8/8/18

Ούτε Σωτήρες Ούτε Κόμματα: Οι Σύγχρονοι Ήρωες Είναι Ελεύθεροι Πολίτες

Δύο χιλιετίες και πέντε αιώνες πριν, η πολιτική επιστήμη βρήκε σε αυτά τα χώματα τις ρίζες της. Εδώ βρήκε τις απαρχές της και η εφαρμοσμένη πολιτική. Επρόκειτο όμως για πολιτική του συλλογικού συμφέροντος, και όχι για πολιτική των «συμφερόντων». Σήμερα φαίνεται πως οφείλουμε στη συλλογική μας επιβίωση, να ξαναφτιάξουμε την πολιτική για να φτιάξουμε τη δημοκρατία μας.
Πώς; Έχοντας πλέον δοκιμάσει τα πάντα, φαίνεται πως η λύση δεν πρόκειται να έρθει από εντός του πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας τη χρόνια διαφθορά και ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας, είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν φαίνονται σωτήρες και ηγέτες στον ορίζοντα. Συνειδητοποιήσαμε ευτυχώς πως δεν υπάρχουν ιππότες να μας σώσουν «καβάλα στ’ άλογο» και να μας οδηγήσουν στη γη κάποιας επαγγελίας. Επιτέλους τελειώσανε και οι μαύροι καιροί, τότε που οι ανίκανοι δημαγωγοί έβγαιναν στα μπαλκόνια και υποβάθμιζαν τη χώρα και τους πολίτες με τα ψέματα και τη γραφικότητα τους. Στον κόσμο του πολιτικού ενήλικα οι λέξεις σωτήρας και πολιτικός ηγέτης προκαλούν τον οίκτο ή τον γέλωτα – ανάλογα με το αν χρησιμοποιούνται σοβαρά ή όχι. Επί της ουσίας περιγράφουν έναν αδύναμο πολιτικό στόχο, ευάλωτο σε εξωτερική επιρροή και έλεγχο. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με τους ανειδίκευτους – παντογνώστες και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τους δήθεν «αντιπροσώπους» οι οποίοι εύκολα χρηματίζονται, εξαγοράζονται και εκβιάζονται, από συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την εξουσία εμείς οι πολίτες. Ήρθε η ώρα του δ.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως εμείς είμαστε αυτοί που περιμέναμε. Αν δεν ασχοληθούμε εμείς με τα κοινά, κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας μας. Ο Αριστοτέλης μας υπενθυμίζει πως «στην Ολυμπία δεν στεφανώνονται οι καλύτεροι και οι ισχυρότεροι, αλλά αυτοί που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες (διότι από αυτούς αναδεικνύονται οι νικητές), ομοίως και για τα αγαθά της ζωής, αυτοί οι οποίοι πράττουν, κερδίζουν δικαίως και τα έπαθλα» (Ηθικά Νικομάχεια/Ά/1099a). Εμείς είμαστε η λύση, μακριά από σωτήρες και κόμματα. Αληθινά και ελεύθερα.
Γιατί λοιπόν φτιάξαμε ένα υπερκομματικό κίνημα και όχι ακόμα ένα κόμμα – απόκομμα; Λόγω του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος, τα κόμματα στην Ελλάδα δεν δύνανται να λειτουργήσουν με δημοκρατικό τρόποΩς επί το πλείστον, πρόκειται για προσωποκεντρικούς πελατειακούς οργανισμούς, ελεγχόμενους από συγκεκριμένα άτομα, εμφορούμενους από ξεπεσμένες και αναχρονιστικές πολιτικές ιδεολογίες. Ο ανύπαρκτος και οπισθοδρομικός διχασμός «δεξιάς – αριστεράς», αποτελεί τραγικότατο παράδειγμα των ανωτέρω, ενώ την θλιβερή ολιγαρχική εικόνα συμπληρώνουν μεσαιωνικές πρακτικές όπως νεποτισμός, ευνοιοκρατία, πολιτική βαρονία και οικογενειοκρατία. Το χειρότερο όμως είναι πως εκ φύσεως, τα κόμματα κομματιάζουν και διχάζουν τους πολίτες.
Με την καθαρά δημοκρατική πλατφόρμα των 10 ιδεών «κοινής λογικής» του δ, είμαστε σε θέση να πρεσβεύουμε και να πολεμάμε για τα αυτονόητα, δίχως εξωτερικές επιρροές και οχλήσεις. Αποφασίσαμε να παραμείνουμε ελεύθεροι να λέμε την αλήθεια και όχι αυτό που κάποιος μπορεί να επιθυμεί να ακούσει. Ελεύθεροι από υποσχέσεις, κομματικούς συμβιβασμούς και ισορροπίες,βουλευτικούς μισθούς και κρατικές επιχορηγήσεις. Ελεύθεροι να μιλάμε περήφανα με παρρησία, λέγοντας τα πράγματα όπως τα βλέπουμε, όχι όπως μας τα υπαγορεύουν. Δίχως στρογγυλέματα. Δίχως να υφίσταται κάποιο πολιτικό κόστος για να το λογαριάσουμε. Ως κίνημα προώθησης ιδεών, το δ δεν ζητά τίποτα και από κανέναν, ούτε ψήφο, ούτε πιστούς, ούτε ακολούθους. Εν αντιθέσει, ως κίνημα ουσίας και δημοκρατίας προσφέρει για πρώτη φορά στον πολίτη τη δύναμη να διεκδικήσει την πολιτική του ελευθερία. Για να τα καταφέρουμε, βασιζόμαστε σε εθελοντές – κανονικούς δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τους συμπολίτες και τη χώρα τους. Πολίτες, όχι πολιτικούς και υποψηφίους, των οποίων η καρδιά γεμίζει με ικανοποίηση καθώς παλεύουν ανιδιοτελώς για το συλλογικό συμφέρον. Έτσι, η πολιτική επιστρέφει στους πολίτες. Έτσι ξαναφτιάχνουμε την πολιτική. Και έτσι φτιάχνουμε τη δημοκρατία μας. 
Έτσι, σπάμε το μονοπώλιο της πολιτικής ζωής από τα κόμματα. Έτσι ακυρώνουμε την κομματικοποίηση των πάντων – από τους ΟΤΑ μέχρι τα πανεπιστήμια. Έτσι επιστρέφουμε στην πραγματική συμμετοχή και γινόμαστε φάρος έμπνευσης και δημοκρατίας για την ανθρωπότητα. Όσοι έχουν το θάρρος να εισέλθουν σε αυτόν τον ηθικό αγώνα, σε αυτό το ευγενές ταξίδι, θα βρουν συνταξιδιώτες τους σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο Μακιαβέλι υποστήριζε πως «οι πολιτείες πρέπει να επιστρέφουν στα θεμέλια τους για να βρίσκουν την δύναμη που θα τους επιτρέψει να αναγεννηθούν». Στα δικά μας θεμέλια δεν βρίσκονται κόμματα και σωτήρες, αλλά αληθινή δημοκρατία. Την οποία πολιτικά πρεσβεύει μόνο το δ.
Δέσμευση μας, να αφοσιωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο σύνολο, στο εμείς, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική συνοχή και ειρήνη, αλλά και στην αναζωογόνηση της χώρας.
Μάθε περισσότερα και πάρε μέρος στο www.todelta.gr

