27/8/18

Το παιχνίδι βαίνει προς το τέλος του - Η Τουρκία έσκαψε το λάκκο της στη Ροζάβα

Η Τουρκία, απειλώντας ότι θα εισβάλει στη Β. Συρία, στις περιοχές που ελέγχουν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του PYD/YPG, με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, υποχρέωσε το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να λάβει τα μέτρα του.
Ποια είναι αυτά;

Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ντε φάκτο ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τα εδάφη που ελέγχουν οι SDF στη Β. Συρία, αυτά που ο Ερντογάν μόλις χθες, στο Ματζικέρτ, δήλωσε ότι θα εκκαθαρίσει από τους τρομοκράτες που τα ελέγχουν τώρα.
Πώς όμως θα υλοποιηθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων;
Το πρώτο βήμα είναι τα ραντάρ.
Χθες 26 Αυγούστου 2018, ώρα 12:52 μ.μ., αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο αμερικανικής προελεύσεως, στο οποίο παρουσιάζεται η εκφόρτωση ραντάρ σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Β. Συρία και η εγκατάστασή του εκεί.
Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος, είναι πολιτική πράξη και γίνεται για ευνόητους λόγους, με έναν από τους αποδέκτες να είναι ο ερίτιμος Ταγίπ Ερντογάν...
Πάντως, αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι τα προηγμένα ραντάρ εγκαταστάθηκαν στις αεροπορικές βάσεις που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ στις περιοχές Hassakah και Kobane, με την υποσημείωση ότι μπορεί να εγκατασταθούν άλλα δυο, το ένα στην Ιεράπολη/Μένπετζ και το άλλο στην Ντερ εζ Ζορ.
Εν τω μεταξύ, η λίρα, σήμερα, Δευτέρα, 27 Αυγούστου, συνεχίζει να χάνει άλλο ένα 4% της αξίας της σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ.






6 σχόλια:

  1. Η εγκατάσταση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θέλει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία και δεν πρόκειται να ληφθεί ποτέ λόγω βέτο της Ρωσσίας.

    Απλώς οι Αμερικάνοι πουλάνε μούρη κατά τα γνωστά, και από δίπλα και οι μισθοφόροι Κούρδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια έλεγαν και για την Σερβία, αλλά μια χαρά την βομβαρδίσανε.......

      Διαγραφή
  2. Οι βομβαρδισμοί εναντίον των Σερβοβοσνίων το 1994 και στην συνέχεια εναντίον της Σερβίας το 1999 έγιναν από το ΝΑΤΟ με εντολή του ειρηνιστή ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

    Δεν υπήρξε ποτέ ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αυτό έγινε στην Λιβύη το 2011 που στην πραγματικότητα ήταν η δικαιολογία για να καταστρέψει το ΝΑΤΟ όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας και να την στείλει στον Μεσαίωνα έτοιμη για την λεηλασία που ακολούθησε.

    Ο Πούτιν δήλωσε πρίν δύο χρόνια ότι ήταν μεγάλο λάθος της Ρωσσίας που δεν αντιτάχθηκε στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, αλλά τότε ήταν μόνο ενός έτους Πρόεδρος και είχε άλλα στο κεφάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2011 ο Πούτιν δεν ήταν πρόεδρος αλλά πρωθυπουργός. Είχε όμως ήδη ολοκληρώσει 2 4-χρονες προεδρικές θητείες (2000-2004, 2004-2008) και συνεπώς δεν ήταν άπειρος.
      Το θέμα δεν βρίσκεται εκεί για τη ρωσική ανοχή του 2011 στον ΟΗΕ. Υπεύθυνος ήταν ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ (2008-2012) που κατηγορείται από τότε για σύμπλευση με τη Δύση.

      Δυο ζώνες απαγόρευσης πτήσεων επιβλήθηκαν επίσης στο Ιράκ του Σανταμ Χουσέιν από ΗΒ, Γαλλία και ΗΠΑ, για να προστατευτούν οι Κούρδοι (βόρεια) και οι Σιίτες(!) στα νότια, παρότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Boutros Boutros-Ghali τις θεωρούσε παράνομες.

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστή η έκθεση-τοποθέτηση του Κριστιάν Ακκυριά.Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτά είναι τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι βομβαρδισμοί πάντως το 1999 στη Σερβία έγιναν από το ΝΑΤΟ χωρίς απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.