9/8/18

Αυτά να βλέπουν στο ελληνικό ΥΠΕΣ - Αυστραλία: Στέρηση υπηκοότητας για συμμετοχή στο Ι.Κ.

O Αυστραλός υπήκοος Χάλεντ Σάρουφ έχασε πέρυσι την υπηκοότητά του, επειδή συμετείχε στο Ι.Κ.
Τη στέρηση της υπηκοότητας σε πέντε άτομα που είχαν ενταχθεί στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν οι αυστραλιανές αρχές, όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Τα πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, έχουν διπλή υπηκοότητα και δεν θα τους επιτραπεί να εισέλθουν ποτέ ξανά στη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Ο Αυστραλός υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντάτον τόνισε πως «έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της Αυστραλίας» συμμετέχοντας «σε τρομοκρατικές δραστηριότητες» και «ουσιαστικά έθεσαν εαυτούς εκτός της κοινότητας των Αυστραλών».
«Η στέρηση της αυστραλιανής υπηκοότητας για όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και ενέχονται στην τρομοκρατία είναι μια πτυχή-κλειδί της αντίδρασης της Αυστραλίας στον διεθνή βίαιο εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία», πρόσθεσε.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση της Αυστραλίας λαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο. Πέρυσι ο Χάλεντ Σάρουφ, μαχητής του Ι.Κ., έγινε ο πρώτος Αυστραλός ο οποίος στερήθηκε την υπηκοότητά του. Μερικούς μήνες αργότερα, έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, περίπου 230 Αυστραλοί εντάχθηκαν και πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, από τους οποίους περίπου 90 έχουν σκοτωθεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ-dpa, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Αυστραλός με καγκουρό όπως λέμε Άραβας με καμήλα ... ο κύριος.Αυστραλό ονόματι Χαλέντ Σαρούφ που λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.