13 σχόλια:

  1. Dear Stavro,
    Movements like Delta need 20 years to make a difference. Too bad we didn't have it since the 80's.
    I also agree with you that waiting for a leader is fruitless and puts the responsibility of saving Greece at the hands of an invisible force, that might not even exist.

    Think for a second an ambulance driver dying in front of you of a Heart attack. In the back a critically injured patient with minutes to spare. What do you do? You don't a Professional license to Drive an emergency vehicle, but the circumstances make you the only choice the patient has to live.
    If that alone doesn't move you to act, then imagine the patient is your mother. Not much brain needed to guess your action. Stavro, GREECE IS THE MOTHER OF US ALL AND SHE DOESN'T HAVE MUCH TIME LET.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Πανεπιστήμια δεν πρόκειται να αλλάξουν, αν δεν έρθουν ιδιωτικά. Για να πάρεις έδρα εκτός από τα τυπικά προσόντα (πτυχία, Διδακτορικά, δημοσιεύσεις, μελέτες κ.α) θέλεις και ώρες διδασκαλίας. Αυτές τις παίρνουν μόνο τα παιδιά υπαρχόντων Καθηγητών και αριστεριστές από προγράμματα . Η ψήφος επίσης των μεταναστών, δεν αφήνουν περιθώρια για αλλαγές. Το 2019 θα είναι η τελευταία φορά που η ψήφος μας θα έχει δύναμη, αν δεν ήταν το 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Δέλτα είναι στο σωστό δρόμο της εθνικής ενότητας και της μεγάλης ανάστασης η οποία θα ακολουθήσει.

