3/8/18

Ο εχθρός των Ελλήνων

Βασίλης Βιλιάρδος

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, καθώς επίσης τις προοπτικές για το μέλλον της εάν τηρηθεί το τεσσαρακονταετές μνημόνιο και δεν διαγραφεί ένα μέρος των χρεών της, η ελπίδα η δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία μορφή λιποταξίας – ενώ ο ισχυρισμός πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική δυνατότητα εκτός από την οδυνηρότερη μορφή χρεοκοπίας που βιώνουμε, είναι εντελώς ανόητος.
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Ελλάδα – ενώ όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα. Η πατρίδα μας έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής της κατάρρευσης – ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόμμα στη Βουλή που να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με όλα αυτά τα προβλήματα.
Ειδικότερα, μόνο εάν γκρεμιστεί εκ βάθρων το υφιστάμενο σύστημα που μας έχει οδηγήσει έως εδώ, υπάρχει κάποια προοπτική για τη χώρα μας – αφού οτιδήποτε οικοδομηθεί επάνω στα σαθρά, βρώμικα θεμέλια του, είναι καταδικασμένο να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Μία πορεία που μετέτρεψε την πατρίδα μας σε αποτυχημένο κράτος – εξευτελίζοντας τη διεθνώς με την πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων και της επαιτείας των κυβερνήσεων της.

