1/8/18

“Η νίκη είναι κοντά” λέει ο Άσαντ στα στρατεύματά του

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ υποστήριξε σήμερα, σε ανοικτή επιστολή προς τα στρατεύματά του, πως πλησιάζουν να κερδίσουν τον πόλεμο, έπειτα από μια σειρά νικών επί του πεδίου.
«Η νίκη μας είναι κοντά», γράφει με την ευκαιρία της 73ης επετείου από την ίδρυση του συριακού στρατού.
Περισσότερο από επτά χρόνια από την έναρξη της σύγκρουσης, οι δυνάμεις του καθεστώτος κατάφεραν να ανακαταλάβουν από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές ολόκληρες περιφέρειες και ελέγχουν πλέον σχεδόν τα δύο τρίτα της επικράτειας, περιλαμβανομένου μεγάλου μέρους των κύριων πόλεων, των οδικών αξόνων καθώς και πολλές μεθοριακές διαβάσεις.


Τα συριακά στρατεύματα υποστηρίζονται στρατιωτικά από τη Ρωσία και το Ιράν, καθώς και από τους μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ και ιρακινούς, ιρανούς και αφγανούς πολιτοφύλακες.

Μπόρεσαν να σημειώσουν πρόοδο στο πεδίο έπειτα από φονικούς βομβαρδισμούς, αλλά και συμφωνίες συνθηκολόγησης που επιβλήθηκαν στους αντάρτες και επέφεραν την αποχώρηση δεκάδων χιλιάδων μαχητών με τους οικείους τους από τομείς που ανακατελήφθησαν από το καθεστώς.

Ο Άσαντ υπαινίχθηκε σήμερα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις συμφωνίες αυτές, επικαλούμενος στην επιστολή του τους πολλούς τομείς που το καθεστώς ανακατέλαβε από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

«Από τη Χομς και την Παλμύρα μέχρι το Χαλέπι, από την Καλαμούν και την Ντέιρ Εζόρ μέχρι την Ανατολική Γούτα και τη Δυτική Γούτα, άλλες πόλεις και άλλες εκστρατείες. Υποχεώθηκαν τελικά να φύγουν –ταπεινωμένοι, υποχώρησαν– αφού τους δώσατε μια πρόγευση της πικρής ήττας», αναφέρει ο Άσαντ σ’ αυτή την επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρία.

Οι φιλοκαθεστωτικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή να ανακαταλάβουν το σύνολο των νότιων επαρχιών της Ντεράα και της Κουνέιτρα, που ελέγχονται σε ποσοστό άνω του 90% από την κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Άσαντ δήλωσε πως η νέα προτεραιότητα των δυνάμεων του είναι να ανακαταλάβουν την επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές και μερικές ανταρτικές παρατάξεις.
Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2011 στη σύγκρουση στη Συρία.

militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.