    Μετά τη σύνθεση του σωστού πολιτεύματος το θέμα είναι η δημιουργία ενός υπερκομματικού μηχανισμού που πάντα θα προστατεύει θεσμούς και αξίες, ανεξάρτητα με το ποιός θα είναι κυβέρνηση.

    Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη ενός ανεξάρτητου συστήματος στήριξης και προστασίας της.

    Το σύστημα αυτό μπορεί να προέλθει από κάθε οικογένεια, σε κάθε γειτονιά και παρέα, κάθε ενορία, σύλλογο, κοινότητα ή κύκλο ανθρώπων. Μπορούμε όλοι μας να θέσουμε τα θεμέλια για συνεργασία και ενότητα πάνω στις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας.

    Συμβόλαια τιμής ανάμεσα σε εμάς και τους κοντινούς ανθρώπους γύρω μας είναι η αρχή κάθε κοινωνικού καλού, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας. Εάν το Δελτα δομηθεί πάνω σε συμβόλαια τιμής θα έχει σπουδαίο μέλλον.



    Οι προαιώνιοι θεσμοί μας της αδελφοποιήσεως και της δημογεροντίας μπορούν ανεπίσημα να συμβάλουν στη μεγάλη υπόθεση της σωτηρίας και της αναστάσεως του σημαντικότερου γένους που έχει γνωρίσει ο πλανήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο σωστα...Ομως αυτα ειναι μετα την μεταβολη.Εδω το κυριο θεμα ειναι η μεταβολη..που δεν ερχεται..κι αργει δραματικα να γινει...εως απελπισιας.Καθε μερα καποιοι συμπολιτες μας ..πεθαινουν με ολους τους τροπους..κι αυξανουν δραματικα τα ..αφανη δραματα..σε οσους ειναι ακομη πολυτελως ανεγκιχτοι....Φαινεται εξωπραγματικο αν δεν εισαι στο ..δραμα μεσα...4.000.000 συμπολιτες μας...ειναι εκει και αυξανουν ραγδαια...Ποσο χρονο τους δινεις ?? Ποση υπομονη ?? Ποση ανεση για ενα ..μετα ? Ενας γειτονας ..πατερας αυτοκτονησε χθες...Εσκασε..κι αφησε πισω πιο απελπισμενους ..γυναικα ..παιδια..αφραγκα...με θολο βλεμμα...Γιατι οι συμπολιτες τους εμεις ..που την ..βγαζουμε ακομη..δεν κουνησαμε ρουπι την μεταβολη..αδιαφορωντας ..επειδη εμεις εχουμε ακομη ..χρονο...Λυπαμαι πολυ ..αλλα ..βαφουμε αυγα...ολοι μας...με τα περι ανεμων και υδατων...εκ του ασφαλους...Εκει εξω δεν ειναι αιθουσα διαλλεξεων..Εφυγαν πολλα λεπτα στο ρολογι του χρονου..που ηταν υπερπολυτιμα για καποιον....Οσο τρεχουν ετσι..ανεβαινει η αναγκη για κατι ακαριαιο...πριν αλλεκτωρ φωνησει τρις....

      Διαγραφή
    2. Η μεταβολή είναι υπόθεση εσωτερική του καθένα μας. Αντί να γράφουμε μόνο σχόλια πρέπει να μιλάμε, να συνεργαζόμαστε και να φτιάχνουμε πράγματα μαζί με τους συμπατριώτες μας σε φυσικό επίπεδο.

      Αν δεν συνομιλήσουμε, δεν συναντήσουμε, δεν συνεργαστούμε με τον διπλανό μας, τον γείτονα, δεν θα έχουμε μέλλον. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν από πάνω προς τα κάτω διότι η χώρα μας είναι υπό κατοχή ακριβώς από πάνω προς τα κάτω.

      Μια λύση για κάθε απελπισμένο είναι όχι μόνο να ζητάει αλλά να προσφέρει το χρόνο του σε ζητήματα τουλάχιστον τοπικής συνεργασίας. Δύο απελπισμένοι μαζί που θα πάρουν την απόφαση, για παράδειγμα, να καθαρίσουν ένα τοπικό δρόμο, ένα χώρο δημόσιο, να βελτιώσουν μια εικόνα του τόπου τους, θα δώσουν ένα άλλο χρώμα και παράδειγμα για όλους.

