορηξια ο νανος με τον ..ελαιωνα στο κεφαλι...ο καλικατζαρος ..η πινεζα με τα βοτσαλα στο στομα. ...ο εμπνευστης , ο εκτελεστης, το ...πορδοβουλωμα...ο αρλεκινος των Ουνων...ο λαοπροβλητος ...ο εραστης της Ουνας Λεδης...με το...καρφακι...Αχ θεε μου τι χιουμορ εχεις καποτε ..Θανασιμο.!

      Διαγραφή
  6. Μα θα συνεχισουμε να πληρωνουμε αγαπητε μου τον φορο που εισηγαγε ο χοντρος επι γκαβου και συνεχιζει ο χαζοχαρουμενος. ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (Υπαρχουν πολλοι πουλημενοι σε ολο το πολιτικο φασμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μοσκοβισι για οποιον ξερει να διαβαζει κ οχι να κανει φτηνη προπαγανδα λεει οτι αν οι σαμαροβενιζελοι ειχαν φτιαξει κ κλεισει τις αξιολογησεις το ασφαλιστικο κ αλλα τοτε ναι θα μπορουσε.
    Αν αν αν...
    Στη πραξη απετυχαν κ πεταξαν τη καυτη πατατα...
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.