16/8/18

Η σύλληψη στρατιωτών από τους τούρκους μήπως είναι ατίμωση για τον ελληνικό στρατό και προσβολή για την Ελλάδα;

Υπηρεσιακά η σύλληψη ελλήνων στρατιωτών από τον ελληνικό στρατό θεωρείται και είναι ατίμωση
Ο έλληνας στον βωμό της επιλεκτικής μνήμης και αποχαύνωσης, της απαξίωσης του βέλτιστου και της ανύψωσης του μέτριου. 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτών Μητρετώδη και Κούκλατζη είναι θετική καθώς το τουρκικό καθεστώς τους κρατούσε ομήρους κατ΄ ουσία. 
Για τις οικογένειες τους και τους ιδίους η απελευθέρωση τους είναι προφανώς ένα σημαντικό γεγονός. 
Όμως για την Ελλάδα, τον ελληνικό στρατό, την αξιοπρέπεια του αξιόμαχου και την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων οι δύο έλληνες στρατιώτες τίμησαν ή ατίμασαν την Ελλάδα; 
Προφανώς και αυτή η προσέγγιση θα προκαλέσει αντιδράσεις γιατί η γενική άποψη είναι ότι δύο στρατιώτες μετά από 167 ημέρες ομηρίας απελευθερώθηκαν και προφανώς ορθώς απελευθερώθηκαν. 
Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα να θιχτεί η αξιοπρέπεια των δύο συγκεκριμένων στρατιωτών αλλά να αναδειχθεί τι αποτελεί τιμή για την πατρίδα και τι προσβολή. 
Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων έχουν λεχθεί πολλά. 
Π.χ. ότι ήταν σε ελληνικό έδαφος και δέχθηκαν επίθεση από Τούρκους. 
Ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους ακολουθώντας σημάδια στο έδαφος κ.α. 
Το ερώτημα λοιπόν είναι, το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού από την σύλληψη ενώ ήταν σε υπηρεσία δύο στρατιωτών ήταν υψηλό, χαμηλό ή απλά γελοιοποιηθήκαμε ως χώρα; 
Για τη συνέχεια BankingNews

12 σχόλια:

  1. ΥΠΕΘΑ:
    "Εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων καλωσορίζουμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παραέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγιάς μας»."

    ΑΙΔΩΣ!!!

    Παρέδοσαν όπλα στον εχθρό αμαχητί --> κράτησαν τον όρκο τους, δεν παρέδωσαν σημαίες
    "Αυτά είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων" --> Αν αυτά είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων καλύτερα να φορέσουμε φέσι από τώρα.
    "για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις. " --> Ποια ποινή είπαμε προβλέπεται για παράδοση οπλισμού στον εχθρό;
    "Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγιάς μας»" --> Βλασφημία... Τι σχέση έχει η Παναγία με όλα αυτά;Ή μήπως πιάνουμε τους "θρήσκους" ψηφοφόρους;

    Θα βγει να τοποθετηθεί κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων πέρα από τους ε.α.; Δεν κατακρίνω τους στρατιώτες. Τις επιλογές τους τις έκαναν και θα ζήσουν με αυτές. Δεν είναι αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη το συμβάν, αλλά και των διοικητών τους που τους έστειλα χωρίς κάλυψη σε ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ περίοδο. Αντί να πάνε σπίτια τους, πήραν προαγωγές και τους πληρώνουμε. Να μας πει ο Στρατός ποια ποινή προβλέπεται για παράδοση όπλου στον εχθρό και αν θα εφαρμοστεί το στρατιωτικό Δίκαιο. Ας τους αθωώσουν, ας τους δώσουν και μετάλλιο, δεν με νοιάζει. Στρατοδικείο θα περάσουν, ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Λογικά ερωτήματα που απαιτεί θάρρος η διατύπωση τους. Δεν θέλω να θυμίσω πάλιν τον όρκο των Αθηναίων εφήβων ή το τι έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μάνες στα παιδιά τους.

    Εν πάση περιπτώσει ότι και να συμβαίνει, την κύρια ευθύνη φέρουν, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση και δη ο υπουργός άμυνας Καμμένος. Και προφανώς η πιθανότατα κομματική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Και ο απαράδεκτος όλος χειρισμός (θα έπρεπε να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις) του θέματος από την αρχή μέχρι τους πρόσφατους πανηγυρισμούς για τα "παιδιά".