      Διαγραφή
  4. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να τοποθετηθεί επίσημα με κάποιο άρθρο το κίνημα Δέλτα στο θέμα του τεκτονισμού-μασονισμού...για αυτούς τα γραπτά μένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιο θα ήταν βεβαίως περιττό. Πρόκειται για ένα κίνημα δημοκρατίας και διαφάνειας, οπότε εξ ορισμού αποστρεφόμαστε οτιδήποτε κλειστό, ολιγαρχικό και "ελιτίστικο".

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε σου είχε πει ποτέ ο Τσίπρας ή ο ΓΑΠ, η οι άλλοι των υπολοίπων κομμάτων που διαχειρίζονται τις ζωές μας πως είναι σε κάποιο αντίστοιχο κέντρο!Όλοι "ξεφυτρώνουν" με έναν τρόπο ως πρόεδροι 15μελούς...πως σου φαίνεται αυτή η άποψη...γι αυτό να παρατηρείς μέσα στην "ομίχλη" τον κο Καλεντερίδη και μένα και οποιονδήποτε είναι σε θέση να παίξει την μοίρα σου, την ζωή σου ή την ζωή των παιδιών σου και να την ξεπουλήσει εις βάρος σου ή την Πατρίδα!Είναι χρέος μας να ελέγχουμε την εξουσία και να της ζητάμε τον λόγο...δικό της χρέος είναι στο όνομα του Ελληνικού λαού να δίνει λογαριασμό!Εγώ σου λέω είναι πράκτορας λόγου χάριν, τι θα σου απαντούσε? Θα σου έλεγε ναι? Θα ήταν γελίο!Παρατήρησέ τον, πως κινείται, τι λέει, εξέτασέ τον από την δράση και τις θέσεις του!Η Πατρίδα έχει ρότα!Ζήτησέ του την άποψή του για το χρέος, ζήτησέ του την άποψη του πως εκτιμά από πλευράς χρόνου θα πραγματοποιηθούν τα 10 σημεία?Είναι πολιτικό χρέος του ανδρός να τοποθετηθεί διότι ο πολιτικός πρέπει να έχει 'χάρισμα" την διορατικότητα και τον ρεαλισμό!Διότι αν τον ρωτήσεις απ ευθείας για το χρέος θα σου πει όταν διορθωθούν τα 10 θα έχουμε τον έλεγχο!Ωραία πότε βλέπει να διορθωθούν τα 10 σημεία σε βάθος χρόνου? Σήμερα, αύριο, σε 5 χρόνια, ποτέ? Μιαν πολιτική εκτίμηση...με όλον τον σεβασμό στήστον στον τοίχο και ξετίναξέ τον!Αν είναι ψεύτης, ανίκανος ως πολιτικός, φοβητσιάρης, πράκτορας και δεν ξέρω τι άλλο αποκάλυψε τον εν τοις πράγμασι...μην τον λυπάσαι, πάνω του...τρελανέ τον, βοηθησέ τον αν είναι Πατριώτης, στήριξε τον, προστάτευσε τον!Θέλει την κριτική σου να γίνει καλύτερος, αν δεν την θέλει είναι υπερόπτης για καμιά ομιλία γραβατωμένος να δείχνει με το λέιζερ...αν δεν είναι όμως γιατί να μην έχει αυτό το Ελληνόπουλο την ευκαιρία!Όλα θα τα δείξει ο χρόνος αλλά μαζί με μας, δίπλα του ή απέναντι όπου κάνει λάθος!Με δημιουργικότητα και σεβασμό αν είναι λεβεντιά!Με κριτική ματιά και υποστήριξη όπου χρειάζεται...σ ευχαριστώ πολύ για το δικαίωμα να σχολιάσω!Το σχόλιο μου δεν είναι επιθετικό είναι με την καρδιά μου και τον σεβασμό μου στο δικό σου!Ήρθε να προσθέσει αν έχει κάτι, όχι να αντιπαρατεθεί!

      Διαγραφή
  5. Ο προαιώνιος αυθεντικός θεσμός της αδελφοποιήσεως απαγορεύθηκε με εντολές από τους δυνάστες μας με ειδικούς νόμους που έφεραν τον δέκατο ένατο αιώνα στη χώρα μας.

    Αντί αυτού, έγιναν της μόδας διάφορες μυστικές εταιρίες, φτιαγμένες από Βρετανούς, Γερμανούς, Γάλλους, Ρώσους κτλ.

    Κατα την άποψή μου οι προαιώνιοι ιεροί Ελληνικοί θεσμοί της αδελφοποιήσεως και της δημογεροντίας πρέπει να επανέλθουν. Δεν έχουμε την ανάγκη μυστικών εταιρειών, έχουμε την ανάγκη ενωμένων τοπικών εταιρειών με πίστη στα ιδανικά και τις αξίες τυ πολιτισμού.

