18/8/18

Μην τρώτε μαρούλια, μόνο… σανό! Σωστά, κύριε Καρτερέ;

Ναι, θα συμφωνήσω απόλυτα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση». Μόνο που η Ράνια Σβίγκου θα έπρεπε να το σκεφτεί για τον εαυτό της πριν γράψει στο twitter. Προσπαθώντας να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, έγραψε μια εξυπνακίστικη μπαρούφα, μόνο που άργησε σχεδόν δύο μέρες.

ΓΙΑΤΙ, αν τουλάχιστον είχε διαβάσει την απάντηση του Ελεύθερου Τύπου από την Τρίτη, υποθέτω πως θα μπορούσε να κατανοήσει το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Δεν πρόκειται ούτε για πυρηνική φυσική ούτε στα κινέζικα είναι γραμμένο. Και αν δεν ήταν εντελώς ανιστόρητη θα γνώριζε τι ήταν το Τσέρνομπιλ και πώς το είχε παρουσιάσει το 1985 η Αριστερά. Προφανώς, όμως, κατά τη διάρκεια της «καθοδήγησης» αντί να τρώει μαρούλια, προτιμούσε τον… σανό.
ΟΠΩΣ ύστερα από δύο μέρες επανεμφανίστηκε μέσω facebook ο μάστερ σεφ των fake news, Θανάσης Καρτερός. Ο οποίος βέβαια δεν τόλμησε να μιλήσει για την απάντηση του Ελεύθερου Τύπου, απλά ακολουθώντας κλασική κνίτικη μέθοδο επιχείρησε να «γενικεύσει» το ζήτημα, να αστειευτεί για τα μαρούλια του Τσέρνομπιλ και να φτιάξει ένα μιξ γκριλ με ολίγον από Ν.Δ. και Μαρινάκη. Θυμάστε όπως παλιά που για οποιοδήποτε θέμα η Αριστερά κατήγγειλλε τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.
ΑΝ έχει κόντρες προσωπικές/πολιτικές διαφορές με τον Μαρινάκη δικαίωμά του να έρχεται σε αντιπαράθεση, αλλά να μην εμπλέκει άσχετα πρόσωπα στην κουβέντα για να δημιουργεί εντυπώσεις. Ή αν χρειάζεται παραπάνω πληροφορίες για τον εν λόγω επιχειρηματία ας ρωτήσει τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Παππά που τα είχαν μια χαρά μαζί του το καλοκαίρι του 2016 με φόντο τις… τότε τηλεοπτικές άδειες. Αλλά ας θυμηθεί πως και τότε ο Ελεύθερος Τύπος είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για τη μη εγκυρότητα του διαγωνισμού.
ΚΟΥΒΕΝΤΑ, λοιπόν, για την ταμπακιέρα από τον κατά τα άλλα λαλίστατο Θανάση Καρτερό. Και θα επιμείνω στα μαρούλια του Τσέρνομπιλ. Γιατί όπως φαίνεται ο τότε δημοσιογράφος και τωρινός διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου συνεχίζει να πορεύεται με την ίδια φιλοσοφία. Τότε ήταν τα μαρούλια, τώρα είναι ο σανός. Τότε ήταν το Τσέρνομπιλ, τώρα είναι η εθνική τραγωδία στο Μάτι. Τότε υποστήριζε πως δεν υπήρξε πυρηνικό ατύχημα, τώρα υποστηρίζει και δίνει… γραμμή στα κυβερνητικά στελέχη πως δεν υπήρξε πυρκαγιά.
ΑΠΛΑ ήρθαν κάτι… εξωγήινοι που υπηρετούν σκοτεινά κέντρα και θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση επειδή μας βγάζει από τα Μνημόνια και παγίδευσαν τους αδικοχαμένους πολίτες μέσα σε αυθαίρετα που είχε χτίσει η διαπλοκή της Δεξιάς. Η λαοπρόβλητη κυβέρνηση και ο… άβγαλτος μόλις 44 ετών πρωθυπουργός τα έκαναν όλα τόσο σωστά που θα ματαξαναέκαναν τα ίδια, απλά ο αριθμός των νεκρών θόλωσε την εικόνα. Τι κρίμα… Αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν. Απλά μια στραβή ήταν. Τώρα, όμως, βάζουν μπρος τις μπουλντόζες και θα γκρεμίσουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο αυθαίρετα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και έτσι δεν θα ξαναβιώσουμε κάτι παρόμοιο.
ΠΩΣ σας φαίνεται αυτό το παραμύθι που έχουν εφεύρει ο Θανάσης Καρτερός και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου; Πάντως εμένα πιο πιστευτό μου ακούγεται -έστω και αν έχουν περάσει 33 χρόνια- πως δεν υπήρξε ποτέ ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Πως ήταν όλα ένα fake news, απλά ένα πολιτικό αντισοβιετικό «νέφος» της Δύσης.
ΤΙ γελοιότητα. Τότε και τώρα. Και εντάξει τα μαρούλια ακόμα και με ραδιενέργεια τρώγονται. Ο σανός;
*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

2 σχόλια:

  1. Για να αφησουμε τις περικοκλαδες που απλα αποπροσανατολιζουν...υπαρχει sms η οχι?
    Τα υπολοιπα ειναι μπολικα λαχανικα σε σουπα χωρις...νερο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν πια με το σανό... Ήμαρτον!!! Δείτε και λίγο το Πέλλετ…

    Πωλείται Πέλλετ από Άχυρο > εξαιρετικής ποιότητας Παράδοση στις εγκαταστάσεις σας, Εύκολο στην χρήση του, χωρίς να πιάνει χώρο στην αποθήκη και το σημαντικότερο δεν χάνεται τίποτα από το ζώο όταν το τρώει. ελάχιστη παραγγελία 1 φορτηγό (25 τόνοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.