    Με τον Καμμένο βλακωδώς περίπου να ευχαριστεί τους τούρκους. Και κομματικά να κάνουν με τον Κατρούγκαλο όσα έκαναν.

    Που όλα μαζί οδηγούν σε μεγάλη ηττοπάθεια τον υπερήφανο λαό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γράφων δεν είναι μέλος των ΑΝΕΛ. Θεωρώ όμως καθήκον μου, εν όψει των επερχομένων και των μέχρι σήμερα εξοντωτικών για τον Ελληνισμό μέτρων να επισημάνω και να υπενθυμίσω τα εξής:
      • Οι ΑΝΕΛ και ειδικότερα ο Πάνος Καμμένος υπήρξε μέχρι σήμερα απόλυτα συνεπής στις Εθνικές του Θέσεις.
      • Είναι προφανές ότι τυχόν ρυθμιστικός ρόλος των ΑΝΕΛ σε μία μελλοντική κυβέρνηση θα ήταν ότι χειρότερο για τους νυν και ίσως μελλοντικούς καταστροφείς του Ελληνισμού.
      • Για τον λόγο αυτόν φτάσαμε ακόμα και ο κατά τεκμήριο υπεράνω κομμάτων Πρόεδρος της Δημοκρατίας να «περιποιείται» τον Πάνο Καμμένο με κοινοποίηση με ένα Φαξ της προεδρίας το δήθεν κατά τον Πάνο Καμμένο κείμενο επιστολής του προς αυτόν. Που και αν ακόμα υπήρχε η επιστολή αυτή, ήταν προφανής ο σκοπός του κ Παπούλια να πλήξει τον Πάνο Καμμένο.
      • Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τότε ευθέως την Προεδρία για την πλαστότητα της επιστολής (δεύτερο συνημμένο)

      Δείτε συνημμένα (δύο πρώτα συνημμένα) την «επιστολή» αυτήν που ο κ Παπούλιας διένειμε μέσω Φαξ της Προεδρίας.
      Ο γράφων την είχε αναλύσει τότε και είχε βρει ότι περιέργως στην «επιστολή» είχαν χρησιμοποιηθεί δύο ειδών γραμματοσειρές υπολογιστή.

      Στο τρίτο συνημμένο μπορείτε να δείτε την κατά τον κ. Καμμένο, πραγματική του συζήτηση του με τον κ. Παπούλια.
      • Θυμηθείτε (είναι μοναδικό στα χρονικά) το άχτι και τον προπηλακισμό των ΑΝΕΛ από τον απαράδεκτο «δημοκράτη» της κατάστασης Χατζηνικολάου, στο πρόσωπο του εξαιρετικού πολιτικού Καθηγητή Μαρυάς: ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΙ ΑΝΕΛ ΜΕΣΩ ΜΑΡΙΑ, https://www.youtube.com/watch?v=ys7Y-0WoFjY , Χατζηνικολάου: Μας ψεκάζουνε Αυτή είναι η δημοκρατία μας (είχε το θράσος να το πει ο ίδιος με την αποχώρηση του κ Μαρυά).

      Δείτε και στο τέταρτο συνημμένο, «πολιτικούς» και δημοσιογράφους να ακούουν τον απαράδεκτο νεοταξικό σαφώς και θρασύτατο υβριστή Χατζηνικολάου, ως «σεμναί παρθέναι» να το υπολαμβάνουν μειδιόντες, χωρίς να αισθάνονται ντροπή και να αντιδρούν για τα συμβαίνοντα. Άλλο ένα αίσχος.
      • Δείτε τι πόλεμος έγινε στους ΑΝΕΛ από τα μνημονιακά ΜΜΕ κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ – Το νέο σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, https://www.youtube.com/watch?v=8lxa5dfTnLs 

      • Δείτε το σποτ των ΑΝΕΛ που δεν μετέδιδαν με το έτσι θέλω τα μνημονιακά ΜΜΕ, Το απαγορευμένο σποτ των ΑΝΕΛ που δεν παιζότανε για δύο εβδομάδες, https://www.youtube.com/watch?v=IJT73Tx2Ia0 

      • Τέλος θυμηθείτε αυτόν που προδίδοντας κατά τη γνώμη τον Ελληνισμό προσπάθησε να πλήξει τους ΑΝΕΛ και επέστρεψε στη ΝΔ αφού πρώτα έριξε ένα σωρό λάσπη εναντίον του κ Καμμένου (Μαρκόπουλος)