Η μοναδική δυνατότητα πάντως να κόψει τα δεσμά της η Ελλάδα, με τα οποία δέθηκε χειροπόδαρα από την Τρόικα, είναι η ποινική δίωξη όλων όσων υπέγραψαν τα μνημόνια της καταστροφής – με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας. Μόνο τότε θα ήταν σε θέση να αμφισβητήσει όλες τις συμφωνίες που υπεγράφησαν – με την έννοια ότι δρομολογήθηκαν από πολιτικούς που ξεπούλησαν τη χώρα, αδιαφορώντας εντελώς για τους Πολίτες της. Διαφορετικά είναι δυστυχώς υποχρεωμένη να τις σεβαστεί – αφού έτσι αποδέχονται οι Έλληνες σιωπηρά ότι πρόκειται για δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις τους.
Στη συνέχεια, θα έπρεπε η Ελλάδα να απαιτήσει την κατάργηση όλων των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων που τις συνοδεύουν – ζητώντας επί πλέον αποζημίωση για τη ζημία άνω του 1 τρις € που της προκάλεσε η Τρόικα, αναστέλλοντας τις πληρωμές των ομολόγων της. Υπενθυμίζουμε εδώ τα εξής:
«Η εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων με νέα, καθώς επίσης με συνεχώς μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, οδηγεί στην καταστροφή και στο χάος – μέσα από κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, οι οποίες θα ξεσπάσουν νομοτελειακά όταν οι Έλληνες χάσουν τα πάντα, αδυνατώντας πλέον ακόμη και να επιβιώσουν» (πηγή).
Συνεχίζοντας, η Ελλάδα δεν έχει μόνο μετατραπεί σε μία άβουλη αποικία των δανειστών της τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια, έχοντας φορτωθεί με  ένα τεσσαρακονταετές μνημόνιο αλλά, επίσης, απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – από πολλές διαφορετικές πλευρές, με αφετηρία τη Μακεδονία. Στα πλαίσια αυτά, μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι μαζί, κόμματα και Πολίτες, τη θλιβερή κατάσταση, στην οποία έχουμε οδηγηθεί, ίσως υπάρξει μία αμυδρή προοπτική για το μέλλον – αφού, μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται και κυριολεκτικά μεγαλουργεί.
Εάν όχι, η κατάρρευση δυστυχώς ολοκληρώνεται και το Έθνος διαλύεται ολοσχερώς, καταλήγοντας στα σκουπίδια της ιστορίας – λεηλατημένο, εξαθλιωμένο και ανίκανο να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις που το ωθούν στην εξαφάνιση του. Ως εκ τούτου, θεωρώ σωστό να προειδοποιήσω τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις – πιστεύοντας πως η χώρα θα επανέλθει σε μία βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, με πρόγραμμα τα μνημόνια και με έλεγχο τήρησης τους τις νέες τρίμηνες αξιολογήσεις.
Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον, όταν επιβάλλονται νέοι φόροι, καθώς επίσης καινούργιες επιβαρύνσεις, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταστραφεί εντελώς ο παραγωγικός της ιστός. Πόσο μάλλον με νέες μειώσεις των δημοσίων δαπανών, οι οποίες προκαλούν διπλάσια πτώση του ΑΕΠ, σχετικά με τους φόρους – ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί και το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν επίσης να ελπίζουν ότι, με νέες εκλογές, καθώς επίσης με την αξιωματική αντιπολίτευση ως μία καινούργια κυβέρνηση, θα λυθούν τα προβλήματα τους – αφού, εκτός του ότι θα πρόκειται για μία επανάληψη του πειράματος της διετίας 2012-2014, όπου ως γνωστόν θεωρείται ως ο ορισμός της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν, οι συνθήκες είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από τότε.
Ακόμη χειρότερα όταν το ευρύτερο περιβάλλον της πατρίδας μας, ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή και όχι μόνο η Ευρώπη, ευρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, απειλούμενος από αλλεπάλληλα κραχ που θα τον βύθιζαν στο χάος – γεγονός που σημαίνει ότι, αρκεί μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά, με συνέπειες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν.
Περαιτέρω είναι δεδομένο το ότι, κάποια στιγμή θα συμφέρει τη Γερμανία η μετάβαση της χώρας μας στη  δραχμή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους – δηλαδή, σε χαμηλού κόστους εργαζομένους της βιομηχανίας τους. Επίσης για να μπορούν να αγοράσουν όλα όσα «πάγια» θα έχουν απομείνει (ακίνητα, οικόπεδα, νησιά, επιχειρήσεις κλπ.), έναντι υποτιμημένων δραχμών – οπότε να επιστρέψει η Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, από την οποία όμως δεν θα έχουμε πια κανένα απολύτως όφελος όλοι εμείς οι ιθαγενείς.
Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πλέον ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας πως κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν πιστεύει πια ότι, μπορεί να τα καταφέρει χωρίς μία ονομαστική διαγραφή χρέους και εφαρμόζοντας τα μνημόνια – ούτε φυσικά η Γερμανία και το ΔΝΤ, έχοντας αποφασίσει να διατηρήσουν τη χώρα μας στην καραντίνα, στην απομόνωση, τυπικά μόνο μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ, παράλληλα με την υφαρπαγή του συνόλου του πλούτου της, χωρίς τελικά να αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Σημαίνουν τώρα οι παραδοχές αυτές ότι, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση της χώρας μας με ηττοπάθεια; Ασφαλώς όχι, αφού η ηττοπάθεια παραπέμπει σε μία ορισμένη ψυχική κατάσταση που έχει νόημα μόνο σε σχέση με κάποια δράση (Schumpeter). Με απλά λόγια, τα ίδια τα γεγονότα και τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτά, δεν μπορούν ποτέ να είναι ηττοπαθή ή το αντίθετο.
Για παράδειγμα, η είδηση πως το πλοίο βυθίζεται, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, δεν είναι αυτή καθεαυτή ηττοπαθής. Το πνεύμα όμως, με το οποίο υποδεχόμαστε την είδηση θα μπορούσε να είναι ηττοπαθές: στην περίπτωση που το πλήρωμα καθόταν και άρχιζε να πίνει. Θα μπορούσε βέβαια και να μην είναι – εάν το πλήρωμα έτρεχε στις αντλίες για να διασώσει το πλοίο, χωρίς φυσικά να γνωρίζει εάν θα τα καταφέρει.
Στα πλαίσια αυτά, εάν οι άνθρωποι αρνούνται να δουν την «είδηση» της πορείας της χώρας προς την καταστροφή, παρά το ότι είναι καλά τεκμηριωμένη με αριθμούς (όπως συμβαίνει σήμερα με όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, καθώς επίσης με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού), τότε έχουν απλά τάσεις φυγής από την πραγματικότητα.
Εκτός αυτού, ακόμη και αν οι διαπιστώσεις μοιάζουν με προβλέψεις/προγνώσεις, εξακολουθούν να μη φέρουν στοιχεία ηττοπάθειας – με την έννοια πως ο οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα αρνιόταν να υπερασπίσει τη ζωή του, ακόμη και αν γνώριζε πως αργά ή γρήγορα θα πέθαινε. Ηττοπαθής είναι εκείνος που ενώ ισχυρίζεται, για παράδειγμα, πως αγαπάει την πατρίδα του, αρνείται εν τούτοις να την υπερασπισθεί – αδιάφορο εάν θεωρεί την ήττα του δεδομένη (όπως το 1940) ή εάν αυταπατάται με μάταιες ελπίδες για τη σωτηρία της.
Σήμερα πάντως, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η αισιοδοξία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία μορφή λιποταξίας – επειδή δεν τεκμηριώνεται με κανέναν απολύτως τρόπο.
Ολοκληρώνοντας, το άρθρο μου αυτό δεν είναι απαισιόδοξο, αφού πιστεύω πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας σήμερα είναι η ουτοπική ελπίδα των Πολιτών της – την οποία συντηρούν πολύ έξυπνα οι δανειστές, επειδή εξυπηρετεί όσο τίποτα άλλο τα συμφέροντα τους, μαζί με τον εκφοβισμό που επιχειρείται μέσω της γειτονικής μας χώρας.
Τη συντηρεί επίσης η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα εξουσίας, επειδή φοβούνται την τιμωρία, εάν ξυπνήσουν οι Έλληνες και αντιδράσουν. Η ελπίδα όμως αυτή, καθώς επίσης η εκκωφαντική σιωπή των αμνών που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι δηλητήριο για το μέλλον μας – οπότε δεν πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

