6/8/18

Σφοδρές μάχες δυνάμεων Άσαντ – τζιχαντιστών στην Συρία

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σφυροκόπησαν περιοχή στην έρημο υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στα όρια της επαρχίας Σουέιντα, στη νότια Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους τζιχαντιστές του ΙΚ κλιμακώθηκαν το βράδυ και συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
«Το καθεστώς προελαύνει στα βόρεια και στα βορειοανατολικά όρια της Σουέιντας», που γειτονεύουν με το τμήμα της επαρχίας που καλύπτεται από έρημο, πρόσθεσε.

Η επιχείρηση αυτή θα είναι «η έναρξη της επίθεσης του καθεστώτος για να εκδιωχθεί το από αυτόν τον θύλακα» στην Μπαντίγια (έρημο) στη Σουέιντα, συνέχισε ο Άμπντελ Ραχμάν, σύμφωνα με τον οποίο «συγκεντρώνονται μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις» από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη Δαμασκό για να αναπτυχθούν εκεί.
Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας για την απελευθέρωση περίπου τριάντα αμάχων, παραμένουν όμηροι από τον περασμένο μήνα, όταν απήχθησαν από το ΙΚ, κατά τη διάρκεια συντονισμένων τζιχαντιστικών επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα με πάνω από 250 νεκρούς.
Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σφυροκόπησαν περιοχή στην έρημο υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στα όρια της επαρχίας Σουέιντα, στη νότια Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

slpress.gr

6 σχόλια:

  1. Ποσο βαρια αρωστος ειναι κοσμος σημερα.
    Εγω ομως νομιζω οτι μπορουν να τελειωνουν με τα πολεμοχαρη διοτι εχουμε και μια ζωη να ζησουμε.
    Εμεις οι γυναικες δεν αγαπαμε πολεμο, μπαλα και φτωχια.

    Δηλαδη ποσο κολλημενοι στον πατο ειστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αγαπατε δηλαδη οτι δεν το ελεγχετε εσεις...Ευθυμα...

      Διαγραφή
    2. Είναι σωστό να αποστρεφόμαστε τον πόλεμο και όλα τα συμπαρομαρτούντα αυτού(φτώχεια.θάνατος,καταστροφή).Είναι,όμως,χρήσιμο να παρακολουθούμε και τα τεκταινόμενα στην εύφλεκτη γειτονιά μας,όσο δυσάρεστα κι αν είναι,και να είμαστε προσεκτικοί.Ας μην εθελοτυφλούμε και ας έχουμε την προσοχή μας τεταμένη γιατί οι καιροί είναι πονηροί,οι κυβερνήτες μας ανίκανοι και επικίνδυνοι,η πατρίδα μας υπό κατεδάφιση.Ας μην έχουμε αυταπάτες και να μην βαυκαλιζόμαστε γιατί αυτα μπορεί,αν τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή,να τα βρούμε μπροστά μας και τότε κάποιοι από μας θα χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους...

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ Η ΚΑΠΟΙΕΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ειναι φυσικα γνωστον πως οι συρια βομβαρδιζει ΗΠΑ, βρετανια, γαλλια, βιετναμ, ισραηλ ,και βεβαιως ειναι και παγκοσμια ποδοσφαιρικη δυναμη με αμετρητα διαγαλαξιακα κυπελλα στο ποδοσφαιρο.Ωσαυτως τους αρεσει να ψοφανε στην πεινα και οποτε βρισκουν ευκαιρια διοργανωνουν αγωνες πεινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Unknown, εχεις δει κανεναν κλεφτη, βιαστη, απατεωνα να παραδεχεται τα εγκληματα του?
      Κι οταν μαλιστα συρεται σε αυτα εξ αναγκης..
      Εγω απλα σα γυναικα ειπα οτι Δεν επιθυμω να γινομαι 'μερος του προβληματος
      Αφου και θελω και μπορω..

      Γεια σας κυριε καλεντεριδη

      :-)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.