      • Θυμηθείτε επίσης αυτούς που μάλλον εκβιαζόμενοι κατάλληλα ή για άλλους λόγους απεχώρησαν από τους ΑΝΕΛ για να τους πλήξουν.
 ( Η κοινοβουλευτική ομάδα Καμμένου είχε 20 έδρες. Τώρα έχει 13)
      • Και θυμηθείτε τον συνεχή πόλεμο λάσπης που υπέστη για διάφορα ο κ Καμμένος και την συνεχή δικαστική του δικαίωση Τη συνεχή επίσης δικαστική του δίωξη από την οικογένεια Παπανδρέου και άλλους και την δικαίωση του πάντα από τη Ελληνική δικαιοσύνη

      Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι η παρούσα κατοχή φοβάται τον Καμμένο και προσπαθεί να τον εξουδετερώσει πάση θυσία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Και δυστυχώς κάτι παρόμοιο έκανε και ο κ Παπούλιας παρασυρθείς ίσως άγνωστο πώς.
      Ευριπίδης Μπίλλης
      Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

      Διαγραφή
  3. this is not Sparta!!!
    Σπαρτιατες, Αρχαίοι,αξιοπρέπεια, όπλα σημαίες στο BankingNews.... πάει χάλασε ο κόσμος. Ο Αδωνιδας κατέστρεψε για παντα ότι νεοφιλλελε.
    Λεφτά,σπρεντς, οβερνάιτ, ρεπος και μπλουτσιπ, αυτά είναι το γκρααλ του γνήσιου, ντόπιου νεοφιλλελε. Άστα τα άλλα για αυτούς που τους παίρνει να μιλάνε για τούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μάθουμε την αλήθεια για την υπόθεση αυτή?
    Πώς πραγματικά αιχμαλωτίσθηκαν, τις συνθήκες κράτησης τους, εάν βασανίσθηκαν, εάν έγινε κάποια συμφωνία για την απελευθέρωση τους?

    Μετά την Μικρασιατική καταστροφή από τους περίπου 54000 αιχμαλώτους οι μισοί τελικά επέστρεψαν ζωντανοί στην Ελλάδα. Οι άλλοι είχαν εκτελεσθεί, αφού τους εξευτέλισαν και βασάνισαν με κάθε τρόπο, οι βάρβαροι γείτονες μας.

    Πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια και να παρθούν μέτρα ώστε να μην υπάρξει επανάλειψη παρομίου συμβάντος.

    Όταν κατέρρευσε το μέτωπο στο Εσκί-Σεχίρ το 1922 οι τραυματίες μας παρακαλούσαν τους συναδέλφους τους να μην τους αφήσουν ζωντανούς στα χέρια των Τούρκων και να τους σκοτώσουν. Αργότερα, από μακριά, ακουγόντουσαν τα ουρλιαχτά τους, όταν οι Τούρκοι τους περιέλουζαν με πετρέλαιο και τους έκαιγαν ζωντανούς.

    Πρέπει να γίνεται σοβαρή και σκληρή εκπαίδευση των στρατιωτών μας στα όπλα. Διότι εάν δεν μαθαίνουν να πολεμούν και να σκοτώνουν αποτελεσματικά, θα γίνουν οι ίδιοι τα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να υπαρχοπυν ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΣ.. Υπάρχει ; Ειδικά τα τελευταία χρόνια ; Οι "πεινασμένοι" επαγγελματίες - μισθοφόροι (μεταξύ των οποίων και ξένοι και ορκισμένοι εχθροι της πατρίδος) είναι "εθνικός Στρατός" (το εθνικός είναι και απαγορευμένος όρος). Εποχή για ΡΕΠΟΥΣ(Τ)ΗΔΕΣ