28 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια. Πάρα πολύ καλό αρθρο. Νομίζω ότι ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Το ερώτημα είναι με ποιό τρόπο πρέπει να αντιδράσουμε οι χιλιάδες(πιστεύω) ανθρώπων που συμφωνούμε σ'αυτό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To καλύτερο άρθρο που έχει δημοσιευθεί -επί του θέματος εθνικής επιβίωσης- στον Ινφογνώμονα ή -πολύ περισσότερο- οπουδήποτε αλλού.
    Ο Τύπος επί των ήλων. Η αλήθεια γυμνή. Η εξορία της φλυαρίας και της σαχλαμάρας.
    Τα σταράτα λόγια της σοβαρής μελέτης και της ξεκάθαρης και υπεύθυνης διάγνωσης.
    Αυτο το κείμενο έπρεπε να είναι η αφετηρία κάθε συζήτησης. Το ΄Αλφα και το Ωμέγα του προβληματισμού κάθε ΄Ελληνα πατριώτη, κάθε συντροφιάς, κάθε οικογένειας που νοιάζεται για παιδιά και εγγόνια: Αν θα ζήσουν ελεύθεροι ή δούλοι, με δική τους πατρίδα ή περιφερόμενοι γύφτοι, με ιστορία πηγή υπερηφάνιας, ή της προσκολλήσεως και υπό ανοχή και εξάρτηση σε ξένες χώρες.Υπερήφανοι ΄Ελληνες ή "απάτριδες" (όπως γράφουν ακόμα κάποια ξένα διαβατήρια.)
    Τα ψέματα τελειώσανε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πάρτε το χαμπάρι. Σκεφτείτε Και αποφασίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το ¨Συνεχίζοντας, η Ελλάδα δεν έχει μόνο μετατραπεί . . . " και κάτω, αλήθεια λέει, σωστά! Από'κει και πάνω . . . μπάχαλο. Δεν έχει σημασία τι απαιτούμε εμείς, έχει σημασία αν τα γεράκια σκέφτονται έτσι και αν δεχτούν τις απαιτήσεις μας. Μπορεί να περιμένουν μιά τέτοια στάση απόγνωσης "δεν πάει άλλο, αρκετά μέχρι εδώ" από την Ελλάδα γιά να μπουκάρουν από όλες τις μεριές, όχι μόνο από την Μακεδονία μεριά. Από όλες! Όπως η Βόρεια Κύπρος έτσι και η Βόρεια Ελλάδα! Από Στερά και κάτω να υπολογίζετε και μόνο την ηπειρωτική. Δεν είναι αυτή η λύση που λέει το άρθρο στο πρώτο μισό, τού διαφεύγει. Υπάρχει καλύτερη και πανέξυπνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, συμφωνώ και απορώ με την θετική ανταπόκριση που βρίσκουν τέτοια 'ερασιτεχνικά' άρθρα. Από σένα Theo να περιμένουμε έστω και συνοπτικά τη δική σου πρόταση?

      Διαγραφή
    2. Έρχεται, δώσμου λίγο χρόνο και ξανατσεκάρισε. Θα την γράψω όχι σαν απάντηση εδώ, αλλά σαν σχόλιο πιό κάτω, συνέχεια από όποιο είναι τελευταίο αναφέροντας το όνομα σου.

      Διαγραφή
  4. ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.Η ΒΑΡΕΤΗ ΣΥΝΗΘΗΣ ΨΕΥΔΟΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ!ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΝΑΣ ΣΤΕΙΡΟΣ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟ!ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΙΣΧΥΟΣ'ΜΥΡΙΖΕΙ'ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 3.. Η.Π.Α.-ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει προηγούμενα με τους Γερμανούς ο κος Βιλιάρδος και έτσι πάντα καταλήγει να είναι απέναντι τους. Τους ξέρει και καλά. Γερμανοσπουδαγμένος είναι. Η Γερμανική εφορία τον κυνήγησε σχεδόν ανηλεώς για δραστηριότητές του εκεί, αλλά αν θυμάμαι καλά την ιστορία, τελικά δικαιώθηκε ο ίδιος στα δικαστήρια και αποζημιώθηκε. Για όσους έχουν αρκετές γνώσεις και καλά φίλτρα, η ανάγνωση του Βιλιάρδου τελικά είναι κέρδος εφόσον μπορούν να κρατήσουν μόνο όσα χρειάζονται...

      Διαγραφή
  5. Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μονον ατακτως αλλα και επικινδυνως ερριμενοι.Αρθρο απλοικο που προσπαθει να μιλησει στο θυμικο των ελληνων και να παρασυρει τους πολιτες σε συνομωσιολογικες σκεψεις χωρις καμμια διεξοδο.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο. Το θυμικό! Πολύ σωστό! Τα σχόλια σας δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα υγιώς σκεπτόμενοι, παίρνω ανάσα! Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι!

      Διαγραφή
  6. Θεωρείο και συνέχεια παπαρολογίας:
    Εξυπναδίστικη Παπαρολογία ως "εκλογίκευση" της έσχατης αηδιαστικής δειλίας, του κοντόφθαλμου ηλίθιου ωχαδερφισμού, του κοιλιόδουλου, αφελληνισμένου γραικυλισμού, στο έσχατο σκαλοπάτι βιολογικού εκφυλισμού, με ψυχικό βάθος και πνευματικό ορίζοντα ένα γηπεδο ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να βρω πού και πότε σε ρωτήσαμε το όνομα σου ή/και τις ιδιότητες σου, αλλά . . . τελοσπάντων, γιά να μην ψάχνω άλλο, ελεύθερη στον λόγο χώρα είναι, δεκτές και . . . σεβαστές. Εσύ διαλέγεις τι είσαι!

