15/8/18

Τι σημαίνει αυτό, τελειώνουμε;;; Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι ΗΠΑ να κρατήσουν πιο εποικοδομητική στάση για να λυθεί η διένεξη

Εποικοδομητική στάση από τις ΗΠΑ ζητά η Τουρκία, προκειμένου να λυθεί η μεταξύ τους διπλωματική διένεξη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ιμπραχίμ Καλίν επισήμανε ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιλυθούν, ωστόσο η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας το πάγωμα της παράδοσης των F-35 προς την Άγκυρα, με υπογραφή Τραμπ, επισήμανε πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της.
«Η λίρα, που αφού έφθασε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (1:7,24) σημείωσε άνοδο, θα συνεχίσει να ανακάμπτει», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμπραχίμ Καλίν. Παράλληλα, επισήμανε η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση μιας διπλωματικής διένεξης. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου σημείωσε πως η Τουρκία θα λάβει θετική θέση ως προς τη διεξαγωγή των εμπορικών συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.
Νέα ανάκαμψη της λίρας
Για δεύτερη ημέρα η τουρκική λίρα ενισχύεται περαιτέρω κατά 6% ύστερα από τις νέες κινήσεις των αρμόδιων τραπεζικών αρχών προκειμένου να στηρίξουν το νόμισμα. Η ανάκαμψη του τουρκικού νομίσματος έναντι του δολαρίου ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής να περιορίσει τις συναλλαγές swap και των ελπίδων για βελτίωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα, η ισοτιμία της λίρας ενισχύθηκε στις 5,75 λίρες ανά δολάριο και διαμορφώθηκε στις 5,9350 λίρες ανά δολάριο στις 10:45 ώρα Ελλάδας, σε μία κίνηση που αρχικά πυροδοτήθηκε από την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, όπως επισημαίνει το Reuters. Χρηματιστής σε τράπεζα δήλωσε ότι «αυτή η εξέλιξη έδειξε πως οι σχέσεις με την ΕΕ μπορούν να ανακάμψουν ενώ συνεχίζονται οι τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ».
Εξάλλου, σήμερα η Τουρκία προχώρησε στην αύξηση δασμών κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, ως αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις.

1 σχόλιο:

  1. Μα είναι δυνατό να περιμένετε πως αυτό το κολασμένο ζευγάρι μπορεί να χωρίσει;
    Πως μπορεί το Δυτικό Σύστημα να τραβηξει το σκοινί μέχρι που να κλείσει τα Στενά,
    ή της Τουρκιάς το γινάτι να φτάσει να θυσιάσει το παραδοσιακό της επάγγελμα του παπατζή:"Εδώ ο παπάς - εκεί ο παπάς -που είναι ο παπάς;"¨(στο ΝΑΤΟ; ή στο Σύμφωνο της Σαγκάης;-το Αντι-ΝΑΤΟ;
    Σε κάτι τέτοια ποντάρει ο νάνος της διπλωματίας ο Κοτζιάς, τύφλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.