19/8/18

Υπάρχει μια κατηγορία μεσηλίκων που έχει ταυτίσει την προοδευτικότητα και το ανοιχτό πνεύμα


με μια σκανδαλώδη επιείκεια απέναντι σε βανδαλισμούς και άλλες ''λοξές'' συμπεριφορές. Όχι απαραίτητα από κάποια θεωρητική, κοινωνιολογίζουσα εξήγηση αλλά γιατί πιστεύουν πως έτσι διαχωρίζονται από τους άλλους μεσήλικες, τους συντηρητικούς, τους οπισθοδρομικούς, τους πλημμελώς έντεχνους και καλλιεργημένους. 
Η ανεκτικότητα προς το παραβατικό έχει γίνει μια ολόκληρη αισθητική ψευδο-ζωντάνιας και σφρίγους, μια ρηχή και γεμάτη κάλπικο συναισθηματισμό αριστεροσύνη.
Λένε, δεν είναι σοβαρό θέμα αυτό, δεν είναι καταστροφή το άλλο, μας πώς κάνετε έτσι για τα αγάλματα, για τα κτίρια, εμείς αγαπάμε τις ''ζωές'', εμείς είμαστε η αλληλέγγυα και ζωοποιός ανθρωπότητα κλπ
Από αυτή τη σπορά προέρχεται η νοοτροπία που μονίμως εξαγνίζει, αθωώνει και εξωραΐζει τον ανομικο και αλήτικο τραμπουκισμό απέναντι σε κτίρια, έργα τέχνης, μέσα συγκοινωνίας. Η απέραντη κατανόηση που είναι μια άλλη μορφή περιφρόνησης για τον άλλον: τι άλλο από περιφρόνηση δείχνει να αφαιρείς από τον άλλον την ευθύνη για τις πράξεις του, να τον βλέπεις σαν απλό σύμπτωμα γενικών παθολογιών; 
Τι άλλο από σνομπισμό δείχνει αυτή η γενναιοδωρία απέναντι στις μηδενιστικές πράξεις από ανθρώπους που νομίζουν πως επικοινωνούν με την ''ανυπότακτη'' Αντιγόνη και θεωρούν τον Κρέοντα ακροδεξιό;


Nicolas Sevastakis

12 σχόλια:

  1. Είναι τα λεγόμενα "Παιδιά". Ο αντικρατσμός του (κου)Κούλογλου και οι εκπομπές της ΕΡΤ με χρηματοδότηση κράτους, Ράδιο Κατάληψη ελεύθερα παιδια δηλαδή μαντρωμένα σε ένα κρατικό κτήριο με εξωσχολικούς και λουκέτα και σημαίες κατάληψης απο έξω, Μη κυβερνητικές οργανώσεις με χρηματοδότηση απο την κυβέρνηση , ενάντια στο κράτος και δουλειά στο δημόσιο,η κόρη η πρεζού κάνει τέχνη και θέλει εκκ.€ απο το κράτος ενώ εσύ κάνεις τρείς δουλειές, σε δέρνουν γιατί είναι ενάντια στη βία και φταίς για πονάει μετά το χέρι τους κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ ξέρω ότι ο παππούς μου άφησε στον πατέρα μου :
    1. οκταωρο και ΣΣΕ *
    2. πενθημερο
    3. 586 € εισαγωγικό μισθό
    4. τα Ίμια ελληνικά
    και ο πατέρας μου μας αφήνει
    1.ελεύθερο ωράριο (το οκταωρο είναι ξεπερασμενη έννοια για τον Κουλη)
    2. η εργασία την Κυριακή δεν είναι ταμπού
    3. 330€ μηνιατικο και οι υπέρωριες τσάμπα
    4. τα Ίμια είναι γκριζα και υπό διαπραγματευση.

    Οι ψευτο-προοδευτισμοι και οι ψευτοσυντηρητισμοι είναι πεδία για μάχες ηλιθιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα θέλαμε τους Αλβανούς να δουλεύουν και εμεις ένα καθομαστε στα καφενεία σαν τσιφλικάδες! Θέλαμε νέο- φιλευθερισμο για να έχουμε καινούριες κούρσες γιατί αυτά κάνουν τον νοικοκύρη!θέλαμε να μπούμε στην ΕΟΚΑ να μας δώσουν Πρεμ για τα αθέατα πρόβατα και γαλατα! Εμείς ! Εμείς είμαστε κύριοι ,γιατί να μη τους κλέβουμε τους κεντροευρωπαιους αφού είναι βλάκες!