      Διαγραφή
  7. εγώ θα πρότεινα ένα κοκτέιλ αντικαταθλιπτικων χαπιων για τον συντάκτη, αυτό δεν είναι άρθρο για την οικονομία είναι τελευταία επιστολή πριν το απονενοημενο. Μας έφτιαξες μεγάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ελπίσουμε να καταλάβει καπότε ο ευρωλιγούρης λαός μας οτι το φως στην άκρη του τούνελ ειναι το τρένο που έρχεται και ας ελπίσουμε να το καταλάβει πριν τον πατήσει.Χλωμο το βλέπω ... Το κατεστημένο σύστημα στην κατεχόμενη χώρα ειναι βαθιά χωμένο στη λαμόγια και στην εξαπάτηση του ποπολου με υβρίδια απο την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξια.Δυσκολη και άνιση η μάχη αλλά δίνεται απο κάποιους για την τιμη της ιστορίας.Απ έξω και απο σπόντα θα έρθει η σωτηρία της χώρας ειχα γράψει παλαιότερα ,αυτο εχει γινει πάμπολλες φορές στην ιστορια οταν οι Έλληνες ήμασταν στον κόσμο ... μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα για ολα..συμφωνω απολυτα.Απ εξω κι απο σποντα.Το κουτι εδω δεν μπορει να παραγει ενεργεια πια.Ισορροπησε στο κατω σημειο.Δεν ανηλθε κανεις.Πιασαμε ολοι μια ευθεια πατου.Αυτο ηταν και το κρυφο ονειρο ολων.Να εξαφανιστουν οι διαφορες.( που παραγουν ενεργεια ) Φεραμε τον πολο ..πλην ..πανω στον πολο ..συν...και τελος...καηκε το κυκλωμα..Μεγαλο ονειρο ειχαμε..Τον θανατο.Μονο εκει δεν εχει διαφορες !!Αρα μονο απ εξω κι απο σποντα ( ηλεκτροσοκ)...Καλο καψιμο του δασους...Ο Θεος γελαει..." εγω εφτιαξα τις διαφορες για ναχει ενεργεια η ζωη...κι αυτος ο ηλιθιος θελει να τις παρω πισω..Θελει να πεθανει !!" Η σποντα ειναι η λυπηση του Θεου...που παιζεται...Μπορει ναι...μπορει οχι...Αν εχει ελπιδα να μην ειναι ηλιθιος ξανα....Ναι....Αν δεν εχει ελπιδα...Οχι...Εσυ τι λες φιλε ?? Εχει ??

      Διαγραφή
  9. 1.
    ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ4 Αυγούστου 2018 - 2:53 μ.μ. η δική μου πρόταση έχει εν ολίγοις δοθεί εδώ στον Ινφογνώμονα, https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/05/blog-post_988.html?showComment=1527526270964#c5089657028457224853 στην παράγραφο "Καταλάβατε τώρα". Θα την ξαναγράψω όμως εδώ ίσως και πιό "δεμένη".

    Ο σκελετός και ο τρόπος σκέψης στα κοινά είναι ο ίδιος, αλλάζει το εύρος, το βάθος, και η δυναμική (συνοπτικά αποκαλείται "κλίμακα") γι’αυτό αλλάζουν και οι λεπτομέρειες εφαρμογής, αλλά ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης παραμένει ο ίδιος. Ένα τέτοιο παράδειγμα έγινε με τις τράπεζες (μεγάλη κλίμακα). Τα περισσότερα κράτη θέλησαν να τις ανακεφαλαιώσουν, μιά πρακτική που εφαρμόζεται και στους ιδιώτες (μικρή κλίμακα) όταν πάνε στον τραπεζίτη και λένε "έχω δυσκολία να πληρώνω, ας κάνουμε κάτι" και τούς κάνει ανακεφαλαίωση να πληρώσουν σε απώτερο διάστημα, με χαμηλότερες δόσεις, ίσως με μεγαλύτερο τόκο, και με άλλη εγγύηση. Άλλοι (Ισλανδία) δεν έκαναν αυτό αλλά είπαν "οι αποτυχημένες τράπεζες (μεγάλη κλίμακα) να αντιμετωπισθούν όπως οι απλές επιχειρήσεις και να πτωχεύσουν όπως θα κάναμε με κάθε αποτυχημένη επιχείρηση ιδιώτη (μικρή κλίμακα)".

    Πάμε τώρα στα μνημόνια. Τι είναι τα μνημόνια; Μιά συμφωνία (μεγάλη κλίμακα) τού τύπου "θα πάρετε τόσα, θα τα πάρετε τότε και έτσι, και θα τα αποπληρώσετε έτσι. Αλλά επειδή είστε μπάχαλο και δεν σάς έχουμε εμπιστοσύνη θα πρέπει να αλλάξετε αυτά και αυτά και επίσης θα βάλετε και εγγύηση αυτά". Δηλ. είναι μιά συμφωνία όπως θα την έκανες εσύ με μένα (μικρή κλίμακα) αν σού ζήταγα λεφτά να πάρω ένα φορτηγάκι και να πουλάω μαρούλια στις γειτονιές και τα χωριά. Το λέω έτσι γιά να δείξω ότι θα έπαιρνες ρίσκο μεγάλο γιατί ούτε ήξερες αν θα με ξαναδείς, ούτε πού θα με βρεις, ούτε και αν με ξανάβλεπες και με ξανάβρισκες αν θα έπαιρνες τα λεφτά σου.

    Τώρα, γιά να σε πείσω να μού δώσεις, και επειδή ξέρω ότι δεν γεννάω και πολύ εμπιστοσύνη (το αντίθετο μάλιστα), εγώ μπορεί να έβαλα την θεία τής ξαδέλφης και τον γαμπρό τού κουνιάδου μου, που είναι άτομα με κύρος και γραβάτα, να σε "πιάσουν και να σού μιλήσουν", μπορεί και να τούς πήγα και κανά αυγουλάκι ή κατσικάκι, και τελοσπάντων έπεσε μέσα παζάρι, πίεση, διαπραγμάτευση και όλα τα συναφή. Τέλος καλό όλα καλά, υπέγραψα ότι χαρτιά έφερες, και ναι αφού με είδες στην ανάγκη μπορεί και να έπαιξες και παιγνίδια. Μάλιστα όταν μού ζητάς την εγγύηση, αν σού πω "θα βάλω εγγύηση το ίδιο το φορτηγάκι", αρνείσαι γιατί δεν ξέρεις ούτε αν θα είμαι εδώ ούτε πού το παρκάρω γιά να το βρεις και να το κατάσχεις, αλλά τι ζητάς; λες, "βάλε εγγύηση το σπίτι σου", επειδή ξέρεις που θα το βρεις ακόμα και αν εγώ είμαι στο τατούμ γιά μαϊμούδες. Δέχτηκα, υπέγραψα, πήρα τα λεφτά και άρχισα να χορεύω τσάρλεστον.

