17/8/18

Το 3ο Κακουργιοδικείο Σμύρνης απέρριψε σήμερα έφεση του Αμερικανού πάστορα για απελευθέρωση

REUTERS/STRINGER
O Mπράνσον, ο οποίος βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό, κατηγορείται από την Άγκυρα για κατασκοπεία και συμμετοχή στο δίκτυο των γκιουλενιστών, το οποίο και χαρακτηρίζεται τρομοκρατικό. Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελεύθερωσή του. 
Τουρκικό δικαστήριο και πιο συγκεκριμένα το 3ο Κακουργιοδικείο Σμύρνης, απέρριψε έφεση για την απελεύθερωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk. 
O Mπράνσον, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, κατηγορείται από την Άγκυρα για κατασκοπεία και συμμετοχή στο δίκτυο των γκιουλενιστών, το οποίο και χαρακτηρίζεται τρομοκρατικό. Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελεύθερωσή του.
Στον απόηχο της είδησης η τουρκική λίρα δέχθηκε νέες πιέσεις, με την ισοτιμία στις 6,21 λίρες ανά δολάριο από 6,04 λίρες πριν από την μετάδοση της πληροφορίας. Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει το 40% της αξίας του από τις αρχές του έτους.
Οι φόβοι για υπερθέρμανση της τουρκικής οικονομίας ήταν εκείνοι που έθεσαν στο στόχαστρο τη λίρα. Ωστόσο η οξύτατη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ ήταν ο παράγοντας που ενέτεινε την κατρακύλα της. 
Πηγή: Reuters, Χουρριέτ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.