    Σε πολλά μέρη της πατρίδας μας για πολλούς αιώνες κάθε νέο σπίτι για νιόπαντρους το έχτιζε όλη μαζί η τοπική κοινότητα. Έτσι θα φτιαχτεί και πάλι η χώρα μας σπουδαία, όταν αδελφομένοι συνεργαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερος α
    Για μένα άνθρωποι που έχουν εμπιστοσύνη στον Πατριωτισμό τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την δημιουργία πολιτικού φορέα που να είναι υπερκομματικός! Λέω υπερκομματικός διότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει δίλημμα περί ανατολής και δύσης στην Ελλάδα, αλλά περί πραγμάτων απλών, αυτονόητων! Έχουν χαθεί τα αυτονόητα! Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κίνημα που θα έχει μέλη και αυτά θα ζητούν το νοικοκύρεμα της χώρας και αυτοί που κυβερνούν θα τους χαριστούν και θα το κάνουν! Δεν θα το κάνουν και δεν χρειάζεται να επιστρατεύσω επιχειρήματα για να πείσω! Γιατί δεν το κάνουν ηθελημένα! Δεν είναι δηλαδή από χαζομάρα τους! Εγώ θα επιχειρήσω και φρικαλέο σενάριο! Ποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο σε ένα σενάριο πως η κυβέρνηση ήθελε τους νεκρούς στο Μάτι! Ως αποπροσανατολισμό για τα Εθνικά θέματα? Τραβηγμένο? Τραβηγμένο!!Τραβηγμένο όπως η πτώση του αεροπλάνου, όπως η συμπεριφορά τους απέναντι στα Ελληνόπουλα στην Ανδριανούπολη χωρίς να πάρουν ούτε ένα αντίμετρο την ίδια ώρα που απέλασαν τους Ρώσους διπλωμάτες, όπως οι διαταγές στον Παπαμελετίου και τον Μανουρά από τον Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο όταν τους ζητούσε να παραδώσουν στους ΟΗΕδες χωρίς πρωτόκολλο παράδοσης το αεροδρόμιο στην Λευκωσία! Που αν σήμερα το είχαν οι Τούρκοι θα είχε άλλο ειδικό βάρος στην κατοχή με διεθνείς ανταποκρίσεις από την πρωτεύουσα της Κύπρου! Κάθε υγιής προσπάθεια νέων ανθρώπων που πρεσβεύουν την αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και στην εξυγίανση των θεσμών πρέπει να συνοδεύεται από ΡΕΑΛΙΣΜΟ! Ρεαλιστικά λοιπόν δεν δρας μόνος χωρίς αντιπάλους! Πρόκειται σαφέστατα για αντιπάλους όχι για αδαείς! Αν μιλούσαμε για αδαείς θα συμφωνούσα! Αλλά όχι δεν πρόκειται για τέτοια περίπτωση! Ο ένας διαδέχεται τον άλλον με σχέδιο άνωθεν και αποκρύπτει τις ευθύνες πολιτικές και ποινικές του άλλου ακόμα κι αν είναι "αντιθέτου" πολιτικής ιδεολογίας ! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν έχει ακόμα και με καλή θέληση κόμματα ικανά για την ανατροπή γιατί είναι ισχυρά διαβρωμένο! Αν συμφωνώ σε κάτι είναι πως πρέπει κάθε τι να ωριμάζει στην βάση για την αλλαγή! Αλλά τίποτα δεν θα αφεθεί να ωριμάσει! Θα παραμένει έντεχνα "άγουρο"! Πάντα θα δίνουν ένα επίδομα 300 ευρώ να μην ζεις και να μην πεθαίνεις. Σήμερα στην πολιτική σκηνή υπάρχουν φθηνοί πολιτικοί άνδρες, της οκάς, γιατί υποτιμούμε τον εαυτό μας με αυτήν την μέθοδο! Όσο το δ-πολιτική επανάσταση θα έχει "όρια" ή θα λειτουργεί με τέτοια χωρίς να αντιπροσωπεύει την δύναμη και την ελπίδα μέσα από την αδέσμευτη δράση του τόσο θα παραμένει δεμένο με μια μπάλα στα πόδια! Χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για τον σκοπό μας! Αλλιώς θα παραμένει και θα λειτουργεί είτε το θέλει είτε όχι, ως μια βαλβίδα ελπίδας και εκτόνωσης που θα εξυπηρετεί το σύστημα! Θα το εξυπηρετεί αφήνοντας έναν κόσμο να πιστεύει στο "όνειρο" και την "ανατροπή"! Τότε το δ θα αποχωριστεί την παύλα και το πολιτική επανάσταση αντιπροσωπεύοντας ένα φτωχό ίσως πλην τίμιο δ! Θα λειτουργεί σαν τις μυστήριες απρόσωπες WWF και GREEN PEACE που δεν ξέρουμε τι γίνεται και νοών νοεί τω μην το αναλύσουμε! Θα είναι κάτι "πονηρό" ηθελημένα ή αθέλητα! Αν πραγματικά πρεσβεύει ΟΛΑ τα βήματα χρειάζεται επίσπευση και περισσότερη εργατικότητα πάνω σ αυτό! Αυτό μάλιστα! Περισσότερη ενημέρωση και να μπουν περισσότεροι άνθρωποι που θα απλώσουν το κίνημα χωρίς συγκεντρωτισμό...τότε ναι! Διαφορετικά θα περιφέρεται στα sites ως ένα κίνημα όχι των 5 αστέρων αλλά των 5 ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μερος Β
    Ως μέλος του κινήματος δ-πολιτική επανάσταση ενώνω την δύναμή μου προς αυτή την κατεύθυνση! Ωστόσο δεν παίρνω εγώ αποφάσεις κι αυτό δεν μου δίνει καμιά δυνατότητα επέμβασης παρά μόνον τον λόγο μου...κι αυτόν εκφράζω! Θα παραμένω υποστηρικτής και ενεργός όσο νιώθω πως βαδίζουμε καλά και δεν κάνουμε ζημιά! Θα χαρώ πολύ να βγω ψεύτης όταν δω από τα πρώτα βήματα ακουστήκατε, και δεν χρειάζεται καμιά δημιουργία κόμματος...θα υποκλιθώ στην παγκόσμια πρωτοτυπία ένα ρομαντικό κίνημα χωρίς σύγκρουση που κατάφερε να πετύχει τον στόχο, χωρίς να λάβει κανέναν υπόψιν του Θουκιδίδη και καμιάν ισχύ κατάφερε με την «βελούδινη» επανάσταση και έφερε την άνοιξη… και θα αναθεωρήσω για όλο το πολιτικό σύστημα! Ώσπου να διαψευσθώ θα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και τις αμφιβολίες μου προς πάσα κατεύθυνση! Αυτό δεν σημαίνει πως αποσύρω την στήριξη. Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου γιατί δεν μου στοιχίζει τίποτα αλλά αυτή δεν είναι η λύση! Η λύση είναι το αποτέλεσμα από τα γεγονότα και μέχρι στιγμής πολλά γίνονται χωρίς ουσία...δηλαδή αποτέλεσμα! Όταν έρθει το αποτέλεσμα τότε θα μιλάμε πως είμαστε στον σωστό δρόμο! Με του πολιτικότερους επαναστατικούς - δ χαιρετισμούς...είμαι δίπλα σας!