    Με άλλα λόγια, μπορεί όλα αυτά (στα μνημόνια) να έγιναν με πολιτικές συναντήσεις, με παρακάλια, με παζάρια, με πλαϊνές πάντες και αριστερόστροφες κωλιές, η ουσία είναι, καλώς ή κακώς, μπήκαν υπογραφές και τα πήραμε. Και σαν εγγύηση τι μπήκε; ΤΟ ΣΠΙΤΙ μας. Δηλ. η γη και ο πλούτος που ζούμε. Εγγύηση είναι αυτά! Θα τα πάρουν μόνο αν δεν πληρώσουμε, δεν είναι ότι ξεπουληθήκαμε και τα πήραν ήδη όπως σάς λένε κάτι πολύξεροι νεοΈλληνες στα blog που κόπτονται τώρα να σώσουν την Ελλάδα όταν επί 40 χρόνια τρώγαν με δέκα μασέλες στις ακρογιαλιές και τα ρεσόρτ τής Ελβετίας. Δάνειο χωρίς εγγύηση δεν υπάρχει, και επειδή τα μνημόνια είναι δάνεια, βάλαμε εγγύηση το σπίτι μας. Γκέγκεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2.
    Τι γίνεται τώρα; Μεταξύ μας, αν εγώ ανακάλυψα ότι εσύ κάπου με έκλεψες στα ψιλά γράμματα, τι κάνω; Αφού συζητήσουμε και δεν βγάλω άκρη μαζί σου, τι θα κάνω; Θα πάρω μπιστόλι; Όχι, αυτό λέγεται αυτοδικία. Θα σε απειλήσω ότι θα βγω στην καφετέρια και θα αποκαλύψω δημόσια ότι πήδαγες την κουμπάρα σου; Όχι, αυτό λέγεται εκβιασμός. Θα πάω να πιάσω αυτούς που έβαλα στην αρχή να σε ψήσουν; Όχι, αυτοί λένε τώρα "εγώ τι μπορώ να κάνω; δεν μπορώ αυτόν που τότε με τίμησε, τώρα να τον πω κλέφτη ή ψεύτη". Τι θα κάνω; Θα μαζέψω τα στοιχεία που έχω και θα πάω στον δικαστή. Γιατί; Γιατί έχουν μπει υπογραφές, και αφού έχουν μπει υπογραφές το χαρτί που υπογράψαμε απόκτησε νομική υπόσταση και ξανασυζητιέται ΜΟΝΟ στα δικαστήρια και πουθενά αλλού, αλλιώς παραμένει ως έχει.

    Το ίδιο γίνεται με το μεγάλης κλίμακας μνημόνια. Όσες πολιτικές επαφές και αν έγιναν, όσα κόλπα και πιέσεις και αν έπεσαν, όσα τραπέζια και αν αναποδογυρίστηκαν, από την στιγμή που μπήκαν υπογραφές ΜΟΝΟ σε δικαστήρια αλλάζουν ή αμφισβητούνται. ΜΟΝΟΟΟΟΟΟ! Δεν υπάρχουν πιά λύσεις πολιτικές από την στιγμή που μπήκαν υπογραφές.

    Όχι μόνο αυτό, αλλά και τα δικά μας χαρτιά (μικρή κλίμακα) και τα μνημόνια (μεγάλη κλίμακα) προβλέπουν συγκεκριμένα ότι σε περίπτωση αμφσβήτησης "αρμόδια δικαστήρια είναι τα . . . " και λένε τον τόπο όπου θα γίνει η όποια δικαστική ακρόαση. Όλα το λένε αυτό!

    Συμπέρασμα. Όποιος σάς λέει ότι όταν εκλεγώ εγώ θα σκίσω τα μνημόνια, ο Θεός ο ίδιος και αν το λέει, σάς κοροϊδεύει. Νομικά χαρτιά δεν σκίζονται, αντίγραφα έχουν πάρει τα δύο μέρη, τα πρωτότυπα παρέμειναν εκεί που υπογράφτηκαν.

    Αυτό έκανε η Αργεντινή, γιά παράδειγμα. Εδώ μιά από τις σελίδες Google, https://www.google.com/search?q=Argentina+challenged+IMF+at+courts&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
    και εδώ ένα ειδικό άρθρο, https://qz.com/105570/strange-bedfellows-as-the-imf-plans-to-advocate-for-argentina/ . Μόνο σε δικαστήριο.

    Τώρα εδώ έχουμε ένα μεγάλο ερώτημα γιά την Ελλάδα. Αφού είναι έτσι, και είπε ο Τσίπρας ας πούμε, θα τα σκίσω τα μνημόνια, γιατί δεν βγήκε ο άλλος, κάποιος, να τού πει λες μακακίες, (1)αυτά είναι νομικά έγγραφα, (2)αν θα σκίσεις θα σκίσεις αντίγραφα και όχι μνημόνια, και (3)μόνο σε δικαστήριο πιά αμφισβητούνται;;; Η απάντηση δική σας! λέω εγώ, μάλλον σκέφτηκαν "γιά κάτσε, μπορεί να βγούμε εμείς τώρα ή αργότερα". Αλλά οι καθηγητάδες; Άλλοι μορφωμένοι; Αγωνιστές; Κανείς δεν ξέρει; Αυτό δείχνει και τον ωχαδερφισμό και το επίπεδο αυτής τής χώρας.