      Διαγραφή
  5. Μπά απλώς ψιχαλίζει
    όπως διατείνεται και ο μπαρμπά-Αλέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα θα μου επιτρέψετε να είμαι αψίς• ζήτω συγγνώμη: δηλαδή τί έπρεπε να κάνουν δύο παιδιά που ενεπλάκησαν σε συνοριακό συμβάν με συμμαχικό στρατό; μήπως η ηγεσία πολιτική και στρατιωτική έπρεπε από μήνες να είχε εκτιμήσει την κατάσταση στην Τουρκία ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΜΨΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ;
    Ή ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ;
    Πάντως τα παιδιά είναι τα τελευταία που θα μπορούσε κάποιος να τεκμηριώσει ότι φταίνε.
    Πχ εάν κάνανε του κεφαλιού τους και σκωτωνόντουσαν και ξεσπούσε μείζον κρίση έως ελληνοτουρκικός πόλεμος αυτό θα ωφελούσε το έθνος ή την κοινωνία ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    Για αυτό λίγο ταπείνωση και σεβασμό στην αγωνία ΌΛΩΝ ΜΑΣ δεν βλάπτει.
    Επίσης, βουτάμε την πένα στο μυαλό πριν γράψουμε άρθρα ή σχόλια εκ του ασφαλούς🦉🦉🦉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι λογικα μιλατε.Ισχυουν και οι δυο εκδοχες.Και το " δεν επρεπε "" και οι συνεπειες...και οι το κακο το χαλι της ηγεσιας..που πιανει ολα τα χαλια παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δυο Δημήτρη. Οι ανθρωποι αυτοί εξέθεσαν την χώρα, το στράτευμα, την αξιοπρέπεια και το επίπεδο ετοιμότητος ενοπλου που περιπολεί σε συνοριακή περιοχή. Που πρέπει να γνωρίζει (ειδικά αφού πρόκειται για μόνιμους , "στελέχη", οτι η πρώτη ασκηση στις ειδικές δυνάμεις είναι η "σύλληψη" σκοπών και περιπόλων και διεξάγεται συχνότατα σε στρατιωτικές περιοχές οπως π.χ. στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος. Η μήπως ΟΧΙ ΠΙΑ;
    Οπως και να εχει, σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η θριαμβολογία επί τη απελευθερώσει, η αποστολή...κυβερνητικού αεροσκάφους και ολο το πανηγύρι ΜΜΕ και Κυβερνήσεως.Επιστροφή, τουμπεκί, απόδωση ευθυνών και...αλλαγή "δόγματος".
    Γιατί είδα σε αυτοψίες στα σύνορα την Συνοριοφυλακή να φυλά τα Φυλάκια του Στρατού, με τους ανδρες των τελευταίων να ...μάχονται στο ιντερνετ, στην τηλεόραση και αλλα πολεμικά παίγνια.Γιατί είδα εγκαταλελειμένες υπερυψωμένες στο ποτάμι, με κιτρινισμένα σχεδιαγράμματα αναγνωρίσεως εχθρικών οχημάτων και ΑΦ στο εσωτερικό, με αριθμούς ΤΦ Μονάδων και Επιτελικών Γραφείων και ενα (1) 4Χ4 της ΕΛΑΣ να καλύπτει ζώνη χιλιομέτρων σε μήκος και πλάτος, με βλάστηση, περάσματα και συχνά περιστατικά παραβιάσεων.Είδα Γύφτους να πλένονται και να βολτάρουν στο ποτάμι εκατέρωθεν χωρίς ουδείς να τους ελέγχει ως πρός το τι φέρουν μαζί τους, απο ηλθαν, που κατευθύνονται και πόσο "Γύφτοι" είναι...
    Οταν η Αστυνομία φυλά τον Στρατό, οταν προέχει το "δόγμα" μή χτυπήσει κανένα παιδί στην εκπαίδευση, οταν μόνιμα "στελέχη" θυμίζουν τον ...Σπίθα του μικρού ηρωα θα εχωμε και αλλα τέτοια ευτράπελα. Ας είναι τα κυβερνητικά ΑΦ σε ετοιμότητα για επαναπατρισμούς οταν το θελήσει ο Πατισάχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοταν πως να πω οτι εχεις αδικο ?
      Αφου δεν εχεις.Ειπα δυο εκδοχες..διοτι η μια αφορα ολη την γελοια αυτη ηγεσια της χωρας τα 40 τελευταια ετη.Εχει εκπαιδευσει τους παντες στο ..στραβο ..σαν ναναι ισιο.Και τα παιδια αυτα το ιδιο.Αλλο ποιο ειναι το πρεπον..κι αλλο η στραβη παιδεια.Το οτι τα παιδια δεν ξερουν το πρεπον ειναι συλογικη ευθυνη.Ετσι ειναι βαρυ ναχουν ολη την ευθυνη αυτα...αν και θαπρεπε σε μια πολιτεια υπευθηνων πολιτων.Ο γενικος χαβαλες στα παντα ξεπερασε τα ορια της φυσης.Καταντησε το πιο γελοιο θεμα στον πλανητη.Δεν εξοργιζει πια...σπαρταρας στα γελια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.