10/8/18

Θα το φυσάτε και δε θα κρυώνει.


ΣΥΡΙΖΑ. Θα το φυσάτε και δε θα κρυώνει. 
Θα ακούτε "αριστερά" και θα φεύγετε τρέχοντας, πηδώντας από τα παράθυρα και θα χάνεστε στους γύρω λόφους. 
Θα ρωτάει ο ταξιτζής "εδώ να στρίψω αριστερά;" και θα λέτε όχι, ενώ θα έπρεπε να στρίψει. 
Θα περπατάτε στο δρόμο, θα ποτίζετε τις γλάστρες, θα πλένετε τα πιάτα, θα κάνετε δουλειές στο πατάρι μονολογώντας και καντηλιάζοντας σαν τον τρελό του χωριού. 
Θα φαντασιώνεστε σκηνές από ταινίες του Σαμ Πέκινπα, Σέρτζιο Λεόνε, Κουέντιν Ταραντίνο με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στο πιστολίδι. 
Θα βλέπετε εκείνο το αραβικό ατύχημα τον Τζανακόπουλο στην τηλεόραση και θα αρχίζετε τα μπινελίκια αυτομάτως πριν καν το συνειδητοποιήσετε.  Μπορεί ασυνείδητα να φύγει και κανένα τασάκι προς τα κει. 

Θα ακούτε τις λέξεις αλληλεγγύη, ελπίδα, αξιοπρέπεια και θα σας γυρίζουν τ' άντερα από την υποκρισία. 
Θα ακούτε συγκεκριμένους τραγουδιστές και καλλιτέχνες στο ραδιόφωνο και θα φωνάζετε "σκάσε .. σκάσε ... σκάσε βλάκα" και θα πετάτε και κανένα παπούτσι. 
Θα λέει ο πρωθυπουργός "θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα" και θα απαντάτε "τα απαραίτητα μέτρα έπρεπε να τα πάρει ο πατέρας σου πριν 44 χρόνια".
Και τέλος, θα ρωτάει ο μάστορας "τη μοκέτα να την κόψω σύριζα με τον τοίχο;" και θα αγριεύετε. Θα γυαλίζει το μάτι.
Και θα λέτε "Μη .. μη ... μην το ξαναπείς .. μην το ξαναπείς αυτό".
ΣΥΡΙΖΑ. Θα το φυσάτε και δε θα κρυώνει.


7 σχόλια:

  1. Πόντιοι οἱ πρόγονοί μου, διέφυγαν τήν σφαγή τῶν Τούρκων στήν Ριζοῦντα τοῦ Πόντου, καί κατέφυγαν ὁπως μοῦ ἔλεγαν, στήν Γιάλτα τῆς Ρωσίας τό 1917. Τεχνίτες.
    Ὁ ἀδελφός τοῦ παποῦ μου, δέν πρόλαβε νά ἀποφοιτήσει ἀπό τό Φροντιστήριοο τῆς Τραπεζούντας. Ἔτσι, ἐργαζόταν ὡς ράφτης καί αὐτός, ἀπό τό 1917 καί μετά.
    Ἔρραβαν ἰδίως τήν μικρή "ἀστική τάξη" τῆς Γιάλτας, τά ροῦχα τῶν ἐκεῖ παραθεριστῶν, κοζάκικες στολές, κλπ. Μάθαιναν γρήγορα τά ρωσικά.
    Ὅταν εἶδαν ὅμως, ὅτι θά τούς ἔκαναν μέ τό ζόρι ἀγρότες οἱ μπολσεβίκοι, ἔφυγαν καί ἦλθαν στήν Ἐλλλάδα.
    Πάντα βενιζελικοί, ὄντως δημοκρατικοί, συνυπέγραψαν τήν ἵδρυση μετριοπαθοῦς κεντροδεξιοῦ κόμματος ὑπό τόν Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τό 1935. Ἄρα, μετά τό 1949 παρ' ὀλίγον "κρυπτοκουμουνιστές"!
    Κατά τά κριτήρια τῆς τότε "δεξιᾶς"....
    Ὁ ἀδελφός τοῦ παπποῦ μου, ὡς ράφτης, ράβοντας παντελόνι σέ συνταγματάρχη τῆς χωροφυλακῆς, περί τό 1950-52, εἶχε τήν ἀφέλεια, νά τόν ρωτήσῃ εὐγενικά, ὅπως θά ρωτοῦσε παλαιότερα, γιά τό ποῦ θά ἔβαζε τόν χῶρο, στό ὕφασμα, περισσότερον, ὥατε νά τίθενται τά ...ὄργανα τοῦ ἀξιωματικοῦ:
    _ Εἶσθε δεξιός ἤ ἀριστερός;
    _Ἐγώ ἀριστερός!
    Εἶδαν καί ἔπαθαν νά τόν κατευνάσουν, ὅτι ἀλλιῶς ἐννοοῦσαν τό ζήτημα, καί ὅτι δέν ἐπρόκειτο γιά τίς πολιτικές του πεποιθήσεις
    - κι οὔτε γιά τίς δικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΕΓΑΣ Βασίλειος, αυτός ο τεράστιος Έλληνας, σε κάποια φάση όταν είδε να μαλωνουν για τα πολιτικά είπε, Όλα τα συστήματα είναι καλά αρκεί να τα εφαρμόζουν άγγελοι - δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο η αριστερά, η δεξιά, τα άκρα είναι τόσο παλιά όσο οι πέτρες -
    Τωρα εάν είναι "άγγελος" ο Τσιπρας, ο Κουλης, ο Κασιδιαρης ή ο Κουτσουμπας.... ψαχτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλε ο κοσμος ψηφισε συριζα απο απελπισια μηπως ξεφυγει απο τα προγουμενα αρχ..α που μας χρεωκοπησαν και τωρα απαιτουν να μας ξανασωσουν Πι τενεκεδες οποιπο οικονομικο συστημα κσι να ξεφουρνιζουν ,απεχθανονται την δημοκρατια.Βαζουν μακροχρονιως τον λαο στην ακρη και κανουν οτι τους λενε τα αφεντικα τους.Ιδιοι σκαταδες ειναι ολοι.Ζητησε κσποιος να μαθει ο λαος ΠΟΙΟΣ τον ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ???Και ουτε θα ανοιξει ο φακελος που καταχωνιαστηκα μαζι με αυτον της ΚΥΠΡΟΥ.Τα περι αριστεροδεξιων ειναι ΠΑΠΑΡΕΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας κόσμος δεν ψήφισε απο απελπισία τον συριζα. Ψήφισαν συριζα για να συνεχίσουν να μην δουλεύουν και να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να συνεχίσουν να παίρνουν συντάξεις απο τα 45τους, για να ξαναλαμβάνουν συντάξεις των 2.000€ και 3.000€ δημοσιοτεμπελχανάδες και όλα όσα πλέον γνωρίζουμε.

      Πολύ καλό το βίντεο αυτό αλλά και όλα τα παρόμοια του που έχουν όλους αυτούς τους Έλληνες-Ελληνίδες να αμολάνε τόσες πολλές κοτσάνες μαζεμένες.

      Προτείνω απο το βίντεο αυτό να βγουν με crop-αρισμα οι φωτογραφίες του κάθε κοτσανολόγου συριζαίου και απο κάτω απο κάθε φωτογραφία να υπάρχει σαν λεζάντα-τίτλος το σχόλιο του καθενός που έκανε στο βίντεο.

      Γίνεται και με print-screen...ενώ δηλαδή παίζει το βίντεο...το σταματάς...«κόβεις» την φωτογραφία του καθενός και φτιάχνεις imgs. Και μοίρασμα παντού στο διαδίκτυο.
      10 φορές έγιναν ρεζίλι με το βίντεο αυτό... 1.000 φορές θα γίνουν ρεζίλι με την φωτογραφιούλα τους.
      Για να μην ωηφίσει ποτέ κανεις ξανά συριζα ή οποιοδήποτε άλλο αριστερό κόμμα.
      ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
  4. Σύριζα όπως Νέα Δημοκρατία. Ποτάμι, Φώφη...ο ένας πιο δεξιός απ τον άλλον! Κάνουν κόντρες για την "δεξιοτητά" τους! Επι -"δεξιά"...οι μούντζες σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα πει δεξιος .? Η σριστερος ?? Δεν βρησκω ερμηνεια οσο και να προσπαθω.Ποιο ειναι το σημειο αναφορας ?? Δεν το βλεπω.Δεξια ποιου σημειου ?Αριστερα ποιου !?Δεν το λενε ...!! Ειναι απιστευτη βλακεια να μην ξερεις το σημειο αναφορας ...Αν ειναι δυο μονο σημεια χωρις σημειο αναφορας ...εισαι τρελος να πεις ειμαι αριστερα η δεξια.Οπως και πανω κατω.Σε σχεση με τι ??? Με το τιποτε ?? Ουτε τρελος στο Δαφνι δεν το λεει..
    Καποιος πρεπει να μας πει σε σχεση με τι !!!Αλλιως ειναι αληθινα τρελος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.