    Η πρόταση μου λοιπόν είναι να πληρωθούν κάποιοι δικηγόροι και να πάνε τα μνημόνια στα δικαστήρια με στοιχεία, πόσο ήταν το χρέος, πόσο ανέβηκε, αυτά γιά τούς όρους, εκείνα σε άλλα κράτη γιατί όχι σε μάς, κλπ. κλπ. Αυτή είναι η πρόταση μου αγαπητέ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ4 Αυγούστου 2018 - 2:53 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ TheoTheoreio ευχαριστώ για την απόκρισή σου και το χρόνο σου. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα μνημόνια δεν μπορούν να καταργηθούν μονομερώς. Διάφοροι 'φιδέμποροι' βγαίνουν κατά καιρούς με τέτοια επιχειρήματα μονομερούς κατάργησης και εξακολουθούν να παραμυθιάζουν τον κοσμάκη που δυστυχώς μέσα στην άγνοια και το φόβο του τους εμπιστεύεται. Ακόμα και εάν την Ελλάδα την κυβερνούσαν εξωγήινοι αφού μπήκαν οι υπογραφές τέλος. Τα δικαστήρια θα μπορούσαν να θεωρηθούν η λογική λύση αλλά φοβάμαι ότι και οι λογικές καταλήξεις σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν μόνον δύο: 1. τα δικαστήρια είναι στημένα οπότε χάνουμε την υπόθεση και 2. τα δικαστήρια είναι 'καθαρά', έχουμε ελπίδες δικαίωσης και τότε τί πράττουν οι άλλες χώρες? μη ξεχνάμε ότι το χρέος είναι κυρίως κρατικό και σε περίπτωση ελληνικής δικαίωσης θα σημειώνονταν σεισμός στις οικονομίες των δανειστών και ανατροπές στους προϋπολογισμούς τους. Πιστεύω ότι πρέπει να τηρηθούν οι υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και με αλλαγή της εσωτερικής μας πολιτικής (οικονομικής και όχι μόνον) να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις σταθερότητας που θα ισχυροποιούσαν την χώρα μελλοντικά και εκμεταλλευόμενοι γεωπολιτικές και άλλες συγκυρίες να μπορούσαμε να βελτιώναμε τη θέση μας. Θα συνεχίσουμε σε άλλες επαφές μας.

      Διαγραφή
    2. Ποσος σεισμος εγινε οταν χαρησαν στην Γερμανια αμυθητα ποσα..μετα τον πολεμο ?? Αν πιασουμε ολο το φασμα των πιθανοτητων δεν αφηνουμε απ εξω μια.Γιατι αποκλειεται να γινει σεισμος ? Δεν υπαρχουν ..ενδειξεις ? Θαλεγα ειναι πιο πιθανο απ το απιθανο να πληρωθει το χρεος αυτο.Εχει σασπενς το μελλον.Γινονται παραξενοι συντονισμοι.Εκει που ολα ειναι λογικα ..τσουπ το παραλογο να γινει λογικο.Ο σεισμος δεν ειναι φυσικο φαινομενο ? Γιατι σε ξαφνιαζει ??Χαλαει ενα σκεπτικο.Ενταξει.Οκ.....Εισαγει το απροβλεπτο..σαν μεταβλητη.Αλλα ειναι φυσικο φαινομενο.Μπορει να πληρωθει αυτο το χρεος του ενος τρις ?? Γιατι τοσο ειναι σουμα ολο.( ιδιωτικο..δημοσιο κλπ) Αδιεξοδο πληρες.Εχει η φυση αδιεξοδα ? Κοιταει υπογραφες ? Η ανοιγει το κουτι των απιθανων πιθανοτητων ? Απο σεισμους δεν εγιναν τα βουνα ?? Ποιος ειχε υπογραψει ?? Ολο το φασμα λοιπον...Εχουμε προσεισμικα φαινομενα...η οχι ??