      Κι όμως η Ευρωπαϊοι δεν ήσαν βλάκες. Ήσαν έξυπνοι και έστρωσαν την παγίδα πανούργα όπως τον Οδυσσέα ! Είπα ,τους μάθαμε καλά τους άλλους κο όμως εμείς που εφευρεσαμε το κράτος δεν τα πρατουμε!

      Τώρα μας πήραν την χώρα αμαχητί, Εκεί πού με αίμα έχυσαν οι γερμανοιταλοβουλγαροι! Οι παππούδες μου πολεμισαν και δυστιχισανε για το τίποτε.

      Ιδού την Αλυσίδομενη Ελλάδα ,των Γραικυλων. Θα ξαναδούμε την Κόρινθο και Πάτρα να είναι μόνο για πορνεία όπως είδε ο Άγιος Παύλος τον καιρό των Ρωμαίων. Και ούτε ένα πολιτικό δεν τουφεκισαμε γιατί "ολλοί φάγαμε". Να μη πω και χειρότερα !

      Διαγραφή
  3. Αλήθεια ! Αυτοί είναι όλοι βλάκες . Αυτούς πρέπει να τους κλαδέψουμε από τον κορμό της Προδευτικοτητας!
    Για τέτοιους γραφτηκε η ρήση "σφάξε με αγά, να αγιασω!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποτίθεται ότι η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου έχει να κάνει με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, όπως λένε. Υποτίθεται ότι απαγορεύεται η επέμβαση καταστολής ενεργειών ενός ανθρώπινου συνόλου με γνωσιακό-πνευματικό περιεχόμενο.Τώρα τι σχέση έχει αυτό με την ασυλία των κάθε είδους καταστροφέων, αυτό μόνο οι ψευδο-προοδευτικοί μπορούν να το απαντήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους καλεσε ποτε κανεις επισημα ..εναν εναν να απαντησουν ? Οχι τα κομματα...τα ατομα ενα ενα. Δεν εχουν καμμια δουλεια τα κομματα .Αυτο με τις ιδεες...εχει πλακα..σαν να κυνηγας φαντασματα..κι ο Τζακ ο αντεροβγαλτης ειχε ιδεες..λογικα πρεπει ναχε ασυλο..Ειναι να γελας...πχ...ο Τσιπρας ειναι ενα...Τανκερ ιδεων....300.000 τονων ιδεες....Αυτα τα πανεπιστημια μας...ειναι γιγαντια λιμανια με τανκερ φουλ ιδεες..Κατα ενα παραξενο λογο ουτε μια ιδεα απ αυτες δεν μπορει να φτιαξει ..πατινι..καποιες ουτε αυγο τηγανητο....αλλα ασυλο φτιαχνει ..τακα τακα.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά.Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ κάποια άτομα όπως πρέπει.

      Διαγραφή
  5. Ὑπάρχουν καὶ θεωρητικὲς προεκτάσεις τῆς ἀθωώσεως πάντων ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς κυρίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η "Ελληνικη" παιδεια της μεταπολιτευσης και τα μμε κατα δευτερο λογο φερουν το μεγαλητερο μεριδιο για την ηλιθια χαλαροτητα μεγαλου μερους των μεσηλικων αυτης της χωρας που νομιζουν οτι εχουν αναβαθμιστει σε πολιτες του κοσμου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε οποια χωρα πας και πεις ειμαι πολιτης του κοσμου γενικα , θα φας η ξυλο η σκατοξυλο.Μονο στην Ελλαδα τρως χαλβα..Φαρσαλων..και οι αλλοι ολοι σε θαυμαζουν σαν εξωγηινο.Ο λογος ειναι οτι εχεις αγνοια τι σοι μαλακ@ας εισαι.

      Διαγραφή
  7. Ωραία ιδέα στην αλλά όχι στην πράξη. Μόνο οι βλάκες της Ελλάδας πιστεύουν σε αυτά. Αυτά τα ξεστομίζει η τρόικα κτλ αλλά πράττει αλλιώς ;εσείς ή Έλληνες έτσι και εμείς οι κεντροευρωπαιοι έτσι. Για να είμαστε "πολίτες του κόσμου"πρέπει να υπάρχει μια ενιαία πανκοσμια κυβέρνηση να αξίζει,όχι αμερικανοκρατια η ΕΟΚ.
    Ο μοναδικός ηγέτης που θα μπορούσε να φέρει αυτά και το αποδείξε με της πράξεις του ήσαν ο μέγας Αλέξανδρος!
    Δεν είδα τον Χίτλερ να νυμφευει τους Γερμανούς με Εβραίες,ούτε τον τζςνχης Χαν των Μογγολον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.