13/8/18

Ψαράδες στη Λέρο καταγγέλλουν πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά

  • (Φωτ. αρχείου.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, κοντά στις ακτές της Λέρου, καταγγέλλουν αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια. Το περιστατικό, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνέβη σήμερα το πρωί, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, όταν Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος των Ελλήνων.
Όπως κατήγγειλαν οι Έλληνες ψαράδες, μιλώντας στον Alpha, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ, και μάλιστα κατά ριπάς, κατά δύο ελληνικών καϊκιών. Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Στο μεταξύ, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.
«Ακούσαμε έξι πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Οι υπόλοιποι ήταν κατά βολή. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.
«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Ήρθε το Λιμενικό και μας είπε να κρατήσουμε μια απόσταση. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.
http://www.pontos-news.gr/article/182884/psarades-sti-lero-kataggelloyn-pyrovolismoys-apo-toyrkika-alieytika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.