      Διαγραφή
  12. Αλλά εγώ εδώ μέσα βλέπω αρκετούς υγιώς σκεφτόμενους χωρίς θυμικά και παρλαπίπες. Ένας ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ4 Αυγούστου 2018 - 2:53 μ.μ. , δύο ο Giankos Konst4 Αυγούστου 2018 - 10:06 π.μ. , τρεις ο Babylonian4 Αυγούστου 2018 - 9:42 μ.μ. , τέσσερεις ο ΙΩΝ ΠΡΩΤΟΠΑΙΔΟΥ4 Αυγούστου 2018 - 11:27 π.μ. , ο έλλην φορολογούμενος4 Αυγούστου 2018 - 10:07 μ.μ. , ο Όλα για όλα4 Αυγούστου 2018 - 11:48 μ.μ. . Λίγοι είναι; Τι κάνουμε εδώ μέσα αν όχι γνωριμία ιδεών; Γιά να δίνουμε κλικ στον Ινφογνώμονα μόνο; Πρέπει να μαζευτούμε μιά μέρα. Κάτι θα βγει, δεν μπορεί. Πρέπει να ενωθούμε, να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αλληλοϋποστηριζόμαστε, μετά να προωθούμε. Αυτό κάνουν οι ξετσίπωτοι και επιβιώνουν, και προελαύνουν, γιατί όχι εμείς με ποιότητα σαν την δική μας; Μιά φορά δεν μπορούμε να συναντηθούμε; Το ημαίιλ μου φανερώνεται με κλικ πάνω στο όνομα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις αυτοπεπιθεση..ρωτας λογικα...συχνα..και κριση..Ας πουμε εισαι ευφυης...Ακριβως αυτο κανουν οι εχθρικες σπειρες.Οτι λες στο τελος.Βρησκονται...βαζουν στοχους κρυφους..προωθουν..Κανενα χαιβανι δεν ξερει το κυμμα..που παει..που ειναι..που οδηγει..και τι δυναμη εχει...Ολα τα χαιβανια κοιτουν απορωντας πως εγινε αυτο..εκεινο ..το αλλο.Κοιτουν αποτελεσματα ..ασυνδετα...και τυχαια.Οχι αιτιες.Βλεπουν μυγες πεθαμενες στον ιστο...και την αραχνη φευγατη...Υπαρχει ιστος χωρις αραχνη ?? Κι ομως τις μυγες κοιτουν.Ενφιαφερουσα προταση..εχεις ...εστω κι αν δεν με αφορα...

      Διαγραφή
  13. Δημητρης Κ.5 Αυγούστου 2018 - 6:19 μ.μ. εγώ θα προσπαθώ πάντα και αν γίνει κάτι έγινε, καλώς, αν όχι πάλι καλώς. Τα ονόματα που ανέφερα είναι παρμένα από αυτό το ένα άρθρο, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι. Καλοδεχούμενοι όπως και συ. Όχι όμως γιά να μάς πεις πόσο σωστός είσαι εσύ και πόσο λάθος εμείς. Διαμάχες όχι ακόμα στο σώμα ενός μωρού που πρωτοξεκινάει (αν ξεκινήσει και αν δεχτούν, ακόμα θεωρητικά μιλάμε). Άρα μόνο οι συμφωνούντες θα βρεθούν αρχικά. Οι συμφωνούντες είναι αυτοί που συφωνούν στο ρηθέν από τον Giankos Konst4 Αυγούστου 2018 - 10:06 π.μ. "ΒΑΡΕΤΗ ΣΥΝΗΘΗΣ ΨΕΥΔΟΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ! ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΝΑΣ ΣΤΕΙΡΟΣ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ". Τέλειο!

    Έχεις εσύ Δημητρης Κ.5 Αυγούστου 2018 - 6:19 μ.μ. καταλήξει; Ωραίος, προχώρα, βρες τούς Ομάκοους και κάνε κάτι. Εγώ δεν θέλω "ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ", θέλω αναζήτηση και ανάλυση τού τύπου που έκανα εγώ ή ακόμα καλύτερα αληθινή έρευνα/ερώτηση όπως την έκανε ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ4 Αυγούστου 2018 - 2:53 μ.μ. λέγοντας "να περιμένουμε έστω και συνοπτικά τη δική σου πρόταση?" Αυτοί είναι οι Έλληνες οι πραγματικοί και δίνουν "Δυσκολη και άνιση μάχη για την τιμη της ιστορίας" όπως πολύ σωστά λέει ο Όλα για όλα4 Αυγούστου 2018 - 11:48 μ.μ.

    Τώρα, αν μιά τέτοια δραστηριότητα στην δίνει στα νεύρα είναι γιατί δεν ξέρεις ή δεν θες να ξέρεις ότι το μαχαίρι ένα είναι, μπορεί να κόψει ψωμί ή άνθρωπο στα δύο. Άρα δεν φταίει το μαχαίρι (δηλ. το ότι λέμε νε συνβρεθούμε όπως οι σπείρες), είναι η χρήση του. Ξέρω ότι το ήξερες αλλά μπορεί Ή να "ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΑΝ ΑΓΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ" (Giankos Konst4 Αυγούστου 2018 - 10:06 π.μ.) Ή όπως άλλες "πάμπολλες φορές στην ιστορια σαν Έλληνας να είσαι στον κόσμο ... σου (Όλα για όλα4 Αυγούστου 2018 - 11:48 μ.μ.). Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ των προτερων σου λεω οτι δεν ειμαι σωστος.Πως θα μπορουσα οταν ολα ειναι σχετικα ? Τοσο εγωιστης βλαξ δεν ειμαι.Ποσο σχετικα ολα ?? Πολυ.Να τωρα στο δευτερο γραπτο σου ..μπηκε μια σχετικοτητα νοηματων.Το πρωτο που σου εγραψα ηταν αλλιως.Τα αλλα πιο κατω αλλιως.Σχετικα ολα...

      Διαγραφή
  14. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ5 Αυγούστου 2018 - 10:28 μ.μ. η δικαιοσύνη δουλεύει, μην τα σαρώνουμε όλα. Έχεις δίκιο, υπάρχουν biases αλλά είναι υποχρεωμένοι να στοιχειοθετήσουν τις αποφάσεις τους και εκεί θα βρεις το κενό και θα το πας σε ανώτερο δικαστήριο. Θέλει δουλιά σκληρή, υπάρχουν συμφέροντα από πολλές μεριές και τα διεκδικούν λόγω εύκολης πρόσβασης σε πληροφορίες, μέσα, και υπηρεσίες.