    ΥΓ. Κάθε κριτική μου δεν έχει στόχο την αποδόμηση αλλά να λειτουργεί ως βουκέντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή επιτυχία! Αυτά που πρεσβεύει το κίνημα είναι αυτά ακριβώς που χρειάζεται η Ελλάδα και ο απλός πολίτης που δεν είναι πρόβατο στο μαντρί κάποιου κόμματος. Το θέμα όμως είναι ότι δεν αρκεί ο επικεφαλής και οι πέντε-δέκα γύρω από αυτόν για να ευοδωθούν οι προσπάθειες αλλά εκατοντάδες ή και χιλιάδες άξιοι και ανιδιοτελείς που θα δουλέψουν για τον σκοπό αυτό. Που θα βρεθούν όμως όλοι αυτοί και πώς θα δημιουργηθεί ένα σύστημα απόρριψης των καιροσκόπων και των λαμόγιων που μαζεύονται γύρω από το κίνημα όταν δουν ότι "τραβάει";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη έχουμε σχεδόν 10.000 υποστηρικτές ενώ στους εθελοντές γίνεται σαφές πως η όποια βοήθεια τους θα είναι ανιδιοτελής και εθελοντική και έτσι σε πρώτο χρόνο αποθαρρύνονται οι καιροσκόποι. Έπειτα, με τη συζήτηση και τη γνωριμία, αποκαλύπτονται και οι βαλτοί του συστήματος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.