    Όμως υπάρχουν και δυναμικές που ο απλός ο κόσμος δεν τις ξέρει και έτσι δεν τις εκμεταλλεύεται. Οι μεγάλοι οργανισμοί προτιμούν να μην έχουν ούτε μιά δίκη γιατί γράφεται στο credit report τους, έστω και αν την κερδίσουν, και τότε πέφτει το σκορ τους και δεν μπορούν όχι μόνο δάνεια να πάρουν αλλά αυξάνονται τα επιτόκια τους και χάνουν άλλα οφέλη από ειδικούς νόμους. Αποτέλεσμα, τέτοιοι οργανισμοί, με το που κατατίθεται μιά μήνυση, τρέχουν σε mediation και κάνουν τα πάντα γιά να μην πάει η υπόθεση στα δικαστήρια. Γνωρίζοντας αυτό κέρδισα μιά υπόθεση με την χειρότερη (κατά την γνώμη μου) τράπεζα Bank of America. Μπορεί να μού πήρε κάπου 3 χρόνια αλλά τα 4,500 τα πήρα λίγο πριν η υπόθεση πάει δικαστικά.

    Αυτό έγινε με την Αργεντινή. Δες τα λινκς που σού έστειλα, στα δικαστήρια δεν πήγαν ποτέ, το ΔΝΤ αποδέχτηκε την μείωση που ζητούσε η Αργεντινή σε διαπραγματεύσεις πριν καν πάνε σε δικαστήρια. Σκέψου γιατί. Φυσικά, εγώ μιλάω να πάμε στα δικαστήρια γιά το πόσο είναι το πραγματικό χρέος και τα κόλπα που κάναν οι δανειστές. Δεν μιλάω γιά την ανοησία ότι δεν υπάρχει χρέος. Όπως πολύ σωστά λες, "πρέπει να τηρηθούν οι υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων".

    Χρέος υπάρχει και παραϋπάρχει και ζούσαμε 40+ χρόνια στις παραλίες, στα μπουζούκια, και στις βίλες και τα κόττερα ενώ παράγαμε γάλα που το χύναμε, ροδάκινα που τα ρίχναμε στις χωματερές, και αγγουράκια που τα πουλάγαμε στις γωνίες. Ποιός έζησε τον Βοσκόπουλο και την αντιπροσωπία τής Mercedes? εγώ και συ; Χαχα! Και αν σού λένε ότι αυτοί ήταν οι Μελισσανίδηδες, και ότι ο λαός πείναγε, πάρτους ένα Σαββάτο γιά ένα ταξιδάκι στην Ζαχλωρού να δεις ονειρεμένα σπίτια δεξιά-αριστερά με τέλειες βεράντες, πλακάκια, και μπαλκόνια μεγαλύτερα από το σπίτι, και να μού πεις ποιός και με τι λεφτά τα έχτισε όλα αυτά. Άσε το Μάτι απ’έξω, αυτό κάηκε.

    Να πάρε και κοίτα εδώ,
    https://www.facebook.com/Eimaste.Oloi.Ellhnes/photos/a.322449567807104.91091.322436297808431/1983547551697289/?type=3&theater
    και πες μου ποιός Μελισσνίδης έχτισε αυτά τα δύο και έκλεισε την παραλία στο Λεωνίδιο Αρκαδίας! Μελισσανίδης my ass. Απλοί πολίτες σαν εσένα και μένα τα έχτισαν.

    Σεισμός δεν πρόκειται να γίνει όπως τον περιμένει ο Δημητρης Κ.6 Αυγούστου 2018 - 9:39 π.μ. και άστον να κλαψουρίζει. Σεισμός δεν έγινε με την επιτυχία τής Αργεντινής και κανένας στην Ελλάδα δεν το έχει εκμεταλλευτεί. Σκέψου γιατί. Σεισμός δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο αν έχουν μαζευτεί οι αντίστοιχες ροές γιά πολύ καιρό, γιά δεκαετίες (θέλει τουλάχιστον 28,8 χρόνια). Ροές από παραβλέψεις (να το πω απαλά) υπήρχαν στο Μάτι επί δεκαετίες, και έγινε ο "σεισμός" που έγινε σε βαθμό που οι δικοί μου μού μιλάνε για "κάποιο χέρι", γιά "ανεξήγητα φαινόμενα" όπως να πηδάει η φωτιά 2-3 χιλιόμετρα μπροστά και να μπαφάρει πάλι πίσω σαν να ήθελε να αποτελειώσει ό,τι ξέφυγε, και γιά "πρωτοφανή καιρό" αφού δυτικός άνεμος δεν είχε συμβεί γιά 45 χρόνια μού είπε φίλος από εκεί.

    Θέλω να πω ότι η απλή σου σκέψη μετράει, η συζήτηση που θα κάνεις μετράει, ο έλεγχος που θα επιδιώξεις μετράει. Όλα συσσωρεύονται και μιά μέρα γίνεται η ποιοτική αλλαγή, το μπαμ. Αλλά θέλει χρόνο αρκετό. Εμείς μπήκαμε στα μνημόνια ούτε 10 χρόνια πριν. Γιά αυτούς που έχουν βάλει ταμπέλες γιά μεγάλους καρχαρίες και συνομωσίες και περιμένουν ότι μόνο ένας σεισμός θα λύσει το πρόβλημα ή ένας μαρμαρωμένος βασιλιάς, ο γνωστός ανέκαθεν "από μηχανής θεός" πάνε γιά καναπέ. Εσύ μην το κάνεις. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Σημαία μας πρέπει να είναι ο Σωκράτης ή οι 300. Μάχη μέχρι τέλους έστω και αν μείνεις μόνος. Θα αποδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.